Sådan håndteres intro-e-mails yndefuldt og effektivt

Du vil ikke lyde utaknemmelig, når du beder om en tjeneste ...

Lad mig fortælle dig historien, der inspirerede dette indlæg. Jeg sendte en intro-e-mail for at forbinde min ven Larry med David. Larry var interesseret i at få en henvisning til en rolle i Davids firma. Min intro-e-mail var ligesom

Hej David, som jeg nævnte, er Larry interesseret i en rolle i [COMPANY]. Larry, David er en god ven, der har været i [COMPANY] i to år. Han ville være en god person til at stille dine spørgsmål. Jeg lader dig tage det herfra!

Et par timer senere fik jeg dette svar fra David:

Ugh. Dette var det sidste, jeg ville høre. Larrys opfølgningssvar på introen efterlod en dårlig smag i Davids mund.

David var villig til at henvise Larry, men det var sandsynligvis ikke en stærk godkendelse. Det er overflødigt at sige, at Larrys ansøgning blev afvist på stedet, selv med en henvisning.

Denne situation fik mig til at tøve med at introducere Larry til nogen af ​​mine forbindelser i fremtiden, og David er sandsynligvis mere krig for at blive introduceret til mine kontakter.

Jeg gav denne feedback til Larry, og selvfølgelig havde Larry ikke til hensigt at komme ud som utaknemmelig. Han vidste bare ikke den bedste måde at præsentere sig på, da han spurgte nogen, som han aldrig havde mødt om henvisning.

3 principper for besvarelse af en introduktions-e-mail

Som en basislinie skal du huske at huske på, at hvis din ven introducerer dig til en af ​​deres kontakter, på en måde garanterer de dig. Tag det ikke for givet.

1. Vær den første til at svare

Hvis du er den, der vil bede om en tjeneste, for eksempel en henvisning, skal du være den første til at svare på intro-e-mailen. Du behøver ikke svare inden for få minutter, men når du først ser e-mailen, skal du fortsætte med at svare.

Vent ikke til den anden person tilbyder at oprette forbindelse til dig. Chancerne er, at hvis du ikke svarer, svarer de ikke. Plus, hvis du reagerer hurtigt på introen, viser det entusiasme. Hvis der går dage uden at du svarer på introen, ser det bare ud til at du ikke er meget interesseret, eller denne intro er ikke vigtig.

Selvfølgelig er der situationer, hvor du ikke kan svare hurtigt, men hvis du beder om en introduktion, skal du sørge for at følge op - og jo hurtigere jo bedre.

2. Når du beder om noget, så giv dem en ud

Generelt, hvis du bliver introduceret til nogen, vil du bede dem om noget. Sørg for at stille en meget specifik bede, men også give dem en ud. Giv dem en lettere eller mindre tidskrævende måde at hjælpe dig med.

For eksempel er en almindelig anmodning at "mødes i 30 minutter over kaffe for at lære mere om 'Company X'."

Dette er en helt fornuftig spørge, men forstå, at selvom 30 minutter ikke er så meget tid, er der rejsetid til at komme til og fra kaffebaren, der er kontekstskift midt på dagen, og der kan være en vis tøven at mødes op med en fremmed, som du aldrig har mødt før.

Hvis din primære anmodning er om et personligt møde, skal du give dem mulighed for at oprette forbindelse via telefon, hvilket er mindre forpligtet:

Ville du være mødt i 30 minutter over kaffe, så jeg kan lære mere om Company X? Hvis kaffe ikke virker, planlæg gerne et tidspunkt til at oprette forbindelse via telefon. Uanset hvad, hvis du er klar til en kaffechat eller et telefonopkald, kan jeg sende et par gange for at finde et tidspunkt, der fungerer bedst for os begge.

Dette er en meget hensynsfuld måde at bede om nogens tid. Bemærk, at jeg ikke kun giver en yderligere, mindre forpligtelse, men også først spørger jeg, om de overhovedet er villige til at oprette forbindelse. Jeg følger det op ved at sige, at jeg påtager mig planlægningsbyrden, hvis de er enige. Jeg prøver at gøre det så let som muligt for dem at hjælpe mig.

Når du tilbyder en mulighed, foreslår du som en tommelfingerregel en, der er et niveau nede fra din primære anmodning med hensyn til forpligtelse. Så hvis du beder om et personligt møde, skal du give dem mulighed for et telefonopkald. Hvis du beder om et telefonopkald, skal du give dem mulighed for at "sende nogle få specifikke spørgsmål via e-mail".

3. Vis at du har undersøgt noget

Medtag en sætning om, hvorfor du er begejstret for det firma, du spørger om. Måske er det en nylig produktlancering eller et forretningspartnerskab. Se igennem virksomhedens blog eller søg efter nylige presseartikler. Du kan sige noget som

Jeg så, at [Company X] lige lancerede en ny [insert-funktion]. Det er super spændende, jeg synes, det har meget potentiale til at få trækkraft.

Selvom denne erklæring er generisk, går det langt for i det mindste at demonstrere, at du har lavet en lille smule grave for at finde ud af, hvad der i øjeblikket foregår hos virksomheden.

Sætter det hele sammen, her er en skabelon, du kan bruge til at svare på en intro-e-mail, når du ønsker at oprette forbindelse, for at bede om en henvisning eller flere oplysninger om en virksomhed.

Hej [Navn], dejligt at møde dig! Tak for at tilbyde at oprette forbindelse. Det ser ud til, at [COMPANY] har gjort meget for nylig - Jeg har bemærket, at I alle lige har lanceret et nyt produkt / partnerskab [INDSÆT ALLE COMPANY NYHEDER]. Vil meget gerne høre mere om det og andre store initiativer [COMPANY] ser ud til at tackle i år. Ville du være fri til et hurtigt opkald i nogen af ​​disse tider? [INDSÆT TILGÆNGELIGHED] Hvis et opkald ikke fungerer, kan du sende et par spørgsmål via e-mail. Tak! - [DIN NAVN]

Husk, din ven går ind for dig!

Husk, at både din ven og deres forbindelse gør dig en tjeneste. Når du svarer på en intro-e-mail, skal du indstille en taknemmelighed og spænding. At være imødekommende og begejstret går langt, især når du beder om noget!

Er din jobsøgning fast? Vil du finde ud af, hvordan du kan bryde igennem og lande et job inden for teknologi?

Klik her for at få trin for trin strategier for at få det job, du ønsker, plus se det nøjagtige CV, jeg brugte til at få et job i Dropbox.

Oprindeligt offentliggjort på hackcareer.com