Sådan køres Docker på Windows 10 Home-udgave

For nylig har jeg set en tutorial, hvor du skal have Docker kørende på din maskine for at følge den. Så langt så godt.

Men det viser sig, at de nyeste versioner af Docker kræver Windows 10 Pro, Enterprise eller Education. Hvilket betyder, at hvis du er som mig og bare har Windows 10 Home-udgave på din personlige bærbare computer, så kan du ikke bruge Docker ... eller måske kan du stadig .

Læs videre nedenfor for at finde ud af hvordan. ?

Ræsonnement

Lad os først lave en kort oversigt over situationen. Hvad vil vi opnå, og hvad har vi i øjeblikket?

Vi har Windows 10 OS Home-udgave på vores maskine. Vi vil gerne have, at Docker kører på den samme maskine, så vi er i stand til at oprette dockerbilleder, køre containere og lære bedre og vokse hurtigere!

Den sidste er lidt uden for denne artikels anvendelsesområde, men vi skal starte et sted, nej? ?.

Handlinger

Efter at have defineret, hvad vi vil, lad os se, hvordan vi opnår det. Her er de trin, jeg fulgte. Det fungerede for mig, hvilket får mig til at ønske at dele det med dig. Og måske kan jeg spare nogen et par dage med at gå frem og tilbage til StackOverflow! ?

Efter lidt læsning fandt jeg denne artikel. Det forklarer, at det er muligt at bruge Docker i Windows 10 Home ved at udnytte en virtuel Linux-maskine og have Docker-containere kørende på den. Lad os se, hvordan det fungerer.

Trin 1: Installationer

Først skal du installere en software kaldet Oracle VM VirtualBox. Det giver dig mulighed for at have flere virtuelle maskiner installeret på din fysiske. På denne måde kan vi have en virtuel maskine, der kører Linux, hvor vores Docker vil bo.

Brug derefter Windows PowerShall og Chocolatey, din Windows-pakkehåndtering, til at installere en docker-maskine ved at køre følgende:

choco install docker-machine

Åbn din favorit bash terminal app og kør denne:

docker-machine create --driver virtualbox default

Dette opretter en docker virtuel maskine kaldet 'standard'.

Trin 2: Konfigurationer

Dernæst skal vi konfigurere, hvilke porte der er eksponeret, når vi kører Docker-containere. Du kan gøre det ved at gå til Oracle VM VirtualBox -> standard virtuel maskine -> Indstillinger -> Netværk -> Adapter 1 -> Portvideresendelse.

Videresendelse af VirtualBox-port

Dette var den mest kritiske detalje , jeg glemte. Vi er nødt til at tillade Docker at montere diskenheder placeret på din harddisk. Som standard kan du kun montere fra C://Users/biblioteket.

For at tilføje en anden sti skal du blot gå til Oracle VM VirtualBox GUI. Vælg standard- VM, og gå til Indstillinger> Delte mapper . Hvis du ikke har noget imod at bruge standardindstillingerne, skal du ikke glemme at placere dit projekt under 'Brugere' -mappen, f.eks C:\Users\{your project}.

I mit tilfælde glemte jeg dette og var nødt til at tilbringe nogle dage med hovedet, indtil jeg fandt ud af, hvorfor jeg fik en "Kunne ikke finde package.json" -fejl, når jeg forsøgte at køre containerne, bygget gennem denne vejledning.

Start den virtuelle maskine ved at køre følgende kommando i din terminalapp:

docker-machine start default

Trin 3: Opsætning af miljøvariabler

Dernæst skal vi oprette Docker-miljøvariabler:

docker-machine env default

Dette giver Docker-klienten og Docker Compose mulighed for at kommunikere med Docker-motoren, der kører i Linux-VM, som vi kaldte "standard".

Du skal muligvis også køre:

@FOR /f "tokens=*" %i IN ('"C:\ProgramData\chocolatey\lib\docker-machine\bin\docker-machine.exe" env') DO @%i

for at få Docker til at fungere korrekt. Bemærk: den angivne sti i ovenstående kommando kan variere afhængigt af din opsætning .

Hvis du vil bruge ting som f.eks. docker-compose up, Skal du også installere Docker Tools. Du kan gøre det ved at køre følgende kommandoer i PowerShall:

choco install docker-cli choco install docker-compose

Disse installerer alt hvad du behøver for at begynde at bruge Docker på dit Windows 10 Home OS.

Konklusion

Nu hvor vi har alt hvad vi har brug for, kan vi bruge vores tid på faktisk læring, enten ved at følge en docker-relateret vejledning eller læse en bog. Uanset hvad du vil gøre næste gang, har du alle de værktøjer, du har brug for.

Jeg personligt vil forsøge at afslutte den tidligere nævnte tutorial og derefter, hvem ved, kan være, at jeg begynder at bruge Docker til hvert projekt, jeg laver.

Forresten, i løbet af forskningen fandt jeg en meget lovende bog, der specifikt handler om Docker. Det hedder "Docker in Practice" af Ian Miell . Hvis dette interesserer dig, kan du tage et kig.

? Tak for læsningen! ?

Referencer

  • //www.virtualbox.org/
  • //www.sitepoint.com/docker-windows-10-home
  • //www.youtube.com/watch?v=6Yfm5gHQjaQ&list=PLnTRniWXnjf8YC9qJFLSVCrXfS6cyj6x6&index=2
  • //github.com/mihailgaberov/microservices
  • //support.divio.com/en/articles/646695-how-to-use-a-directory-outside-c-users-with-docker-toolbox-docker-for-windows