Hvad er en virtuel maskine, og hvordan man opsætter en VM på Windows, Linux og Mac

En virtuel maskine er et program, du kører på en computer, der fungerer som om det er en separat computer. Det er dybest set en måde at oprette en computer på en computer.

En virtuel maskine kører i et vindue på værtscomputeren og giver en bruger den samme oplevelse, som de ville have, hvis de brugte en helt anden computer. Virtuelle maskiner sandboxes fra værtscomputeren. Dette betyder, at intet, der kører på den virtuelle maskine, kan påvirke værtscomputeren.

Virtuelle maskiner bruges ofte til at køre software på operativsystemer, som software oprindeligt ikke var beregnet til. For eksempel, hvis du bruger en Mac-computer, kan du køre Windows-programmer inde i en virtuel Windows-maskine på Mac-computeren. Virtuelle maskiner bruges også til hurtigt at opsætte software med et billede, få adgang til virusinficerede data og teste andre operativsystemer.

En enkelt fysisk computer kan køre flere virtuelle maskiner på samme tid. Ofte bruger en server et program kaldet hypervisor til at styre flere virtuelle maskiner, der kører på samme tid. Virtuelle maskiner har virtuel hardware, herunder CPU'er, hukommelse, harddiske og mere. Hvert stykke virtuel hardware kortlægges til ægte hardware på værtscomputeren.

Der er et par ulemper ved virtuelle maskiner. Da hardwarressourcer er indirekte, er de ikke så effektive som en fysisk computer. Også, når mange virtuelle maskiner kører på samme tid på en enkelt computer, kan ydeevne blive ustabil.

Programmer til virtuelle maskiner

Der er mange forskellige programmer til virtuel maskine, du kan bruge. Nogle muligheder er VirtualBox (Windows, Linux, Mac OS X), VMware Player (Windows, Linux), VMware Fusion (Mac OS X) og Parallels Desktop (Mac OS X).

VirtualBox er et af de mest populære programmer til virtuel maskine, da det er gratis, open source og tilgængeligt på alle de populære operativsystemer. Vi viser dig, hvordan du opretter en virtuel maskine ved hjælp af VirtualBox.

Opsætning af en virtuel maskine (VirtualBox)

VirtualBox er et open source Virtual Machine-program fra Oracle. Det giver brugerne mulighed for næsten at installere mange operativsystemer på virtuelle drev, herunder Windows, BSD, Linux, Solaris og mere.

Da VirtualBox kører på Windows, Linux og Mac, er processen til opsætning af en virtuel maskine stort set den samme i hvert operativsystem.

Start med at downloade og installere VirtualBox. Du kan downloade det på dette link: VirtualBox-downloads

Du skal også downloade en .iso-fil til det operativsystem, du vil køre på din virtuelle maskine. For eksempel kan du downloade en Windows 10 .iso-fil her: //www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO

Når VirtualBox kører, skal du klikke på knappen "Ny"

Derefter bliver du nødt til at vælge hvilket operativsystem du planlægger at installere. Skriv navnet på det operativsystem, du vil installere, i feltet "Navn". VirtualBox vil gætte typen og versionen baseret på det navn, du skriver, men du kan ændre disse indstillinger, hvis du har brug for det.

Guiden vælger automatisk standardindstillinger baseret på den OS-type og version, du valgte. Du kan altid ændre indstillingerne, når du går gennem guiden. Bare fortsæt med at klikke på "Fortsæt" og "Opret", indtil du kommer igennem guiden. Det er normalt fint at bruge standardindstillingerne.

Start derefter den virtuelle maskine, du lige har oprettet ved at klikke på "Start".

Når den virtuelle maskine starter, skal du vælge den .iso-billedfil, du vil bruge.

Din virtuelle maskine indlæser nu dit valgte operativsystem. Operativsystemet kræver muligvis en vis opsætning, men det vil være den samme opsætning, der kræves, hvis du havde installeret det på en standardcomputer.

Tillykke! Du har kørt din første virtuelle maskine i VirtualBox.