Sådan får du dit første job som selvlært udvikler

For omkring seks måneder siden startede jeg en ny stilling som softwareingeniør.

Det er mit første fuldtids udviklerjob nogensinde. Og landingen var kulminationen på to intense års læring.

Før jeg begyndte på min jobsøgning, afsluttede jeg freeCodeCamps hele læseplan - alt sammen mens jeg arbejdede på fuld tid som lærer.

Under alt dette lærte jeg meget om at sætte mål og nå dem.

Jeg lærte også at modstå brodden af ​​gentagne afvisninger og fiasko, der følger med karriereændringen.

Jeg besluttede at skrive om min rejse med at skifte karriere - fra undervisning til udvikling - af to grunde.

Først og fremmest bliver jeg spurgt om det næsten hver dag på sociale medier. Og denne artikel kan tjene som en endelig ressource for folk, der ønsker mit råd.

Den anden grund til at jeg skriver dette er, at min rejse var en snoede rejse. Dette er ikke "afsluttet et bootcamp på 12 uger og fik mit første job inden for teknologi" historie. Jeg tror, ​​dette kan tjene som opmuntring for dig, hvis du også kæmper for at få din første udviklermulighed.

Så uden videre, her er mit råd til dig.

Lær, hvilken mulighed der er - så lær derefter.

Nogle af jer har måske råd til at tage fri fra arbejde og bare fokusere på læring. Men for dem af jer, der ikke kan, vil du begynde at arbejde på virkelige ting så hurtigt som muligt.

For at gøre dette skal du stille dig selv spørgsmål som: Hvor vil du være om 1-2 år? Hvilke virksomheder finder du interessante? Hvor vil du gerne bo og arbejde?

Baseret på dine svar, undersøge markedet. Se på jobannoncer for de virksomheder, du har noteret, eller i det land, du vil bo.

Eller hvis din drøm fungerer eksternt, skal du kigge efter fjernjob, der synes dig er interessant.

Når du har fundet alle disse jobannoncer, skal du begynde at notere alle de færdigheder, de beder om.

Sæt derefter alt dette gennem filteret efter dine egne præferencer. Dette giver dig en temmelig god liste til at guide dig gennem din læringsrejse.

Når du sætter mål, skal du vide nøjagtigt, hvad du vil have. Hvis du strækker ambitioner for bredt, risikerer du at miste fokus.

Et eksempel på dette: at lære programmeringssprog.

Sikker på, det er godt at kende mere end et sprog. Men hvis din prioritet er at få et job hurtigt, er det vigtigste at fokusere på programmeringsprincipperne, der går ud over et bestemt sprog. Og på samme tid er du nødt til at lære de omsættelige færdigheder, der gør dig ansat så hurtigt som muligt.

Begynd at få erfaring, mens du lærer, uanset hvad du kan

Et af de største problemer, som nye udviklere står over for, er manglende erfaring. Virksomheder vil have dig til 1-2 års erfaring, men hvis ingen vil ansætte dig, hvordan kan du få den oplevelse?

Mit råd er at begynde at få nogen form for erfaring så hurtigt som muligt, mens du stadig lærer.

Mens jeg lavede en gratisCodeCamp-læseplan, stødte jeg på 1millionwomentotech, et online-program, der sigter mod at bringe teknisk uddannelse til kvinder og ikke-binære mennesker.

Jeg var interesseret i at tage kurserne, og de ledte efter frivillige, så jeg tilmeldte mig både som studerende og som frivillig.

Det var en utrolig læringsoplevelse. Og ikke kun fik jeg træning ud af det, men jeg havde også min første virkelige oplevelse af at arbejde i en fjernorganisation. Jeg fik venner og fik et glimrende referencebrev i slutningen af ​​min frivillighed.

Hvis du har mulighed for at praktikere, er dette også en glimrende måde at få erhvervserfaring så hurtigt som muligt. Ikke alle har det privilegium at kunne udføre en ulønnet praktikplads, men der er også mange betalte praktikophold derude.

Jeg var Outreachy praktikant, og det var en af ​​de mest fantastiske oplevelser i mit liv. Outreachy er et program, der organiserer betalte praktikophold med gratis og open source-projekter for folk, der er underrepræsenteret i teknologibranchen. Jeg elskede det så meget, at jeg nu er en opsøgende mentor for LibreHealth!

Andre muligheder for at få praktisk erfaring er:

  • Bygge dine egne projekter, alene eller sammen med en ven,
  • Bidrag til Open Source-projekter (du kan hjælpe med at rette bugs eller skrive / oversætte dokumentation) og
  • Freelancing. Du kan starte med at oprette websteder til dine venners og familiens virksomheder. Det hjælper dig med at blive fortrolig med dine færdigheder og også føje til din portefølje.

Det er vigtigt at begynde at gøre dette, mens du lærer. Fordi den bedste måde at virkelig cementere din viden på er faktisk at bruge den i virkelige scenarier.

Begynd at interviewe så hurtigt som muligt.

Interview er læringsoplevelser. Du kan finde ud af, hvad du vil have og ikke ønsker i en virksomhed, bare ved hvordan et interview går. Jo mere erfaring du har interviewet, jo mindre nervøs bliver du også.

Jeg begyndte at ansøge om job, før jeg følte mig 100% klar, fordi jeg vidste, at jeg aldrig ville føle mig 100% klar.

Ansøg, selvom du ikke opfylder alle kravene, og gør dig klar til dit interview.

Hvis du er nervøs for at være underkvalificeret, skal du ikke være. Overlad det til dine interviewere at beslutte.

Hvis du gjorde det til interviewet, så er de bestemt interesserede i dig.

Noter hvad de stiller, og forbered også spørgsmål til intervieweren. Dette er din mulighed for at lære, hvad virksomheder leder efter, og hvordan du kan forberede dig på at give dem det.

Husk også, at interviewet går begge veje: de evaluerer dig, men du skal også evaluere dem. Det er en tovejs gade, og at vide dette bør hjælpe dig med at føle dig mere selvsikker og mindre stresset under selve interviewet.

Tal med så mange mennesker som muligt, som har opnået det, du vil opnå.

Hvis du kender nogen, der fik et job efter at have lært alene, skal du stille dem spørgsmål! Vær specifik.

Vage spørgsmål er mindre tilbøjelige til at give dig værdifuld information, da hver persons rejse er anderledes. Men hvis du er specifik, kan du få værdifuld indsigt.

F.eks. Spørger folk mig ofte "hvordan gik du fra lærer til udvikler?" Jeg synes, det er et meget vanskeligt spørgsmål at besvare, og svaret er lidt nytteløst. Det er bare min personlige historie. (Du kan læse det detaljeret her, hvis du vil.) Og så mange aspekter af det er ekstremt unikke for mine personlige forhold.

Men hvis nogen spørger, "hvordan udfyldte du dine videnhuller med X-dygtighed?" Jeg kan give dem mere nyttige oplysninger, pege på ressourcer, give dem eksempler, som de kan omsætte, og så videre.

Undervurder ikke de færdigheder, du har.

Når du skifter karriere, skal du huske: du kan være junior ved programmering, men du har masser af værdifuld erfaring og overførbare færdigheder.

Hvis du overhovedet har arbejdet i dit liv, har du teknisk og ikke-teknisk viden, der kan anvendes i mange situationer på dit nye job.

Mange juniorudviklere er karrierevekslere, der har haft job før. De var sandsynligvis gode til deres gamle job og har livserfaring, der adskiller dem fra andre kandidater.

Disse karrierevekslere er normalt også motiverede nok til, at de tog en stor chance for at lære et helt nyt sæt færdigheder. Dette viser stor personlig styrke, og det får dig til at skille sig ud som kandidat og et potentielt aktiv for virksomheden.

Din tidligere erfaring, selvom den ikke er relateret, er værdifuld! Du skal bare finde en måde at genanvende det på og bruge det til din fordel i din nye karrierevej.

Vær klar til at fejle, stå op, støv dig af og prøv igen. Mange gange.

Hvis du ikke fejler ved ting, vil du aldrig få succes med tingene. At lære at gøre noget i livet betyder at få det forkert mange gange, før det endelig bliver rigtigt.

Vær ikke bekymret for afvisninger. Lær af dem, vær opmærksom og gå videre. Husk, at vedholdenhed er din bedste ven, og du vil til sidst få jobbet, hvis du bare holder på længe nok.

Du kan gøre det.

Jeg tror, ​​at stort set hvad du vil gøre i livet er opnåeligt.

Sværhedsgraden kan variere afhængigt af dit udgangspunkt. Men jo mere du sætter dig selv derude og taler med mennesker, jo mere indsigt og forbindelser får du, hvilket vil hjælpe dig på din rejse.

Tak for at læse dette, og held og lykke.

Og hvis du vil have hjælp til at forblive motiveret, når du ansøger om job, kan du tilmelde mig min Telegram-gruppe, Junior Devs.