Hvordan Uber blev lavet

Uber har forvandlet verden. Faktisk er det utænkeligt at tænke på en verden uden bekvemmeligheden ved den innovative ride delingstjeneste. Uber har sporet sin oprindelse i et marked, der konstant bliver dereguleret, og er kommet triumferende ud. Uber, der opererer i over 58 lande og til en værdi af omkring 66 mia. US $, har hurtigt ekspanderet til etablerede filialer i over 581 byer i over 82 lande, hvor USA, Brasilien, Kina, Mexico og Indien er Ubers mest aktive lande.

Hvis det ikke var imponerende nok, afsluttede virksomheden i 2016 i alt 2 milliarder forlystelser på en uge. Når du overvejer det faktum, at de første milliarder forlystelser tog Uber 6 år, og den anden milliard blev opsamlet på kun seks måneder, er det ikke overraskende at se Uber fremstå som en global forretningsleder. Dette verdensomspændende fænomen er bygget på en simpel idé, forførende i sin forudsætning - evnen til at hylde en bil uden andet end din smartphone.

Det krævede problemet med at hylde en taxa og gav alle en retfærdig løsning, mens de udnyttede det nye marked yderligere. Og smarte mennesker stiller det rigtige spørgsmål: Hvordan bygger jeg en app som Uber til mine forretningsbehov?

Ydmyg begyndelse

Det hele startede i 2008, hvor grundlæggerne af Uber diskuterede teknologiens fremtid på en konference. I 2010 blev Uber officielt lanceret i San Francisco. På 6 måneder havde de 6.000 brugere og leverede cirka 20.000 forlystelser. Hvad var nøglen til deres succes? For det første fokuserede Ubers grundlæggere på at tiltrække både chauffører og kørere samtidigt . San Francisco var hjertet i teknologisamfundet i USA og var dermed det perfekte lydkort for denne form for teknologisk innovation til at trives.

I starten spredte Uber deres app gennem mund til mund, vært og sponsorering af tekniske begivenheder og gav deltagerne af deres begivenheder gratis forlystelser med deres app. Denne form for go-to-marketing fortsætter i dag - hvilket giver 50% rabat til nye ryttere til deres første Uber-tur. Denne første rabat tilskyndede brugerne til at blive langsigtede ryttere, og resten var historie. Efterhånden som flere og flere mennesker tog til sociale medier for at fortælle verden om denne innovative nye app - den rene glans af deres marketingstrategi betalte sig.

Produktteknologi samhørighed: Sådan fungerer Uber

Hvad gør Uber, Uber? For det første er det den allestedsnærværende appel eller den måde, hvorpå de strømliner deres produkt, software og teknologi. Det var i starten frisk, innovativt og havde aldrig været set før. Så hvis man skulle replikere modellen, skulle de se på Ubers branding-strategi.

For at bruge Uber skal du downloade appen, der først blev lanceret på iPhone og derefter udvidet til Android og Blackberry.

Ubers medstiftere, Garret Camp og Travis Kalanick, stod stærkt på 6 nøgleteknologier baseret på iOS- og Android-geolocation. Hvad der virkelig solgte det var imidlertid den klare kerneværdi - evnen til at kortlægge og spore alle tilgængelige taxier i dit givne område. Alle andre interaktioner er baseret på denne kerneværdi - og det der adskiller Uber (og vil sætte din app) adskilt fra mængden. For at oprette en app som Uber skal du have:

1. Registrerings- / loginfunktioner : Uber giver dig mulighed for at registrere med dit fornavn, efternavn, telefonnummer og foretrukne sprog. Når du har tilmeldt dig, sender de dig en SMS for at bekræfte dit nummer, som derefter giver dig mulighed for at indstille dine betalingsindstillinger. Trippriser opkræves efter hver tur gennem dette kontantløse system.

2. Bookingfunktioner: Dette giver chauffører mulighed for at acceptere eller afvise indgående køreforespørgsler og få oplysninger om den aktuelle placering og destination for kunden.

3. Evnen til at identificere en enheds placering: Uber, via CoreLocation-rammen (til iOS-platforme) opnår en enheds geografiske placering og retning for at planlægge placering og levering. At forstå iOS- og Android-geolokaliseringsfunktioner er afgørende for dette trin, for det er det, din app kører på.

4. Vejledning til punkt til punkt: Uber-appen giver anvisninger til både føreren og brugeren. Udviklere af Uber-appen bruger MapKit til iOS og Google Maps Android API til Android til at beregne ruten og stille en rutevejledning til rådighed. De implementerede yderligere Google Maps til iPhone og Android, men tilpassede smart teknologi fra andre kortlægningsfirmaer til at løse eventuelle logistiske problemer, der måtte komme op.

5. Push-underretninger og SMS: Du får op til 3 underretninger med det samme fra Uber, når du bestiller en tur.

 • En besked, der fortæller dig, hvornår chaufføren accepterer din anmodning
 • En når føreren er tæt på din placering
 • En ud af chancen for, at din tur er blevet annulleret

Du får yderligere den fulde opdatering om din chaufførs status ned til køretøjets mærke og licensnummer og en ETA på taxaens ankomsttidspunkt.

6. Prisberegner: Uber tilbyder et kontantløst betalingssystem, der automatisk betaler chauffører efter hver tur, behandlet via brugerens kreditkort. Uber tager 25% af førerens billetpris, hvilket giver let overskud. De blev parret med Braintree, en af ​​verdens førende inden for mobilbetalingsindustrien, men andre gode muligheder er Stripe eller Paypal via Card.io.

Her er nogle få mere eftertragtede funktioner til brugerens side af appen:

 • Evnen til at se førerens profil og status: Dine kunder vil føle sig mere sikre ved at kunne se din chaufførs verifikation, og det giver god sikkerhed at sikre, at du ved, hvem der bruger din app til fortjeneste.
 • Evnen til at modtage alarmer: Modtag øjeblikkelige meddelelser om status for din tur og eventuelle aflysninger.
 • Evnen til at se ruten fra deres telefoner (et indbygget navigationssystem): Dette er iboende knyttet til dine geolokaliseringsfunktioner, du vil være i stand til at dirigere dine taxier til de hurtigste og mest tilgængelige ruter.
 • Prisberegning: Beregning af en pris efter behov og implementering af et kontantløst betalingssystem.
 • En “spilled fare” -mulighed: Uber introducerede denne mulighed med stor succes. Det giver venner mulighed for at spilde prisen på turen.
 • Anmodning om tidligere chauffører: Det er lidt som at have din yndlings taxamand på hurtigopkald og er en god måde at sikre gentagne kunder på.
 • Venteliste i stedet for kraftig prisfastsættelse: Undgå mediebesværet med at anvende overspændingspriser ved at anvende en ventelistefunktion, så dine brugere kan føjes til en venteliste i stedet for at blive opkrævet mere end de burde, og for at forhindre dem i at opdatere appen under peak timer, hvilket reducerer de ressourcer, der kræves af din backend-infrastruktur.

En anden nøgle til Ubers succes, som skal bemærkes af potentielle udviklere af lignende apps, er den måde, Uber fungerer på. De bruger mere end et marked, der svarer til flere ryttere, flere chauffører og mere forretning for virksomheden. Uber har mestret lokaliseringskunsten - evnen til at slå eksisterende markeder og konkurrenter ud, hvilket yderligere bevarer deres kundebase ved at forbedre deres egen forretningsstrategi.

De har taget lokal kontekst og omstændigheder i betragtning. For eksempel samarbejdede de med Paypal i november 2013 for at give så mange mennesker i Tyskland ikke bruger kreditkort og skiftede til tjenester baseret på sms-beskeder i Asien, da der er flere mennesker, men færre smartphones per indbygger. Dette hjælper dem med at imødekomme forskellige markeder og optimere overskuddet.

Uber-marketingstrategien er ikke statisk - den er dynamisk. Udvidelse var nødvendig, og forretningsmodellen høster overskud fra at mætte taxamarkedet med deres kunder og chauffører, hvilket driver deres eksponentielle vækst. Hvad håbefulde appudviklere kan tage ud fra dette er, at du skal designe din app til fleksibilitet.

Design din app på en måde, der får den til at slå et slag og rulle med slag. At have et system på plads, der giver dig mulighed for at opbygge og integrere ændringer effektivt i appen og giver teammedlemmer mulighed for at kommunikere effektivt er af største vigtighed.

Det, der gjorde Uber så succesrig, var dets evne til at omforme, hvordan vi tænker på teknologi og dens drift. Det gjorde markedet faktisk til et bedre og mere effektivt sted gennem den innovative on-demand-service.

Hvilken teknologi er Uber bygget på?

Appens tekniske side er stort set skrevet i JavaScript, som også bruges til at beregne udbud og forudsige efterspørgsel. Med realtidsforsendelsessystemer bygget på Node.js og Redis. Java samt Objective-C bruges til iPhone- og Android-apps. Twilio er styrken bag Ubers tekstbeskeder, og push-underretninger implementeres via Apple Push Notifications Service på iOS-platformen og Google Cloud Messaging (GCM) til Android-appen.

Hvor meget tjener Uber?

Faktisk er det meget mindre end du tror. Værdiansættelsen på $ 66 mia. Efter provisionen på 25% (som afrunder til ca. $ 0,19 pr. Tur) går for det meste mod kreditkortbehandling, renter, skat, kompensation til medarbejdere, kundesupport, marketing og forskellige indsatser mod svig.

Hvor meget tager det at bygge Uber?

Uber er ikke kun en app, den er to - en til rytteren og en til føreren. Omkostningerne ved at udvikle en app som Uber afhænger af en række faktorer

 • omkostningerne ved at opbygge en MVP
 • produktudvikling og erhvervelse
 • få sorteret markedsøkonomien
 • de konstante omkostninger ved at bygge videre på og forbedre din apps analytiske kapacitet

Når du laver en app som Uber, investerer du en hel del i designtjenester, backend og webudvikling, projektledelse, for ikke at nævne Android og iOS native app-udvikling. De samlede mandetimer afrunder til omkring 5000 timer for lignende on-demand taxa-apps, hvilket sætter omkostningerne ved at udvikle en sådan app til omkring $ 50.000 (forudsat at dit team arbejder for $ 50 dollars i timen). Da timepriserne stort set varierer fra $ 20 til $ 150, kan medianomkostningerne være højere eller lavere.

Konklusion

For at afslutte skyldtes Ubers succes flere faktorer, herunder en klar forretningsmodel og interaktionsbaserede funktioner, og ikke omvendt kombineret med en marketingstrategi med fokus på at tiltrække brugere.

Spørgsmålet i alles sind er selvfølgelig, hvordan kan du reducere den samlede risiko for fiasko ved at sikre dig, at din idé og dit produkt er levedygtige, når du udvikler en app?

Én måde er at bruge en mobilapp-udviklingspartner (såsom Octodev), der har arbejdet på mange sådanne apps og forstår de involverede processer. Et fremskridt med at bruge en sådan partner er, at de har arbejdet på mange sådanne App-udviklingsprojekter og har praktisk erfaring med produktudvikling for at undgå faldgruber og få mest muligt ud af din vision.

En anden vigtig del af at sikre, at dit App-udviklingsprojekt udføres hurtigt og problemfrit, er at have et klart køreplan og regelmæssig kommunikation under projektet. Der er mange tilgange til at opnå dette, og vi bruger Octodev en rådgivende tilgang til App-udvikling. Vi trækker på vores vellykkede appimplementeringer. Kontakt os nu, hvis du vil have en nøjagtig pris for din egen Uber-lignende app-idé.

Denne artikel blev oprindeligt offentliggjort på Octodev Blog.