Typografi - typefamilier, klassifikationer og kombination af typografier

Skriv familier

Typefamilier er forskellige typer skrifttypedesign. Hver familie er en variation af en grundlæggende alfabetstil. Der er hundreder eller måske endda tusinder af skrifttypefamilier.

Reference-stil:

Historie

Konceptet familier af typen var ikke dannet, da skrifttyperne først blev opfundet, og alle skrifttyper var romerske designs. I de tidlige år af det 16. århundrede blev cursiv type indført. Cursive blev også kaldt kursiv, opkaldt efter Italien, hvor ideen blev populariseret. Romerne var en type, og kursiv var en anden, ligesom serif og sans serif, og der var stadig ingen skrifttypefamilier.

Tegnsætning

Tegnsætning giver typefølelser og indikerer, hvornår man skal stoppe, sænke og meget mere.

Der er syv typer skrifttypefamilier

 • Gammel stil
 • Overgangsperiode
 • Moderne
 • Slab Serif
 • Sans serif
 • Dekorativt
 • Script-kursiv

Kombination af skrifttyper

Grundlæggende om parring af skrifttyper

Hvilke skrifttyper ser godt ud sammen, og hvilke ikke? Hvis du nogensinde har kæmpet med dette spørgsmål, er du ikke alene. Lær hvordan du parrer forskellige skrifttyper og stilarter ved at blive fortrolig med disse smarte kombinationer!

Prøv disse trin en efter en

 • Par en regelmæssig og fed skrift for at skabe en subtil kontrast
 • Balancere en script skrifttype med en fed skrift
 • Par en høj og kort skrifttype for at skabe visuel interesse
 • Par skrifttyper med forskellige vægte for at skabe en stærk kontrast
 • Par en regelmæssig og kursiv skrifttype for at skabe vægt

Der er ingen hurtige og hurtige regler for valg af skrifttyper, men du kan ofte undgå at skulle vælge nye skrifttyper ved at style et eksisterende skrifttype for at skabe et visuelt hierarki. I tvivlstilfælde skal du holde det enkelt.

Designere følger forskellige filosofier for at bestemme, hvornår og hvordan man kombinerer skrifttyper.

Anker- eller rolleform

Hvis dit projekt involverer store mængder tekst, skal du vælge et anker skrifttype til brødteksten. Dette anker skrifttype vil guide resten af ​​dine designvalg, når du foretager kontinuerlige tests og forbedringer for forskellige kombinationer af skrifttyper mod dit anker.

Kontrasterende skrifttyper

For tekstlysprojekter er det ikke så vigtigt at have klare hierarkiske roller for en skrifttype som visuel effekt. Par kontrasterende skrifttyper som serif plus sans-serif. Designere deler ofte deres foretrukne skrifttypepar, så søg og eksperimenter, indtil du opretter et behageligt resultat.

Skrifttypefamilier

Mange type støberier skaber skrifttyper med omfattende ekstra funktioner som flere vægte og kasser, dekorative glyffer, serif og sans-serif versioner osv. Du kan bruge en enkelt type familie som denne for at sikre ensartet design, mens du kreativt bruger disse ekstra funktioner for at give ekstra vægt eller dekoration, der ellers muligvis kræver et andet skrifttype. Typeface-familier er ofte et godt kompromis mellem visuel konsistens og typografisk fleksibilitet.

Type klassifikationer

Næsten alle skrifttyper falder i en eller anden gruppe. Dette system til klassificering af skrifttyper blev udviklet i det nittende århundrede. Hvert skrifttype har sin egen visuelle struktur, påvirkninger, hensigt og historiske betydning.

Den grundlæggende klassificering af skrifttyper er som følger:

 • Serifs : Disse skrifttyper har små udvidelser, som udsmykker den grundlæggende struktur for et skrifttype. Serif-skrifttyper har eksisteret siden starten af ​​typen. De er synlige i gammel stil og humanistiske serifs som Garamond. Baskerville, et andet serif-skrifttype hører til overgangsperioden. Bodoni og Rockwell er en del af moderne og slab serif (egyptiske) stil skrifttyper.
 • Sans-serif : Sans betyder uden. Disse skrifttyper er blottet for disse små udvidelser, derfor uden serif. Eksempler inkluderer Gill sans, der har humanistiske konnotationer, Helvetica med sine overgangsegenskaber og så videre.
 • Script : Brevformularer udviklet i tæt relation til menneskelig håndskrift er skrifttype. De er fleksible i naturen med varierende slaglængde. Eksempel: Bistro Script, Shelly, Minstral osv.
 • Blackletter : En fed skriftstil af kalligrafi brugt tungt under renæssancen. Eksempel: Fraktur
 • Dekorative : Typografier, der ikke passer i andre kategorier, er dekorative. Bygget til specifikke brugssager, der stort set består af overskrifter, plakater osv.

Derudover er tre hovedgrupper til klassificering af type svarende til forskellige tidsperioder i kunst og litteratur som følger:

 • Humanistiske brevformularer tilhører renæssanceperioden omkring det 15. og 16. århundrede. De efterligner tæt kalligrafi og menneskelig håndbevægelse. Gamle serifs fulgte humanistiske brevformularer. Eksempler på humanistisk type er: Sabon, Centaur, Adobd Jenson, Gill Sans osv.
 • Overgangsformularer til breve er en del af baroktiden. De repræsenterer en overgang fra gammel stil humanistiske skrifttyper til moderne skrifttyper. Eksempler er: Baskerville, Times Roman, Helvetica osv.
 • Moderne brevformularer er en del af oplysningsperioden omkring det 18.-19. Århundrede. De skildrer et radikalt skift fra traditionel typografi til et mere abstrakt design. Eksempler er: Bodoni, Futura osv.