Sådan åbnes en PSD-fil uden Photoshop

Har du en Photoshop (.psd) -fil, som du skal åbne, men du ikke har Photoshop? I denne vejledning lærer du et par forskellige måder, du kan åbne en Photoshop-fil gratis uden at betale for Photoshop.

Vis på Google Drev

Du kan bruge denne metode, uanset hvilken type operativsystem du har. Upload bare din PSD-fil til Google Drive. Du vil være i stand til at forhåndsvise filen.

Når du forhåndsviser filen, kan du tage et skærmbillede og derefter åbne skærmbilledfilen i et andet program.

Her er nogle genveje til at tage skærmbilleder på forskellige operativsystemer:

  • Windows: Win + Shift + S
  • Mac: Kommando + Skift + 4
  • ChromeOS: Ctrl + Skift + []]] (vinduet skifter nøgle)

IrfanView (kun Windows)

InfranView er et gratis program, du kan downloade på Windows. Det giver dig mulighed for at vise en PSD Photoshop-fil samt gemme den i en masse andre populære formater. Det understøtter dog ikke lag i Photoshop-filer, så alt sammenflettes til et enkelt lag.

Download IrfanView her.

Eksempel (kun Mac)

Det indbyggede Preview-program på MacOS kan åbne Photoshop-filer. Højreklik bare på filen, vælg "Åbn med" og derefter "Preview". Når filen er åbnet i Preview, kan du eksportere den til andre formater ved at vælge "File" og derefter "Export ...". Eksportmenuen har en rullemenu, hvor du kan vælge formatet. Ligesom IrfanView understøttes lagoplysninger ikke.

GIMP

GIMP er et gratis, open source-alternativ til Photoshop. Det kan åbne PSD-filer og bevarer endda lagoplysninger. GIMP er den mest kraftfulde mulighed på denne liste og giver dig mulighed for at foretage andre ændringer af filen.

For at åbne en Photoshop-fil i GIMP skal du først downloade og installere GIMP.

Åbn derefter Photoshop-filen i GIMP. Brug bare standardindstillingerne til at konvertere filen.

Du har nu adgang til billedet i GIMP, inklusive alle lagene! Du kan redigere billedet eller eksportere det i ethvert format. GIMP bevarer muligvis ikke al tekstinformation eller lagformat.

Nu ved du, at du ikke har brug for Photoshop for at åbne PSD-filer!