Mac Diskoprydning - Sådan frigøres plads på din Mac

Har du nogensinde fået en meddelelse om, at du har næsten ikke nok plads på din Mac? Eller har du kun kontrolleret din lagerplads for at finde ud af, at dine fotos optager en forfærdelig 84 GB?

Hvis du har haft en af ​​disse oplevelser og nu har brug for at rydde op på din Mac, er dette vejledningen til dig.

Kontroller først, hvad der fylder så meget plads

Klik på det lille Apple-ikon i øverste venstre hjørne af skærmen. Vælg den første mulighed, "Om denne Mac", så du kan se, hvad der foregår.

Når du er der, skal du vælge lagerindstillingen (i midten) og tjekke, hvad der optager plads. Du kan svæve over unavngivne sektioner for at se, hvad de er, og hvor meget plads de optager.

Hvis du klikker på knappen "Administrer", kan du se, hvad Apple anbefaler for at hjælpe dig med at rydde op i din Mac. Så lad os grave i disse muligheder lidt mere nu.

Administrer din lagerplads

Den første vigtige opgave er at administrere din opbevaring korrekt og effektivt. Der er flere måder at gøre dette på, og Apple anbefaler et par:

Gem dit indhold i skyen

I stedet for at gemme alle dine gamle fotos, college-papirer og projekter på din faktiske computer, skal du flytte de ting til skyen. Derfor eksisterer det.

Og ved du hvad der er godt? Du kan få adgang til alt i skyen, fra enhver enhed, bare ved at logge ind med dit Apple-id. Det er som magi!

Klik bare på "Optimer" ved siden af ​​"Gem i skyen", når du administrerer din lagerplads.

Optimer din opbevaring

Sig, at du har downloadet en film, men du allerede har set den. Ligesom 5 gange (ingen dom).

Men har du stadig brug for det på din Mac? Ingen! Fem gange er nok, selv for ædelstene som Princess Bride og Star Wars (ok, nej det er det ikke). Men stadig slippe af med det. Du kan bare downloade det igen, hvis du virkelig har brug for at se dem igen.

Du finder indstillingen "Optimer opbevaring" lige under indstillingen "Opbevar i iCloud" - bare klik på den "Optimer" -knap til højre.

Tøm papirkurven automatisk

Sørg for at flytte unødvendige filer (især store) til papirkurven - og tøm derefter papirkurven ofte.

Hvis du efterlader ting i papirkurven, tager de stadig plads. Hvis du indstiller din papirkurv til at tømmes automatisk, slettes den (som i, fjern dem fra din computer) efter 30 dage.

Gå bare tilbage til dine lagringsadministrationsanbefalinger (Apple-logo -> Om denne Mac -> Opbevaring -> Administrer og se derefter på "Anbefalinger", fanen øverst til venstre), og klik på knappen ud for "Tøm papirkurven automatisk."

Reducer rod

Der er sikkert gamle dokumenter og andet rod på din Mac, som du ikke længere har brug for. Og nogle af disse ting kan tage lidt plads. Så du kan sortere igennem og fjerne agnet.

Det sorteres efter filstørrelse og fortæller dig datoen for sidst adgang til filen. Dette skulle gøre det lettere at beslutte, hvad der kan gå.

Du kan slette nogle filer direkte. Andre kræver, at du går ind i appen og sletter filerne der. Uanset hvad kan du slippe af med dem.

Flyt filer til et eksternt drev

Her er en lille bonusmulighed, der ikke er angivet ovenfor. Du kan også fjerne store genstande (som film) og gemme dem på en ekstern harddisk.

Fjern duplikatfiler

Du har sandsynligvis masser af duplikatfiler på din computer og er ikke engang klar over det.

Problemet er, det kan være virkelig tidskrævende at søge igennem manuelt og finde dem alle.

Så find en app til at hjælpe dig med at gøre det. Nogle almindeligt anbefalede muligheder er Duplicate Sweeper, Gemini 2 (den gratis prøveperiode skal gøre det) eller CleanMyMacX.

Afinstaller ubrugte apps

Ville det overraske dig at lære, at dine apps optager en hel del plads? Nogle af disse filer kan være ret store.

Men jeg vedder på, at du ikke bruger hver app på din computer. Hvilket betyder, at du sandsynligvis kan gå igennem og slette dem, der bare spilder plads.

Åbn Finder, og vælg fanen Apps i menuen til venstre sidebjælke. Se apps som en liste ved at klikke på de fire små vandrette linjer øverst. Derefter sorterer du apps efter størrelse ved at klikke på fanen "Størrelse" til højre.

Derefter kan du rulle igennem og slette de apps, som du ikke bruger (og forhåbentlig er nogle af dem ret store!). Træk blot appen til papirkurven for at slippe af med den.

Og tøm derefter dit affald :)

Slet iTunes-sikkerhedskopier

iTunes-sikkerhedskopier er nyttige - du vil bestemt ikke miste al den ængstelige 90'ers musik, du har indsamlet siden, ja, 90'erne. Åh, bare mig ...? Okay.

Uanset hvad er det værdifulde ting. Men du kan sikkerhedskopiere det hele til iCloud i stedet for at beholde de massive sikkerhedskopier af din enhed på din computer.

Sådan aktiveres iCloud-sikkerhedskopiering

For at indstille din telefon til automatisk at sikkerhedskopiere til iCloud skal du bare gå til Indstillinger, vælge dit navn og rulle ned til "iCloud Backup". Tænd det bare, så bliver dine dyrebare sange / fotos / osv sikkerhedskopieret til skyen.

Derefter kan du gå ind på din Mac og slette eventuelle sikkerhedskopier, du har gemt der. Åbn bare iTunes, gå til Indstillinger, vælg Enheder, og slet de sikkerhedskopier, du ikke længere har brug for.

Slet midlertidige filer (ryd cache / cookies)

Du er muligvis opmærksom på caching. Det giver websteder mulighed for at indlæse hurtigere, fordi ressourceintensive filer, som f.eks. Billeder, gemmes lokalt på din maskine. På den måde, hvis du ofte besøger et websted, behøver du ikke sidde og vente hver gang, at heftige billedfiler skal indlæses. De er der allerede.

Men hvis du ikke renser disse ind imellem, kan de virkelig opbygge og bremse din maskine. Bare vær opmærksom: selvom du fjerner dem nu, tilføjes de igen, næste gang du besøger dette websted eller bruger den app.

Sådan ryddes cachen

Åbn Finder, og vælg "Gå" i menuen øverst på skærmen. Rul ned til "Gå til mappe", vælg den, og indtast derefter ~ / Library / Caches i dialogboksen.

Derfra kan du rydde alle cachelagrede filer, du ikke har brug for.

Har du stadig brug for mere plads? Her er yderligere ting at prøve:

  • Slet unødvendig e-mail
  • Slet downloads
  • Fjern logfiler
  • Fjern sprogressourcer
  • Komprimer filer
  • Genstart din Mac

Gå nu ud og ryd den Mac!