WeWork klemmer desperat kontanter ud af Meetup.com ved at beskatte 225.000 samfund

Opdatering: Et par timer efter at jeg offentliggjorde denne artikel, tilføjede Meetup stille en note øverst i deres meddelelse. De har ikke tweetet eller gjort noget andet for at offentliggøre denne note, men nogle bemærkede det og delte det med mig.

Her er hvad der står:

" OPDATER 15. oktober 2019 13:30 ET: Denne betalingsændring er i øjeblikket kun en begrænset test for et lille antal grupper. Arrangører af disse udvalgte grupper har mulighed for at fravælge denne test. Vi laver ikke nogen væsentlige betalingsændringer på kort sigt. Vi er forpligtet til at give en varsel på forhånd, inden ændringer træder i kraft.

De har bøjet sig for modreaktionen. Nu hvor deres "flash-fry the frog" tilgang mislykkedes, vil de nu "koge frøen" og rulle disse ændringer ud over tid. Meetup har ikke tweetet eller på anden måde advaret arrangørerne om denne pull-back.

Dette er en sejr for arrangører og deltagere af begivenhederne. Men det er midlertidigt. Meetup har allerede vist deres sande farver. Det er bare et spørgsmål om tid, før de begynder at skubbe denne nye RSVP-baserede prisfastsættelse på flere af deres samfund.

For at være 100% klar: freeCodeCamp.org-samfundet arbejder stadig hårdt på et open source-alternativ til Meetup, og vi gør stadige fremskridt.

(Afslut opdatering.)

I går aftes rullede Meetup.com stille en ny prisstruktur ud.

Effektiv "oktober" reducerer Meetup mængden af ​​penge, som arrangører skal betale hver måned fra $ 20 pr. Måned til $ 2 om måneden.

Wow - det lyder godt. Gruppearrangører behøver ikke betale så meget? Så hvorfor er alle så gale?

Nå tilføjer Meetup også et nyt $ 2-gebyr, hver gang en person svarer til et møde. Hver. Enkelt. Tid.

Lad os lave en hurtig matematik. Før kostede det en gruppe mennesker $ 20 pr. Måned at bruge Meetup.com til at organisere deres begivenheder.

Lad os med denne nye prisfastsættelse antage, at du har en mellemstor meetup-gruppe, der mødes en gang om ugen og har 30 RSVP'er hver gang.

Gruppens samlede kollektive Meetup.com-gebyrer går nu fra $ 20 pr. Måned til:

($2 * 30 RSVPs * 4 events per month) = $240 

Åh, vent - jeg glemte at tilføje, at Meetup.com stadig opkræver gruppearrangører $ 2 pr. Måned oven på dette. Så $ 242 .

Det er en stigning i omkostningerne på 1.210%.

Her er noget mere matematik.

Felipe Hoffa skabte denne visualisering for at vise, hvordan Meetups nye RSVP-baserede priser ville påvirke freeCodeCamp og dets snesevis af meetup-grupper rundt om i verden:

Vi har haft 8.600 RSVP'er til freeCodeCamp-begivenheder hidtil i 2019. Det ville oversætte til:

(11,400 RSVPs * $2) = $22,800 in Meetup.com fees

Beklager, Meetup.com. Din softwareplatform er ikke værd $ 22.800 om året for vores nonprofit og dets samfund af studiegrupper.

Indtil nu har de fleste møder været helt gratis. Meetup har mulighed for at opkræve folk for at deltage, men meget få møder bruger denne funktion.

Vi har over 150 deltagere om måneden @Dallas_Hackers. Vi har ofte over 100 RSVP'er. Vi opkræver ikke betaling for arrangementet. Arrangørerne betaler $ 12 om måneden ud af lommen.

Hvis du opkræver mere, forlader vi bare din tjeneste og bruger utallige andre måder at annoncere på.

- Tinker (@TinkerSec) 14. oktober 2019

Et estimat fra 2017 satte det samlede antal Meetup-grupper til 225.000.

Denne prisændring vil ødelægge tusinder af samfund på meetup.com - hvoraf mange har eksisteret i mere end et årti.

Hvorfor laver Meetup.com sådan et åbenlyst cash grab? På grund af WeWork IPO Debacle.

WeWork købte Meetup.com i 2017 for anslået $ 200 millioner.

Og hvis du ikke har hørt, er WeWork i mange problemer. Sidste måned imploderede deres store børsintroduktion.

WeWork CEO Adam Neumann fratrådte efter at have taget 700 millioner dollars ud af virksomheden og lavet super sketchy ting som at købe bygninger i eget navn og derefter lease bygningerne til sit firma.

WeWork kunne løbe tør for kontanter i november. Så de er desperate efter at få kontanter som de kan. Hvilket forklarer Meetup.com's pludselige, dramatiske prisændring.

Så hvordan har Meetup.com håndteret denne PR-krise? Nå, de svarede nogle mennesker, der brugte det samme nøjagtige dåse svar. Så stoppede de bare med at svare. Og nu tweeter de motiverende citater.

Meetup er ligeglad.

De har knust tallene.

De ved, at en vis procentdel af hobbygrupper og fitnessgrupper - og måske endda et par store forretnings- eller tech-grupper - trækker på skuldrene og siger "Jeg antager, at folk bare skal betale et gebyr nu."

Hvis selv 10% af Meetup.com-grupperne forbliver på deres platform, vil de ende med at tjene betydeligt flere penge, end de er nu.

På dette tidspunkt er Meetup.com ligeglad med bæredygtighed. Dets moderselskab, WeWork, kunne gå i konkursbehandling enhver dag nu.

Det er en underlig måde at formulere "Meetup ejes af en flok fidus kunstnere (@WeWork), der har pisset venturekapitalistenes penge op ad væggen, og så vi har desperat brug for at rive samfundet"!

- Jack Allnutt (@allnutt_eu) 14. oktober 2019

Dette skulle bare være endnu en lignelse om, at virksomhedsgrådighed ødelægger en platform.

Men dette er mere tragisk. Meget, meget mere tragisk.

Fordi der er tusindvis af gruppeledere, der har opbygget deres samfund på Meetup.com.

Dette er ikke en slowmotion, der dør ud, som med Tumblr eller Geocities. Dette sker alt sammen pludselig og ud af det blå.

Meetup er en enorm platform. Og dets ejere - ude i kulden - har besluttet at sætte Meetup.com i brand, så de selv kan holde sig varme lidt længere.

Hvilke muligheder har grupper?

Der er ingen måde nogen af ​​de samfund, jeg administrerer (4000 medlemmer i 4 grupper), betaler $ 2 pr. RVSP. Vi erstatter dig @Meetup.

- Dimitris Tsapakidis (@Dimitris) 15. oktober 2019

Den triste sandhed er, at der ikke er mange gode alternativer til Meetup.com-flygtninge.

Hvis du opretter en gruppe på Meetup.com, får du automatisk en vis eksponering - både fra Google-søgning og fra Meetups egen interne anbefalingsmotor.

Meetup har "netværkseffekter". Efterhånden som det bliver større, bliver det mere nyttigt. Og mere forankret. Ikke i modsætning til Facebook, Google, Amazon eller ethvert andet platformfirma.

Meetup.com drager fordel af netværkseffekter. Heck, de varemærker det almindelige engelske udtryk "meetup", så ingen andre kan engang bruge det.

Jeg har brugt de sidste 2 år på at finde et godt alternativ til de snesevis af gratisCodeCamp-studiegrupper, der er vært på Meetup.com.

Der er kun to platforme, der kan give din gruppe og dine begivenheder sammenlignelig eksponering: Facebook og Eventbrite.

Facebook har en "Grupper" -funktionalitet, der giver dig mulighed for at oprette begivenheder og giver folk i din gruppe mulighed for at svare på dem. Det er gratis. Og de fleste mennesker har allerede en Facebook-konto, selvom færre mennesker bruger Facebook i disse dage.

Problemet med Facebook er, at det faktisk er svært at nå ud til folk - selv inden i din egen Facebook-gruppe. Du kan have tusinder af mennesker i din Facebook-gruppe, og kun et par hundrede af dem kan se din begivenhed, når du sender den.

Du kan selvfølgelig betale Facebook for at annoncere for din begivenhed. Det er sandsynligvis langt billigere end at bruge Meetup.

Eventbrite er godt og er gratis til gratis events. Det er mindre nyttigt for grupper med regelmæssige begivenheder.

Og der er også flere funktionelle kloner af meetup.com - hvoraf nogle er open source.

Men ingen af ​​disse har meget kritisk masse. De fleste af dem er fyldt med grupper oprettet af mennesker, der bare flimrede, og begivenheder får sjældent svar - hvad endda faktisk sker.

Det grundlæggende problem med disse platforme er, at de ikke er forbundet med nogen specifik organisation. De har ikke en bestemt interessent, der øger bevidstheden om begivenhederne.

Disse er store, generelle sociale netværkslignende værktøjer, hvor enhver kan oprette enhver form for begivenhed og gøre den offentlig for alle.

Den gode nyhed er, at jeg har brugt de sidste to år på at tænke på dette problem. Og der er en måde, hvorpå vi kan få organisationer ombord til at bringe deres egne netværk.

En bedre vej fremad: Selvhostede kapitler

Løsningen er at lade enhver organisation være vært for deres eget "Meetup.com i en kasse."

De kan huse dette på deres egne servere. De kan være vært for dette på deres egen hjemmeside. Og de kan styre deres eget eksisterende samfund til deres egne kapitlers begivenheder.

Dette giver hver organisation fuldt ejerskab og fuld kontrol over deres data. Det giver dem også mulighed for at konfigurere værktøjet, dog bedst passer til deres kapitler.

Organisationer behøver ikke længere stole på et Meetups store centraliserede bibliotek med forskellige grupper og begivenheder. I stedet kan de fokusere på at udvide deres eget publikum, øge deres egen lokale SEO og opbygge deres egne adresselister til begivenheder.

freeCodeCamp er en donorstøttet nonprofit. I de sidste 5 år har snesevis af vores lokale kapitler betalt Meetup et gebyr på $ 20 pr. Måned - i alt $ 10.000 til frivillige penge.

Vi har et Meetup-problem. Og vi bygger en løsning på det. Det hedder kapitel .

freeCodeCamp bygger et open source-alternativ til Meetup.

- Ingen gebyrer for arrangørerne

- Ingen gebyrer for deltagerne

Folk har bedt os om et gratis begivenhedsværktøj i årevis.

Nu tvinger Meetups nye prisordning vores hånd.

Lad os bygge det sammen: //t.co/1Po1I5l8C2 pic.twitter.com/WjIS8J8z2u

- Quincy Larson (@ossia) 14. oktober 2019

Din organisation kan også bruge denne løsning. Gratis.

Vi begyndte at arbejde på dette i går aftes som svar på Meetup.com's meddelelse. Og vi arbejder så hurtigt som muligt for at gøre dette værktøj klar til dig.

Du kan læse mere om dette på GitHub-arkivet.

Hvis du er en arrangør af en begivenhed eller en nonprofitorganisation med mange kapitler, skal du vide dette: hjælp er på vej.

Dette passer meget bedre til dine behov, end Meetup tidligere var. Og det vil være gratis og fuldt ud under din egen kontrol.