Hvor er mine kontakter i Gmail? Find og få adgang til dem hurtigt.

Hvis du stadig vænner dig til den nye Gmail, undrer du dig måske over, hvor dine kontakter gik. Frygt ikke - de er lette at finde, når du ved, hvor du skal kigge.

I denne trinvise vejledning går vi over:

  • Sådan kommer du ind i Gmail og finder dine kontakter
  • Sådan tilføjes nye kontakter (to måder)
  • Sådan administreres dine kontakter (tjek for dubletter, opret etiketter / grupper)
  • Sådan importeres og eksporteres dine kontakter

Så lad os komme i gang.

Trin 1: Åbn Gmail

Gå til din Gmail-konto og se på startsiden. I øverste højre hjørne ser du en firkant bestående af ni prikker (det er dine apps):

Trin 2: Åbn dine apps

Klik på den firkant, og du vil se en rullemenu, der indeholder alle dine tilgængelige apps. Kontakter-appen er muligvis ikke øverst, men du kan trække appsne rundt i ethvert arrangement, du kan lide.

Hvis du ikke kan se en kontaktapp, skal du klikke på "mere" nederst og tilføje den.

Trin 3: Klik på kontaktikonet og administrer dine kontakter

Når du har klikket på det blå "kontaktpersoner" -ikon, føres du til denne skærm (du har måske eller måske ikke mere end en kontakt - eller du har muligvis ikke nogen endnu):

Hvis du allerede har en masse kontakter, er det her de vil være. Mere om hvad du kan gøre med dem nedenfor (i trin 5).

Sådan oprettes nye kontakter

Hvis du endnu ikke har nogen kontakter eller ønsker at tilføje nye kontakter, er dette også stedet for dig.

Du kan oprette en ny kontakt på et par måder. Den første måde at oprette en kontakt på, som du vil bruge, hvis du endnu ikke har sendt en e-mail til den person, du vil tilføje, er ved at klikke på knappen "Opret kontakt":

Når du opretter en ny kontakt med den knap, beder den dig om noget info for at udfylde kontaktopførelsen. Du kan udfylde så meget eller så lidt som du vil - et navn og en e-mail er normalt ret nyttige.

Klik derefter på "gem", og så er du klar! Ny kontakt oprettet.

Men der er en anden, super nem måde at oprette en kontakt på - hvis du allerede har en e-mail fra personen. Hold bare markøren over e-mail-adressen i din indbakke, og vent på, at feltet vises, som nedenfor:

Klik derefter på "tilføj til kontakter" og voilà - du føres til den samme skærm til oprettelse af kontaktpersoner (se ovenfor).

Hvis du allerede har føjet den person til dine kontakter, vil du se "Rediger kontakt" i stedet for "Føj til kontakter".

Bemærk : Når du har tilføjet nogle nye kontakter på denne måde, skal du muligvis opdatere din browser, så disse kontakter vises.

Trin 5: Udforsk hvad du ellers kan gøre med dine kontakter

Der er meget mere, du kan gøre på kontaktsiden. Lad os se nærmere på det.

Ofte kontaktet og duplikater

For det første kan du se de personer, du sender e-mail hyppigst, under fanen "ofte kontaktet" i venstre sidebarmenu.

Dernæst kan du tjekke for eventuelle duplikatkontakter i fanen "duplikater". Gmail rydder dubletter for dig, så de ikke rod i din kontaktliste, men du kan finde disse dubletter her.

Mærkater

Du kan også oprette grupper af kontakter, du ofte sender e-mail til - som dit team på arbejdspladsen, dine familiemedlemmer, besties osv.

For at oprette en mærket gruppe skal du gå til fanen "etiketter" i venstre sidebarmenu og klikke på "Opret etiket" - og navngiv den, hvad du vil. Ligesom freeCodeCamp Unicorns er kerneteamet. Gem det derefter.

Når du nu går til dine kontakter og holder markøren over en kontakts profilbillede, bliver det til et afkrydsningsfelt. Hvis du vil føje denne kontakt til gruppen, skal du bare markere afkrydsningsfeltet.

Klik derefter på fanen "administrer etiketter" øverst, og vælg den etiket, du vil bruge:

Når du har valgt denne etiket, tilføjes alle de afkrydsede kontakter til den for din fremtidige e-mail-lyksalighed.

Sletning af en kontakt

Hvis du af en eller anden grund vil slette nogen fra dine kontakter, er det ret simpelt. Hold bare markøren over denne kontakt / række, og klik på de tre lodrette prikker, der vises til højre:

Klik derefter på "Slet" og bekræft. Farvel.

Import og eksport af kontakter

Du vil muligvis importere nye kontakter massevis, og du kan gøre det ved hjælp af importfunktionen (i den samme venstre værktøjslinjemenu).

Klik blot på knappen "import", og vælg derefter en liste over kontaktpersoner, du vil importere til Gmail (i CSV- eller vCard-format):

Du følger en lignende proces, hvis du vil eksportere dine Gmail-kontakter som en CSV- eller Outlook-fil:

Så simpelt er det!

Hvis du har brug for at administrere dine kontakter på andre måder - opdatere en post, slette en post eller hvad du ellers vil - skal du bare gå tilbage til den kontaktliste og redigere væk.

Genveje

Der er et par super hurtig og nem måde at komme til dine kontakter på.

  1. Hvis du ikke allerede er i Gmail, skal du bare besøge contacts.google.com i din browser. Du kan endda bogmærke det for nem adgang.
  2. Hvis du allerede er i Gmail, kan du bruge en tastaturgenvej (hvis du har dem aktiveret - tjek i din indstillingsmenu). Bare skriv G efterfulgt straks af C, og siden med kontakter åbnes.

Du er nu en Gmail-kontaktguide

Eller i det mindste en meget klogere hobbit.