Forklarede e-handels-API'er - En oversigt over API-integration og dens fordele

Teknologi er tempofyldt og til stadighed former og påvirker e-handelsbranchen.

Med stigningen i teknologier som Internet of Things (IoT), kunstig intelligens (AI), augmented reality / virtual reality (AR / VR) og blockchain har e-handelsverdenen set mange fremskridt.

Men blandt de snesevis af e-handelsrelaterede teknologier er der en, der forbinder dem alle. API'er forbedrer gradvist e-handelsapplikationer og websteder ved at forbinde dem med hinanden.

eCommerce API'er hjælper udviklere med at overføre information fra en software til en anden og derefter bruge disse data i en enkelt brugergrænseflade.

API'er fungerer som en udvidelig platform, der integreres med forskellige løsninger, så virksomheder kan drage fordel af deres eksisterende funktionalitet uden at opbygge funktioner fra bunden.

Fordelene ved API-integration til en e-handelsplatform

API'er hjælper med at integrere flere platforme med hinanden. For eksempel kan du integrere dit e-handelswebsted med en forsendelsesudbyders konto og importere dine data til ordrer og forsendelser. På denne måde kan du strømline dine forsendelsesoperationer på en platform.

API'er til opfyldelse af e-handel kan hjælpe virksomheder med at automatisere, koordinere, administrere og strømline deres operationer med funktioner som ordreudførelse, kurestyring, mærkning, fakturering, udskrivning af forsendelsesoplysninger, sporing og bekræftelsesmeddelelser.

Så hvis du vil etablere en solid platform til din e-handelsvirksomhed, skal du integrere en API i din software til skibsfart og logistik.

Det kan udvides

API'er forbinder forskellige softwarekomponenter og giver dem mulighed for at interagere med hinanden ved at modtage anmodninger og sende svar.

Det udvider funktionaliteten af ​​en applikation eller et websted, hvilket hjælper dig med at få arbejdet gjort hurtigere. Det forenkler også informationsdeling.

Øget sikkerhed

API'er forbedrer softwaresystemernes sikkerhed ved at lade brugerne anmode om data fra dine systemer. API'en beskytter dine e-handelsdata med sikkerhedsforanstaltninger som kryptering.

Genanvendelighed

API'er kan genbruges på tværs af platforme og applikationer, fordi de er bygget ved hjælp af en serviceorienteret tilgang.

Genanvendelige programmer reducerer den tid og kræfter, som udviklere skal bruge på projektet, hvilket igen øger deres produktivitet.

Skalerbarhed

API'er giver dig mulighed for at oprette forbindelse til ethvert nyt system uden at foretage ændringer i det originale system, program eller hardware.

Det tager kun et par linjer kode at oprette forbindelse til ethvert nyt system og tilbyder skalerbarhed til at håndtere mere komplekse transaktioner.

Synkronisering

På grund af API-integration kan du vælge og vælge elementer i din onlinebutik fra andre applikationer og programmer for at oprette en platform i henhold til dine specifikke forretningsbehov. På denne måde kan du synkronisere din arbejdsgang på en logisk måde.

Gennem integrerede systemer kan en virksomhed oprette forbindelse til andre selskabers software og applikationer for at administrere deres data, forsendelseskanaler, produkter og tjenester, der bedst opfylder deres behov.

Så som du kan se involverer API-revolutionen os alle.

Lad os nu lære om tre almindelige typer API-modeller, der henter data fra systemer, omdanner data til processer eller skaber en oplevelse.

3 Almindelige typer API-modeller

Når du bruger API-ledet integration, kan du forbedre den måde, hvorpå brugere interagerer med nye enheder og teknologiforskydninger.

Du kan forbedre e-handelsopfyldelsesprocesserne gennem salg af flere kanaler, lagerstyring, forsendelse eller ved at skabe personlige oplevelser på tværs af forskellige kanaler. Og der er tre typer modeller, du kan bruge til at opbygge disse API'er.

Oplev API'er

Disse API'er bruges til datarekonfiguration, så de samme data kan præsenteres i flere formater baseret på brugernes behov.

Oplevelses-API'er skaber en fælles datakilde for hver kanal i stedet for at oprette separate integrationer til hver kanal.

Proces-API'er

Disse API'er implementeres, når de integrerer forskellige systemer i et it-økosystem. De hjælper med at oprette uafhængige datakildepunkter for at undgå datasiloer inden for et enkelt system eller på tværs af systemer.

De stoler ikke på andre systemer, hvor dataene skal leveres. Dette betyder, at proces-API'er hjælper virksomheder, der ønsker at udvide deres nuværende it-infrastruktur.

System-API'er

System-API'er skjuler kompleksiteten i kernesystemerne, såsom FTP-servere, ERP, CRM eller ældre systemer. Disse typer API'er giver typisk en måde at få adgang til systemer til data og rekordintegration til stede i virksomheden.

Nu vil jeg diskutere nogle e-handels-API'er, der kan forbedre dit websteds funktionalitet og forbedre dine kunders oplevelse.

De forskellige typer af e-handels-API'er

API-integration giver udviklere mulighed for at integrere forskellige funktioner i deres systemer direkte i onlinebutikker. Dette hjælper med at strømline ordreopfyldelses-, forsendelses- og leveringsprocesserne.

Der er hundredvis af e-handels-API'er, som udviklere kan gennemse. Nogle af dem er tilgængelige for tilføjelse af ordrer, forsendelse, sporing, hentning af produkter, visning, køb og salg, og endda oprettelse af markedsføringssegmenter og masser af andre opgaver.

Her vil jeg fremhæve nogle af de mest populære og nyttige.

Produktinformation API

En API til produktinformation giver dig mulighed for at udtrække produktoplysninger fra en database med produkter, der indeholder information om produktbeskrivelser, produkt-id, produkttitler, produktspecifikationer, produktbilleder, prisfastsættelse, antal produkter og mere.

Ordrer API

Ordre-API'er indeholder oplysninger om ordrer, der oprettes fra din kanal. Denne API synkroniserer ordreimport og eksportstatus og viser en liste over alle oprettede og tilgængelige ordrer på din konto.

En bruger kan sortere og filtrere ordredataene efter dato for emballering og forsendelse.

Du kan også annullere ordrer, returnere ordrer, oprette bulkimportordrer og tilføje lager for et bestilt produkt. Yderligere parametre kan tilføjes efter behov.

Lager-API

Du kan bruge denne API til at sortere og filtrere beholdningsdata og kontrollere lageroplysningerne for et produkts SKU. Med denne API kan du også opdatere produktbeholdningsoplysninger for et bestemt produkt.

Forsendelses-API

Denne API giver dig mulighed for at automatisere processen med forsendelse. Det giver dig mulighed for at oprette forbindelse til logistikudbyderne, og du kan spore detaljer fra produktsalg gennem pakken, der leveres til en kunde. Det kan også automatisere processen med at oprette emballagefakturaer og etiketter.  

Shipping API giver dig mulighed for at vælge mellem flere transportører baseret på deres leveringstid, priser og placering. Forsendelsessporing er også mulig med denne type API. Det giver dig mulighed for at integrere ordresporingsoplysninger i en mobilapplikation eller et websted eller via en e-mail eller en sms.

Couriers API

Brug denne API til at kontrollere kurérmuligheder og servicefunktioner i en bestemt region og oprette en anmodning om afhentning af din ordre.

Du kan også bruge denne API til at tildele et forsendelsesnummer til din forsendelse, der hjælper dig med at spore forsendelsen og få detaljer om den.

Wrapper API

Du kan bruge dette alt sammen i en API til at oprette en ordre, sende en ordre og generere etiketter og fakturaer for den samme ordre. Med denne API kan du udføre flere opgaver på én gang.

Kanaler API

Channel API giver dig detaljer om alle de integrerede kanaler på din konto (for eksempel Shopify, Magento, Opencart, WooCommerce eller Amazon marketplace).

API'en tildeler et unikt kanal-id på tidspunktet for ordreafgivelse, der kan bruges til at vælge eller specificere en brugerdefineret kanal til din konto. Denne API viser også en liste over alle de kanaler, der allerede er integreret i din butiks konto.

Katalog API

Med denne API kan du oprette, redigere og administrere dit produktkatalog inden for få minutter. Det understøtter også integration med andre nøglesystemer i din virksomhed som ordreudførelse, lagerstyring og rapportering og analyse.

Godkendelses- / login-API

Godkendelses- eller login-API er den adgangsgodkendelse, du har brug for for at få adgang til ressourcerne på en forsendelsesudbyders side. Denne login-API hjælper kanalejeren med at validere, at du er en gyldig bruger.

Betalings-API

Med betalings-API'en kan du oprette en applikation til kassen, der accepterer betaling via kreditkort eller betalingskort. Payment API kan programmeres i henhold til din eksisterende betalingsgateway.

Validerings-API

Validation API hjælper med at kontrollere adressen og andre kundeoplysninger, som de indtaster på webstedet.

API'en verificerer adressen og identificerer en ny kunde eller eksisterende kunde og beslutter de mulige leveringsproblemer. Denne API automatiserer validering og korrektion af adresseproblemer og eliminerer også besværet med at kontrollere dokumenter.

Marketing API

Et nyttigt API til automatisering af e-mail-marketingfunktioner og -segmentering baseret på kundens købsadfærd, købshistorik, placering og andre kriterier.

Hvordan fungerer e-handels-API'er?

Som nævnt ovenfor giver API'er dig mulighed for at interagere med dit websted og andre systemer under emhætten og vise denne information for kunder.

Disse API'er er nyttige til e-handelswebsteder, fordi der er masser af anmodninger, svar og logik, som du skal håndtere på samme tid.

Disse API'er er almindeligt baseret på REST-arkitektur og bruger HTTP-anmodningsmetoder til at stille en anmodning om information til serveren.

REST API'er bruger en simpel URL og er lette at implementere med næsten ethvert værktøj. Udviklere får et sæt søge- og forespørgselsværktøjer med REST API, der hjælper dem med at få dybere adgang til et websteds data.

REST API'er understøtter også OAuth 2.0-godkendelse af sikkerhedsmæssige årsager (som også bruges i populære apps som Facebook og Google). Derudover understøtter REST API udvikling på tværs af platforme og en bredere vifte af programmeringssprog.

Udviklere kan integrere e-handels-API'er på et websted ved hjælp af følgende oplysninger.

  • Ressourcer refererer til et objekt, der bestemmer forholdet til andre ressourcer og metoder, der fungerer på det.
  • Slutpunkter er berøringspunkter for interaktion mellem API'er med et andet system.
  • HTTP-metoder er de tilladte interaktioner, der inkluderer GET til hentning af ressourcer, POST til oprettelse af ressourcer og PUT til ændring eller udskiftning af ressourcer.
  • Parametre er kriterier, der har et navn, en værditype og en beskrivelse for at bestemme den type handling, du vil foretage på ressourcen.
  • Eksempel på anmodning om og svar på objekter identificerer input og output fra en ressource.

Slutnote

E-handelsforsendelse og ordreudførelse kan være meget lettere, hvis du bruger API-integration og den rigtige teknologi.

I slutningen af ​​dagen skal enhver beslutning, du tager om din e-handelsvirksomhed, hjælpe dig med at nå dine mål. For så vidt angår levering og ordreudførelse, opnår begge disse mål at bruge e-handels-API'er.

Så hvad venter du på? Kom godt i gang med e-handels-API'er nu!

Har brug for hjælp? Du kan komme i kontakt med Shiprocket-teamet for at lære mere om mulige løsninger.

Tak fordi du læste!