Hvordan man skriver en fantastisk junior udvikler CV i et par enkle trin

Så du har set din drømme junior udvikler rolle annonceret og overvejer at ansøge. Det er tid til at skrive det CV! Intet bedre end at sidde ned til et tomt stykke papir og ikke vide, hvordan man starter, ikke?

CV er den første ting, som rekruttereren ser. Det er porten til interviewprocessen og kan være forskellen mellem at få dit drømmejob og godt ikke at få det. Og med en tilgængelig A4-side, vil du sørge for, at den er i skak.

At komme ind i den rigtige tankegang

Det er vigtigt at komme ind i den rigtige tankegang, før du starter dit CV. Tro det eller ej, din holdning vil komme ud i dit CV. Efter at have været i stand til selv at rekruttere juniorudviklere, er det let at fortælle dem, der 'virkelig vil have jobbet' og dem, der 'slags vil have jobbet'.

Tillid til dig selv og dine evner er vigtig. Så inden du starter, skal du stå foran spejlet, sætte den stenede temmelodi (eller hvad som helst, der pumper dig op) og fortæl dig selv, at du er fantastisk.

De vigtigste ting, som rekrutterere ser efter i juniorudviklere, er:

 • Et grundlæggende håndtag på teknologi
 • Lidenskab og et nysgerrighedsniveau for teknologi
 • Villighed til at lære

De ved, at du er i begyndelsen af ​​din karriere. Du forventes ikke at lede team og designsystemer fra dag ét. De leder efter nogen, der har potentiale, men som også kan give virksomheden værdi.

Du vil overbevise rekruttereren om, at du har disse træk, og at du er den rigtige person til jobbet.

Så vær modig, vær selvsikker og vær stolt af det, du har opnået hidtil. - og lad os få det hele ned på papir.

Hvad gør en god Junior-udvikler CV?

En rekrutterer bruger i gennemsnit 15 sekunder på at scanne over dit CV. Ja, inden for den samme tid, det tager at læse dette afsnit, vil en rekrutterer have besluttet, om du vil gå videre til næste interviewfase.

Så hvordan klemmer du alle vigtige oplysninger i læsning på 15 sekunder?

 • Hold det simpelt. Fancy skabeloner kan se pæne ud, men rekrutterere er ligeglade. Har klare overskrifter, god afstand mellem linjer og ensartet let at læse skrifttype.
 • Hold det på 1-2 sider.
 • Foretrækker korte punkttegn frem for lange afsnit
 • Vær klar og kortfattet. Forsøg at undgå at tilføje smarte ord bare for det

Skræddersy det til virksomheden

Husk, at du prøver at overbevise virksomheden om, at du er den rette pasform til den juniorudviklerrolle. Alligevel, hvis rollen er for en Python-udvikler, får du ikke meget langt ved at fokusere dit CV omkring JavaScript og React.js.

Så undersøg den rolle, du ansøger om, og fokuser alle dine punkter omkring de anførte kriterier:

Så hvis du ansøger om dette job, vil du sikre dig, at dit CV har masser af detaljer om projekter og færdigheder, der viser, at du kender frontend-udvikling. Det ville heller ikke skade at nævne, hvor meget du elsker videospil! ;)

Hvordan skal du strukturere et CV?

Den grundlæggende struktur, som rekrutterere vil se efter i et CV, er:

 • Personlige oplysninger / kontaktoplysninger
 • Beskæftigelseshistorik (Inklusiv praktikophold og ikke-softwareudviklingsrelateret)
 • Softwareprojekter
 • Uddannelse
 • Yderligere erfaring og priser
 • Tekniske færdigheder

Selvom dette afhænger af dine omstændigheder. Sørg for at placere dine mest værdifulde / imponerende sektioner tættere på toppen.

Hvis du er kandidat i en computerrelateret grad med en praktikplads bag dig, er denne struktur fin.

Men hvis du er en selvlært udvikler uden forudgående erfaring, skal du øge din softwareprojekt sektion tættere på toppen, da det er dette, der får dig til at skille sig ud.

Personlige detaljer, kontaktoplysninger, links

Dette er den lette bit. Hold dette kortfattet inden for overskriften. Du vil gerne medtage dit navn i midten sammen med nogle kontaktoplysninger og et link til din GitHub, hvis du har en. Brug så lidt plads som muligt her, vi har flere tekniske ting at tale om!

Softwareprojekter

Hvis du ikke har nogen tidligere softwareudviklingserfaring, er dette din chance for at skinne. For en juniorudviklerrolle vil rekruttereren nulstille dette afsnit for at se, om du har de nødvendige færdigheder, der kræves til jobbet.

Ligeledes, selvom du har praktikoplevelse, vil en liste over 1-2 sideprojekter gøre et godt indtryk og øge dine chancer for at få et ansigt til ansigt-interview.

Liste 3–5 over de bedste projekter, du har gennemført på freeCodeCamp, en kodende boot camp eller fra dine sideprojekter.

Sørg for, at hvert projekt viser noget andet, f.eks.

 • frontend udviklingsevner,
 • backend udviklingsevner,
 • færdigheder til udvikling af mobilapps,
 • arbejde med slutbrugere,
 • UX / design færdigheder,
 • samarbejde og teamarbejdsevner
 • udfordrende problemer

…og så videre. Angiv følgende for hvert projekt:

 • Brugte teknologier
 • En kort beskrivelse af projektet
 • En færdighed implementeret og problemer, du løste

Link hver til din GitHub, eller endnu bedre, hvis du har det hostet, skal du slippe et link til URL'en. Din kode behøver ikke at være perfekt. Selvom sørg for, at din kode er professionel. At have sjove kommentarer og variabler kan virke som en god idé, når din kode er fri for nysgerrige øjne, men rekruttererne ser det muligvis ikke sådan.

Brug dette som en chance for at vise, hvor lidenskabelig du er for teknologi og lære nye ting. Husk, det er hvad rekruttererne leder efter i deres søgen efter en juniorudvikler!

For eksempel kan du sige;

”Jeg stødte på et eller andet problem , så jeg byggede en webapp ved hjælp af React.js og Node.js, som gør nogle fantastiske ting . Jeg var også meget nysgerrig efter at lære server-side udvikling ”

Simpelt men effektivt.

Beskæftigelse

Det er her, du viser din ansættelseshistorik (f.eks. Praktikophold og tidligere job).

Har du ikke udviklingsrelateret beskæftigelseshistorie? Tilføj din seneste ansættelseshistorik i stedet. F.eks. Hvis du arbejdede som revisor, skal du skrive det ned.

Hvis du kan, tilføj 2 tidligere job, du arbejdede hos.

For hver vil du tilføje din rolle, firmanavnet og den tid, du har brugt i rollen.

Skriv en liste over de projekter, du har arbejdet med i løbet af din tid der, samt en punktopstilling over de ting, du har udført inden for den rolle. Her er et eksempel på en af ​​mine tidligere roller:

Angiv ikke bare, hvad du gjorde, men hvorfor du gjorde en forskel. For eksempel kan du sige,

"Jeg arbejdede med at tilføje social login og registrering til applikationen"

Hvilket er ok antager jeg, det får pointen igennem. Men hvad med dette i stedet:

“Arbejdet med social login og registrering. Dette resulterede i hurtig og nem login, samt et større antal registreringer og betalende kunder ”

Dette skitserer ikke kun kortfattet, hvad du gjorde, men også den effekt det har på virksomheden. Husk, at virksomheden leder efter nogen, der kan få indflydelse.

Men hvad hvis du ikke har tidligere praktikophold eller softwareudviklingserfaring at tale om?

Bare rolig, du kan stadig liste projekterne fra dine tidligere job. Hovedmålet her er at vise rekruttereren, at du kan styre projekter, kan arbejde i et team og effektivt kan bidrage til forretningens succes.

Uddannelse

Dit CV kommer pænt sammen! Nu er det tid til nogle sidste par informationer.

Du vil gerne tilføje den højeste kvalifikation, du har. Det er også en god ide at tilføje et par linjer om eventuelle sidste års projekter / afhandlinger, du har gennemført. Dette hjælper, hvis du synes, du er lidt let i afsnittene Beskæftigelse og Softwareprojekter .

Pladsen på dit CV kan være begrænset på dette tidspunkt, så prøv at holde dette så kort som muligt:

Præstationer, hobbyer og færdigheder

Tilføj enhver præstation og præstationer, hvis du har dem; som ledelsesaktiviteter eller priser. Hvis du deltager i møder eller konferencer i din fritid, skal du tilføje dette til dit CV godt. Dette vil styrke dine færdigheder og lidenskab for teknologi.

Endelig vil du tilføje en 1-2 linie med dine teknologirelaterede færdigheder. En simpel komma-adskilt liste vil gøre. Dette er nyttigt for rekrutterere at få et hurtigt overblik over dine ekspertiseområder.

Hvad man ikke skal gøre

 • Prøv ikke at gentage dig selv. Hvis du nævnte, at du brugte JavaScript, er det ikke nødvendigt at gentage det flere gange
 • Udelad generiske udtryk, dvs. "Jeg kan kommunikere med teammedlemmer" i stedet, vis hvordan f.eks. "At arbejde på Team Project X viser, at jeg kan kommunikere godt".
 • Løg ikke. Hvis du ikke har brugt et bestemt sprog før, skal du lade det være ude af dit CV. Chancerne er, at du bliver fanget i interviewet, og ingen ønsker det.
 • Forlad ikke projekter eller præstationer, fordi de ikke var komplette, hvis det tilføjer værdi, tilføj det!

Tak for læsningen!

Jeg opretter i øjeblikket en masse guider, artikler og videokurser, der hjælper dig med din rejse til webudvikling. Hvis du gerne vil være en del af det, skal du sørge for at deltage i adresselisten på chrisblakely.dev!