Ting, jeg har lært af par-programmeringsinterviews

Nogle virksomheder foretrækker at parre program med kandidater for at få en fornemmelse af at arbejde med dem, mens de måler deres færdigheder. Jeg har været i et par af disse virksomheder, og oftere end ikke var en af ​​mine opgaver at være parret i disse interviews.

I mit tidligere job hos et konsulentfirma havde vi teams til hvert projekt. Nogle projekter havde NDA'er, og som sådan måtte enhver, der blev medlem af teamet, logge ind. Dette førte til vanskeligheder med at bruge disse kodebaser, når de parres med potentielle medarbejdere. Som et resultat parrede vi hovedsagelig enten på interne projekter eller på projekter, hvor klienten var okay med at vise kode til kandidater.

Jeg var normalt på holdene uden NDA'er, så når vi havde kandidater, var jeg det vigtigste par. At være i det firma i fem år kan du kun forestille dig, hvor mange kandidater der var. Der var tidspunkter, hvor jeg i løbet af min arbejdsuge parrede med en anden person hver dag!

Vi laver også parprogrammering i mit nuværende firma. Da jeg har praktiseret parprogrammering siden 2010, er det blevet naturligt for mig.

Men den ene ting at huske ved disse interviews er, at det går begge veje : intervieweren lærer om interviewpersonens færdigheder og personlighed, mens den interviewede lærer om, hvem de vil arbejde med, og hvordan en typisk arbejdsdag ser ud.

Så her er de lektioner, jeg lærte fra par-programmeringsinterviews, både som interviewperson og interviewer. Forhåbentlig hjælper dette dig med at få en bedre idé til dit næste interview.

Vær forberedt

Hvis der er en ting, du kan tage væk fra dette, så lad det være denne. Det kan synes indlysende, at du, som i ethvert interview, SKAL være forberedt - men jeg følte bare, at jeg havde brug for at understrege dette punkt.

Som interviewer skal du gennemse din kandidats CV, CV eller kildekode, hvis de har indsendt det. Dette hjælper dig med at indstille dine egne forventninger til deres kvalifikationsniveau og personlighed, hvilket vil hjælpe, når du kommunikerer med dem. At vide, at du har de samme hobbyer, kan være en god isbryder!

Som interviewperson skal du gå til virksomhedens websted og læse / klikke igennem. Jeg har været i en situation, hvor jeg ansøgte som webudvikler, og det første spørgsmål, der blev kastet mod mig, var: ”Så har du set vores hjemmeside? Hvad tror du, kan du gøre for at forbedre det? ” Det er tilstrækkeligt at sige, jeg skænkede interviewet. Så tag i det mindste et kig på deres hjemmeside. Gennemgå din kode, hvis du har sendt den, og dobbelttjek alt.

Slap af og vær dig selv.

Dette kan lyde som generiske råd, men det er meget vigtigere for et par programmeringssession sammenlignet med et generelt eller teknisk interview. Hvorfor? Simpelthen fordi, i nogle generelle interviews taler en HR-person til dig og måler din personlighed i hele varigheden. Mens du ville være i samme selskab som de er, vil du ikke arbejde direkte med dem hver dag.

I en par-programmeringssession, hvis virksomheden alligevel parrer programmering det meste af tiden, ville du sandsynligvis arbejde tæt sammen med din interviewer som en del af dit job. Det er den største forskel.

Dette fungerer for både intervieweren og den interviewede. Som i ethvert forhold er det svært at have et langsigtet forhold, hvis du bygger det kun på baggrund af en del af billedet. Dit fundament vil være en rystende grund af usikkerhed, og før eller senere vil det komme ud og kan resultere i nogle problemer.

Stil spørgsmål!

Som interviewer skal du være opmærksom på, at kandidaten for det meste vil være nervøs. Mens du stiller for mange spørgsmål, kan det potentielt skræmme dem væk, men ikke at stille spørgsmål sætter dig i mørket og spilder din parringsdag.

Jeg har lært at liste ned et sæt spørgsmål, som jeg får stillet i løbet af parringsdagen. Listen behøver ikke være i orden, og du behøver ikke at bede dem alle på én gang. De fleste af spørgsmålene kommer op, mens du parrer, men det er bedst at få dem skrevet ned i tilfælde af.

Som interviewperson skal du huske, at nogle interviewere FORVENTER dig at stille spørgsmål. At ikke spørge betyder, at du ikke er interesseret (hvorfor ansøger du alligevel?) Eller at du ved alt (som du ikke gør).

Hver gang jeg parrer med nogen, noterer jeg mig, hvornår de stiller et spørgsmål, og hvor ofte. Spørgsmål kan variere fra enkle syntaksspørgsmål som "Hvad var det første argument for each_with_indexigen?" til arbejdsrelaterede spørgsmål som "Parrer du normalt hver dag?"

Der er ingen rigtige eller forkerte løsninger

For mig er det bare et spørgsmål om at få arbejdet gjort. Selvom jeg forventer, at kandidater skal være bedst, forstår jeg, at de vil være nervøse, hvilket måske kan påvirke deres tænkning lidt.

Jeg mener, at have mentale blokke under et interview er ret almindeligt (i det mindste for mig). Jeg har parret med en række mennesker fra nye grader, til juniorer, mellemniveauudviklere og endda seniorer, og jeg er selv nogle gange sort.

Eksempel: da jeg blev interviewet til mit nuværende job (jeg havde allerede mere end seks års Ruby-erfaring på det tidspunkt), sladrede jeg sammen med en simpel øvelse, og jeg glemte helt hvordan man opretter en Hash. Som jeg bare gik, ”Um. Vent hvordan gør jeg det igen? Kan jeg Google noget? ” Temmelig pinligt, men da jeg spurgte, slog mit par også bare ud, så vi begge googlede det sammen. Sjove tider.

Som interviewer skal du ikke holde dig til forestillingen om din egen løsning på et problem. Der er 11287398173 måder at skrive FizzBuzz på, og din løsning er (sandsynligvis) ikke den bedste, der findes. I stedet skal du være mere åben over for andre løsninger og bedømme dem så godt du kan.

Når jeg foretager parringsinterviews, har jeg normalt et svar i tankerne, når jeg stiller et spørgsmål, men jeg lytter og ser, hvad interviewpersonens svar er, for det er næsten aldrig det samme svar som mit. Du vil blive overrasket over, hvor kreative folk kan blive!

Som interviewperson skal du være opmærksom på denne kendsgerning og bare gøre dine ting. Sæt dig ikke fast og bekymre dig om, at du ikke vil være effektiv (medmindre det var interviewspørgsmålet!), Men vær samtidig ikke sjusket. Hvis du kommer ind på en parringssession for et firma, der laver TDD / BDD, skal du starte med test først for din skyld! De vil se efter det (det gør jeg!), Og du kan ende i bunden af ​​bunken, hvis du bare smadrer tingene ud.

Behandl dette som en normal parringsdag

Baseret på min indledende erfaring behandlede jeg det som et teknisk interview. Jeg sad ved siden af ​​kandidaten og tog noter, mens de skrev deres tanker ud.

Men det er IKKE sådan, jeg normalt parrer, og da jeg indså det, ændrede jeg mine måder. Når nogen sad fast, skubbede jeg dem sammen uden nøjagtigt at give svaret. Jeg vil stille nogle sonderende spørgsmål som "Hvad er fejlmeddelelsen?" eller "Hvad synes du er problemet?" eller "Hvad kunne du gøre for at ordne det?"

Lad din kandidat som interviewer køre 90% af tiden - men aldrig 100%. Det giver indtryk af, at det er et strengere teknisk interview (du er lige ved siden af ​​dem og ser på hver eneste bevægelse - hvilket faktisk gør koncentrationen hårdere). Gå en smule med tastaturet, og lad dem tale dig gennem deres løsning. Dette vil sætte dem i ro.

Som interviewperson skal du ikke bare begynde at skrive det øjeblik, tastaturet får dig. Begynd først at diskutere din løsning. Spørg din partner, hvis de vil have tastaturet, mens du fortæller dem om dine tanker. Mind dig selv om, at dette mere er et parring af "testkørsel" i stedet for et teknisk interview. Hvilket bringer mig til det næste punkt ...

Tal med din partner

Dette er den første ting, jeg kontrollerer, når jeg foretager parringsinterviews. I mit tidligere firma startede jeg normalt dagen med at forklare, hvad den app, vi arbejder på, gør, hvad den funktion, jeg arbejder på, og hvad vi skal gøre. Jeg begyndte derefter at skrive mine specifikationer ud og lod kandidaten have regeringen.

Jeg ville være opmærksom på at se, hvad de gjorde: nogle gange gik de bare videre og begyndte at skrive, andre tænkte de først lydløst, og stadig andre ville lige stille spørgsmål om problemet eller lade mig vide deres løsninger.

I mit nuværende firma fokuserer parssessionen normalt på et givet problem. Jeg giver kandidaten problemet at læse, og så venter jeg. Hvis de begynder at skrive uden at sige noget, er det allerede et rødt flag for mig. Jeg giver point til folk, der får pen og papir og begynder at forklare deres løsning for mig med diagrammer.

Som interviewer er det vigtigt at holde samtalen i gang for at lade kandidaten føle, at det er en parringssession. På dette tidspunkt er I to en enkelt enhed. I skal begge være i stand til at kommunikere godt med hinanden og hoppe ideer frem og tilbage.

Selvfølgelig vil der være tidspunkter, hvor din kandidat bliver nødt til at tænke selv, så lad dem også have det. Find balancen mellem at fortsætte samtalen og lade dem fokusere og løse problemet.

Som interviewperson skal du altid lade din partner vide, hvad du planlægger at gøre, og hvad din løsning er. Dette fortæller dem, at du genkender det faktum, at dette er en parringssession, og at du kan kommunikere dine ideer godt. Dette giver dem også en følelse af, at du planlægger tingene nøje, i stedet for at gå YOLO.

Det er okay at tage et øjeblik til at tænke

I modsætning til ovenstående udsagn skal du også være i stand til at have tid til at tænke lydløst. Det er helt okay at have død luft. Du er trods alt ikke i en radiostation.

Som interviewer bliver du sjældent nødt til at gøre dette. Men hvis du er i min situation, hvor du parrer med en kandidat til en funktion, du rent faktisk implementerer, har du også brug for tid til at tænke over. Bare lad din partner vide om dette, og det skal være fint.

Som interviewperson kan du fortælle din partner, at du har brug for lidt tid til at tænke, og at du vil fortælle dem din løsning efter. Dette viser, at du anerkender deres tilstedeværelse, og at du kommunikerer dine tanker, når du har behandlet dem. Kommunikation er nøglen!

Afsluttende tanker

Dette er blot nogle ting, jeg lærte. Forhåbentlig kan de hjælpe dig i dit næste interview. Selvom dette ikke er en omfattende liste over, hvordan man får et parringsinterview, tror jeg, at det kan hjælpe kandidater (og første gang interviewere også!) I deres interviews.

Held og lykke! Og husk også, at uanset hvad der sker, vil du komme ud af interviewet efter at have lært noget - og det er det der betyder noget.