Her er de bedste programmeringssprog at lære i 2018

Dette er den endelige guide til alle, der ønsker at vælge den rigtige programmeringssprog karrierevej i 2018.

Og lad mig være klar over noget:

Dette er ikke et "top hotteste sprog" -post, der kaster en masse navne og buzzwords.

Dette er en objektiv og praktisk gennemgang af den aktuelle tilstand, tendenser og sikre nærtidsforudsigelser for IT-branchen i starten af ​​2018.

Det er baseret på statistiske data fra forskellige pålidelige kilder og er resultatet af en to-ugers periode med dybtgående forskning.

Målet med dette indlæg er at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om, hvilke sprog it-markedet leder efter i 2018. Det hjælper dig med at beslutte, hvilken niche der er værd at bruge tid og kræfter på at mestre, og hvilke der hjælper dig med at starte (eller fortsætte) en vellykket og rentabel karriere som softwareudvikler .

Når man prøver at beslutte, hvilket programmeringssprog der er den bedste karrierevej, ser udviklere typisk efter disse fire træk:

  1. Høj løn
  2. Popularitet - masser af jobåbninger, variation
  3. Tendens til at blive mere efterspurgt i fremtiden
  4. Fortrinsvis let at lære og behagelig at arbejde med

For hvert sprog, der er skitseret på listen, ser du:

  1. En kort introduktion, der gør dig fortrolig med sproget, hvilke typer karrieremuligheder det kan tilbyde, og hvad der er sejt ved det
  2. Sprogpopularitetsdiagrammer i henhold til TIOBE og GitHub Octoverse
  3. Lønssammenligning baseret på data fra Indeed.com og StackOverflow's 2017-undersøgelse
  4. Tendensen i efterspørgsel de sidste fem år ifølge Google Trends
  5. Et kort eksempel på kodestykke, der giver dig en visuel idé om sprogets syntaks

I slutningen har jeg inkluderet fire mindre kendte sprog, som har fået hurtig popularitet de sidste par år og forventes at være meget efterspurgt i 2018.

Lad os dykke lige ind med nummer et valg.

1. JavaScript

JavaScript er det mest populære sprog i henhold til StackOverflow's årlige undersøgelse, hvor 62,5% af respondenterne hævder at bruge det.

Det er uden tvivl det dominerende sprog på nettet, og væksten af ​​JavaScript i løbet af det sidste årti har været enorm. Hvorfor? Bare se dig omkring og tæl hvor mange web-aktiverede enheder du kan se. Stack Overflow's medstifter og populære programmeringsfigur Jeff Atwood sagde berømt:

Enhver applikation, der kan skrives i JavaScript, skrives til sidst i JavaScript.

Med det i tankerne er det sikkert at sige, at der ikke mangler JavaScript-muligheder i 2018 og derefter.

JavaScript-viden føjes til masser af frontend-rammer som Angular, React, Ember, Backbone og andre såvel som Node.js run-time miljø, som giver dig mulighed for at køre JavaScript på backend med høj effektivitet.

Tre af de fire mest populære rammer for 2017 ifølge StackOverflow er JavaScript-baserede.

Hvis du straks nyder at se resultaterne af dit arbejde i aktion, for eksempel at lave interaktive webkomponenter, er JavaScript en god ide for dig. Husk, at en karriere inden for JavaScript implicit betyder, at du også skal være fortrolig med HTML og CSS, hvilket grundlæggende er, hvad websider er lavet af.

Værktøjer som Apache Cordova eller React Native tillader brug af JavaScript til mobilapplikationer. Det er endda muligt at komme ind i spiludvikling eller desktop-appudvikling med projekter som Electron.

Lad os se statistikken bag JavaScript som nummer 1:

JavaScript-tendens i popularitet de sidste 5 år: Stabil stigning

JavaScript eksempel kodestykke:

2. Swift

Swift er et relativt nyt programmeringssprog, der blev udgivet af Apple i 2014. Dette er et sprog til udvikling af native iOS- eller macOS-applikationer.

Det betragtes som en forbedring med hensyn til brugervenlighed og ydeevne sammenlignet med Objective-C - det sprog, der bruges til Apples iOS- og macOS-operativsystemer.

Swift er generelt foretrukket af udviklere, der står på nr. 4 på listen over mest elskede sprog i 2017, efter at være nr. 1 i 2015. Hvis du vælger en karriere hos Swift, er chancerne for, at du vil have det.

Hvis du vil komme ind i mobiludvikling, bør du helt sikkert overveje Swift som en højt betalt karrierevej. Generelt har iOS-apps vist sig at være mere rentable end Android-apps.

Hurtig tendens i popularitet de sidste 5 år: Stejl op

Hurtigt eksempel på kodestykke:

3. Python

Python er et generelt sprog, som du kan finde næsten hvor som helst i dag. Du finder det i webapplikationer, desktop-apps, netværksservere, maskinindlæring, medieværktøjer og mere.

Det bruges af store spillere som NASA eller Google, hvor Python-skaberen Guido van Rossum var ansat i omkring 8 år og skrev mest ... Python.

Python-kode er pæn, læsbar og velstruktureret. Korrekt indrykning er ikke kun for skønhed her - det bestemmer udførelse af kode.

Python-baserede webudviklingsrammer som Django og Flask har fået mere og mere popularitet. Sproget er også stærkt udstyret med kvalitetsmaskinelæring og dataanalysebiblioteker som Scikit-learning og Pandas.

I det store og hele er karriereveje med Python forskellige og her for at blive. Det er et godt valg for begyndere, da det er på højt niveau og let at læse og forstå.

Python-tendens i popularitet de sidste 5 år: Imponerende

Python-eksempel kodestykke:

4. Java

Java er uden tvivl det mest populære programmeringssprog, da 90% af Fortune 500-virksomhederne bruger det stærkt. Dens berømte slogan "skriv en gang, kør hvor som helst" fanger en af ​​de nøgler, der gør Java så værdifuld - dens kraftfulde Java Virtual Machine (JVM), som gør den kompatibel på tværs af platforme.

Populære karriereveje med Java er backend-udvikler, big data-udvikler, integrerede systemingeniør eller Android-udvikler. Selvom det ikke er det mest "trendy" sprog i øjeblikket, bruges Java så meget, at vi stort set kan garantere, at det ikke kommer nogen steder i det næste årti og derefter.

På grund af dette kan du være sikker på, at der er masser af Java-jobpositioner både i din by og eksternt, hvilket ikke kan siges for nogle af de mindre populære sprog på denne liste. Således, hvis du er fortrolig med Java, er det kun et spørgsmål om tid, før du finder det rigtige sted.

Java-tendens i popularitet de sidste 5 år: Fald

Java eksempel kode kodestykke:

5. C ++

C ++ er et yderst effektivt og fleksibelt sprog, der blev oprettet først i 1985. Det har været meget efterspurgt på grund af dets ydeevne, pålidelighed og mange forskellige sammenhænge, ​​du kan bruge det i.

Masser af store systemer er oprettet og vedligeholdt med succes ved hjælp af C ++, inklusive Microsoft, Oracle, PayPal og Adobe.

En karriere med C ++ involverer typisk udvikling af desktop-applikationer, især til præstationsintensive opgaver. Mens det er ret komplekst, ville det være dybere at forstå, hvordan sprog fungerer, ved at blive fortrolig med C ++, for eksempel ved at give faciliteter til hukommelsesmanipulation på lavt niveau.

C ++ tendens i popularitet de sidste 5 år: Op- og nedture

C ++ eksempel kodestykke:

6. Ruby

Ruby er et af de mest elskede programmeringssprog rundt. Det er designet til at være venligt og let at bruge af udviklere, da selv dets egen tagline er "programmørens bedste ven."

Ruby er et sprog på højt niveau, der sigter mod at opnå meget med få linjer med ren, læsbar kode. Dette kræver undertiden en betydelig indsats "under emhætten", hvilket gør Ruby relativt langsommere med hensyn til effektivitet sammenlignet med andre populære sprog - men det øger bestemt din produktivitet.

Velskrevet Ruby-kode ligner næsten sætninger skrevet på almindeligt engelsk. Det er et godt valg for det første sprog at lære, da begyndere typisk henter det hurtigt og nyder det undervejs.

Ruby bruges mest til sin mest populære ramme - Ruby on Rails. Ruby on Rails er en webramme, der indkapsler alle Rubys ideer til et kraftfuldt værktøj til internettet. Den store produktivitet, der opnås med Rails, gør det til et fælles valg for startups, der sigter mod en løbende start.

En karriere med Ruby on Rails er bestemt et godt valg, da rammen er “optimeret til programmørlykke” og også er godt betalt. Den eneste store ulempe ved at få en karriere hos Ruby er, at sproget ikke er så populært sammenlignet med de ovennævnte sprog. Således kan jobåbninger med Ruby være begrænsede nogle steder.

Rubins tendens i popularitet de sidste 5 år: Fald

Rubin eksempel kodestykke:

7. Rust

Rust er sponsoreret af Mozilla og blev for andet år i træk stemt bedst om af udviklere i StackOverflow-undersøgelser. Dette er et relativt nyt sprog, der først blev vist i 2010, som allerede blev bemærkelsesværdigt populært og forventes at forbedre sig endnu mere i fremtiden.

Rust er et kompileret sprog, der ofte sammenlignes med C både med hensyn til brugssager og ydeevne. Den største forskel er, at Rust er hukommelsessikker. En af de mest almindelige fejl, du kunne finde i C-kode, er dinglende henvisninger, bufferoverløb eller enhver anden form for hukommelsesfejl. Rust oprettes med det formål at undgå dem - sproget gør det bogstaveligt talt umuligt for dig at lave sådanne fejl, da de bliver fanget under kompilering (før koden nogensinde blev kørt).

For en nybegynder kan Rust være lidt af en kamp for at samle op, da den insisterer på forskellige regler for at opnå hukommelsessikkerheden. Imidlertid elsker erfarne udviklere det, og det er meget muligt, at Rust i de næste par år vil være meget efterspurgt.

For så vidt angår løn, betragtes Rust som godt betalt og placerer sig som nummer to på verdensplan i StackOverflow's 2017-undersøgelse.

En yderligere grund til at vælge Rust er, at sproget udvikles af et kendt navn i IT, Mozilla.

Rusttendens i popularitet de sidste 5 år: Stigende

Rusteksempel kodestykke:

8. Eliksir

Elixir er et andet nyt sprog, der først blev vist i 2011, der straks blev populær.

Elixir blev inspireret af Erlang, et sprog udviklet tilbage i 1980'erne af Ericsson og er uden tvivl et af de bedste værktøjer til tung samtidighed. Elixirs forfatter José Valim sagde selv, at han kunne lide alt ved Erlang, men også så plads til forbedringer. Den største ulempe ved Erlang for udviklere er den ofte skæve syntaks og brugervenlighed plus manglen på intuitiv pakkehåndtering.

Således vises Elixir - der kombinerer aspekter fra Ruby, et meget udviklervenligt sprog og økosystem, med dem fra Erlang.

Elixir bruges hovedsageligt til webudvikling, og karrieremuligheder er typisk godt betalte, men begrænsede. Sprogets popularitet er steget år efter år, så hvis din by har forskellige it-virksomheder rundt omkring, kan Elixir-udviklere være meget efterspurgte.

Lønmæssigt er Elixir typisk godt betalt på tredjepladsen over hele verden i StackOverflow's 2017-undersøgelse.

Elixirs tendens i popularitet de sidste 5 år: Stigende

Elixir eksempel kodestykke:

9. Scala

Scala står for Scalable Language og er et af de mange forsøg på at "omskrive Java" og samtidig forbedre dets ulemper. Scala-kode er kompileret til at køre på Java Virtual Machine (JVM).

Vi kan med sikkerhed være enige om, at Scala allerede er en succes i betragtning af, at store virksomheder som LinkedIn, Twitter og The Guardian bruger det i deres kodebaser.

Scala har ry for at være et komplekst sprog at lære for en juniorudvikler. Men de, der kommer forbi læringskurven, har sandsynligvis en god karriere, da åbne positioner for Scala-udviklere helt sikkert dukker op mere og mere.

Scala rangerer højt i lønundersøgelser, hvilket gør top ti over hele verden og deler førstepladsen i USA ifølge StackOverflow's 2017-rapport.

Scala tendens i popularitet de sidste 5 år: Stigende

Scala eksempel kodestykke:

10. R

R er et programmeringssprog og miljø, der bruges til statistik, grafisk repræsentation og dataanalyse. Dette er det største valg for dataforskere. Hvis du finder dig interesseret i dette felt, er R et stabilt og rentabelt karrierevalg for dig.

R tendens i popularitet de sidste 5 år: Stabil stigning

R eksempel kodestykke:

Det afslutter listen over de ti bedste programmeringssprog, du bør overveje at lære i 2018.

Hvis du er på udkig efter gratis kurser til at prøve et af de ovennævnte sprog, kan du tjekke vores råd om valg af de bedste tutorials eller endda have en dedikeret hjemmeside gennemse tutorials til dig.

Hvis du har spørgsmål om en fremtidig karriere som softwareudvikler, skal du bruge vores gratis featured materiale eller kontakte os yderligere for en professionel mening.

Hvad er det næste?

At vælge den rigtige sproglige karrierevej er fantastisk - men normalt starter problemer, når man prøver at blive “god nok” og blive ansat.

Dernæst vil jeg fokusere på resultaterne af min forskning om, hvorfor mange udviklere giver op, før de nogensinde får et job. Hovedårsagen er faktisk ret enkel.