HTML-rolleattribut forklaret

Den roleattribut beskriver den rolle, som et element i programmer, der kan gøre brug af det, såsom skærmlæsere eller lupper.

Brugseksempel:

Button Link

Skærmlæsere læser dette element som "knap" i stedet for "link".

Der er fire kategorier af roller:

  • Abstrakte roller
  • Widgetroller
  • Dokumentstrukturroller
  • Skelsættende roller

Mere info om HTML-attributter:

attribut

attribut

attribut

attribut

attribut

attribut

attribut

Mere info om HTML-attributter

HTML-elementer kan have attributter, der indeholder yderligere oplysninger om elementet.

HTML-attributter findes normalt i navn-værdi-par og går altid i åbningskoden for et element. Attributnavnet siger, hvilken type information du giver om elementet, og attributværdien er den aktuelle information.

For eksempel opretter et anchor ( ) -element i et HTML-dokument links til andre sider eller andre dele af siden. Du bruger hrefattributten i åbningskoden til at fortælle browseren, hvor linket sender en bruger.

Her er et eksempel på et link, der sender brugere til freeCodeCamps startside:

Click here to go to freeCodeCamp!

Bemærk, at attributnavnet ( href) og værdien (“www.freeCodeCamp.org”) er adskilt med et ligetegn, og anførselstegn omgiver værdien.

Der er mange forskellige HTML-attributter, men de fleste fungerer kun på bestemte HTML-elementer. F.eks. Fungerer hrefattributten ikke, hvis den er placeret i en åbning

tag.

I eksemplet ovenfor kan værdien, der leveres til hrefattributten, være et hvilket som helst gyldigt link. Nogle attributter har dog kun et sæt gyldige indstillinger, du kan bruge, eller værdier skal være i et specifikt format. Den langattribut fortæller browseren standardsproget af indholdet i et HTML-element. Værdierne for langattributten skal bruge standardsprog eller landekoder, som enfor engelsk eller itfor italiensk.

Boolske attributter

Nogle HTML-attributter har ikke brug for en værdi, fordi de kun har en mulighed. Disse kaldes boolske attributter. Tilstedeværelsen af ​​attributten i et tag vil anvende den på det HTML-element. Det er dog okay at skrive attributnavnet ud og indstille det lig med den ene mulighed for værdien. I dette tilfælde er værdien normalt den samme som attributnavnet.

For eksempel kan elementet i en form have en requiredattribut. Dette kræver, at brugerne udfylder den vare, inden de kan indsende formularen.

Her er eksempler, der gør det samme: