En meningsfuld guide til at skrive udvikler genoptages i 2017

Hvad der var en formalitet for mindre end et århundrede siden, er nu det allerførste skridt til at lande ethvert interview: sende dit CV .

Dette lange trykte dokument er nu blevet en PDF, en webside, en LinkedIn-profil, en Stack Overflow Developer Story, en Youtube-video, en Github-profil eller en kombination af disse.

Genoptagelser, som vi kender dem, er dømt. Mere effektive former for jobansøgning og vurdering vil efterhånden dukke op. Men vi er ikke helt der endnu. Og da dette endnu ikke er sket (eller skal jeg sige, da vi, udviklerne og iværksættere endnu ikke har fået det til at ske), vil mine kolleger og jeg fortsat modtage og evaluere udvikler CV'er hver uge fra alle hjørner af kloden .

I løbet af de sidste mange år har jeg set, hvor ineffektive de fleste kandidater er i at forsøge at kommunikere deres erfaring, tekniske færdigheder og potentiale gennem genoptagelser.

Denne artikel er en opdateret guide til udviklere, der ønsker at maksimere chancerne for at få et interview hos seje virksomheder og startups. Det afspejler mine egne meninger og synspunkter på, hvad der må og ikke må.

Jeg har selv lavet fejl tidligere. Jeg har lært en hel del i de sidste par år, både fra mine egne succeser og fra at evaluere andres CV. Forhåbentlig hjælper denne guide andre, der ønsker at komme videre i spillet.

Lad os starte med ikke at klassificere os selv som eksperter i Java og mellemliggende i C #, lad os droppe Times New Roman, og lad os minde os selv om, at der er meget mere at gøre end at presse 4-siders CV ind på en enkelt side. Lad os målrettet glemme at videregive vores fulde adresse, personnummer og kontaktoplysningerne til vores referencer.

TL; DR opsummering af denne vejledning:

 1. Hvad genoptagelser skal handle om: erfaring, sideprojekter og uddannelse.
 2. Tekniske færdigheder overvurderes. Hvordan du effektivt fremviser dine færdigheder.
 3. Følgebrev er overvurderet. Sådan introducerer du dig selv effektivt .
 4. Medtag ikke irrelevante personlige oplysninger. Ikke engang dit fulde navn.
 5. En moderne præsentation er nøglen: længde, layout, fotos, skrifttyper, format.
 6. Bonus nr. 1: Ultimate tjekliste inden du sender dit næste CV.
 7. Bonus nr. 2: Enkel CV-skabelon på Google Docs.
 8. Afsluttende ord

Hvad er CV'er, og hvad skal du fokusere på?

CV er i det væsentlige, hvad de altid har været: introduktionsbreve og intentioner . Bortset fra at ingen længere har tid til lange breve, og de fleste foretrækker at modtage strukturerede lister, der er lette at skimme.

Den første regel er, at du altid skal være sandfærdig. Dit næste vigtigste mål er at skrive et dokument, der er let at skimme . Hvis du arbejder med webudvikling, skal det føles mere eller mindre naturligt for dig. Det er i det væsentlige, hvad vi optimerer de fleste forbrugerdrevne webapplikationer og websteder til. Folk hopper gennem sider, deres øjne prøver hurtigt på ord. Du bør effektivt optimere dit CV til den samme brugeradfærd.

Din hensigt er implicit: du vil have et interview og til sidst et job. Din introduktion er stort set alt, hvad du skriver på dit CV, beviset for, at du er velegnet til jobbet.

Som udvikler skal du ideelt set fokusere på tre ting: Erfaring, Side-projekter og Uddannelse. Med meget sjældne undtagelser skal du være i stand til at producere stærke sager for mindst to af disse ting mod ethvert job, du ansøger om.

Hvis du ansøger om en teknisk ledende stilling, kan det vise sig, at du har stor relevant erfaring, og en stærk basisuddannelse kan være god nok til at give dig et interview. Hvis du ansøger om en juniorrolle, og du stadig ikke har meget praktisk erfaring, vil dine uddannelsesbeviser sammen med sideprojekter hjælpe dig her.

Hvis du ikke ærligt kan fremstille stærke sager for mindst to af dem til den ønskede position, skal du enten investere din tid i at forbedre dem på forhånd eller overveje en stilling, der bedre passer til din nuværende situation.

Erfaring

Erfaring er det primære bevis for, at du har det, der kræves for at få succes på et bestemt job. Opførelse af tidligere roller handler ikke primært om at vise, at du var ansat i de sidste år, men snarere om at opsummere, hvad du specifikt lavede, og hvordan det har bidraget til, hvem du er i dag og dine faglige færdigheder. Husk stadig, at dit første mål er at gøre dit CV let at skumme, så hold det på det rette punkt .

Titler betyder ikke så meget i opstartsscenen, så hold dem korte og fokuser på dit ansvar i stedet. Skriv et kort afsnit eller punkttegn, der fremhæver dine vigtigste bidrag til den virksomhed, du var en del af.

Oplevelsesafsnittet er også det bedste sted at vise bevis for, at du har de nødvendige færdigheder til jobbet. Hvis du f.eks. Ansøger om en React-udviklerposition, viser du, at du har tidligere erfaring med at arbejde med React eller fremhæver JavaScript-relaterede roller, i din favør.

Noget så simpelt som det følgende kan være ekstremt effektivt:

Arbejdserfaring februar / 2015 - nu: Softwareudvikler, Telesoft - Seattle, WA

- Ledet udviklingen og vedtagelsen af ​​React til en dashboard-webapp.

- Fuld stakudvikling ved hjælp af Node.js, Express, React og MongoDB.

Nov / 2013 - Jan / 2015: Webudvikler, Plasmid Inc. - Denver, CO

- En del af frontend-udviklingsteamet i deres AngularJS-webapp.

- Udviklet og vedligeholdt et genanvendeligt komponentlager.

Tidligere erfaringer:

- Udviklede og medstifter en online spilbutik, der blev solgt til AB Games i 2012.

- Sommerpraktikant for Bong, der arbejder med D3-visualiseringer, 12 uger i 2011.

Bemærk i eksemplet ovenfor, at kun de sidste 2 positioner blev beskrevet i detaljer. Hvis du har en masse relevant erfaring i din karriere og vil nævne det hele, overvej kun at skrive om de seneste 2 eller 3 stillinger, og noter de andre i afsnittet "Tidligere erfaring" i slutningen.

( særlig note til nye klassetrin og juniorer: verden forstår, hvis du ikke har meget erfaring. FALSK det ikke, og læs det næste afsnit)

Side projekter

Anvend de samme principper fra afsnittet Erfaring her. Vær kort, være dig. Side-projekter er din chance for at skinne på de kompetencer og teknologiestak, du valgte at bruge. Det er også en god chance for at udtrykke iværksættertalent eller interesser.

Mange udviklere mener, at de skal have et open source-projekt for at have et godt CV. Det er ikke sandt. Du kan inkludere personlige projekter, der ikke er open source, hvis de er relevante. Bare sørg for at medtage ting, der viser dit potentiale og hjælper dig med at opbygge din sag. Eksempel:

Projects Spice : ændre, hvordan en webside ser ud ved hjælp af stemmekommandoer

- Brugeren siger ting som "gør baggrunden lilla" og stedstilarter ændres

- Chrome-udvidelse udviklet ved hjælp af vanillaJS og Wit.ai

RoboPizza: en slap bot til bestilling af pizza

- Slack bot udviklet ved hjælp af Go og Wit.ai

Andre projekter:

- Speakasso: webbaseret generativ kunst baseret på tale eller samtale.

- Bubbles.js: open source generator af PNG-billeder af bobler

Er nogle af dine projekter tilgængelige online? Inkluder links. Sørg for, at de fungerer. Er de open source? Inkluder links, hvis de er på GitHub, og sørg for at du er en vigtig bidragsyder (bedes ikke linke til * .zip-filer eller noget, der skal downloades).

Medtag projekter, fordi du er stolt af dem og ikke blot udfylder dette afsnit. Hvis du ikke har nogen sideprojekter, er det fint (forudsat at du viser erfaring). Skoleprojekter er også relevante, hvis de er interessante, og hvis du personligt bidrog væsentligt til deres succes. Apropos hvilken ...

Uddannelse

Der er ikke behov for at være for specifik her. Det er nok at angive de relevante grader, du har sammen med institutionen og kandidatdato. Som en generel regel kommer grader i omvendt kronologisk rækkefølge og inkluderer kun det, der er relevant. Hvis du f.eks. Har en universitetsgrad, er det ikke relevant at nævne, hvor du gik på gymnasiet. Desuden er der ingen der bekymrer sig så meget om din GPA, så tag det ikke med (medmindre naturligvis jobbeskrivelsen udtrykkeligt beder om det, eller hvis du lige er uddannet og gerne vil demonstrere, at du gjorde det ganske godt).

Kendte grader og programmer er ret ens på tværs af institutioner, så en one liner skal være nok til at opsummere dine studier på et højt niveau:

Uddannelse 2012 B.Sc. i datalogi, University of Iowa

Jeg synes, du skal medtage yderligere uddannelsesmæssige detaljer, men hvis de er usædvanligt interessante eller relevante for stillingen. For eksempel, hvis du ansøger om en dataanalytikerstilling, og din universitetsafhandling handlede om en innovativ datamineeringsteknik, skal du overveje at inkludere et par linjer, der beskriver din afhandling, fund eller projekt.

Uddannelse 2012 B.Sc. i datalogi, University of Iowa

- Gennemførte et projekt om komparativ analyse af 10 forudsigelige data-mining teknikker og forfatter 2 artikler om emnet.

Husk at opbygge en stærk sag for uddannelse ikke nødvendigvis betyder formel uddannelse eller universitet. Der er fantastiske programmer, bootcamps og kurser, der er værd at nævne. For tekniske roller er det mest vigtigt at vise din datalogi viden og forståelse er stærk.

Listing tekniske færdigheder er overvurderet

Vi udviklere synes ofte, at det er en god idé at liste alle de teknologier, vi nogensinde har arbejdet med eller studeret (eller endda hørt om, i ekstreme tilfælde) i et separat afsnit, normalt kaldet "Færdigheder" eller "Tekniske færdigheder." I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt: der er ingen mening i at liste hvert eneste af de sprog og rammer, du nogensinde er stødt på. Desuden skulle du allerede have demonstreret dine tekniske færdigheder, når du beskriver din oplevelse i tidligere roller eller projekter.

Jeg forstår dog, at du måske vil medtage et afsnit om "Færdigheder". Hvis du føler dig stærk over det, er den bedste måde at liste dine færdigheder super enkel på. Bare skriv dem op:

Tekniske færdigheder

- Reager, Redux, ES6, Express, MongoDB, Sass, Webpack, Gulp, Git

Mindre er mere her, så nogle tip til at forkorte din liste er:

 1. Inkluder kun færdigheder, du er teknisk stærk og kyndig i, og som er noget relevant for stillingen.
 2. Der er ikke behov for at inkludere overflødige færdigheder . For eksempel ville jeg forvente, at nogen, der lister CSS3, kender CSS, så tag ikke sidstnævnte med. Jeg har set mange genoptagelser med superredundante lister over færdigheder, som en kandidat, der inkluderede alt det følgende i træk: " HTML, DHTML, XHTML, HTML5." Jeg husker, at jeg gjorde det samme som den kandidat, da jeg først ledte efter en praktikplads, så jeg forstår, hvor fristende det kan synes. Faktisk skaber det bare rod og får det til at ligne, at I begge er for uerfarne og bare prøver at imponere med en lang liste med ord.
 3. Udviklere forventes at være ret dygtige computerbrugere. Undgå derfor at angive grundlæggende færdigheder i computer- / softwareforbrug som "Microsoft Office-pakke", "Windows / Mac / Linux" eller "Adobe-suite."

Års erfaring betyder ikke noget

IMHO, rapportering af antallet af års erfaring på hvert sprog eller ramme er irrelevant, meningsløst og næppe nøjagtigt.

Det er ret svært at måle brugsteknologier over tid. For mig oversættes antallet af år som regel simpelthen til "hvor længe siden ansøgeren brugte dette sprog / ramme for første gang", hvilket ikke afspejler færdigheder eller erfaring.

For eksempel begyndte jeg at bruge PHP, da jeg var 16, og det var et af de vigtigste sprog, jeg brugte til mine freelancing-websteder på college. Imidlertid forfulgte jeg aldrig mere erfaring i PHP senere i min karriere, og min viden om dets økosystem er nu bestemt forældet. Kan jeg så oplyse, at jeg har 10 års PHP-erfaring? Ingen måde. Hvis du bare vil demonstrere erfaring, skal du bruge dit tidligere arbejde og projekter til at fremvise det. Meget bedre. Dette afsnit om færdigheder skal højst afspejle dit nuværende faglige fokus.

Bedøm dig aldrig nogensinde som ekspert.

De fleste mennesker, som jeg betragter som eksperter i visse ting, ville ikke udtrykkeligt skrive, at de er eksperter i deres CV. Deres erfaring og projekter taler for sig selv. De forstår at lære er en kontinuerlig proces, og de fortsætter med at lære hver dag. Ordet "ekspert" lyder simpelthen fra .

Vurder heller ikke dig selv som begynder.

At skrive “C ++ (begynderniveau)” gør dig ikke noget godt. Hvis det er din sag, og du lige er begyndt at lære noget, bør du sandsynligvis ikke medtage den vare på din liste over tekniske færdigheder endnu (hvem har aldrig gjort det? ¯ \ _ (ツ) _ / ¯). Når du har det godt til at arbejde med det, kan du fortælle verden om din nye superkraft.

Glem statuslinjer.

Fremskridtlinjer er bare så forkerte ! At have en fuld statuslinje betyder, at du ved alt, hvad der er at vide om et emne, hvilket jeg tvivler på, at nogen gør.

At have en delvist udfyldt bjælke betyder, at du ved nøjagtigt, hvad der mangler for dig at vide alt, hvad der er at vide om et emne, hvilket jeg også tvivler på .

Du behøver ikke forsøge at gøre subjektive mål til sammenlignende diagrammer. Medtag ikke statuslinjer i dine CV'er. Inkluder dem ikke på dine websteder. Inkluder dem ikke overalt.

Hvis du stadig vil vise, at du er bedre i Go end Python:

En i det mindste acceptabel måde, jeg har set på at vise forskellige færdighedsniveauer, indebærer at opdele din liste over færdigheder i to kategorier: Stærk og kyndig . Det er lidt bedre: Du betragter ikke eksplicit dig selv som ekspert eller inkluderer teknologier, du ikke er fortrolig med. Husk, at du skal være ærlig og ikke betragte dig selv kyndig inden for teknologier, som du simpelthen læser om på Hacker News. Et godt eksempel ville komme i denne retning:

Tekniske færdigheder

Stærk: Reager, ES6, Express, Sass, Gulp, Git

Kyndig: Redux, MongoDB, Webpack, LESS, Angular

Følgebrev er overvurderet.

Din hensigt er klar, når du ansøger om et job: du vil få jobbet. Så der er ingen grund til at skrive et brev fuld af mål og gode ord om dig selv. For det meste ser det ud til, at folk ikke læser meget af dem alligevel.

Sådan introducerer du dig selv i stedet

Hvis du meget gerne vil skrive en om dig selv, skal du overveje at skrive et afsnit, der beskriver dig øverst i dit CV - et kort "Om" -afsnit.

Hvis du stadig vil skrive et brev, eller hvis jobbeskrivelsen kræver det

Nogle gange kræver jobbeskrivelser eller automatiserede applikationssystemer, at vi indsender et følgebrev. Hvis det er tilfældet, skal du holde det kort og prøve at droppe det alt for formelle sprog. Bare vær dig. Der er ikke behov for "Dear Sir or Madam" eller "For hvem det kan vedrøre" s.

Vis at du er smart, at du kan få tingene gjort, at du er velegnet til jobbet, og at du passer godt ind i virksomhedens kultur.

Når jeg synes, følgebrev er et must

Hvis du ansøger om en stilling , der ikke engang eksisterer eller ikke er offentligt åben, skal du helt sikkert skrive et følgebrev. Det er her, din hensigt skal være godt angivet, fordi du ikke kun har brug for at vise virksomheden, hvordan din ansættelse ville være gavnlig for dem, men også hvordan det nye job, du foreslår, vil give dem stor værdi.

Forresten er der intet galt i at ansøge om stillinger, der ikke er åbne. Hvis du har drevet og tror, ​​du har det, der skal til, skal du gøre det. Vis problemet og foreslå løsningen, som ideelt set får dem til at skræddersy et job specifikt til dig. Sandsynligvis er dine chancer for at få et interview på denne måde mindre, men nogle mennesker sætter virkelig pris på modet.

Din civilstand er ikke relevant. Det er heller ikke din adresse. Eller din fødselsdag.

Tidligere brugte CV'er fysiske attributter som højde, vægt, køn, etnicitet og en masse andre personlige oplysninger. Vi droppede dem af en god grund: de er irrelevante .

Imidlertid finder jeg ofte masser af personlige oplysninger i genoptagelser, jeg modtager - oplysninger, der ikke tilføjer nogen værdi til at vurdere ens tekniske evner eller tage en beslutning om, hvorvidt man skal fortsætte med et interview. Hvorfor skulle jeg kende dit regeringsudstedte ID-nummer for at oprette en indledende chat og interview? Hvordan ville din civilstand hjælpe dig med at opbygge bevis for, at du er en god udvikler? Og hvorfor skal du oplyse dit lejlighedsnummer? Jeg vil anbefale at fjerne alle følgende oplysninger fra dit CV:

 • Fuldt navn (nogle mennesker har mange navne: første og sidste er bare fine)
 • Alder eller fødselsdag
 • Ægteskab / forhold status
 • Køn
 • Seksuel orientering
 • Etnicitet
 • CPR-nummer
 • Kørekort (hvordan hjælper det at være chauffør dig som udvikler? )
 • Fuld adresse (by og stat / land er fint, hvis du vil give en generel idé)
 • Nationalitet
 • Indvandringsstatus
 • Sprog, du taler *
 • Hobbyer *

Hvert ord i dit CV optager værdifuld plads, og du bør ikke spilde det med ting, der tydeligvis ikke gør nogen forskel ved en indledende CV-vurdering. Brug sund fornuft, og spørg dig selv for hvert ord, du tilføjer: hjælper dette stykke information arbejdsgiveren med at beslutte, om han skal ringe til mig til et interview eller ej ?

Immigrationsstatus bør heller ikke medtages

Det virker mere almindeligt end nogensinde for udviklere at søge arbejde i forskellige lande. Mange af mine venner er undertiden usikre på, om de skal oplyse deres statsborgerskab eller specifik indvandringsstatus i deres CV (f.eks. Gyldig arbejdstilladelse, fast bopæl, indehaver af grønt kort, behov for arbejdsvisum).

På den ene side rapporterer mennesker, der er statsborgere og / eller har den rette tilladelse til at arbejde i det land, de bor i, undertiden, at de føler, at deres navn er "for fremmed", og at arbejdsgivere derfor muligvis kan afvise dem, selv før de interviewer, hvis de tror, ​​de måske har brug for et arbejdsvisum. Således foretrækker de at medtage deres statsborgerskab eller indvandringsstatus bare for at være sikre.

På den anden side spekulerer udviklere, der er villige til at flytte eller arbejde eksternt, om at afsløre deres indvandringsstatus og eksplicit nævne, at de har brug for en arbejdstilladelse, ville mindske deres chancer for at få et interview i første omgang.

Jeg synes personligt, at udviklere ikke bør medtage deres indvandringsstatus i deres CV.

Først og fremmest giver disse oplysninger ingen værdi med hensyn til vurdering af tekniske evner. Tekniske virksomheder er normalt bare interesserede i at finde talent i denne indledende fase. Hvis dine faglige færdigheder skaber interesse, og de gerne vil stille spørgsmål (herunder om du har tilladelse til at arbejde), giver de dig et opkald eller inviterer dig til et første interview. Det er præcis, hvad interviews er til - at stille spørgsmål og give begge parter en chance for at lære mere om hinanden.

For det andet afhænger det af, hvordan du deler disse oplysninger, den eneste grund til, at du ansøger om jobbet, er at få et arbejdsvisum. Jeg har set nogle ansøgere dele nogle meget specifikke og personlige oplysninger i deres CV, som deres immigrationssagsnumre eller nuværende visums udløbsdato. Disse har tydeligvis intet at gøre med, hvad CV'et skal være i fokus.

Endelig kan du altid bare nævne, at du leder efter flytning eller fjernarbejde uden unødigt at videregive personlige oplysninger. Detaljer vil helt sikkert blive behandlet senere i et interviewfase, hvis du går videre. I USA og Canada vil virksomheder spørge, om du har tilladelse til at arbejde lovligt under alle omstændigheder, og de har ikke lovligt tilladelse til at spørge din nationalitet, indvandringsstatus eller familie herkomst under dine interviews. Så hvorfor dele dem på dit CV?

Sprog, du taler *

Der kan være en del kontroverser om dette, men sandheden er, at de sprog, der betyder mest for dit job, er det lokale sprog, du vil bruge på arbejdspladsen (som du formodentlig taler flydende, hvis du ansøger om jobbet) og meget ofte Engelsk (som det meste af udviklerfokuseret dokumentation og ressourcer er skrevet i). Hvis du ansøger om et job i Frankrig, tilføjer det, at du også taler japansk og finsk, meget lidt værdi til dit CV. Det er bestemt en interessant kendsgerning om dig, men du vil have andre chancer for at fortælle dine kommende kollegaer om dette. Jeg kan se nogle undtagelser fra dette råd, men som en tommelfingerregel er det ikke relevant for udviklerroller.

Andre sjove fakta og hobbyer *

Nogle mennesker kan lide at inkludere seje sjove fakta om dem og hobbyer. Selvom det helt sikkert er super seje punkter, er det i sidste ende ikke nødvendigt . Jeg ved, du tænker måske, at jeg er den kedeligste fyr i rummet, men hold mig lidt. Ingen vil invitere dig til et interview, fordi du kan lide fotografering, snowboarding eller faldskærmsudspring.

Særlig note *: Hvis du føler dig meget stærk med at inkludere disse sidste to punkter, skal du bare være kort. Jeg forstår, at det kan give et menneskeligt præg og tilføje lidt personlighed til dit CV. Plus, hvis du går videre til et interview, kan denne info være nyttig til isbrydende samtale.

Præsentation betyder ikke noget. Bortset fra at det gør det.

Præsentation handler om indhold, design og formatering. Så meget som jeg hører nogle sige, at et CV skal være uden formatering, og at præsentationen ikke betyder noget, tror jeg stadig, at et veldesignet dokument helt sikkert vil skille sig ud og give et bedre førsteindtryk.

Skal mit CV kun være én side langt?

En side? To sider? Hvor mange sider? CV'er skal være så længe de har brug for. Du bør selvfølgelig prøve at være kortfattet, men hvis selv dit CV bruger et par sider, er det helt fint.

I et forsøg på at overholde "en-siders regel" har jeg set mange ansøgere gøre skrifttyper små, margener mindre og fjerne det meste af afstanden mellem linjer og afsnit og sammenpresse alt indholdet på en enkelt side. Det er ikke meningen, og det gør ikke dit CV lettere at læse eller skimme. Faktisk gør det det nøjagtige modsatte.

I stedet skal du ændre indholdet, sammenfatte tingene og sørge for, at du er på punkt. Vær mindre bekymret for antallet af sider og mere om dit indhold.

Kan jeg tilføje et foto af mit ansigt?

Dette er bestemt et kontroversielt emne, men personligt set ser jeg ikke noget problem med det. Profilbilleder er overalt på internettet, og du har sandsynligvis dem på LinkedIn, Github og en masse andre sider. Jeg kan ikke se, hvorfor du ikke skulle skulle føje dem til dit CV, hvis du vil. Genoptagelser med fotos af god kvalitet giver en menneskelig forbindelse og empati, der måske endda giver dig en fordel.

Nogle siger, at det ikke er professionelt, men jeg kan ikke se, hvad der er så uprofessionelt ved at vise dit ansigt. Andre siger, at ansættelse af ledere kunne bedømme ud fra udseende. For at være ærlig foretrækker jeg at antage god tro og tro på, at arbejdsgivere er på udkig efter talent, og især for udviklerroller, er der ingen der bekymrer sig om udseende. Et smil bringer folk sammen og skader ikke IMHO.

Det er selvfølgelig også helt acceptabelt ikke at tilføje et foto, og ingen jobansøgninger skal kræve et.

Vælg pæne skrifttyper

Du er muligvis ikke en professionel designer eller har en grad i typografi, men du skal gøre dit bedste for at gøre dit CV læsbart, rent, flot og moderne. Almindeligt anvendte skrifttyper, der er forældede som Times New Roman ( eller værre, Comic Sans) får dit CV til at se super klæbrig ud.

Layout og design

Så længe dit CV er rent, er lidt farve og layout kreativitet velkommen. Overdriv det bare ikke.

Bonus nr. 1: ultimativ genoptagelsesliste til udviklere

(tjek dit næste CV i forhold til denne tjekliste)

Samlet set:

✔ Skrev sandheden.

✔ Holdes genoptaget kortfattet og let at skumme.

Byggede stærke sager til mindst to af følgende i betragtning af jobpositionen:

→ Oplev

→ Sideprojekter

→ Uddannelse

Holdt oplevelsen på det rette sted og nævner kun et par nylige relevante positioner, kort inklusive roller og færdigheder.

Hold sideprojekter på punkt, og nævnt kun nogle få vigtige og relevante projekter, som jeg bidrog stærkt til, herunder mine roller og færdigheder.

Noterede kort mine uddannelsesbeviser uden at inkludere GPA'er.

Hvis tekniske færdigheder var anført, inkluderede det ikke:

⨯ overflødige eller irrelevante færdigheder

⨯ færdigheder, som jeg ikke er fortrolig med eller har kendskab til

Opførte ikke mine programmeringsevner ved hjælp af:

⨯ statuslinjer.

⨯ forskellige niveauer af færdigheder.

⨯ års erfaring.

Personlig information:

Hold det simpelt med kun de nødvendige kontaktoplysninger og overskred ikke et par ord, hvis jeg introducerer mig selv.

Indeholdt ikke nogen af ​​følgende personlige oplysninger:

⨯ fuldt navn, hvis det er for længe

⨯ alder eller fødselsdag

⨯ ægteskab eller forholdsstatus

⨯ køn

⨯ seksuel orientering

⨯ etnicitet

⨯ nationalitet

⨯ socialsikringsnummer

⨯ kørekort

⨯ fuld adresse

⨯ indvandringsstatus

Præsentation:

Layout er enkelt og smukt.

Hvis der er et billede: det er pænt, professionelt og af god kvalitet. Ikke påkrævet.

Der er masser af hvidt rum, og teksten er ikke rodet. Det er let at læse mit CV. Det flyder bare?

U sed pæn og moderne skrifttyper.

U sed pæn og behagelige farver.

Bonus nr. 2: Enkel CV-skabelon på Google Docs

Afsluttende ord

Tak, fordi du læste denne vejledning. Jeg håber, det er nyttigt og gør dig begejstret for at prøve at fremvise din oplevelse og evner på den bedst mulige måde. Hvis du er uenig i nogle af mine forslag, er du velkommen til at kontakte mig eller efterlade dit svar nedenfor. Jeg diskuterer gerne ideer, diskuterer forskellige synspunkter og i sidste ende bygger en konstruktiv samtale omkring dette emne, der kan hjælpe mange mange andre udviklere i vores store samfund.

Hvis du gerne vil lære noget mere, kan du læse om, hvordan min ven og kollega Benny fik sit job hos et teknologisk firma.

Endelig, hvis du gerne vil ansøge om nogle af de fantastiske stillinger, vi har hos Axiom Zen og synes, du er en god pasform, ansætter vi og vil meget gerne høre fra dig. Du er velkommen til at ansøge eller komme i kontakt (og lad os vide, at du fandt os fra denne artikel på Medium)! Det vil være super spændende at gennemgå dit seje og opdaterede CV.