De 6 mest ønskelige kodningsjob (og hvilke typer mennesker der trækkes til hver)

Free Code Camp spurgte 15.000 mennesker, hvem de er, og hvordan de lærer at kode. Jeg adskilt dem ved deres jobpræference og udforskede derefter deres forskelle.

Mere end 15.000 mennesker reagerede på Free Code Camp's 2016 New Coder Survey og gav forskere ( som mig! ) Et hidtil uset glimt af, hvordan folk lærer at kode. Hele datasættet blev frigivet på Kaggle.

6.503 nye kodere besvarede spørgsmålet: ” Hvilken af ​​disse roller er du mest interesseret i?

Her er de 6 mest populære kodejob og de (meget forskellige) typer mennesker, der er tiltrukket af hver.

Disse roller er full-stack-udvikler, front-end-udvikler, back-end-udvikler, datalog / ingeniør, mobiludvikler og UX-designer (UX). * For hver ser vi på tre kategoriske variabler:

  • køn
  • statsborgerskab efter kontinent
  • skole grad

... og fem numeriske :

  • alder
  • programmeringserfaring
  • timer dedikeret til læring om ugen
  • nuværende løn
  • forventet næste løn (den første efter reklame for deres nye kodningsfærdigheder)

* UX-designer var en standardindstilling i den oprindelige undersøgelse. Selvom det kan diskuteres i hvilken grad det er et kodningsjob, er en grundlæggende forståelse af kode nyttig.

Køn

UX-designer er langt den mest forskelligartede disciplin med hensyn til køn med 52% mænd, 46% kvinder og den højeste procentdel af agender, genderqueer og trans respondenter (2%). Mobiludvikling er den mest manddominerede disciplin med 81%, selvom fuld stack og back-end-udvikling er tæt på.

Kontinent

Mobiludvikler er den mest forskelligartede rolle med hensyn til statsborgerskab. UX-design er den mest nordamerikanske af alle disciplinerne.

Free Code Camp er baseret i USA, hvilket forklarer hældningen mod Nordamerika.

Skolegrad

Datavidenskab og datateknik er mest skæv mod post-sekundære studier. Mobiludvikling har den højeste procentdel af respondenterne uden, nogle eller kun en gymnasial uddannelse, selvom back-end-udvikling er et tæt sekund.

Jeg spekulerer på, om disse skævheder afspejler sig selv i form af alder.

Alder

Mobiludviklere er faktisk de yngste. Deres 25. percentil er to år yngre end den næste yngste rolle. Mobil som en nyere disciplin har sandsynligvis noget at gøre med dette. Front-end udvikling er den ældste disciplin med en gennemsnitsalder på 29 år. Bemærk, at datavidenskab / ingeniørarbejde er næst yngste, ikke back-end udvikling.

Forresten, her er hvordan man læser dette diagram (og de andre boksdiagrammer i denne artikel): "x" er middelværdien. Den vandrette linje er medianen (også kaldet den 50. percentil). Kassens bund er den 25. percentil, og toppen af ​​kassen er den 75. percentil. Whisker længde er 1,5 gange højden af ​​kassen. Cirklerne er afvigende. Alle y-akser er på en logaritmisk skala for bedre at visualisere de outlier-tunge data.

Programmeringsoplevelse

Dataforskere, dataingeniører og back-end-udviklere-i-uddannelse har programmeret længst med en medianerfaring på otte måneder. UX-designere har den laveste første kvartil - to hele måneder - på to måneder. Programmeringserfaring er så positivt skæv, at nogle af midlerne, som skal tages med et saltkorn, ligger over deres tredje kvartil.

Timer dedikeret til læring

Full-stack-udviklere bruger mest tid på læring hver uge, hvor 25% af respondenterne afsætter 30+ timer ugentligt. UX-designere bruger mindst mulig tid på at lære om ugen med et gennemsnit på 12 timer om ugen.

I modsætning hertil varierede tid brugt til læring ikke meget efter køn og kontinent. (Jeg skrev en komplet analyse af dette her.)

Nye kodere: Hvordan løn og tid brugt læring varierer efter demografisk

Jeg analyserede de 15.000 respondenter på Free Code Camp's New Coder Survey efter kontinent, køn, og om de er et ... medium.freecodecamp.com

Nuværende løn

Håbende dataforskere og dataingeniører har helt klart de højeste lønninger. Deres tredje kvartil på $ 60k om året er $ 8k højere end den næsthøjeste disciplin. Der er ikke meget indkomstdifferentiering mellem de resterende jobroller af interesse, selvom alle ligger over den amerikanske medianindkomst i 2014 på 28,9 tusind dollars.

Forventet næste løn

De interesserede i datavidenskab og datateknik forventer at tjene mest på deres næste job med en median forventet løn på $ 60k. Front-end-udviklere er den mindst optimistiske disciplin (og ja, denne forskel i midler er statistisk signifikant). Bemærk, at forventede lønninger er højere end nuværende lønninger over hele linjen.

Radardiagram

Lad os sammenligne alle de numeriske variabler i et enkelt diagram ved hjælp af noget, der kaldes et radardiagram. Gennemsnittet for hver numeriske variabel, skaleret (eller normaliseret ) mellem 0 og 1, er afbildet på en radial akse:

Én ting springer straks ud: dataforskere / ingeniører leder pakken med hensyn til programmeringserfaring, nuværende løn og forventet næste løn.

Front-end og mobiludviklere har de mindste områder takket være den laveste programmeringserfaring og forventede næste lønmidler for førstnævnte og lav alder og nuværende lønmidler for sidstnævnte.

Bemærk, at vi strengt bruger dette plot til effektivt at sammenligne roller på tværs af flere numeriske variabler og ikke til at bestemme, hvilken rolle der er bedre, hvis en sådan bestemmelse overhovedet findes. Opfattelse af styrke baseret på det samlede areal er en almindelig fejlfortolkning af radardiagrammer.

Hvad lærte vi?

En masse! Hver type programmør har et unikt sæt egenskaber.

Relativt set synes kvinder at være tiltrukket af brugeroplevelsesdesign. Asiater, sydamerikanere og afrikanere synes at være tiltrukket af mobiludvikling. Datavidenskab / teknik og mobiludvikling fremstår som henholdsvis den mest og mindst krydrede med hensyn til uddannelse.

Blivende dataforskere / ingeniører har de højeste nuværende lønninger, forventer de højeste næste lønninger og har mest programmeringserfaring. Frontend-udviklere er de ældste, men ikke signifikant. Full-stack-udviklere afsætter mest tid til læring om ugen.

Frontend-udviklere er de mindst erfarne kodere og forventer de laveste næste lønninger. UX-designere bruger mindst timer på at lære ugentligt og har de laveste lønninger, men ikke væsentligt for sidstnævnte. Mobiludviklere er de yngste.

Hvad er det næste?

Du kan finde en mere detaljeret version af denne analyse på Kaggle, hvor du finder statistiske tests, der understøtter slutningerne i denne artikel.

Sørg for at tjekke mine andre stykker, der udforsker Free Code Camp's 2016 New Coder Survey:

Udvikling af dataforskere og ingeniører

Free Code Camp spurgte 15.000 mennesker, hvem de er, og hvordan de lærer at kode. Jeg isolerede dem, der var fokuseret på data ... medium.freecodecamp.com Nye kodere: Hvordan løn og tid brugt læring varierer efter demografisk

Jeg analyserede de 15.000 respondenter på Free Code Camp's New Coder Survey efter kontinent, køn, og om de er et ... medium.freecodecamp.com

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer omkring denne serie eller R-koden, der genererede den, tøv ikke med at lade mig vide.

David Venturi (@venturidb) | Twitter

De seneste tweets fra David Venturi (@venturidb). Opretter min egen datalogi-kandidatgrad. @queensu chem eng / econ ... twitter.com