Sådan installeres skinner på Ubuntu og opdatering af Ruby til den nyeste version

For et par måneder siden, da jeg lærte Ruby-on-Rails for første gang, måtte jeg arbejde på et samarbejdsprojekt med en kodningspartner. Vi løb løbende ind i problemer, da han havde en anden version af Rails og Buby-opsætning til projektet. Jeg kunne ikke pakke hovedet omkring, hvordan jeg installerede de versioner, projektet havde brug for.

Her er den guide, jeg ville ønske, jeg havde. Det viser dig også, hvordan du skifter versionen af ​​Ruby eller Rails, du bruger, afhængigt af de projekter, du arbejder på.

Lad os først installere den nyeste version af Ruby. For at gøre dette skal vi installere en pakke kaldet RVM - Ruby version manager. Denne pakke lader os installere ALLE versioner af Ruby på vores Ubuntu-maskine og giver os mulighed for at skifte mellem versioner.

Al koden her køres ved hjælp af Ubuntu CLI / terminalen.

Installation af RVM

  1. Først skal vi installere en forudsætning. Åbn din Ubuntu-terminal, og skriv kommandoen:
sudo apt-get install software-properties-common 

Dernæst skal vi tilføje PPA (Personal Package archive) . En PPA er, hvordan vi får filer distribueret af udviklere, der endnu ikke gør det til den officielle Ubuntu-pakke / appbutik.

Det er også en måde for udviklere at distribuere de nyeste versioner af deres software, mens de venter på, at Ubuntu tester og udgiver den software i den officielle butik.

sudo apt-add-repository -y ppa:rael-gc/rvm

Kommandoen ovenfor tilføjer PPA til listen over placeringer, hvor vi kan downloade pakker fra på vores Ubuntu-maskine.

Lad os derefter opdatere vores liste over pakker ved at køre:

sudo apt-get update

Lad os endelig installere RVM selv.

sudo apt-get install rvm

Genstart nu din terminal, så dine ændringer træder i kraft. Skriv derefter rvm versionog tryk for enterat kontrollere, at rvm er installeret. Du skal få et svar som dette:

rvm 1.29.10 (manual) by Michal Papis, Piotr Kuczynski, Wayne E. Seguin [//rvm.io]

Installation af Ruby

Nu kan vi installere den nyeste Ruby-version, der er 2.7.1. Kør kommandoen rvm install 2.7.1. Alternativt kan du køre, rvm install rubysom vil installere den seneste stabile version (dette vil installere v2.7.0).

For at se, hvilke Ruby-versioner du har installeret, skal du køre rvm ls. For at skifte mellem Ruby-versioner skal du køre rvm use (for eksempel rvm use 2.7.1).

Installation af Ruby-on-Rails

Den seneste version af Rails er kl 6.03. Rails er simpelthen en Ruby perle, og med Ruby installeret kan vi installere Rails! Kør for gem install railsat installere den nyeste version af Rails.

Endelig skal du køre for at kontrollere, at alt gik godt rails -v. Du skal komme Rails 6.0.3.2tilbage, da dette er den nyeste version på tidspunktet for offentliggørelsen af ​​denne artikel.

Du kan nu starte dit første Rails-projekt ved at skrive rails new myapp.

Hej, du er nu på Rails!