Sådan opsættes Go til Windows - en hurtig og nem guide

Et andet godt sprog at tilføje til din full-stack udviklerværktøjsbælte er Go's enkle og produktive programmeringssprog til generelle formål.

Gennem et projekt, der blev startet i 2007, blev Go realiseret gennem indsatsen fra nogle Google-programmører. De tog stor omhu i Go's design for at gøre det klart og konsistent i dets sprogfunktioner og standardbiblioteker, hvilket gør Go let og sjovt at bruge.

Det er open source når det er bedst ... men glem ikke: det er store og små bogstaver!

Så lad os komme i gang med Microsoft Windows 10-operativsystemet. Du kan se, hvor let dette virkelig er - kun en grundlæggende kendskab til GitHub og kommandoprompten er påkrævet. Sikker på, at der er andre måder at installere og køre programmet på, men med begrænset kodningsbaggrund følte jeg, at dette sæt instruktioner var det nemmeste at forstå og følge.

Sørg for at følge disse trin i deres helhed såvel som i den rigtige rækkefølge (som angivet) for at redde dig selv fra at skulle afinstallere Go og bruge et par timer på at fejlfinde eventuelle installationsrelaterede problemer.

Fase 1: Installer følgende i denne rækkefølge

  1. Da Go ofte bruger open source (GRATIS!) Repositories, skal du først installere Git-pakken her.
  2. Naviger til Go-installationswebstedet her. Download og installer det nyeste 64-bit Go-sæt til Microsoft Windows OS.
  3. Følg instruktionerne i Go-installationsprogrammet.
  4. Kør kommandoprompten på din computer ved at søge efter "cmd". Åbn kommandolinjen og skriv: “go version”
  5. Outputtet efter indtastning af go-versionen skal se sådan ud:

Fase 2: Oprettelse af dit Go-arbejdsområde

Bekræft først dine Go-binære filer: Gå til din computers kontrolpanel, derefter til System og sikkerhed> System> Avancerede systemindstillinger, og klik på fanen Avanceret i venstre rude. Klik derefter på Miljøvariabler nederst til højre. Sørg for, at sti under systemvariabler har variablen "C: \ Go \ bin".

Opret derefter dit Go-arbejdsområde. Dette vil være i en separat og ny mappe, hvorfra Go-installationsfilerne gemmes. For eksempel blev dine G-installationsfiler gemt under stien C: \ Go, og du opretter dit Go-arbejdsområde under C: \ Projects \ Go

I din nye Go-arbejdsområdemappe skal du oprette tre nye mapper:

Fase 3: Opret miljøvariablen GOPATH

Opret GOPATH-variablen, og henvis til dit nyoprettede Go-arbejdsområde. Gå tilbage til dit kontrolpanel, og naviger til System og derefter miljøvariabler. Klik derefter på Ny under Systemvariabler.

Indtast "GOPATH" ved siden af ​​variabelnavn, og indtast "C: \ Projects \ Go" ud for variabelværdi.

For at kontrollere, at din sti er indstillet korrekt, skal du indtaste "ekko% GOPATH%" på kommandolinjen.

Fase 4: Test og sikre

Nu er du klar til at kontrollere, at alt fungerer korrekt ved at åbne kommandolinjen og skrive: go get github.com/golang/example/hello

Vent til koden er fuldstændig implementeret (dette kan tage et par sekunder), og indtast derefter følgende i kommandolinjen: %GOPATH%/bin/hello

Hvis installationen var vellykket, skulle du få følgende returbesked: "Hej, go eksempler!"

Jeg håber du har succes. Og hvis du støder på fejl eller forvirrende meddelelser, skal du kommentere nedenfor med resultaterne af denne kommandolinje: "gå env"

Inspirationen til denne artikel stammer fra følgende onlineressourcer, som var meget lette at forstå og nyttige, når du konfigurerer Go på mit Windows-operativsystem:

Wade Wegners visuelt enkle og stilistiske artikel

Og nu er du klar til at blive en "Gopher"!