HEIC til JPG - Sådan konverteres billeder på en Mac

Hvis du er Apple-bruger, er chancerne for, at du har set filtypenavnet .heic på dine fotos. Og du undrer dig måske - hvad er dette fotoformat, og hvorfor bruger Apple det?

I denne artikel diskuterer vi, hvad HEIC er, hvordan det adskiller sig fra JPG-formatet, hvorfor Apple bruger det, hvordan man konverterer fra HEIC til JPG og mere.

Hvad er HEIC-filformatet?

Nå, først og fremmest er .heic den filtypenavn, der vises på HEIF-filer / billeder. HEIF står for High Efficiency Image Format, og det blev vedtaget af Apple i 2017.

Som du muligvis kan gætte ud fra dets navn, er fotos, der er gemt på denne måde, "mere effektive". Det vil sige, de er mindre, mens de stadig opretholder deres kvalitet.

HEIF er ikke i sig selv et format. Det er snarere en beholder, hvor billedet er gemt, der bruger avancerede kompressionsteknikker til at klemme det foto ned i cirka halvdelen af ​​en JPG.

En hurtig note, hvis du spekulerer på: HEIF er standarden, og HEIC er det formatnavn, Apple gav det :) Så jeg henviser til det som HEIC i denne artikel for enkelhedens skyld.

Forskellene mellem HEIC og JPG

Der er flere vigtige forskelle mellem HEIC-filer og JPG-filer. Du er måske mere fortrolig med JPG, fordi det har eksisteret længere, og alle (på enhver enhed) kan bruge og se dem let.

Så lad os nedbryde de vigtigste forskelle mellem disse to formater:

Operativsystemunderstøttelse af HEIC vs JPG

En af de begrænsende faktorer ved HEIC er, at den kun understøttes indbygget af Apples operativsystem (iOS 11 og nyere og MacOS High Sierra og højere).

Men rolig - selvom din iPhone tager billeder i HEIC, kan du nemt konvertere disse fotos til JPG, hvis du har iOS 11 eller MacOS Sierra og højere (mere om det nedenfor).

På den måde kan du dele dem med hvem du vil uden at bekymre dig om din ven f.eks. Er i stand til at åbne dem på deres Android-telefon.

Hvis du er en Windows- eller Android-bruger, kan du ikke bare åbne en HEIF, hvis du er i besiddelse af en. Du skal downloade en udvidelse eller et program for at hjælpe dig med at håndtere det.

Størrelse og kvalitet af HEIC vs JPG-fotos

En anden væsentlig forskel er størrelsen på fotos, som nævnt ovenfor. HEIC-fotos er dybest set ekstra komprimerede, så de ender med at være omkring halvdelen af ​​deres JPG-kolleger.

På trods af den ekstra komprimering opretholder HEIC-fotos stadig deres kvalitet (og vil faktisk være af højere kvalitet end en JPG af samme størrelse). Så du kan faktisk få et bedre HEIF-billede med højere opløsning, der har samme størrelse som en JPG, der ikke er af høj kvalitet. Temmelig pænt.

Kompatibilitet mellem HEIC og JPG

Som du nu allerede ved, kan du ikke bare tilfældigt åbne en HEIC-fil, hvis du ikke har en Mac eller iPhone. Det er en af ​​de største ulemper, og grunden til, at Apples OS konverterer HEIC-fotos til JPG, når du downloader dem eller går for at dele dem.

JPG-filer er derimod kompatible med alle operativsystemer og browsere. Så du kan åbne en JPG hvor som helst.

Indtil resten af ​​verden vedtager HEIC-formatet, bliver du nødt til at konvertere til JPG, hvis du vil have en nem fotoåbning / visningsoplevelse.

Formater detaljer

Der er et par andre interessante forskelle mellem HEIC og JPG.

Først og fremmest har HEIC-fotos 16-bit "dyb farve", mens JPG kun har 8-bit. Så dine HEIC-fotos kan fange alle de smukke solnedgangsnuancer meget bedre end JPG.

For det andet kan HEIC-filer gemme flere billeder eller bursts eller live-fotos (i en enkelt fil), mens JPG kun kan gemme et billede pr. Fil. Dette giver HEIC større fleksibilitet og giver det mulighed for at gemme flere typer fotos (og mere end et foto pr. Fil).

Sådan konverteres HEIC til JPG på din Mac

Hvis din Mac kører High Sierra eller nyere, kan du konvertere HEIC-billeder til JPG direkte i din appeksempel-app.

Bemærk: Hvis du ikke har opdateret dit operativsystem, skal du bruge en online konverter.

Men tilbage til vores proces - her er hvordan man konverterer disse billeder i et par enkle trin.

Trin 1: Vælg det foto, du vil konvertere til JPG

Først skal du åbne Finder og komme til dine HEIC-fotos. Jeg søgte lige efter "heic" i søgefeltet, men hvis du har en mappe, hvor du opbevarer dem, kan du gå derhen.

Vælg derefter de fotos, du vil konvertere, og højreklik på det (klik med to fingre på din bærbare pc's pegefelt). Det bringer en lille menu op som du ser nedenfor:

Trin 2: Åbn billedet med appen Preview

Du vælger "Åbn med" (den anden mulighed for mig) og derefter standard "Eksempel" som du ser på billedet ovenfor.

Når du har foretaget disse valg, fører det dig til billedet i Preview-appen.

Trin 3: Vælg og eksporter billedet

Dernæst skal du vælge "Rediger" i Previews menulinje og derefter "Vælg alt".

Du vil se en lille bevæget stiplet linje rundt på ydersiden af ​​billedet - dette fortæller dig, at din "vælg alle" -handling fungerede.

Gå nu tilbage til Previews menulinje, og vælg "File" og derefter "Export" på denne måde:

Trin 4: Konverter fra HEIC til JPG-format

Når du har valgt "Eksporter", ser du følgende boks dukke op:

Du vil se, at "Format" i øjeblikket er indstillet til HEIC. Klik bare på HEIC, og en lille rullemenu viser dig alle de andre formater, du kan vælge imellem (som på billedet ovenfor).

Bare vælg "JPG" i stedet og tryk på "Gem". Derefter konverteres dit foto til JPG! Og du kan trygt dele væk.

Bare en hurtig note: du kan også opdatere, hvor du vil have billedet gemt. Du kan se på billedet ovenfor, at jeg har valgt Desktop, men du er velkommen til at gemme på det sted, du kan lide.

Hvad hvis du vil slå HEIC fra?

Så hvad hvis du ikke vil håndtere disse trin og bare vil have din telefon til at tage JPG-fotos i stedet for HEIC?

Du kan gøre det ved at følge disse trin:

  1. Gå til din iPhones indstillinger, og rul ned, indtil du ser "Kamera" - vælg det
  2. Du får vist forskellige indstillinger med "Formater" øverst - vælg det
  3. Du får vist to muligheder, "Høj effektivitet" og "Mest kompatible". Det er sandsynligvis indstillet til "Høj effektivitet" som standard (HEIC), så skift det bare til "Mest kompatible", og det ændrer det til JPG.

Og voilà, de fotos, du nu tager, vil være i JPG-format.