Sådan lærer du dig selv, hvordan du kode

Efter at jeg offentliggjorde min tidligere artikel om, hvordan jeg blev en 19-årig softwareudvikler, kom hundreder af mennesker til mig med stort set den samme besked: ”Jeg elskede at læse din artikel, og jeg vil virkelig lære at programmere, men jeg kan simpelthen ikke komme over det første trin. Det er så frustrerende og overvældende, at jeg savner struktur og motivation. ” Jeg ønsker at få så mange mennesker som muligt involveret i teknologiverden, og jeg synes, det er meget vigtigt at fokusere på de mennesker, der er meget motiverede, men simpelthen ikke ved, hvordan man gør det.

Jeg ved, at der i dag er tusinder af ressourcer derude, der vil 'lære dig at kode'. Det er dog bestemt ikke den vigtigste del her, og det handler ikke rigtig om, hvad denne artikel handler om. Hvordan du strukturerer dit liv omkring det, håndterer alle de nye oplysninger, holder dig motiveret og fokuserer på de rigtige dele er afgørende.

Ja Lydia, det lyder godt og alt, men jeg har lyst til, at dette bare vil være en anden artikel, der vil motivere mig i cirka 10 minutter, indtil jeg er tilbage til at binge-se Netflix igen! Før jeg begynder, vil jeg virkelig have dig til at indse, at hvis du er villig til at lære dig selv at kode eller lære at kode generelt, er du fantastisk. Du har allerede vist, at du kan tænke flere skridt fremad og kan skubbe dig selv langt ud af din komfortzone, selvom du ikke har gjort det endnu! Hvis du kan være begejstret for at lære noget, du ikke kender endnu, og noget der føles overvældende, vil du helt sikkert være en god udvikler.

Jeg var lærer i mange år, og jeg så ofte et mønster, da eleverne fortalte mig, at de ikke længere var motiverede. De fokuserede på et større mål og ignorerede de små, men meget vigtige forbedringer, de gjorde, hvilket fik dem til at føle, at de ikke kom nogen steder. Selvom jeg vidste, at dette er en meget vigtig ting at huske på, når jeg lærer en ny færdighed, fandt jeg mig selv med de nøjagtige samme tanker, da jeg begyndte at programmere. Jeg følte, at jeg faktisk ikke gjorde fremskridt, da jeg troede, at alle omkring mig var så mange niveauer højere end jeg var, og jeg ville aldrig være i stand til at være så god til det.

Mens jeg tænkte på alt dette, ignorerede jeg helt mange vigtige trin, som jeg allerede havde lavet. Før jeg vidste det, kunne jeg skrive kode uden engang at skulle tænke over det to gange, og jeg kunne oprette mere komplekse apps hver gang. Simpelthen fordi jeg fortsatte med at sammenligne mig selv med mennesker, der havde mange års erfaring, så jeg ikke engang dette som fremskridt. Alt, hvad jeg kunne tænke, var " Jeg er stadig så langt væk fra mit mål."

Pukkel, når man lærer at programmere, er ægte, og alle kæmper for at komme over det. Pukklen er større for nogle mennesker end for andre, men jeg vil virkelig hjælpe dig med at komme over dette. Det behøver absolut ikke være der, da det hele ligger i dit sind, men det er lettere sagt end gjort. Kampen er forskellig for alle, men jeg vil fokusere på de mest almindelige problemer, som folk står over for, når de lærer at programmere: hvordan man håndterer de nye oplysninger så effektive som muligt, og hvordan man forbliver motiveret. Jeg vil ikke fokusere på, hvordan man finder det bedsteressourcer, da dette er meget subjektivt.

Effektiv håndtering af nye oplysninger

Alle er forskellige, og ikke alle absorberer information på samme måde som den anden. Ja , kaptajn Åbenbar , men det er ikke så indlysende, som det kan synes. Før du begynder at lære at kode, skal du lære at lære.

Du vil snart finde ud af, eller sandsynligvis har fundet ud af, at der er to slags ressourcer, der er tilgængelige overalt: online kurser og sprogdokumentationen. Men så længe du ikke er en slags supermenneskeligt geni, vil du simpelthen ikke huske alle de nye oplysninger ved bare at se kurser (især ikke da det er virkelig svært at holde fokus, lad os ikke bede os selv, de kan være ekstremt kedeligt) eller læser en almindelig tekst. Det er helt normalt at føle sig fortabt og forvirret, mens man ser på kurser eller læser dokumenterne, alle kæmper i starten. Programmører kan have svært ved at forklare kode for folk, der ikke har så meget viden om det uden at bruge andre vage nørdede udtryk (ser på dig, Stack Overflow!).

Uanset hvor god du synes du er: spring ikke over det grundlæggende. Begynd altid at lære et sprog fra starten, og spring ikke noget over. Grundlæggende er meget vigtige, og du vil fortryde det senere, hvis du ikke er opmærksom på dem! Ja, du kan altid Google det, men det vil kun gøre dig til en langsommere udvikler. Hvis du læser dokumentationen, skal du starte fra første side (eller 1.1 i mange tilfælde) og læse dig op. For nogle mennesker kan dette virke som spild af tid, men tro mig: det er det ikke. Vær opmærksom på de små detaljer, og du vil takke dig selv senere!

Hvis du kæmper med at forstå det grundlæggende, skal du slappe af! Du bliver helt fin. Hvor meget du kæmper lige nu angiver absolut ikke, hvor god en programmør du bliver senere.

Efter hvert 10. minut eller efter hvert afsnit, du har læst, skal du forklare med dine egne ord, hvad du lige har lært . Dette kan være ret vanskeligt, men du vil snart finde ud af, hvilke dele du ikke helt forstår endnu. Undervisning er den bedste måde at lære på, selvom der ikke er nogen i nærheden! Lad som om du forklarer det til en anden, og når du først har fundet ud af, at du ikke forstår en bestemt del meget: undersøg det med det samme, og skriv svaret ned! Ved faktisk at skrive det ned overvejer du svaret endnu mere, hvilket gør det meget lettere at huske.

Lyt ikke bare til kurset eller læs ikke bare dokumentationen: deltag aktivt ved at have dit eget personlige projekt på siden. Implementér alle nye ting, du lærer, uanset hvor lille den er! Dette er ikke så let som det lyder, faktisk kan det være meget frustrerende, og det er når du ved, at du gør det rigtigt. Du forbedrer dine kodningsfærdigheder ved at gøre det ofte, ikke blot ved at kende det! Tro mig, du bliver bedre til dette hver gang du gør det, selvom du ikke er klar over det!

Forbliver motiveret

Mange mennesker spurgte mig, hvordan jeg var i stand til at skubbe mig selv til at kode så meget på en normal dag. Det tog mig et stykke tid at finde en god måde at forklare mine tanker bag, men jeg tror, ​​jeg endelig fandt det!

Alle kan lide at spille spil, uanset hvilken type spil. Folk kan lide spil, fordi du får øjeblikkelig tilfredsstillelse, du har lyst til at have opnået noget, og kan du se dig selv blive bedre til det. Dette er den perfekte formel til motivation!Jeg har været i stand til at få den samme oplevelse, men mens jeg kodede i stedet for at spille. Og det er meget lettere, end du tror.

Sæt små mål. Ikke fordi du er ligeglad forbedring: men fordi du gør pleje om forbedring. Lav en todo-liste over ting, som du vil have gjort den dag: måske er det bare at læse 1 side eller se 1 kursus eller bare skrive 10 linjer kode. Ved at være i stand til at sige, at du har gennemført hele din todo-liste, vil du føle dig meget opfyldt og meget mere sikker på dine fremskridt. Det er meget bedre at sige " Jeg har gjort alt, hvad jeg ville gøre i dag ", end at sige " Jeg har kun gennemført 2% af kurset i dag ". Plus, selvom du kun har læst 1 side eller oprettet 1 indtastningsfelt, er dette stadig ekstremt vigtigt at vide. Øjeblikkelig tilfredsstillelse!

Mind dig selv konstant om, hvor langt du allerede er nået. Dette kan virke virkelig svært, fordi det ofte går ubemærket hen. Du ser ikke dig selv aktivt skride frem, men tro mig: hver dag du koder (endda en smule), bliver du bedre til det. Den bedste måde at gøre dette på er ved at have en lille dagbog. Forklar i en sætning, hvad du kæmpede med den dag, og se tilbage på det en måned senere. Der er en meget, meget stor chance for, at du nu slet ikke kæmper med det! Du kan se dig selv blive bedre til det.

Arbejd med et personligt projekt, du faktisk er interesseret i! Ikke en af ​​de millioner todo-lister derude, men noget, du faktisk vil bygge. Tænk nu ikke på en selvkørende bil eller en robot, der kan vaske op for dig, men ved at vælge noget mindre, som at genskabe et webstedslayout eller et lille spil, vil du bemærke, at du er meget mere motiveret til Afslut det. Når projektet er færdigt, har du faktisk noget at vise: du har opnået noget!

Indse, at du har det meget bedre, end du tror du er. Det kaldes også bedragersyndromet. Du kan føle, at alle omkring dig ved så meget mere om det og er så meget bedre til det end dig: men det er simpelthen ikke sandt. Jeg kan ikke understrege det nok: du vil være en god udvikler, hvis du bliver ved med at skubbe. Du har allerede bevist, at du er i stand til at kode simpelthen ved at være motiveret nok til at lære det, du har helt dette.

Ting, du altid skal huske på

  • Sammenlign aldrig dig selv med andre udviklere . Meget kliché-råd, men det er afgørende. Sammenlign ikke dit kapitel 1 med en andens kapitel 20. Du vil være i deres position meget, meget hurtigere end du tror! Jeg sendte dette billede ovenfor, fordi jeg ved, at jeg ville have været skræmt af det, hvis jeg så dette for 4 måneder siden. Nu griner jeg bare af det og kan endda få øje på nogle fejl, jeg lavede der!
  • Du gør meget mere fremskridt, end du tror. Hver gang du studerer eller kode, vokser du. Accepter det bare (jeg ved, det er svært).
  • Alle kæmper i starten, du er ikke alene, og det betyder ikke, at du bliver en dårlig programmør. Den måde, du føler dig på nu, er helt normal, og det er bare en del af læringsprocessen. Snart vil du se tilbage på denne frustration, du går igennem, og være enig med mig!

Hvis du er i stand til det, så prøv at finde en mentor. Jeg havde den bedste, jeg nogensinde kunne ønske mig, og jeg er absolut villig til at være din, hvis du når ud til mig . Det er dejligt, hvis du kan stille hurtige spørgsmål til nogen og få inspiration, dette hjælper bestemt med at komme over den pukkel.

Du er velkommen til at stille mig spørgsmål eller bede om de rigtige ressourcer ved at sende mig en besked på min Instagram eller tilføje mig på LinkedIn!