Fordele og ulemper ved JavaScript

Som med alle programmeringssprog har JavaScript visse fordele og ulemper at overveje. Mange af disse er relateret til den måde, JavaScript ofte udføres direkte i en klients browser. Men der er andre måder at bruge JavaScript på nu, der gør det muligt at have de samme fordele ved sprog på serversiden.

Fordele ved JavaScript

 • Hastighed - JavaScript har tendens til at være meget hurtig, fordi den ofte køres straks i klientens browser. Så længe det ikke kræver eksterne ressourcer, sænkes JavaScript ikke af opkald til en backend-server. Også store browsere understøtter alle JIT-kompilering (lige i tide) til JavaScript, hvilket betyder, at der ikke er behov for at kompilere koden, før den køres.
 • Enkelhed - JavaScript's syntaks er inspireret af Java og er relativt let at lære sammenlignet med andre populære sprog som C ++.
 • Popularitet - JavaScript er overalt på nettet, og med fremkomsten af ​​Node.js bruges det i stigende grad på backend. Der er utallige ressourcer til at lære JavaScript. Både StackOverflow og GitHub viser en stigende mængde projekter, der bruger JavaScript, og den trækkraft, den har opnået i de senere år, forventes kun at stige.
 • Interoperabilitet - I modsætning til PHP eller andre script-sprog kan JavaScript indsættes på enhver webside. JavaScript kan bruges i mange forskellige slags applikationer på grund af support på andre sprog som Pearl og PHP.
 • Serverbelastning - JavaScript er klientsiden, så det reducerer efterspørgslen på servere generelt, og enkle applikationer har muligvis slet ikke brug for en server.
 • Rige grænseflader - JavaScript kan bruges til at oprette funktioner som træk og slip og komponenter såsom glidere, som alle i høj grad forbedrer brugergrænsefladen og oplevelsen af ​​et websted.
 • Udvidet funktionalitet - Udviklere kan udvide funktionaliteten på websider ved at skrive uddrag af JavaScript til tredjeparts tilføjelser som Greasemonkey.
 • Alsidighed - Der er mange måder at bruge JavaScript gennem Node.js-servere. Hvis du skulle bootstrap Node.js med Express, bruge en dokumentdatabase som MongoDB og bruge JavaScript på frontend til klienter, er det muligt at udvikle en hel JavaScript-app fra front til bagside ved kun at bruge JavaScript.
 • Opdateringer - Siden fremkomsten af ​​ECMAScript 5 (den scripting-specifikation, som JavaScript er afhængig af), har ECMA International været dedikeret til opdatering af JavaScript årligt. Indtil videre har vi modtaget browsersupport til ES6 i 2017 og ser frem til, at ES7 understøttes i fremtiden.

Ulemper ved JavaScript

 • Sikkerhed på klientsiden - Da JavaScript-kode udføres på klientsiden, kan fejl og tilsyn undertiden udnyttes til ondsindede formål. På grund af dette vælger nogle mennesker at deaktivere JavaScript helt.
 • Browsersupport - Mens scripts på serversiden altid producerer den samme output, fortolker forskellige browsere undertiden JavaScript-kode forskelligt. I disse dage er forskellene minimale, og du skal ikke bekymre dig om det, så længe du tester dit script i alle større browsere.