Det væsentlige ved Git forklarede på fem minutter

Når du lærer at blive softwareudvikler, vil du indse, at det meste arbejde udføres i teams. Og når du er på et team, skal du bruge et versionskontrolsystem til at styre ændringer i din kodebase, der kommer fra forskellige udviklere.

Git er et af de mest populære versionskontrolsystemer. Alligevel kan nye udviklere let blive overvældede, når de bruger det - jeg ved, at jeg gjorde det. Faktisk undgik jeg det i årevis.

Hvis du er en erfaren udvikler eller ikke ryster ved omtalelsen af ​​Git, er du velkommen til at springe til det næste indlæg. Hvis du er ny hos Git eller ikke er sikker på at bruge det, skal du tage et par minutter på at lære disse grundlæggende - men alligevel kraftige - Git-tip.

Her er hvad vi dækker:

  1. Git klon
  2. Git checkout
  3. Git pull
  4. Git tilføj og begå
  5. Git stash og flet
  6. Git skub

Git klon

Klon altid nye arkiver, du arbejder på, hvilket betyder at downloade en kopi af arkivfilerne til din lokale computer. Mens der er mange måder at klone et lager, vil jeg forklare, hvordan man gør det med kommandolinjen.

Hvis du f.eks. Vil klone ovenstående lager, skal du først kopiere klonlinket ovenfor. Åbn derefter din terminal og cd til det sted på din lokale computer, hvor du vil placere disse filer. Skriv git-klon, og indsæt derefter linket som vist nedenfor, hvis du vil klone mastergrenen.

git clone //github.com/JamesOkunlade/old-apple.git

Hvis du vil klone en bestemt gren af ​​dette arkiv, vil du gerne gøre noget som dette:

git clone //github.com/JamesOkunlade/old-apple.git -b branch-name

Git checkout

Det er en god praksis at oprette forskellige grene til forskellige funktioner i stedet for at arbejde direkte på mastergrenen. Når alle funktioner anses for at bestå bestemte tests og krav, kan du flette dem ind i mastergrenen.

På forskellige tidspunkter bliver du nødt til at tjekke til den bestemte arkivfilial, du vil arbejde på, og du kan gøre dette med følgende kommando.

Hvis filialen allerede var oprettet:

git checkout branch-name

Og hvis du bare opretter den nye funktionsgren:

git checkout -b branch-name

Git pull

Dit team eller par-programmeringsvennen ændrer forskellige grene af et arkiv, og du skal altid trække disse nye ændringer, inden du begynder at skrive kode. På din terminal skal du tjekke til den gren, du arbejder på, og køre git pullkommandoen. De seneste ændringer trækkes til dit lokale lager.

Git tilføj og begå

Tilføj og begiv Git-kommandoer bruges næsten altid sammen. Tænk på dem som fangst og gem. Du kan ikke gemme en ting, hvis du ikke fanger den først. Derfor skal tilføjkommandoen altid gå forud for kommandoen. Mens du bruger kommandoen add til at pege på den bestemte fil, du vil fange i sin nuværende tilstand, bruger du commit til at gemme en kopi af det, du har fanget.

For at fange alle filerne (undtagen dem, der er udelukket af Git ignorere), skal du bruge git add .og til at fange den aktuelle tilstand for en bestemt fil, siger index.html, skal du skrivegit add index.html

Efter at have taget snapshots bliver du nødt til at forpligte og gemme dine snapshots i dit lokale arkiv ved hjælp af følgende:

git commit -m ‘commit message’

Forpligtelsesmeddelelsen skal forklare det særlige ved det øjebliksbillede, du gemmer. For eksempel:

git add index.html

git commit -m ‘the form feature button created’

Du kan gøre de to sammen med && operatoren som vist nedenfor;

git add index.html && git commit -m ‘footer html structure created’

Git stash og flet

Hvis du bare gør det, git stashvil du gemme den redigering, du har foretaget i filialen, men ikke ønsker at begå. Det betyder, at når du venter på en anden udvikler til at begå og skubbe deres kopi af koden, kan du eksperimentere med nogle ting i den samme gren. Git opmuntrer det. Når du er klar til at trække nye ændringer i dit lokale arkiv, men ikke ønsker at flette dine egne redigeringer til det, skal du derefter gemme dine egne redigeringer. Git stash opbevarer kopien et andet sted for dig, og den er tilgængelig ved at lave Git stash-listen.

Kommandoen git mergea, der fletter to forskellige snapshots sammen. Det kan være at flette forskellige snapshots af den samme gren af ​​forskellige udviklere eller flette forskellige snapshots af forskellige grene sammen.

Når du har tjekket ud til mastergrenen, vil git merge development flette udviklingsgrenen til din masterfilial og omvendt.

Git skub

Ligesom at gemme dine snapshots i et Google Fotos-album til den, du deler albummet med, skal du tænke på git push som at sende dit lokale lager til det eksterne lager, så andre kan få adgang.

git push -u origin branch-name

Mens der er andre Git-kommandoer til rådighed til brug, er det interessant, hvad du kan opnå ved at mestre de få, jeg har dækket ovenfor.

Du er velkommen til at række ud og stille mig spørgsmål på Twitter

James Okunlade (@JamesOkunlade) | Twitter

De seneste tweets fra James Okunlade (@JamesOkunlade). Full-stack SWE | JavaScript / React / Redux | Ruby / Ruby on Rails |… twitter.com

def JamesOkunlade (beginnerDeveloper)
 unless you have a coding buddy OR you’re making a lot of money
 doing it
 puts “Coding is not fun!”
 end
end

Jeg er fra Nigeria og parrer program hver dag med min kodekammerat fra Bangladesh og andre devs fra Serbien, Kosovo og Ukraine. De har alle hjulpet min brug af Git.

Som studerende laver jeg fjernpar-programmering i mindst 40 timer hver uge. Læringsprogrammering som begynder kan være meget kedelig og reducerer dermed produktiviteten og hærder læringskurven. Med en rigtig kodningspartner og under en ordentlig struktur ville du dog blive overrasket over, hvor interessant læring kunne være.

James Okunlade - Softwareudvikler - Filmdrive | LinkedIn

Se James Okunlades profil på LinkedIn, verdens største professionelle samfund. James har 2 job, der er angivet på deres ... www.linkedin.com