Vi oprettede en lokal gratis kodningsskole ved hjælp af freeCodeCamp Curriculum. Her er hvad vi lærte.

Mens dette billede viser et personligt klasseværelse, har vi flyttet vores skole helt fjernt som et resultat af COVID-19-situationen.

Hvis du vil lære at kode, er der generelt tre muligheder at vælge imellem:

 1. Du kan lære dig selv og finde din egen læseplan.
 2. Gå på college og få en datalogi / it-grad.
 3. Eller gå på en kodeskole. Kodningsskoler er praktiske nedbrudskurser, der er designet til hurtigt at komme i gang, så du kan finde dit første softwareudviklingsjob inden for tre måneder til et år.

Mulighed nummer et er den billigste, men også den mest frustrerende og vanskelige. Det er så let at sidde fast undervejs og vil give op.

Valgmuligheder to og tre kan fungere godt, hvis du har råd til at tage fri fra arbejde (eller i det mindste arbejde færre timer), skal du betale undervisningen plus leveomkostninger, mens du deltager og leder efter et job, og stadig kan styre familie- og privatliv. Ikke alle er i stand til at gøre det.

Dette er grunden til, at vi oprettede freeCodeSchool Indy. Det er et gratis kodningsprogram, der er baseret på freeCodeCamp-læseplanen, hvor vi guider studerende gennem deltidsskoleskoleprogrammer i tre måneder.

Vi har to timer i timen om ugen - mandag og onsdag fra kl. 18-20, hvor vi lærer dem alt fra HTML-basics til JavaScript og Intro til React.

De studerende forventes at bruge mindst 6 timer om ugen på at studere alene og kan eventuelt deltage i kontortid på søndage, som vi holder fra kl. Hvis de gennemfører de første tre måneder, er de i stand til at deltage i et andet tre måneders program, hvor de kan lære om back-end webudvikling i Node.js.

Vi begyndte at arbejde på denne idé for over et år siden, og det er spændende at kunne sige, at vi afsluttede vores første kohorte i maj. Nu kan vi dele det, vi har lært i denne artikel.

Vores mål med at opbygge en gratis kodeskole

Vores mål fra starten var at tilbyde tilgængelig, støttende uddannelse til alle uanset indkomst eller livsforhold (som evnen til at tage fri fra arbejde).

Vi forsøger ikke at konkurrere med bootcamps eller almindelige kodeskoler - de leverer også en værdifuld service til studerende. Vi forsøger bare at have en anden, mere tilgængelig mulighed for folk, der har brug for en mere fleksibel tidsplan eller ikke har råd til en betalt kodeskole.

Studerende modtager vejledning og vejledning fra personalet, frivillige og medlemmer af samfundet gennem hele programmet og som alumner bagefter.

Selvfølgelig ønsker vi, at vores studerende skal kunne få job i branchen, hvis det er deres mål. Men vi har ikke ressourcerne til at garantere noget. Vi vil bare yde så meget støtte som muligt for de studerende, uanset om de beslutter at fortsætte med at lære på egen hånd eller gå til et mere formelt program, som en kodningsskole eller college.

Som jeg nævnte før, tog det os omkring et år at få alt klar - mellem at finde plads og instruktører såvel som at beslutte, hvilken type program og læseplan. Her er alt, hvad der gik ind i vores programforberedelse.

Hvordan vi planlagde programmet

De første ting, vi gjorde, var at vælge længden af ​​tid og mål for programmet. Vi landede med at have tre måneder lange klasser, hvor de studerende lærte det grundlæggende i HTML, CSS og JS med nogle ekstraudstyr som Bootstrap og React Components.

Hvis alt gik godt, var vores mål at tage en måned fri og være vært for et niveau to kursus for de studerende, der gennemførte den første. Niveau to ville være yderligere tre måneder, hvor vi ville bygge videre på det, vi underviste i niveau 1, og lære mere om JavaScript-rammer og introducere Node.js.

At starte i det små med kun et tre måneders deltidsprogram hjalp os med at være i stand til at lære og foretage justeringer, mens vi gik videre. Det gav også de studerende et kort, tidsbaseret mål at være i stand til at gennemføre programmet og have en lille portefølje på få måneder.

Her er vores organisation på Github. Vi er i færd med at opdatere og åbne sourcing af vores materiale, når vi går videre.

Vedtagelse af freeCodeCamp's læseplan

Læreplanudvikling er tidskrævende og dyrt. Heldigvis har freeCodeCamp allerede en fantastisk gratis læseplan, som vi kan bruge og ændre uden nogen streng.

Vi tog freeCodeCamps læseplan og fulgte den som en oversigt over vores foredrag. Vi brugte udfordringerne som opgaver, som de studerende skulle gennemføre mellem klasser. Vi brugte også freeCodeCamps projekter som individuelle og gruppeopgaver undervejs.

I løbet af lektionerne opfordrede vi også eleverne til at prøve at gøre lidt ekstra arbejde for at kunne få deres gratisCodeCamp-certificeringer under eller efter afslutningen af ​​programmet.

Hvordan vi fandt et sted at være vært for klasser

Indianapolis Public Library accepterede generøst at være vært for vores klasser og give os også plads til kontortid. Størrelsen på pladsen i computerlaboratoriet var begrænset, så det maksimale antal studerende, vi kunne tage pr. Klasse, var 22.

Vi kunne have brugt et større konferencelokale i biblioteket til at rumme en større klasse, men så ville vi ikke have været i stand til at tage studerende, der ikke ejede en bærbar computer - og det ville ikke have været meget tilgængeligt for alle.

Vi planlagde ikke at være et fjernprogram, så vi var nødt til at justere vores klasser for at bruge Discord til forelæsninger og al studerendes kommunikation, da COVID-19 skete. Mere om det senere.

Hvordan vi valgte teknologiværktøjer

Vi forberedte et diskursforum (som freeCodeCamp-forummet), før undervisningen startede, så eleverne kunne logge ind, få meddelelser, stille spørgsmål og sende opgaver. Det gav også admin-medarbejderne nogle privilegier til at holde styr på studerende og moderat studentinteraktion.

Hvordan vi administrerede skolen

Find studerende

Da vi planlagde dette program, var vores bekymring, at vi ikke ville få nok interesse, og al vores planlægning ville være for ingenting. Virkeligheden var, at vi havde alt for stor interesse og ikke kunne rumme alle studerende. I 22 slots havde vi over 140 mennesker, der ønskede at deltage! Og det var uden at gøre så meget markedsføring.

Det var meget spændende at få så stor interesse for vores program, men vi måtte også beslutte, hvilke studerende der skulle tage, og hvordan de skulle vælge på en retfærdig måde.

Vi besluttede at gøre noget ved marken ved at kræve, at folk mødte op til tre præ-screeningsaktiviteter, hvor de ville gennemføre nogle grundlæggende udfordringer, som Code.org's Flappy Game. Dette gav os besked om, hvilke studerende der var dedikeret til at dukke op, og fik antallet af mennesker i kø ned til omkring 80. Det var stadig for alt for mange til det rum, vi havde, så måtte gøre et tilfældigt lotteri for at vælge de endelige studerende.

Undervisningsstuderende

Hver elev lærer forskelligt og har sin egen personlighed og præferencer. Det er urimeligt at forvente, at vi bare kan forelægge de studerende i en time, og de vil alle være i stand til at hente al den information og opbygge laboratoriet uden problemer.

Vi besluttede os for et format til forelæsninger, hvor vi starter hvert foredrag ved at spørge, om nogen har spørgsmål - normalt får vi ikke mange. Derefter går vi ind i lysbillederne og holder pause hvert ~ 15. minut for at give de studerende guidede 'laboratorier', så de selv kan prøve kodning med støtte til at have instruktioner og stadig være i stand til at stille spørgsmål i klasseværelset.

Vi forlader ofte de sidste 30+ minutter af de 2-timers klasser for at de studerende skal kunne arbejde på deres klasseprojekter.

Indsamling af opgaver

Nogle mennesker afleverer ikke opgaver. Dette kan betyde, at de er genert over at dele deres kode, hvor andre studerende kan se, eller at de bare ikke synes, det er nødvendigt, da det trods alt er en gratis kodeskole, og nogle af deres klassekammerater gør det heller ikke.

Hvis det er førstnævnte, opfordrer vi dem til at dele opgaver med kun personalet og fortælle dem, at vi alle har været i deres sko før.

Hvis de ikke afleverer opgaver, fordi de ikke vil ... godt, der er ikke meget, vi kan gøre ved det. Vi forsøger at afholde studerende fra at deltage i klassen, der ikke ønsker at deltage fuldt ud i programmet.

Opgaverne var oprindeligt ved at vende ind på forummet, men vi fik virkelig lavt engagement derinde. Studerende loggede ikke meget ofte ind, og de stillede aldrig spørgsmål der.

Nu afleveres opgaver via en Discord-kanal på den server, vi har til vores kodeskole.

Da vi administrerer hele vores program fra den samme Discord-server - inklusive hosting af forelæsninger, besvarelse af spørgsmål og administration af programmet - ser vi en stigning i antallet af opgaver, der er afleveret. Vi får også mere nyttig feedback, som de studerende får fra personalet og frivillige.

Frister

Bør vi have deadlines for at aflevere projekter? Vores mening lige nu er nej, det burde vi ikke.

Det meste af den første årgang kom lidt bagud, og nogle af dem sluttede programmet uger efter afslutningen. Skal vi straffe folk, der slutter, men bare ikke til tiden? Vi tror ikke det, og her er hvorfor: Alle lærer i deres eget tempo.

Hvis nogen slutter om 3 måneder og en anden studerende om 4 måneder, skal de begge belønnes det samme for at have gennemført programmet.

En dag vil vi være i stand til at have rullende optagelser til vores kodning og hjælpe studerende på et mere detaljeret niveau. Indtil da er det mindste, vi kan gøre, at forblive fleksible for at imødekomme dem og lade dem aflevere resten af ​​projekterne, når de kan.

Få studerende til at bede om hjælp

Dette har været et af vores største problemer! Nogle mennesker kommer bagud, og nogle studerende er forvirrede, men ønsker ikke at bede om hjælp. Nogle studerende er så forvirrede, at de ikke engang ved, hvilken slags hjælp de skal bede om.

Du kan ikke rigtig tvinge folk til at få hjælp, men du kan bede dem om det. Den bedste måde, vi har fundet på at få dem til at stille spørgsmål, er at lave korte gennemgangssegmenter i begyndelsen af ​​forelæsninger og have planlagte studietider, hvor studerende kan komme ind og stille spørgsmål i en meget mindre gruppeindstilling.

Hvis de foretrækker at skrive spørgsmålet ud, kan de sende det i studentchatten eller sende en privat besked til en af ​​arrangørerne.

Vi kan kun gøre så meget. Hvis eleverne er tabte eller forvirrede og ikke vil bede om hjælp, er der ingen måde for os at rette op på. Vi prøver hårdt på at møde dem, hvor de er, men de skal også gøre en indsats for at komme til os.

Studieundersøgelser

Udførelse af regelmæssige studenterundersøgelser hjælper os virkelig med at få kritisk feedback til vores program.

Vores første gang igennem indsamlede vi oplysninger om studerendes mål og baggrund i starten og tog derefter en studerendes undersøgelse på halvvejs - omkring 6 uger inde - og derefter en anden undersøgelse i slutningen.

Mens vi modtog en masse gode oplysninger, skulle vi i bakspejlet have taget flere undersøgelser og tilføjet et par flere spørgsmål. Denne gang vil vi sandsynligvis udføre undersøgelser for at få feedback fra studerende hver måned. Her er nogle af de spørgsmål, vi stiller:

 1. Hvad synes du om programmet hidtil? Opfylder det dine forventninger?
 2. Føler du, at forelæsningerne er nyttige til at udføre opgaverne?
 3. Hvordan kan vi bedre hjælpe dig med at nå dine mål?
 4. Har du andre feedback til os?

Håndtering af drop outs

Livet sker, tingene ændrer sig. Vi er nødt til at forstå, at studerende, der fuldt ud har til hensigt at deltage, måske bliver nødt til at droppe ud på grund af uundgåelige omstændigheder.

Hvis de kommunikerer med os om situationen, tilbyder vi dem en plads i den næste kohorte.

Hvis de simpelthen ikke dukker op eller kommunikerer med os, kan de frit ansøge igen i fremtiden, men der gemmes ikke noget sted for dem.

Personale og frivillige

Anmodning om frivillige

Uden frivillige ville det være ret overvældende at køre et program som dette. Her er nogle af de forskellige typer frivillige, du skal bruge for at få succes.

Ansvar:

 1. Arrangører - Ja, vi er også frivillige.Vi er heldige at have et fantastisk team af arrangører, der kører programmet. Dette inkluderer mig selv, to andre udviklere og en computerlaborator fra biblioteket, der også ved, hvordan man kode. Vi chatter flere gange om ugen i Discord for at sikre, at programmet kører problemfrit, og at de studerende skrider frem. Jeg synes 3-5 er et ret godt tal for et organiseringsteam, men vi tilføjer måske mere for at gøre specifikke ting, såsom 'community manager' eller 'frivillig koordinator.'
 2. Præsentatorer - Disse mennesker holder foredrag i klassetiderne eller normalt i sessioner, der afholdes i weekenden. Dette er den sværeste type frivilligt arbejde at klare. I vores program er forelæsningerne 1,5-2 timer lange, og der er kun 24 af dem, så hver eneste skal være på rette punkt og flyde med resten af ​​læseplanen. Nogle velmenende frivillige er muligvis ikke den rigtige pasform til at holde foredrag for mennesker, der er helt nye for udvikling. Det er meget vigtigt at være klar over, hvad du vil have dem til at dække i forelæsningen, ned til de enkelte punkter og forventede læringsresultater. Vi sørgede også for at give frivillige et glidebord til kedelplade til at arbejde med, så det matchede resten af ​​læseplanen.
 3. Mentorer - Studerende har ikke kun kodningsspørgsmål, men har også spørgsmål om deres karriere, netværk osv. Mentorskab er fantastisk til at besvare denne type spørgsmål. Vi arbejder i øjeblikket på at oprette vores mentorprogram, hvor frivillige mentorer vil tjekke ind med studerende mindst en gang om ugen for at sikre, at de er på rette spor og besvare eventuelle spørgsmål, de har. En af grundene til forsinkelsen er, at vi har arbejdet på et system til, hvordan man håndterer klager over upassende sprog eller opførsel, der kan finde sted, når studerende møder en mod en med frivillige.
 4. Labassistenter - Labassistenter er der for at hjælpe synkront under live labsessioner, normalt med problemer med at køre software eller fejlretning. Vi udnyttede laboratorieassistenter meget mere, når vi holdt personlige kurser. Når tingene er fjernt, kan vi ikke se elevernes skærme, så vi har bare været nødt til at have et par personer til rådighed for at besvare spørgsmål i chatten, hvis folk sidder fast.
 5. Generelle hjælpere - Disse mennesker hjælper med at besvare elevernes spørgsmål i chatten og udføre andre opgaver som at gennemgå projekter og porteføljer. De er også nyttige for studerende at gummi duck ud af eller til opmuntring.

Frivillig håndbog

Vi lavede en to-siders håndbog, der beskriver forventninger til frivillig adfærd samt krav til deltagelse i vores program. Det er ret grundlæggende lige nu, men vi vil bygge videre på det, når vi går videre, det er jeg sikker på.

Vi giver dem også et link til freeCodeCamp-adfærdskodeksen, fordi den er kort, sød og til det punkt: vær venlig, forståelse osv.

At sikre personale har værktøjerne til at lykkes

Vi har bestemt lavet et par fejl, herunder at lade en præsentator lave sine egne dias og derefter skulle fortælle ham i sidste øjeblik, at de skulle ændre sig. Det gik ikke godt. Vi burde have været meget klarere med, hvad vi ønskede af ham.

Nu modtager alle et kedelpladeglas fra os samt en liste over emner, der skal dækkes. Vi har også forbindelse med dem flere gange for at gå igennem fremskridtene i deres præsentation for at sikre, at det er på rette vej.

Lige nu har vi en frivillig håndbog, lektionsplaner og dias til undervisning, retningslinjer for vejledning og google-drevmappe, hvor vi opbevarer al dokumentation for programmet, studerendes fremskridt, læseplanmateriale og fremtidige planer. Vi har for nylig omorganiseret alle disse materialer for at gøre dem lettere at finde, når vi har brug for dem.

Efterhånden som dette program vokser, bliver vi nødt til at administrere flere frivillige og endda betalt personale. Vi forbereder os på dette ved at dokumentere vores processer for at gøre ombordstigning lidt glattere hver gang.

Fællesskabspartnere

Vi forsøger i øjeblikket at danne samfundspartnerskaber for at få sponsorer til finansiering samt donationer af teknisk udstyr.

Nogle af vores studerende har ikke adgang til gode computere eller en hurtig internetforbindelse. Biblioteket leverede disse ting til os, da vi var vært i personklasser, men det har været sværere nu, når vi er fjerntliggende.

Bibliotekerne har også kun begrænsede timer, og for studerende, der arbejder flere job eller har andre familieforpligtelser, kan det være svært at få tid til at gøre alt klassearbejde i løbet af dagen. Derfor er sponsorering af samfundspartnere så vigtig for at gøre vores program tilgængeligt.

I fremtiden håber vi at kunne tilbyde internetadgang og bærbare computere til studerende, der har brug for dem.

Organisering

Marketing

Vi har ingen marketingeksperter på vores team. Vores marketingindsats består grundlæggende af at sikre, at vi holder vores branding, som vi blev enige om - farver, ordforråd osv. - konsekvent og kollektivt deler opdateringer på sociale medier.

Heldigvis har jeg en lille følge på YouTube, LinkedIn og andre platforme, hvor jeg har været i stand til at bede frivillige og få interesse for vores samfund i vores program.

Det offentlige bibliotek har også været nyttigt med at nå ud til mange forskellige samfund og trække studerende ind, som vi måske aldrig har været i stand til at nå ellers.

Efterhånden som vi vokser, kan vi begynde at udvide vores rækkevidde for sociale medier, men med et begrænset budget lige nu får vi bare trækkraft organisk.

Remote Livestreams

Hosting af livestreams har været udfordrende. Internetforbindelser falder nogle gange, plus der er en indlæringskurve for studerende at kunne bruge softwaren.

Discord har været en god mulighed for os, fordi vi kan være vært for livestreams inde i appen, hvor alle vores chats og alt andet er placeret. På denne måde skal vi kun forklare, hvordan man bruger et stykke software.

Derudover giver Discord os mulighed for at dele skærm med op til 50 personer ad gangen i stemmechatrummet. Og det er alt gratis! Vi kiggede på Zoom og nogle andre værktøjer, men vi holder fast i Discord, indtil vi har brug for - og har råd til - noget med flere funktioner.

Inkorporering og finansiering

Vi ønskede at begynde at bede virksomheder og folk om finansiering, så vi var nødt til at indgå som en non-profit sidste år. I USA tager denne proces cirka seks måneder. Vi måtte først registrere os som en virksomhed i vores stat og derefter udarbejde forretningsdokumenter og ansøge om nonprofit-status hos den føderale regering.

I begyndelsen af ​​dette år fik vi endelig bekræftelse på, at vi er en 501c3 non-profit organisation! Nu forsøger vi at finde ud af måder at få finansiering på og tage donationer. Vi vil tilføje en 'doner'-knap til vores hjemmeside, og vi når også ud til virksomheder for at anmode om større donationer. Der har også været nogle interne diskussioner om, hvorvidt crowdfunding er en god idé.

Har du nogle forslag til os inden for dette område? Efterlad en kommentar til denne artikel eller kontakt os på [email protected]

Kommunikationsværktøjer

Forum

Som tidligere nævnt begyndte vi at bruge et diskursforum, men fandt ud af, at det var svært at vedligeholde og ikke opfyldte vores behov. Folk fandt det svært at bruge, især på mobil. Vi havde også problemer med at få personale og studerende til at logge ind og kontrollere det ofte nok til at gøre det umagen værd. Derfor slap vi af forummet og flyttede hele vores program over til Discord.

Uenighed

Vi har nu oprettet en Discord-server til hele kodeskolen! Vi bruger den til at være vært for liveforelæsninger - vi kan have op til 50 personer i stemmechatten og skærmdelingen med dem på samme tid, styre studerende, organisere frivillige aktiviteter, coach højttalere, besvare spørgsmål, lave gruppeprojekter, gennemgå porteføljer og udføre administrative opgaver.

At have alt ét sted har været den bedste beslutning, vi nogensinde har taget. Ikke kun er vores omkostninger lavere, men det gør programadministrationen så meget lettere. Alle, vi har brug for at interagere med, er enten allerede på Discord, eller skal bare inviteres til Discord :)

Graduering

Vi havde store planer om at lave vores første personlige eksamen for studerende i år. Desværre på grund af COVID-19 måtte disse planer skrottes. Vi var nødt til at nøjes med at sende certifikater til studerende, der gennemførte programmet og give alle en (virtuel) klapp på ryggen for efterbehandling.

Nu hvor vores klasser er virtuelle, vil vi meget gerne være i stand til at gøre noget sjovt for afslutningen af ​​vores anden kohorte i slutningen af ​​august. Har du nogen ideer? Fortæl os, hvis du gør det.

Konklusion

At sætte dette program sammen kunne have været den sværeste ting, jeg nogensinde har gjort. Det er meget arbejde, men meget givende. Det kan være livsændrende for studerende.

Det var dog ikke kun mig: Der var et team af mennesker, der hjalp til, og intet af dette ville være sket uden dem.

Jeg vil gerne takke specielt Jared Wilcurt, Casssandra Bautista, Marianne Mckenzie, Indianapolis Public Library, freeCodeCamp og alle vores vidunderlige frivillige - som alle var afgørende for at sætte dette program sammen.

Vi arbejder på open-sourcing af vores læseplan, vi brugte - slides, projekter, freeCodeCamp-udfordringer, supplerende materiale osv. Det tager lidt tid at sætte alt sammen i et pænt format, men vær tålmodig, vi får det ud til alle der er interesserede snart :)

Jeg er interesseret i dine tanker. Har du nogle ideer til ting, vi kan gøre bedre næste gang? Kontakt mig og lad mig det vide.

Min Twitter: @gwen_faraday

Min YouTube: Faraday Academy

Programwebsted: freecodeschoolindy.com