Docker løsrevet tilstand forklaret

Docker-frigivet tilstand

Frittstående tilstand, vist med indstillingen --detacheller -d, betyder, at en Docker-container kører i baggrunden af ​​din terminal. Det modtager ikke input eller displayoutput.

docker run -d IMAGE

Hvis du kører containere i baggrunden, kan du finde ud af deres detaljer ved hjælp af docker psog derefter tilslutte din terminal igen til dens input og output.

Mere information:

  • Fastgøres til og løsnes fra en kørende container Docker Docs
  • Fritliggende vs forgrund | Docker docs

Mere info om Docker

Docker er en åben platform til at opbygge, sende og køre distribuerede applikationer. Det er skrevet i Go. Den blev først udgivet i 2013 og er udviklet af Docker, Inc.

Docker bruges til at køre pakker kaldet "containere". Beholdere er isoleret fra hinanden og fra operativsystemet. Disse er mere lette end virtuelle maskiner, da de ikke bruger værtsmaskinen til at køre et operativsystem.

Containerization, som er en måde at implementere og køre applikationer på, kører isolerede tjenester, der kører indbygget på Linux-kernen. Hukommelse kan indstilles manuelt for hver container i Docker.

Docker bruges til at forenkle konfigurationer og sikre en jævn kontinuerlig integration og implementeringsflow. Specifikke containere kan specificeres til udviklings-, iscenesættelses- og produktionsmiljøer. En ægte implementering af en container i produktion ifølge Docker-manualen er at køre den som en tjeneste ved hjælp af docker-compose.ymlfilen til opsætning. Dette er en YAML-fil, der definerer, hvordan Docker-containere skal opføre sig i produktionen.

En af Dockers største fordele er, at den kan bruges af et team, der bruger forskellige operativsystemer til at opbygge projekter uden at skulle bekymre sig om softwarekonflikter.

Installation

  • Ubuntu: sudo apt install docker
  • Rød hat: yum install docker-ce
  • Windows / macOS: Download
  • Linux:
curl -fsSL //get.docker.com -o get-docker.sh sh get-docker.sh

Mere information:

  • For download og dokumentation, se dockerofficielle side: Docker officielle side