Hvordan du kan bygge dit eget VR-headset til $ 100

Mit navn er Maxime Peroumal. Jeg er 16, og jeg byggede mit eget VR-headset med mine bedste venner, Jonas Ceccon og Gabriel Combe. Og det endte med at koste os $ 100.

Jeg begyndte at programmere, da jeg var 13, takket være min matematiklærer. Hver mandag og tirsdag plejede mine venner og jeg at gå til hans klasseværelse for at lære og øve i stedet for at spise på cafeteriet.

Jeg tilbragte et år med at bygge et meget grundlæggende 8-bit OS fra bunden og konkurrere i robotkonkurrencer med mine venner.

Derefter blev jeg interesseret i VR og med mine venner blev vi enige om, at det ville være rigtig sejt at skabe vores egen verden i VR, hvor vi kunne bruge tid efter skole. Men over for det faktum, at en Oculus var $ 700 på det tidspunkt, besluttede vi at bygge vores eget headset.

Gør VR tilgængelig for alle?

Det var på grund af en anime kaldet Sword Art Online, hvor hovedpersonen er i en virtual reality-RPG, at jeg blev forelsket i VR. Jeg ville forstå alle aspekter af det.

Jeg købte de billigste komponenter, jeg kunne, og vi startede med at lære det grundlæggende inden for fysik og matematik bag VR (korrekt acceleration, antiderivativer, kvaternioner ...). Og så genopfandt vi VR. Jeg skrev WRMHL og derefter FastVR med Gabriel. Sætter vi alt dette sammen, endte vi med et $ 100 VR-headset.

Et fuldt hackbart VR-headset og udviklingssæt

For at fremskynde VR-udviklingstiden byggede vi FastVR, en open source SDK til udviklere, der er let at forstå og tilpasse. Det fungerer sådan her:

  • Kerneheadsettet beregner headsets position i rummet;
  • Positionen sendes fra headsettet til WRMHL , og en del af CPU'ens magt er dedikeret til at læse disse meddelelser;
  • Derefter henter FastVR dataene og bruger dem til at gengive VR-spillet.

Alt hvad du har brug for til at opbygge headsettet, har været open source og kan hackes.

Hvorfor open source?

Jeg vil gøre VR til mainstream. Så jeg nåede ud til Oussama Ammar, en af ​​medstifterne hos The Family. Jeg talte med ham om at oprette et firma og starte en Kickstarter.

Men han overbeviste mig om, at det for øjeblikket er bedre at vente på at starte en virksomhed, fortsætte med at møde andre, der har de samme mål, og fortsætte med at lære.

Vi tog en tur til Silicon Valley, og Oussama introducerede mig til chefarkitekten i Oculus, Atman Brinstock. Og de gav mig nogle dyrebare råd: lav al denne open source.

Det næste trin?

Der er stadig mange tekniske punkter, som vi vil forbedre.

Vores store fokus lige nu er på et enkeltstående VR-headset, som vi allerede har som en simpel version og billigere 3D-sporing.

Alt dette frigives snart.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du vil lære mere om den tekniske side og opbygge dit headset, skal du bare følge vejledningen ved at klikke her . Stjerner repoen, hvis du kunne lide det ⭐️

Jeg ville elske at høre om, hvad du har oplevet, mens du bygger headsettet, eller hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål. Ping mig på [email protected]eller @ MaximePeroumal.