7 vigtige trin til at få dit første job inden for software engineering

Jeg dimitterede fra et bootcamp til webudvikling i 2017. Jeg havde ingen erfaring med at arbejde som softwareingeniør eller inden for den tekniske industri. Jeg begyndte at søge job i oktober og begyndte at arbejde på fuld tid som Front End Engineer i december.

Jobjagtprocessen var en kort, men stressende 5 uger for mig. Der var ting, som jeg ville ønske, jeg havde kendt, og andre ting, der betalte sig meget mere, end jeg havde forventet. For at spare dig for meget tid og stress har jeg destilleret det, jeg har lært, i syv vigtige ting, jeg gjorde for at sikre mit første job.

1. Lav en portefølje med et par markante projekter

Jeg har gennemgået CV'erne fra andre bootcamp-grader, hvor de kun har vist et eller to delvist afsluttede projekter. De behøver ikke at være perfekte (mit glitchy Phaser.js-spil er ikke), men de skal vise de fremskridt, du har gjort som softwareingeniør.

Dette betyder, at hvis du siger, at du kender React, skal du have mindst en React-app i din portefølje. Hvis du ikke har erhvervserfaring som udvikler, er en portefølje med mindst tre projekter afgørende . Disse burde heller ikke være tutorials - bliv kreative! Jo sjovere projektet er for dig, jo mere arbejde lægger du på det. Og jo mere lidenskabelig du lyder, når du beskriver det til din interviewer. (Bonuspoint, hvis du også laver din egen porteføljeside!).

Du skal også være klar til at diskutere dit projekts styrker og svagheder med en interviewer . Flere af mine interviewere trak min Github op og bad mig om at gå igennem min kode med dem. Jeg fumlede bestemt første gang dette skete, da det havde været uger siden jeg havde kigget på koden! Forberedelse er nøglen .

Bagefter sørgede jeg for, at jeg kunne navigere rundt i mine projekter på Github og kunne tale om en hård udfordring, jeg løste i hvert projekt.

På emnet Git var alle mine interviewere imponeret over, at jeg havde erfaring med at bruge Git til versionskontrol og samarbejde. Jeg anbefaler at blive fortrolig med Git + Github . Hvis du aldrig har brugt Git til teamsamarbejde, vil jeg bestemt anbefale at lave din første PR til et open source-projekt. Git-vaner går også langt. En af mine interviewere trådte lige igennem min forpligtelseshistorie for at se, hvordan jeg ”tænker”, og jeg var meget glad for, at det var et projekt med gode forpligtelsesbudskaber.

2. Forbered dig på det tekniske interview

Der er mange problemer med den måde, teknologiske interviews udføres på, men faktum er, at for mange virksomheder er white-boarding kommet for at blive. Der er masser af gode ressourcer derude for at øve dette (Pramp, InterviewCake og selvfølgelig Cracking the Coding Interview for at nævne nogle få).

Jeg må indrømme, at jeg kæmper meget med dette - mit sind har tendens til at blive blankt under pres. Men det vigtigste er, at du øver på at tænke højt . Fuldstændig akavet stilhed under et interview er den sidste ting, du vil have, og jo mere du tænker højt, jo mere ved intervieweren, hvor langt du er kommet (og være mere i stand til at hjælpe dig, hvis de er så tilbøjelige!) .

Jeg har også lige købt en tavle og tør sletemarkør, så jeg blev vant til at arbejde uden en kodeditor (tro mig, det skælver fra kodning ved hjælp af en lint til en tom væg!).

Ikke alle virksomheder vil bede dig om at skrive tavlen - men næsten alle vil stille dig nogle grundlæggende tekniske spørgsmål, som jeg kalder "trivia" i mangel af et bedre udtryk. For de stillinger, jeg ansøgte om, fokuserede disse spørgsmål normalt på HTML, CSS, JavaScript og webydelse. Der er også masser af online ressourcer derude med lister over almindelige spørgsmål - jeg lavede bare en masse flashkort og øvede mig!

Der er få emner, som enhver front-end eller full-stack webudvikler skal være fortrolig med. Disse inkluderer hændelsesløkken i JS, løfter og asynkronisering / afventning, CSS-boksmodellen, CSS-specifikke vægte og måder at fremskynde indlæsningstiderne på en webside. Jeg er blevet stillet spørgsmål om alle disse mere end én gang.

3. Definer, hvilken type virksomhed eller rolle du ønsker

I begyndelsen af ​​min jobsøgning begik jeg fejlen ved at kaste et meget bredt net med en ”tigger-kan-ikke-være-vælger” tankegang. Men uanset hvor du lander, vil du afsætte størstedelen af ​​din tid til arbejde. Hvad er pointen, hvis du næppe kan samle spænding ved at gå på kontoret, eller værre, frygte det?

At lave en liste over prioriteter for dit nye job hjælper dig med en TON i at forblive ansvarlig for jobjagten i stedet for at lade jobjagen køre dig. Mine højeste prioriteter var:

  • Muligheder for at løse udfordrende problemer, der interesserer mig
  • God balance mellem arbejde og liv
  • Muligheder for at arbejde med en moderne tech stack

Disse prioriteter fik mig til at fokusere på job hos virksomheder, hvor der var en sund arbejdskultur (ingen arbejdsnætter og weekender). Jeg ville også bruge moderne rammer (undskyld jQuery). De måtte også have interessante missioner, som jeg kunne komme bagud (nej tak sjældne virksomheder).

Husk også, at interviews ikke kun er en tid for virksomheden til at evaluere dig. Ofte kan du finde advarselsskilte, hvis virksomheden er giftig eller ikke passer godt. Jeg stødte på et firma, der udstedte en lang kodningsudfordring, før jeg selv talte med kandidater. Et andet firma arbejdede på et fascinerende produkt, men mine interviewere strøg, da jeg skabte balance mellem arbejde og liv. Jeg kunne fortsætte og fortsætte med alle de advarselsskilte, jeg oplevede.

Stil altid spørgsmål under interviews . Det viser, at du er seriøs og interesseret, men kan også hjælpe dig med at opdage disse advarselsskilte.

4. Hold orden og følg alt

Du har nogle drabsprojekter under dit bælte, klar til det tekniske interview og har et målfirma i tankerne. Nu er det tid til at begynde at ansøge om job. Men Holy Moly, at holde styr på snesevis af applikationer kan være et mareridt! Jeg plejede at opbevare applikationer i mapper på min computer, men det blev besværligt og besværligt.

Jeg endte med at bruge Airtable i stedet for at spore alle mine applikationer. Jeg brugte det til at sporejoboversigter, følgebrev, enhver e-mail eller skriftlig kommunikation, lønintervaller, kontakter, mødelogfiler og mere.

Her er et link til den skabelon, jeg brugte. (For alle ikke-regneark-nørder derude er Airtable som kærlighedsbarnet i et Excel-regneark og en relationsdatabase.) En ting, jeg elsker ved Airtable, er evnen til at linke mellem poster i forskellige tabeller. Dette gjorde det muligt for mig at føre en grundig liste over virksomhedskontakter og enkeltpersoner på siden "People" og virksomheder på en anden.

Men hvorfor gider at holde dette organiseret ?? Udover at tilfredsstille min kærlighed til regneark gør det det meget nemmere at finde styrker og svagheder i din jobsøgningsstrategi.

For eksempel er her en oversigt over tilstanden for mine jobansøgninger, efter at jeg havde fået jobbet:

Ud af de 40 ansøgninger, jeg sendte, modtog jeg ikke noget svar fra ~ 50% og jobtilbud fra 20%. Ikke dårligt i betragtning af den shot-gun-tilgang, jeg havde til at sende ansøgninger. Men stadig ikke så højt som jeg ville have ønsket.

Men hvis vi ser på de job, som jeg havde lejlighed til at interviewe for:

Ting ser meget bedre ud. Jeg har en tilbudssats på 50%. I en fjerdedel af de job, jeg interviewede, var jeg stadig mellem intervjuer, da jeg accepterede mit jobtilbud. Så de kan også have forvandlet til tilbud, hvis jeg fortsatte med at interviewe med dem. Jeg blev kun afvist af et firma efter interview (og det var sandsynligvis fordi jeg lo, da jeg fandt ud af, at deres gennemsnitlige arbejdsuge var 60+ timer - et ret akavet interview!).

Takket være mit omhyggelige regneark indså jeg, at så snart jeg talte med en egentlig person i virksomheden, gik mine odds for at få et tilbud langt op. Mit interviewspil var for det meste on-point, men min evne til at dette interview var ikke så stor. Hvis min jobsøgning havde varet et par måneder til, ville jeg helt sikkert have skiftet min strategi. Jeg ville have brugt mindre tid på at skrive masser af følgebreve og applikationer og mere tid på at netværke og dyrke henvisninger.

Det bringer os til mine næste par punkter ...

5. Skriv et meningsfuldt CV og følgebrev

Brug mere tid på at skrive meget skræddersyede applikationer i stedet for at skrive mange applikationer af lav kvalitet. Når alt kommer til alt, vil et CV eller følgebrev med stavefejl eller grammatiske fejl blive afvist med det samme. CV, der er over en side, afvises oftere med det samme.

Generiske følgebreve bliver muligvis ikke afvist med det samme. Men i et hav af jobansøgninger gør de virkelig ikke noget for dig. Brug et par minutter på at besøge firmaets websted, og kom med en ægte grund til, at du gerne vil arbejde for det specifikke firma . Hvis du ikke kan, ja, det er måske et tegn på, at det ikke er det rigtige firma for dig.

Uanset hvad, skal du skræddersy dine svar så meget som muligt. Undgå at kopiere og indsætte skabeloner, du finder online (ansættelsesledere vil Google, lover jeg).

Jeg kunne skrive en hel artikel om CV'er alene. Men generelt skal du fremhæve de mest relevante tekniske aspekter af dine tidligere job. For eksempel arbejdede jeg for eksempel i nonprofit-udvikling og fundraising - intet om jobtitlen skriger "webudvikler." Jeg sørgede dog for at fremhæve mit arbejde med migrering af data og styring af fundraising-software. Derudover placerede jeg mine top tre mest relevante porteføljeprojekter øverst i mit CV. Således blev min tekniske evne demonstreret FØR min arbejdshistorie.

6. Netværk!

Så jeg er FORFÆRDELIG ved netværk. Jeg er en genert introvert og har svært ved at blande mig i store gruppeindstillinger. Men selv for mig var det muligt. Jeg trak mig til lokale møder, og nogle gange havde jeg endda sjov med at chatte med andre teknikere.

Langt størstedelen af ​​møderne resulterede ikke i nogen jobledninger, ærligt talt, men den håndfuld, der virkelig gav resultater. Faktisk er det job, jeg har nu, et, som jeg lærte om gennem en person, jeg mødte på et møde!

Så jeg opfordrer dig virkelig, virkelig til at sætte dig selv derude og deltage i møder, foredrag og Slack-grupper for teknikere. Selv forbindelse med mennesker / virksomheder online via sociale medier er nyttigt. De bedste job udgives ofte ikke engang, så det er vigtigt at prøve at opbygge dit professionelle netværk selv som en nybegynder i branchen.

Og husk - dette er en gensidigt fordelagtig udveksling! Mange virksomheder tilbyder henvisningsbonuser til medarbejdere, så det er ofte i deres interesse at også hjælpe en hånd.

7. Undgå at betale for mindre, og forhandle, forhandle, forhandle

På næsten alle stillinger, jeg interviewede til, blev jeg på et tidspunkt spurgt, hvad min målløn var. Dette var frustrerende, som generelt er den første til at navngive et nummer i en svagere position til forhandlinger. På samme tid vil du ikke spilde din tid på at interviewe i et firma, der falder langt under din ønskede løn.

Efter at have fumlet med dette spørgsmål et par gange, fik jeg endelig min handling sammen og gennemførte nogle lønundersøgelser. Jeg kiggede på lønskøn for udviklere med mit niveau af erfaring i min by på websteder som Payscale samt en lønundersøgelse fra mit lokale tech-møde. Hos større virksomheder kan du også slå op på lønninger på Glassdoor, så du kan være sikker på, at dit sortiment mere eller mindre stemmer overens med deres.

Så hver gang jeg blev spurgt, hvad mine lønkrav var, sagde jeg: ”Mit mållønningsinterval er $ X til $ X. Imidlertid er penge ikke det vigtigste. Jeg leder virkelig efter en virksomhed, hvor jeg kan fortsætte med at vokse og bidrage til teamet. ” Dette var dybest set min måde at angive min målløn på den høfligste måde, jeg vidste hvordan. Jeg sagde en række for at udtrykke min fleksibilitet, men sørgede for, at bunden af ​​området var noget, som jeg ville være 100% tilfreds med.

Og når du først får et tilbud, skal du aldrig være bange for at forhandle. Det gør aldrig ondt at spørge! Du kan også forhandle om andre ting udover løn. Disse kan omfatte feriedage, forsinke din startdato og tilmeldingsbonuser, som kan være mere fleksible end basisbetaling.

Konklusion

Tak til alle jer, der kom så langt! Jeg håber, at du fandt dette nyttigt i din jobsøgning. Mit sidste råd er dette: Vær ikke bekymret for bare at få et job. Der er masser af efterspørgsel derude efter softwareingeniører, selv uden for de store tech-hubs. Hvis du har studeret og forberedt dig, VIL du være i stand til at få et job.

Fokus på at få det rigtige job - en rolle, der involverer at arbejde i teknologier, du elsker, i en virksomhed, der behandler sine medarbejdere godt. Det er måske ikke altid muligt at få begge dele til dit første tekniske job, men når du først har fået foden ind, vil det blive meget lettere at forfølge den næste mulighed. Det bliver kun bedre herfra.

Vær venlig mod dig selv og pas på. Held og lykke!

PS Hvis du gerne vil høre lidt mere om mine personlige interviewoplevelser, samt hvor jeg endelig endte, skal du tjekke min artikel Interviewing som softwareingeniør hos Niche.