Sådan opsættes og spores YouTube-kanalens ydeevne med Google Analytics

At administrere en YouTube-kanal er meget arbejde. Det inkluderer indholdsexperimentering, som kan gøre eller bryde din SEO-effektivitet for din kanal. Hvordan kan vi spore vores kanals ydeevne for at se, hvad der fungerer?

 • Hvorfor er SEO vigtig?
 • Hvordan er SEO vigtigt for YouTube?
 • Og hvad er Google Analytics?
 • Hvordan forbinder jeg min kanal?
 • Hvad kan jeg se?
 • Hvad kan jeg ikke se?
 • Hvad kan jeg ellers gøre med YouTube og Google Analytics?

Hvorfor er SEO vigtig?

SEO eller søgemaskineoptimering er praksis med at skrive og organisere indhold på en måde, som søgemaskiner som Google kan gennemgå og i sidste ende forstå, hvad dit websted eller YouTube-kanal handler om.

Ved hjælp af disse oplysninger træffer Google og andre beslutninger med deres algoritmer for at bestemme, hvilket indhold der er af højere kvalitet, mere relevant og mere sandsynligt at besvare det spørgsmål, du leder efter i deres søgemaskine. Med disse oplysninger rangerer søgemaskinerne dette indhold og viser deres resultater sorteret efter disse placeringer.

Hvordan er SEO vigtigt for YouTube?

Ligesom ethvert andet websted bliver YouTube gennemsøgt af Google og andre søgemaskiner. Derudover har YouTube sin egen interne søgning, der tager de samme ting i betragtning, når man beslutter, hvordan man skal vise resultater på en YouTube-søgning.

Dette betyder, afhængigt af hvor godt du opretter dine beskrivelser, administrerer dine søgeord eller navngiver dine videoer, kan det påvirke, hvor godt dine videoer rangerer i resultaterne. Og dette kan påvirke, hvor mange visninger dine videoer får.

Dette gælder også for din kanal. Du har muligheder for at eksperimentere med effektivitet gennem det indhold, du har, din kanalbeskrivelse og navnet på din kanal.

Og hvad er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis analyseværktøj fra Google, der giver dig mulighed for at få bedre indsigt i din trafik. Jeg skrev tidligere om, hvad der er Google Analytics, og hvordan du kan forstå det, hvilket giver en mere dybdegående visning. Så hvis du vil lære lidt mere inden du dykker ind, kan jeg varmt anbefale at starte der.

Hvordan forbinder jeg min kanal?

Opsætning af en ny sporingskode

For at starte skal vi bruge en sporingskode fra Google Analytics. Google har nogle gode opdaterede ressourcer til, hvordan man gør dette, så jeg vil ikke prøve at forklare her:

 • Oprettelse af en ny ejendom
 • Få dit sporings-id

Selvom nogle siger, at du kan bruge dit websteds ejendom og oprette en filtreret visning, anbefaler jeg at starte med en separat ejendom. På den måde behøver du ikke bekymre dig om dataovergang eller opsætning af komplicerede filtre.

Din sporings-ID vil være i følgende format: UA-######-#. Når du har det, er vi klar til at gå.

Tilføjelse af din sporingskode til YouTube

Der er et par trin, vi skal navigere igennem for at finde, hvor vi kan oprette vores Google Analytics-konto. Hvis du vil springe til det rigtige sted, kan du besøge youtube.com/advanced_settings.

For at tage den lange rute, som også hjælper dig med at blive lidt mere fortrolig med din YouTube-konto, skal du først gå over til sektionen Indstillinger fra din YouTube Studio- side.

Når du er valgt, skal du finde linket Avancerede kanalindstillinger ved at besøge Kanal , Avancerede indstillinger og derefter rulle ned til bunden.

Til sidst skal du rulle ned til bunden af ​​siden igen, finde feltet Google Analytics-sporings-id for ejendom , indtaste det sporings-id, du oprettede, og tryk på Gem.

Læn dig tilbage og vent

Google Analytics viser kun din websitetrafik fra det sted, det blev oprettet, og gennem fremtiden. Desværre kan vi ikke tjekke den weekend, at din video først blev viral, hvis du ikke havde konfigureret Google Analytics dengang, men i det mindste er vi forberedt på næste gang!

Når det er sagt, er det nu tid til at fortsætte med at arbejde hårdt på din kanal, da du har evnen til at spore, hvordan det hårde arbejde lønner sig, når folk besøger din kanal.

Valgfrit: Opsætning af Site Search

Opsætning af Google Analytics Site Search-funktion giver os en nem måde at adskille søgeforbruget på for at gøre det lettere at få indsigt i, hvordan folk søger på vores kanal.

For at aktivere Site Search ønsker vi at gå til Admin- sektionen af ​​vores Google Analytics-ejendom og derefter navigere over til View Settings . Når du er der, under indstillingerne for webstedsøgning nederst, skal du først klikke på knappen for at skifte til sporingen af webstedsøgning og derefter skrive "forespørgsel" i forespørgslens parameterindgang .

Valgfrit, selvom det anbefales, kan du vælge at fjerne forespørgselsparametre fra din URL. Dette betyder, at du i din hovedindholdsvisning får vist al trafik som / søgning i stedet for mange forekomster af / søgning? Forespørgsel = [nøgleord], hvilket kan være mere besværligt at analysere.

Bemærk: Før du konfigurerer dette, anbefales det generelt at have mere end en visning til din ejendom. Jeg vil anbefale at have mindst 2 visninger, en rå datavisning og hovedvisning. Du anvender kun Site Search-funktionen til din hovedvisning. Dette hjælper med at sikre, at du altid kan se den ufiltrerede rådatavisning, hvis du vil.

Hvad kan jeg se?

Hvor mange mennesker besøgte min kanal?

Den første ting, vi får straks med vores nye data, når vi åbner vores Google Analytics-ejendom, er, hvor mange mennesker der besøgte vores websted.

Standard her er de sidste 7 dage, men du kan ændre tidsintervallet i nederste venstre hjørne af panelet.

Hvad dette også giver, er en hurtig indsigt i, hvordan antallet af mennesker har ændret sig siden den foregående periode (de 7 dage før i dette eksempel). Som vi kan se her, er antallet af mennesker i denne uge steget med 13,9%, hvilket er fantastiske nyheder for freeCodeCamps YouTube-kanal, hvilket viser, at hvad de end fungerer, fungerer.

Hvordan finder folk vores kanal?

Så hvordan finder vi ud af, om de strategier, vi bruger (som SEO) for at få folk til vores kanal, er effektive? Ved at analysere vores organiske søgetrafik.

Ved at navigere til Kilde / Medium- rapporten ved at besøge Acquisition , All Traffic , derefter Source / Medium , kan vi se, hvilke kilder der giver vores YouTube-kanal mest trafik.

Ved at klikke på google / organisk kan vi også se, hvordan dette har ændret sig over tid.

Selvom det ikke er mest effektivt at analysere en enkelt uge, er det i stand til at fortælle, hvordan din organiske trafik har ændret sig over flere uger, at fortælle dig, om din strategi fungerer.

Hvilke websteder og sider kommer folk fra?

Navigering til henvisningsrapporten ved at gå til Acquisition , All Traffic og derefter Henvisninger , vi kan se, at det meste af henvisningstrafikken til freeCodeCamp YouTube kommer fra selve freeCodeCamp.org.

Men sig, at vi vil se, hvilke sider disse henvisninger kommer fra. Vi kan finde ud af dette ved at klikke på freecodecamp.org- linket i ovenstående visning, hvor vi kan se en fuldstændig oversigt over, hvilke sider der giver kanalen mest trafik.

Hvad søger folk på min kanal?

Når du har oprettet Site Search på din Google Analytics-konto, kan du få bedre indsigt i, hvordan folk rent faktisk søger på dit site.

Her kan vi se, hvilke søgeord folk ønsker at se mest, hvilket betyder, at vi kan skræddersy vores indhold og fremtidige videoer til disse søgeord, hvilket gør vores kanal mere effektiv.

Flere indsigter

Som standard får du en masse andre seje indsigter fra Google Analytics, der er bagt ind som hvor dine besøgende er fysisk placeret, og om de besøger på en stationær eller mobilenhed.

For at lære mere om, hvad du kan se, skal du tjekke min artikel om mening med Google Analytics.

Hvad kan jeg ikke se?

Mens de oplysninger, du finder gennem Google Analytics, er vigtige, er de ikke altomfattende. Der er mange punkter, du skal dykke ned i YouTubes eget Analytics-værktøj for at se.

Video analyse

Videotilstande og handlinger vil ikke være synlige i Google Analytics, som inkluderer ting som Play, Pause og den set tid.

Ved at bruge fanen Engagement i sektionen YouTube Studio Analytics kan vi dog se, hvor længe folk ser vores videoer og en graf over målgruppebevarelsen. Dette hjælper os med at bestemme, hvordan indholdet af vores videoer fungerer.

Abonnenter

Du vil ikke være i stand til at få indsigt i, hvordan de besøgende på din kanal abonnerer.

Den gode nyhed er, at du kan finde dette ved at besøge Analytics- sektionen på din YouTube Studio-side og derefter klikke på fanen Målgruppe øverst.

Grav dig ind i YouTube Studio Analytics

Der er meget, du kan finde ud af, om du graver rundt på YouTube Studio Analytics. Tag dig tid til at kigge rundt i begge Analytics-rapportløsninger, og lær, hvilke oplysninger der er mest nyttige til at give din kanal en effektiv oplevelse.

Hvad kan jeg ellers gøre med YouTube og Google Analytics?

Spor links fra YouTube til dit websted

Hvis du har et websted uden for din YouTube-kanal og har Google Analytics oprettet på det, kan du oprette tilpassede webadresser, der giver dig mulighed for at se din YouTube-trafik som en kampagne. Dette er ikke kun nyttigt for YouTube, men enhver anden kilde, som du leder trafik til dit websted fra.

Google Analytics tilbyder denne funktion ved hjælp af URL-parametre, der er knyttet til linkene. Du kan lære mere om opsætningen, og hvad du skal gøre med Googles Analytics Hjælp-websted.

Det skal også bemærkes, at du ikke rigtig har brug for at oprette din YouTube-kanal med Google Analytics for at gøre brug af denne funktion.

Spor, hvordan videoer ses, når de er integreret på dit websted

YouTube leverer en API, som udviklere kan bruge til at skrive tilpasset JavaScript og spore brugen af ​​indlejrede videoer på et givet websted.

Ved hjælp af dette kan vi sende brugerdefinerede begivenheder baseret på tidsreferencer eller videohandlinger (som afspil og pause) for at få en bedre idé om, hvordan videoerne på vores websted bruges.

For at være klar - dette er kun for videoer integreret på dit websted og sporer sandsynligvis brugen med dit websteds Google Analytics-ejendom, medmindre du konfigurerer det på anden måde.

Tjek YouTube iFrame Player API for mere information.

Næsten alt hvad Google Analytics tilbyder som standard

Der er meget, du kan gøre med Google Analytics, uanset om det bliver bedre synlighed for, hvor folk kommer fra, eller hvor de fysisk er placeret. Og ved at forbinde din YouTube-kanal får du automatisk disse indsigter.

Jo flere ressourcer, jo mere indsigt kan du få

Selvom der er fordele ved både YouTube Analytics og Google Analytics, vil det at have flere oplysninger i sidste ende hjælpe dig med at foretage bedre dømmekald om, hvordan du administrerer din kanal og dit indhold. Brug disse værktøjer til at starte dig selv til uundgåelig YouTube-stjerne!

Følg mig for mere Javascript, UX og andre interessante ting!

 • ? Følg mig på Twitter
 • ? ️ Abonner på min Youtube
 • ✉️ Tilmeld dig mit nyhedsbrev