Hvilket operativsystem ville være bedre for webudvikling

Hvis du er ny inden for webudvikling og er på markedet for en ny bærbar computer, undrer du dig måske over, hvilket operativsystem der er bedst.

Spoiler: der er ikke noget ligetil svar. En persons præference passer måske ikke bedst til dig.

I modsætning til nogle iOS eller nogle typer applikationsudvikling er værktøjerne til webudvikling agnostiske. Du kan skrive HTML, CSS og JavaScript på Windows, Mac, Linux og endda ChromeOS, hvis du er villig til at blive lidt kreativ.

Så selvom du ikke finder et endeligt svar i denne artikel, er der et par fordele og ulemper for hvert af de tre store operativsystemer, Windows, Mac og Linux.

Windows

Windows er let det mest populære operativsystem med hensyn til markedsandel, med anslået 87,89% af pc'er, der kører en eller anden form for operativsystemet. Windows-enheder har også tendens til at være billigere og mere konfigurerbare end Apple-enheder.

Nogle mennesker har problemer med at gøre mere avanceret udvikling med Windows, som at få Docker-containere til at køre, problemer med Node og npm osv. En af grundene til dette er, at standardkommandolinjeprogrammet til Windows er PowerShell, hvilket er meget anderledes end Bash, der findes på de fleste servere, der kører Linux.

Men til grundlæggende webudvikling er alt hvad du virkelig har brug for en editor som VSCode, som er et andet Microsoft-produkt.

For nylig har Microsoft omfavnet open source-teknologier og giver dig mulighed for at installere ting som en Bash-terminal med Windows Subsystem til Linux. Disse fremskridt bør yderligere lukke kløften mellem Windows og Unix-baserede operativsystemer som MacOS og Linux.

MacOS

Computere, der kører MacOS, udgør ca. 9,68% af den samlede markedsandel, som er vokset langsomt i løbet af det sidste årti.

Mens Apple-computere har tendens til at være dyrere end dem, der kører Windows, sværger mange ved deres byggekvalitet og fleksibiliteten i BSD Unix-baseret MacOS. For webudviklere, især dem, der arbejder med backend, er MacOS tæt nok på Linux, som mange servere kører på, hvilket gør udviklingen lettere at springe ind i.

En af de undervurderede fordele, som MacOS-pc'er har, er, at når Windows kører i en VM, kan de køre alle større browsere til test. Hvis et af dine mål som webudvikler er at skyde for komplet kompatibilitet, er muligheden for at teste dine projekter i Chrome, Firefox Safari, Opera, Internet Explorer og Edge et stort plus.

Linux

Linux er overalt. Det er det, der kører internettet, idet Unix og Unix-lignende OS'er kører på omkring 67% af alle webservere fra og med 2016. Android, det mest populære mobile OS i verden, er bygget oven på Linux.

Men desktop Linux kører kun på omkring 1,72% af alle stationære pc'er og har langsomt glidet gennem årene.

Når det er sagt, er Linux meget populært blandt udviklere, der roser operativsystemet for at være gratis (både som i frihed og som i øl) og evnen til hurtigt at installere alt, hvad du har brug for til dit dev-miljø.

Imidlertid kører ikke alle enheder godt med Linux. Linux-kernen, distributioner - unikke operativsystemer, der kører Linux-kernen som Ubuntu, Linux Mint, Red Hat osv. - og applikationsudviklere er stort set open source-projekter. Dette betyder, at de stort set understøttes af frivillige, der arbejder med disse projekter i deres fritid.

Mens mange enheder, der kører Linux, betragtes som sikre, fordi så mange mennesker gennemgår kode og indsender programrettelser for at rette op på nye sårbarheder, fungerer nogle hardware ikke ud af kassen. Sørg for, at du gør din forskning på forhånd for at se, om computeren eller komponenterne, du køber, understøttes korrekt, eller køb en enhed med en masse support som en Lenovo Thinkpad eller Dell XPS.