Hold det simpelt, dumt - Sådan bruges KISS-princippet i design

KISS-princippet (eller Keep It Simple, Stupid) siger, at de fleste systemer fungerer bedst, hvis de holdes enkle i stedet for at blive alt for komplicerede.

Når du bygger et produkt, designer et websted, opretter en app eller designer en blok kode, stræber du efter enkelhed.

Efter at have bygget og lanceret produkter har jeg været vidne til førstehånds når gode ideer gøres irrelevante på grund af produktkompleksitet og den efterfølgende produktgæld, der følger.

Jeg har også set, hvordan komplekse standarder er blevet forbedret, så designet efterlades enklere og stærkere som et resultat.

Der er få kommercielle, intellektuelle eller tekniske grunde til at gøre tingene komplicerede, når enkelhed kan hjælpe dig med at designe, starte, skalere og lære hurtigere.

Jeg vil bruge eksempler fra min tid som bygherre og iværksætter til at dele mine perspektiver med dig.

Ved at dele disse lektioner håber jeg, at du bedst kan udnytte KISS-princippet i dit arbejde.

I sommeren 2014 startede jeg en bootcamp-træningskurs kaldet “Fun Social Exercise”. Hvordan denne klasse opstod, og min rolle i at udvikle den til en lille sidevirksomhed understreger min kærlighed til coaching og bygning.

Det viser også, at KISS kan gælde for mange domæner i vores liv - ikke kun bygningstekniske produkter.

KISS I praksis

Først baghistorien.

Mens jeg boede i Australien, sluttede jeg mig til en træningskursus for at bevare min kondition. Efterhånden som tiden skred, bad grundlæggeren af ​​fitnessprogrammet mig om at hjælpe ham med at instruere træningen.

Selvom klassen var populær, havde han designproblemer.

For eksempel var det upraktisk at coache over 70 mennesker på samme tid. Og jeg foreslog, at vi udvider vores klassetilbud til yderligere hverdagsaftener.

Da min idé blev afvist, stod jeg over for et dilemma. Skal jeg fortsætte med at coache på en ineffektiv og mindre effektiv måde eller tage en chance og starte mit eget fitnesskursus?

Jeg besluttede at tage chancen.

KISS og kunder: Arbejder baglæns

Et centralt princip i KISS er, at du skal besætte kunden og træffe beslutninger, der kommer disse interessenter til gode.

Ved at arbejde baglæns fra, hvad kunderne har brug for og ønsker, kan man forenkle og fjerne politikker, softwarelag, arbejdsgange eller endog ikonografi, der er uforenelige med at tjene kundetillid.

De første adskillige klasser i mit nye venture var dårligt til stede, og min beslutning om at starte mit eget bootcamp lignede en mislykket gamble.

Men jeg holdt fast ved det og fjernede al "støj". Borte var overflødige øvelser, et besværligt check-in-system for deltagere og fancy udstyr. Også de roterende steder for klasser (som ofte forvirrede nye medlemmer) og gæstetrænere var væk.

Jeg forenklede min marketing Call To Action (Deltag i en klasse, gratis i dag) og begyndte at coache sessionerne selv.

Jeg byggede en strategi til at vokse og fastholde kunder:

  1. Jeg udnyttede Meetup.com, Facebook-grupper og Reddit-undergrupper til at målrette mod unge fagfolk.
  2. Jeg integrerede Google Maps på hjemmesiden for at hjælpe folk med at finde klassen og finde den let.
  3. Til sidst hyrede jeg certificerede undervisere for at mærke min bootcamp som ”professionel”.

Disse ændringer førte til væksten i min spirende klasse.

Efter hver klasse talte jeg med et par deltagere for bedre at forstå, hvad de ønskede fra fremtidige klasser, og hvordan jeg kunne forbedre mig.

Alt andet end det nøgne væsentlige blev fjernet.

Coaching af gruppetræningskurser er en aktivitet, jeg nød, fordi det er mentalt udfordrende, fysisk beskatning og iboende socialt. Hver klasse havde brug for en organiseret handlingsplan, der blev kommunikeret tydeligt.

Ved hver klasse var jeg nødt til at komme forberedt på at motivere hver deltager, opretholde alles opmærksomhed over en anstrengende time og mest af alt inspirere andre til at fortsætte med at udfordre sig selv.

Coaching viste sig at være en fantastisk platform til forståelse af KISS fra første hånd. Man kan tro, at folk deltager i en fitnessklasse for at tabe sig eller møde mennesker.

Hvis du graver dybere, finder du dog en anden grund: I virkeligheden deltager folk i en social fitness-klasse, fordi det giver dem en følelse af formål.

Gennem denne erkendelse var jeg i stand til at skræddersy klassen bedre for at sikre de rigtige resultater. Ved at fjerne "pæne men ikke nødvendige" attributter kunne jeg bedre levere det, som deltagerne værdsatte, og afbøde abstraktioner.

KISS Og godt design

I en verden af ​​software og teknologi er KISS integreret i godt design.

En del af årsagen er, at teknologien ikke altid er godt forstået af offentligheden. Og for enhver given produkttype kan brugerne have snesevis af lignende muligheder at vælge imellem.

Overvej denne oversigt over måder at spare penge på internetsikkerhedsværktøjer og -produkter. Det faktum, at det viser 55 separate måder at nå disse mål på, er et bevis på et overfyldt marked med så mange muligheder, at brugerne ikke kan få mening af dem alle uden eksperthjælp.

Og på et marked som det, hvis du kan levere varerne på en ligetil måde - vil du finde lettere succes.

Så inden du skriver en linje kode, skal du kende din tekniske North Star. Konceptet med at opbygge en MVP (Minimal Viable Product) er tilpasset KISS, fordi du vil gøre mindst mulig arbejde for at bekræfte eller afkræfte din hypotese.

KISS er så vigtigt for designprincipperne, at Amazon lister det som et kerne-ledelsesprincip. Specifikt siger Amazon, at "ledere forventer og kræver innovation og opfindelse fra deres teams og altid finder måder at forenkle."

Trådramme religiøst. Implementere universelt forståede koncepter. Undgå distraktioner.

En anden fordel ved KISS er dybt at forstå, hvorfor noget sker. Hvis du ikke inkorporerer et princip om enkelhed i dit design, vil du sandsynligvis lide af produktkonflation.

Da jeg for eksempel grundlagde Pennybox, ville jeg have forældre til at bruge softwaren til at lære deres børn at tjene og spare penge derhjemme.

Men for få forældre tilføjede deres børn til appen. Hvorfor skete dette?

Som det viste sig, var det for svært at tilføje andre brugere. Det var også uklart, at tilføjelse af et barn til forældrenes indstillinger var den Opfordring til handling, den ønskede app.

Fordi der tilsyneladende var flere grundlæggende årsager, vidste jeg ikke, hvilken der skulle løses først.

Det var en dårlig situation at være i.

Hvis jeg havde implementeret betaproduktet med et stærkt KISS-fokus, kunne dyrebar tid og ressourcer have været sparet.

I stedet oprettede jeg teknisk gæld, der skulle styres, hvilket yderligere øgede byrden ved at fremskynde appens vækst.

Afslutning af tanker om KISS-princippet i design

Du kan lære af mine fejltrin.

Når du bruger KISS-princippet i design, skal du tænke på dine brugere og arbejde baglæns.

Byggerne er aldrig færdige med at lære og søger altid at forbedre sig selv og deres design og produkter.

Vær nysgerrig efter nye muligheder og handle for at udforske dem ved at reducere støj, så du kan fokusere på det, der virkelig betyder noget: bekræftelse fra dine brugere om, at din løsning tilføjer værdi.

Casestudie nr. 1:

Her er et par eksempler på KISS, som jeg finder overbevisende.

Brain Box Labs har et open source-samfund, der hjælper softwareudviklere. Deres laboratoriesektion er utrolig nem at bruge og forstået universelt. Opkaldet til handling er en simpel download-knap.

Casestudie nr. 2:

Et andet eksempel på KISS kan findes på University of Technology (UTS) Sydneys hjemmeside. De tilbyder et digitalt marketingkursus med utroligt nemme at forstå parametre.

Mange uddannelsessteder mangler klarhed i deres CTA og value-prop. Ikke så med UTS, der lader sine læsere se nøjagtigt, hvordan kurset fungerer, dets varighed og dets gebyrer. Hvad kan være et enklere design?

Casestudie nr. 3:

Et eksempel på KISS kan findes i det digitale markedsføringsmateriale hos Guerrilla Agency. De bruger en meget enkel designæstetik til at demonstrere deres værdi for potentielle kunder.

Hvis du sælger tjenester online, skal du overveje at replikere din opfordring til handling med klare, fedme og universelt forståede metrics.

Case Study # 4:

Da jeg lancerede WFHAdviser.com for at hjælpe folk med at arbejde hjemmefra mere effektivt, brugte jeg KISS i vid udstrækning i mit design.

Nedenfor vises, hvordan jeg visuelt uddanner brugere om produkter, de kan bruge, når de arbejder hjemmefra - fra dockingstationer til, hvordan man opretholder sundhed, mens man arbejder eksternt i uger eller måneder ad gangen.