Cat Command i Linux - Sådan oprettes en tekstfil med Cat eller Touch

Den catkommando er en meget populær og alsidig kommando i 'nix økosystem. Der er 4 almindelige anvendelser af catkommandoen. Det kan vise en fil, sammenkæde (kombinere) flere filer, ekko tekst, og den kan bruges til at oprette en ny fil.

Visning af en fil

Den mest almindelige brug af cat-kommandoen er at sende indholdet af en fil. Følgende er et eksempel, som du kan prøve.

echo "Dance, Dance" > cat_create #create a file cat cat_create

I dette enkle eksempel bruger vi en kombination af echoog en omdirigering til at oprette en fil, der indeholder "Dans, dans". Vi bruger derefter catkommandoen til at vise indholdet.

Outputtet er som følger:

(Con) kat

Det forrige eksempel er faktisk et specifikt tilfælde af cat-kommandos hovedfunktion, som er at sammenkæde filer til visning. Hvis vi bruger kommandoen på samme måde, men giver den to eller flere filer, udsender den sammenkædningen for filerne.

Hvis vi kører følgende kommandoer:

echo "This is how we do it" > test1 #create 1st file echo "*This is how we do it*" > test2 #create 2nd file cat test1 test2 

Outputtet er indholdet af 1. fil efterfulgt af indholdet af 2. fil. Du kan give katten mange filer, og den sammenkæder (kombinerer) dem alle. Bemærk dog, at katkommandoen automatisk indsætter et linjeskift mellem output.

catgiver også nogle skifter til at gøre ting som at vise tegn, der ikke er udskrevet (-v), eller nummerere dine linjer (-n). En komplet opdeling kan findes på mandsiderne.

Ekko

Dette er en mindre almindelig anvendelse af cat, men er grundlaget for det næste afsnit. Hvis du kører catkommandoen uden kommandoer, catvil den køre i interaktiv tilstand og ekko alt hvad du skriver, indtil du afslutter kommandoen.

I eksemplet her har jeg skrevet et enkelt ord pr. Linje. Hver gang jeg ramte Enter, blev linjen gentaget.

Du kan også pibe tekst til cat, i hvilket tilfælde teksten gentages. For eksempel:

echo "Piping fun" | cat 

Dette vil resultere i følgende output:

Oprettelse af en fil

I de foregående eksempler har vi brugt echokommandoen omdirigeret til en fil til at oprette nye filer. Kat kan bruges på en lignende måde. Faktisk kan vi bruge catconcat og echo funktionalitet til at oprette filer.

Vi kan oprette en fil, der indeholder sammenkædning af flere filer som denne:

echo "File 1 Contents" > file1 echo "File 2 Contents" > file2 echo "File 3 Contents" > file3 cat file1 file2 file3 > combined_file cat combined_file

I ovenstående eksempel opretter vi 3 filer ved hjælp af echo, kombinerer de 3 filer i en ved hjælp af catog viser derefter den nye kombinerede fil ved hjælp af cat.

Vi kan også bruge catden interaktive tilstand til at oprette en fil med den tekst, vi skriver i terminalen.

Hver gang du trykker på enter, forpligter den teksten til filen. Hvis du har uforpligtende tekst og afslutter, bliver den ikke fanget i filen.

Dette er en fantastisk måde at oprette en fil hurtigt med mulighed for at indtaste indholdet af filen.

Brug Touch til at oprette en fil i stedet

Nogle gange har du bare brug for en fil for at eksistere. Som et alternativ til at bruge cattil at oprette en fil kan du bruge touchkommandoen.

Den touchkommando er designet til at opdatere det modificerede tidsstempel af en fil, men er almindeligt anvendt som en hurtig måde at oprette en tom fil. Her er et eksempel på denne brug:

touch new_file_name

Touch-kommandoen kan oprette flere filer, opdatere ændrings- og / eller oprettelsestidsstemplerne og en masse andre nyttige ting. De komplette mandsider kan findes her.

Touch bruges ofte til at sikre, at en fil findes, og er en god kommando, hvis du hurtigt har brug for en tom fil.

Resumé

Kat er en meget nyttig kommando. Du kan bruge den til at oprette, vise og kombinere tekstfiler meget hurtigt og nemt.  

Hvis du kun har brug for en fil til at eksistere, men ikke har noget imod (eller kræver) at den er tom, er brug touchet godt alternativ.

Hughie Coles er en ledende udvikler på Index Exchange. Han skriver om softwarearkitektur, skalering, lederskab og kultur. For mere af hans skrivning, tjek hans blog på medium.