Windows 10 startmenu fungerer ikke (løst)

Windows 10 er kommet langt siden det blev lanceret i 2015. Hver opdatering bringer mange nye funktioner, og Microsoft har omfavnet open source-samfundet på en måde, der engang blev anset for umulig.

Som med ethvert operativsystem er der stadig fejl. Og en af ​​de mere almindelige fejl, som folk, der kører Windows 10, har mødt, er at Start-menuen pludselig holder op med at arbejde.

Nogle gange fryser den åbne startmenu og reagerer ikke, og andre gange åbner den slet ikke, når du klikker på knappen Start Menu.

Uanset hvilket specifikt problem du har med Windows 10 startmenu, gennemgår vi nogle hurtige og ikke så hurtige rettelser i denne artikel.

Sådan genstarter du Windows Stifinder

Windows Stifinder, som nu kaldes Stifinder, er det program, du bruger til at gennemse dit filsystem og åbne programmer og filer. Men det styrer også ting som Start-menuen, proceslinjen og andre applikationer.

Hvis du har et problem med Start-menuen, er den første ting du kan prøve at genstarte "Windows Stifinder" -processen i Jobliste.

For at åbne Task Manager skal du trykke på Ctrl + Alt + Delete og derefter klikke på knappen "Task Manager".

Klik på "Flere detaljer" for at se en komplet liste over åbne programmer og baggrundsprocesser, du kører:

Rul gennem listen, indtil du finder "Windows Stifinder" -processen. Højreklik derefter på "Windows Stifinder" og vælg "Genstart":

Der vil være en kort flash, mens Windows genstarter Windows Stifinder / Finder sammen med proceslinjen og Start-menuen.

Derefter skal du prøve at åbne Start-menuen. Hvis det stadig ikke fungerer normalt, kan du prøve en af ​​de andre rettelser nedenfor.

Sådan repareres korrupte eller manglende Windows-systemfiler

Nogle gange går en opdatering forkert, eller du slettet ved en fejltagelse en vigtig fil, mens du graver rundt i filsystemet.

Hvis Start-menuen stadig giver dig problemer, eller andre centrale Windows-apps går ned, kan du prøve at gendanne eventuelle manglende eller korrupte Windows-systemfiler.

For at gøre dette skal du åbne Windows Command Prompt som administrator og køre programmet System File Checker.

Når du åbner kommandoprompt som administrator, skal du køre kommandoen sfc /scannow:

Kontrolprogram til systemfiler begynder at gennemgå alle dine systemfiler og erstatte eventuelle korrupte eller manglende filer med en cache-kopi.

Denne proces kan tage et stykke tid, så du er velkommen til at gøre noget andet i 5-10 minutter. Bare pas på ikke at lukke vinduet, mens du sfcgør det.

Når systemfilkontrollen er færdig, kan du enten se en rapport over alle de filer, den erstattede, eller hvis alt var i orden, vil du se en besked som denne:

Hvis systemfilkontrollen erstattede korrupte eller manglende systemfiler, skal du gemme alt dit åbne arbejde og genstarte computeren. Når du er logget ind igen, skal du prøve at åbne Start-menuen for at se, om det har løst dine problemer.

Bemærk: Du kan også bruge Powershell til at køre sfc /scannowkommandoen, men husk at du bliver nødt til at åbne en forhøjet Powershell-terminal.

Sådan nulstilles Start-menuen med standard Windows 10-apps

Den næste ting du kan prøve er at nulstille Start-menuen helt, sammen med alle Windows 10-apps, der var forudinstalleret eller installeret fra Microsoft Store.

For at gøre dette skal du åbne PowerShell som administrator - Kommandoprompt fungerer ikke for den kommando, du kører.

Der er mange måder at åbne PowerShell på, men en af ​​de hurtigste måder er at bruge programmet Kør.

Brug genvejstasten Windows + R til at åbne programmet Kør, indtast "powershell", og klik derefter på knappen "OK":

Dette skal åbne en PowerShell-terminal med administrative rettigheder.

Kør følgende kommando i PowerShell-terminalen:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} 

Den Get-AppXPackagekommando vil forsøge at geninstallere alle standard Windows apps, herunder menuen Start og søge bar.

Det registrerer også en manifestfil for hvert program, den geninstallerer. Du behøver dog ikke bekymre dig om manifestfilerne - det er bare noget, Windows har brug for for at køre hvert program.

Giv det 5-10 minutter, og sørg for at du ikke lukker PowerShell-vinduet, før det er færdigt.

Bemærk: Du kan muligvis se, at nogle skræmmende fejl dukker op, når Get-AppXPackagekommandoen kører. Bare rolig for dem - de fleste er bare advarsler om, hvorfor et program ikke kan geninstalleres:

Når Get-AppXPackagekommandoen er færdig, skal du genstarte din computer, logge ind og prøve at åbne Start-menuen.

Sådan nulstilles din Windows 10-installation

Hvis ingen af ​​ovenstående metoder fik fast startmenuen, er den sidste ting du kan prøve at foretage en fabriksindstilling af din Windows 10-installation. Men husk, at dette er en "næsten brændt jord" -metode og kun skal bruges som en sidste udvej.

Nulstilling af din Windows 10-installation skal holde alle dine personlige filer intakte (dokumenter, billeder, videoer osv.), Men afinstallerer alle de andre drivere og programmer, du har installeret. Dybest set nulstiller dette din computer til den tilstand, den var i, da du først tændte den.

Inden du går videre, skal du tage sikkerhedskopier af alle dine vigtige filer ved hjælp af et flashdrev, ekstern harddisk / SSD og / eller en online filhost som Google Drive eller Dropbox.

Faktisk lav to sikkerhedskopier. Du har sandsynligvis ikke brug for dem, men det gør ikke ondt.

Når du er færdig med at sikkerhedskopiere alle dine filer, skal du åbne en PowerShell-terminal - brug genvejen Windows-tast + R , indtast "powershell", og klik derefter på knappen "OK".

I PowerShell-terminalen skal du køre kommandoen systemresetfor at hente Windows reset-guiden.

Klik derefter på knappen "Behold mine filer":

Vent et øjeblik, mens guiden analyserer dit system. Derefter ser du en liste over alle de programmer, der fjernes:

Klik på knappen "Næste", og følg instruktionerne for at nulstille din Windows 10-installation.

Når du er færdig med at nulstille Windows og oprette en ny bruger, skal Start-menuen arbejde igen.

"Cortana, åbn Start-menuen"

Så det er alle måder at rette Windows 10 Start-menu opført fra nemmeste til sværeste.

Fungerede nogen af ​​disse metoder for dig? Er der en anden måde at åbne Start-menuen på, som jeg savnede? Lad mig vide om det på Twitter.