Spørgsmål, du skal stille, når du ansætter en produktdesigner til en opstart

En guide til at finde skjulte perler i mængden

Det kan være svært at finde den rigtige person til en opstart, men det kan være endnu sværere at finde den første produktdesigner, der styrker dit produkt med hensyn til æstetik og brugervenlighed. Helt fra starten vil du have nogen, der er i stand til at lede designprocessen. Du vil have nogen, der vil gøre alt, hvad de kan, for at løse dine brugeres problemer og vil gøre produktet elskeligt og let at bruge.

Vi havde denne ansættelsesudfordring for nylig hos Kepler, fordi vi forsøgte at finde en rockstar til vores nye produkt. Mens vi interviewede en masse produktdesignere, kom jeg op med en liste med spørgsmål, der nu hjælper os med at scanne potentielle ansættelser som en røntgen.

Som Facebooks direktør for produktdesign Julie Zhuo engang sagde,

Ved opstart har du brug for, at dine første en eller to designere skal være alsidige - store jacks-of-all-trades ... De har ikke kun brug for dybtgående forståelse og tænkning gennem produktstrategi, de har også brug for gode interaktionskoteletter og anstændigt visuelt fornuft, da de vil gøre alt fra at designe UX til at tænke på mærket til at designe ikoner - de skal have et forskelligt sæt færdigheder.

Pro-tip: Husk altid, at du skal dømme en kunstner efter deres arbejde. Stol ikke bare blindt på en simpel samtale for at afsløre deres sande personlighed og dygtighed.

Imidlertid vil de oplysninger, du får ud af at stille nedenstående spørgsmål, hjælpe dig med at forstå, om du er interesseret i at se denne potentielle lejers arbejde.

Bagefter vil en eller anden form for testopgave, der vedrører dine produktdesignudfordringer, være et perfekt næste trin.

Her er mine yndlingsspørgsmål at stille. Jeg diskuterer, hvorfor du vil spørge dem, og hvilke slags oplysninger du håber at høre som svar.

1. Hvad er efter din mening et produktdesign?

Hvorfor skal du spørge : Produktdesign er et ekstremt tværfagligt domæne, der forbinder forretning, psykologi, tekniske færdigheder og så videre. Ikke kun ønsker du en potentiel ansættelse for at forstå det, men du vil også have dem til at forklare, hvordan de har anvendt denne viden i deres tidligere arbejde.

Hvad du vil høre : En af kandidaterne, jeg interviewede, leverede et godt svar:

Produktdesign er en blanding af forretningsbehov, visuelt udseende og lederskab. Derfor er det så svært, fordi du skal være god til alle tre ting på samme tid, hvis du vil have dit produkt til at få succes ...

Dette viste, at han virkelig vidste, hvad han lavede.

2. Fortæl os om det nyeste, du har lært, der har forbedret dit designarbejde. Hvad var det? Hvorfor besluttede du at investere tid i det? Hvordan anvendte du det bagefter?

Hvorfor skal du spørge :Produktdesign er et felt i konstant udvikling. At lære at lære er et must for alle, der stræber efter succes på dette domæne. En praktisk tilgang er, hvad der adskiller en god produktdesigner fra en middelmådig.

Du vil have nogen, der har været der og har fået deres hænder beskidte mange gange, før de virkelig lærte, hvordan det virkelig fungerer. Desuden har du brug for en balance. Du vil ikke have nogen, der udfører uendelig brugerundersøgelse uden nogen synlig værdi for produktet.

Hvad du vil høre :Prøv at få øje på gode forhold mellem årsag og virkning. Hvis en designer har lært noget nyt at udmærke sig ved deres arbejde, nøje har vurderet tidsforbrugsforholdet og derefter anvendt denne viden praktisk, er de en rockstjerne ved at lære.

Her er et eksempel på, hvad jeg vil betragte som et stort rødt flag i dette område:

Kandidat : For nylig fik jeg mig på godt fod med [softwarens navn], der hjælper dig med at oprette de smukt designede ikoner.

Mig:Kunne du vise os dem?

Kandidat:Min overordnede besluttede, at vi ikke havde brug for dem ...

3. Hvordan skal en god designproces starte efter din mening? Hvorfor?

Hvorfor skal du spørge : Som Simon Sinek bemærker, skal alt, hvad vi gør, starte med "hvorfor?" På trods af den type metode, som en potentiel ansat bruger, er design en menneskelig orienteret type job. At have et anstændigt niveau af empati og en vilje til at forholde sig til andres problemer er således uundværlige færdigheder inden for dette kreative felt.

Hvad du vil høre :Stik dine ører op for tegn / adfærd, der kan hjælpe dig med at beskrive denne person som omsorg for andres behov. Et godt svar kan omfatte noget som dette:

Jeg starter med problemet med en bruger først og derefter rammer det som en designudfordring. En god udfordring er ikke for bred, men efterlader dig nok grund til en kreativ tilgang til løsninger ...

4. Hvad er det vigtigste aspekt af dit job?

Hvorfor skal du spørge : Det er dybest set en test af selvbevidsthed. Folk skal forstå, hvorfor de besluttede at være designere for livet. Efter min mening er designere og produktdesignere problemløsere, der trives på balancen mellem hvad brugeren ønsker og hvad virksomheden har brug for.

Hvad du vil høre : Der er intet svar, der passer til alle. I min ansættelseserfaring svarede en af ​​kandidaterne som følger:

Bemyndigelse af mennesker er det, der driver mig her. Hjælpe dem med at udføre deres arbejde bedre, være mere produktive og glade i slutningen af ​​dagen. Det var forbløffende, da brugerne skrev historier, hvordan [produktnavn] har hjulpet dem med at få forfremmelse eller øge indkomsten. Det er noget, der absolut er værd at arbejde for ...

5. Hvad skal komme først - produkt- eller stilguide?

Hvorfor skal du spørge : Det er et af disse problemer med kylling og æg. I 99% af tilfældene viser svaret, om en person er i stand til at forsvare deres synspunkt. Designere skal ligesom iværksættere have en stærk overbevisning, løst holdt.

Hvad du vil høre : Der er heller ikke noget korrekt svar på denne. Se efter en rimelig forklaring på begge sider.

Generelt, hvis du allerede har en slags mærke, så vil en stilguide helt sikkert hjælpe med at bevare konsistensen i dets visuelle kommunikation og image.

På den anden side, hvis du ansætter nogen til at starte fra en tom side, så er det at prøve at standardisere grafik som at rense dine sko lige inden du kommer ind i mudderet.

6. Fortæl os om et tidspunkt, hvor du forenklede en kompleks situation eller et problem. Hvad fik dig til at søge en enklere tilgang?

Hvorfor skulle du spørge : Jeg lånte denne fra Dmytro Voloshyn, en god ven af ​​mig. Han bruger den til at teste, om en kandidat passer til sin virksomheds værdier. Og jeg synes, det fungerer bare perfekt med hele opstartstemaet.

Godt arbejde i dag er bedre end et godt arbejde i morgen. Så se efter eventuelle kompromiser, som en kandidat har lavet af hensyn til tid og ressourcer. Vi lever i en verden med overvældende usikkerhed, hvor tiden bliver den dyreste valuta. Derfor er det nogle gange at lave hurtige fejl, der skaber gode produkter på lang sigt.

Hvad du vil høre :

Da jeg begyndte at arbejde hos [firmanavn], var der en virkelig kompleks og lang brugerflow, der krævede mange trin fra en bruger for at udføre opgaven og endnu mere udviklingsarbejde for at lancere produktet. Jeg foreslog at prioritere et af kundesegmenterne og opbygge et brugerflow, der passer til disse kunder først, og frigive nye funktioner til resten af ​​segmenterne i cyklusser bagefter. Det hjalp med at lancere produktet hurtigere og undgå høje udviklingsomkostninger ... At finde en enkel løsning er, hvad design handler om ...

7. Husk på en situation, hvor du blev bedt om at gøre noget, du ikke kunne lide eller vidste var forkert. Hvordan reagerede du?

Hvorfor skulle du spørge : Alle er uenige fra tid til anden med kolleger, venner, deres ægtefælle osv. Det handler ikke om, hvem der har forkert eller ret, det handler om den rigtige kommunikation.

Hvad du vil høre : Svaret, der virkelig stod for mig, var noget som følger:

Jeg skal først forstå, hvad der er formålet med en efterspørgsel. Når jeg først lærer det at kende, kan jeg tilbyde de løsninger, som han eller hun ikke engang var i stand til at indse, før han spurgte [om noget, som jeg personligt ikke kunne lide / troede var forkert]

8. Hvad er dit yndlingsprodukt med hensyn til design? Hvad kan du lide, og hvad kan du ikke lide? Hvordan vil du forbedre det?

Hvorfor skal du spørge : Gode kandidater bliver altid forberedt på denne på forhånd. Og det er en god ting. Produkt tænkning er en færdighed, der bliver mestret med konstant og bevidst praksis. En god produktdesigner har ikke noget problem med at tackle denne.

Hvad du vil høre : En af kandidaterne, jeg interviewede, svarede, at Medium er hendes yndlingsprodukt. Jeg gravede lidt dybere og spurgte, hvad hun syntes om introduktionen af ​​klappemekanismen i stedet for et simpelt 'lignende', som mange mennesker betragtede som ret kontroversielle. Hun sagde, at enhver publikation eller historie, der offentliggøres her, er en forestilling, og en god præstation skal anerkendes med en million klapper. Et sådant svar er et perfekt eksempel på en person med en evne til god produkt tænkning.

9. Du begynder at arbejde på en ny desktop / mobil / web-app. Hvad er dine første skridt?

Hvorfor skal du spørge : Det er en slags dobbelt kontrol. Folk bliver bedre i alt, hvad de gør, når de har nogle systemer oprettet. Dette er din chance for at se, om en kandidat er i stand til at eje og lede produktdesignprocessen i dit team. På den anden side af spektret skal du kigge efter spørgsmål snarere end svar. Godt produktdesign folk stiller altid mange spørgsmål, der hjælper dem med at håndtere usikkerhed.

Hvad du vil høre : Hvem er brugeren? Hvad er den ønskede platform? Kan disse brugere findes på denne platform? En enestående produktdesigner vil helt sikkert stille spørgsmål som disse.

Når du har givet nogle svar, skal du kigge efter en anstændig forklaring på, hvordan de vil håndtere designprocessen for din type produkt. I vores tilfælde bygger vi primært en desktop-app til macOS. Således er det vigtigt her at være fortrolig med grænsefladelinjer.

10. Hvordan holder du trit med de nyeste designtendenser? Hvilke ressourcer bruger du til at inspirere dig selv?

Hvorfor skal du spørge : Dette er ret simpelt. Ikke desto mindre blev min erfaring mange mennesker slået ud her. Enten følger de ikke engelsktalende ressourcer (hvilket er en stor miss i nutidens globaliserede verden), eller de vil simpelthen ikke være i stand til at tænke på nogen ressourcer. Dette ville være et rødt flag.

Hvad du vil høre : Du vil bare høre bemærkelsesværdige navne, der producerer indhold af høj kvalitet (som Nielsen Norman Group, Invision Blog, UX Pin, IDEO og så videre). De skal også vise et ønske om at eksperimentere.

En kandidat viste mig resultatet af det knapfarveeksperiment, han gjorde efter at have læst en artikel i en af ​​de ovennævnte blogs. Så du er velkommen til at bede kandidater, hvis de ikke frivilligt viser nogle eksempler selv. I slutningen af ​​dagen er det altid nyttigt at opdage et praktisk sind.

Jeg håber, dette hjælper dig med dit næste ansættelsesmaraton, og at du finder nogen til at lede godt design i dit produkt.

Hvis du fandt denne historie nyttig, skal du klikke på? knap og del for at hjælpe andre med at finde den! Du kan også følge mig på T witter. Har du tanker eller feedback? Du er velkommen til at efterlade dine kommentarer nedenfor. Jeg vil meget gerne høre dem!