Hvordan du kan lande et kodejob med meget lidt erfaring

Jeg kom ind i Silicon Valley's teknologiske scene gennem bagdøren - ved at opbygge min karriere med enkle, hurtige freelance-koncerter. Jeg kan varmt anbefale denne tilgang. Ikke kun er det en fantastisk måde at lære mange forskellige kodningsfærdigheder virkelig hurtigt på, det er også meget sjovt!

Paradokset: du har brug for et job for at få erfaring, men du har brug for erfaring for at få et job ...

Forleden bad en ven, der var ved at blive klar til at opgradere fra college, mig om råd om, hvordan man får et udviklerjob. Han havde brugt timer på at pore jobbrædder, sende følgebrev og havde hørt tilbage fra nøjagtigt nul virksomheder. ?

Jeg forstod fuldstændig hans smerte. Efter at have været en af ​​de grundlæggende ingeniører i et teknisk rekrutteringsfirma, hvor jeg arbejdede med datavidenskab, har jeg haft mulighed for at se faktiske tal, og billedet kan være ret dystert.

Det er skåret og tørt. Nye grader og mennesker uden meget tidligere erfaring har virkelig svært ved at få job. Når vi spørger arbejdsgivere, hvorfor de ikke vil ansætte nogen uden megen tidligere erfaring, hører vi normalt det samme, "vi leder efter en erfaren".

Det stinker.

Du har brug for et job for at få erfaring, og du har brug for erfaring for at få et job ... Det er det ældgamle paradoks.

Heldigvis er der i programmeringsverdenen en løsning på dette puslespil.

Alt du skal gøre er at finde arbejdsgivere, der er villige til at ansætte programmører, der har lidt mindre erfaring. Synes umuligt? Det er ikke. Tro det eller ej, arbejdsgivere som dette er derude lige nu .De leder desperat efter nogen til at løse deres problemer, og de betaler med glæde for din hjælp.

Alt du skal gøre er at finde dem.

Tillad mig at introducere freelancing og 'Gig' !

Jeg ved hvad du tænker, freelancing? Hvis ingen ville ansætte mig til et job, hvorfor skulle nogen ansætte mig som freelancer? Hvad er så specielt ved freelancing alligevel? Arbejder det ikke bare for en virksomhed undtagen uden W-2, fordele og jobsikkerhed? Ville jeg ikke have det bedre at holde fast i jobjagten et stykke tid?

Disse er alle gyldige bekymringer, og freelancing er ikke altid let, men før du løber afsted og begynder at sende flere cv'er i afgrunden, lad mig forklare.

Freelancinger et udtryk, der dækker ethvert arbejde, du udfører, hvor du ikke har et formelt forhold mellem arbejdsgiver og medarbejder med en virksomhed. I udviklerverdenen ville jeg (meget ikke-videnskabeligt) nedbryde freelancing i nogle få forskellige kategorier. Der er konsulenter , freelance-medarbejdere og freelance-gig-doers .

Konsulenterer som regel meget erfarne ekspertudviklere, der bringes ind for at løse hårde tekniske problemer, hvor de har unik indsigt og ekspertise. Da du lige lærer at programmere, formoder jeg, at dette ikke er dig.

Freelance-medarbejdere er normalt stort set nøjagtigt som medarbejdere bortset fra at de fik deres job gennem et arbejdsformidling i stedet for ved at blive direkte ansat af det firma, de arbejder for. Dette sker normalt af politiske grunde alt for kedeligt til at diskutere i denne artikel. Det er tilstrækkeligt at sige, at du sandsynligvis ikke falder inden for denne kategori.

Endelig er der gig-freelancere .

Gig-freelancere udfylder et specielt hul i software engineering verden. De påtager sig typisk job, der er for små, for specialiserede eller for eksperimentelle til at berettige ansættelse af en fuldtidsansat. De arbejdsgivere, de arbejder for, ansætter dem, fordi de har brug for at få et midlertidigt job udført, og koncertarbejderen er tilgængelig og villig til at udføre arbejdet.

Nogle eksempler på arbejdsgivere, der ansætter koncertarbejdere, inkluderer:

 • iværksættere - ønsker at opbygge et bevis på koncept til en idé
 • intrapreneurs - iværksættere, der arbejder med innovation i en virksomhed, der også ønsker at opbygge bevis på koncepter
 • små virksomheder - normalt på udkig efter nogen 'praktisk' til at installere eller oprette noget
 • enkeltpersoner med et programmeringsproblem - måske er det en fyr, der har brug for hjælp til sit programmeringshjemmearbejde eller noget?

De samlede egenskaber ved disse kundeopgaver er, at de er små, veldefinerede og midlertidige .

Gig-freelancing har absolut sine ulemper, og jeg vil tøve med at anbefale det som et sted at opbygge en langsigtet karriere. Men for en person, der starter i deres programmeringsrejse, er det en af ​​de hurtigste måder til samtidig at opbygge færdigheder , forbindelser og troværdighed. Det kan også være meget sjovt .

Hvorfor er det værd at lave gig freelancing, når du først starter

Overraskende nok er Gig-job ret nemme at få.

Koncerter er normalt små - et par timer, en uge ...

De betaler normalt ikke mange penge, så hvis du ved, hvor du skal kigge, er konkurrencen ikke så hård.

Arbejdet kræver normalt mindre erfaring at gennemføre. Det er "skriv en simpel crawler" i stedet for "opbyg den næste Facebook."

For arbejdsgiveren er indsatsen meget lavere. Der er ikke behov for langsigtede forpligtelser. Ingen medarbejder badges udskrives. Ingen HR-afdeling er involveret. Hvis du ikke gør godt arbejde, er meget lidt gået tabt.

Alt dette betyder, at det er ret let at få disse job. Vær professionel og hurtig ... vær ikke vanskelig at arbejde med, og du skal være i stand til at blive ansat på trods af din manglende erfaring.

Opdage den type koncert, der passer dig

Når du får et koncertjob, kan du bruge det til at finde ud af, hvilken slags programmering der passer dig.

Koncerter giver dig muligheden for at arbejde for mange forskellige mennesker og arbejde på mange forskellige projekter. Dette er en fantastisk mulighed for at udforske noget for at finde ud af, hvad du kan lide.

Nysgerrig efter data? Saml en skrabning eller databehandling.

Vil du lære mere om hardware? Der er Arduino a Raspberry pi-koncerter.

Fundet noget, du kan lide? Find et andet lignende job.

Jeg brugte personligt koncerter til at prøve alle mulige områder af programmering. Da jeg giggede, inkluderede nogle kategorier af projekter, jeg fik en chance for at prøve:

 • websteder
 • brugerdefinerede videoafspillere
 • lydafspillere
 • programmering af mikrokontroller
 • live streaming og videokonferencer
 • dataskrabning og gennemsøgning
 • enkle spil

og listen fortsætter.

Brug koncerter til at finde ud af, hvad du kan lide og ikke kan lide som programmør . Læringen er super værdifuld. Måske mere værdifuldt end de penge, du kunne have tjent med at arbejde et job, du ikke rigtig var interesseret i.

Med koncerter kan du polere dine færdigheder og finpudse dit håndværk.

Når du er tidligt i din programmeringskarriere, er du sandsynligvis ikke klar til store projekter. De er for komplicerede. De involverer færdigheder (som at læse andres kode), som du måske ikke har mestret endnu.

Du skal også finpudse din arkitektur og valgte API-koteletter. Der er intet som en rigtig klient, der beder dig om at perfektionere nogle CSS for at få dig til at lære, hvordan flex-boxes fungerer. Og at skulle bygge apps på en side til fire forskellige klienter hjælper dig virkelig med at få virkelig klarhed over, hvordan React-apps håndterer routing.

Bare det at skulle gøre alt selv vil være gavnligt. Du bliver nødt til at bygge hele systemer. Du har intet valg. Du vil lære, hvordan det hele fungerer.

Koncerter fører ofte til bedre ting

Da jeg begyndte at lave koncerter, forventede jeg aldrig rigtig, at de skulle åbne døre for mig, men det var det, der endte med at ske.

Jeg ville fakturere en koncert i 2 timer (koncerten tog mig faktisk lidt længere tid), og jeg ville levere præcis, hvad min klient bad mig om. Den næste dag ville klienten spørge, om jeg havde tid til et andet projekt.

Hvert projekt, jeg oprettede, var et andet projekt, som jeg kunne føje til min portefølje. Hvert projekt udvidede også mit netværk. Folk, jeg mødte, henviste deres venner og kolleger til mig. I årenes løb arbejdede jeg for nogle ret store navneselskaber.

Til sidst behøvede jeg ikke engang at lede efter nyt arbejde. Det kom bare til mig.

Det var sjovt ... og selvom det i starten var skræmmende, blev det lettere over tid.

Så hvordan får du koncerter? Her er den proces, jeg anbefaler:

Find en god koncertmarked, der passer til din situation

Du vil starte din koncert-søgning ved at finde en 'markedsplads', hvor arbejdsgivere vil se dig som en god løsning på de problemer, de prøver at løse. De ser typisk online på en 'markedsplads': jobbræt, mailingliste, slap kanal, fora osv. Når jeg siger 'markedsplads', mener jeg virkelig ethvert samfund, hvor en bestemt gruppe mennesker udstationerer job.

At finde den rette markedsplads er formentlig denden vigtigste del af at udføre en jobsøgning, og mange mennesker nærmer sig ikke strategisk, hvor deres jobsøgning er.

Sandheden er, at hver markedsplads har forskellige 'klientmixer' med forskellige behov, ønsker og ansættelseskriterier.

Hvis du bruger tid på jagt på den forkerte slags markedsplads, har du en rigtig hård tid på at få arbejde. Så det lønner sig virkelig at bruge lidt tid på at lede efter passende markedspladser.

Så hvad vil du kigge efter?

Først siger det sig selv: se efter en koncertfokuseret markedsplads. Dette betyder sandsynligvis et sted, hvor iværksættere giver arbejdspladser med små fokuserede projekter. Dette betyder, at du vil undgå fuldtids jobbrædder. Ethvert indlæg, hvor du har brug for at indsende et CV og gennemgå interviewsrunder, er sandsynligvis ikke det, du leder efter.

Ud over at kigge efter markedspladser, der er 'gig' -fokuserede, har du mest held med markedspladser, der er 'nichede'.

Hvad mener jeg med 'niched'? Nå, du vil have markedspladser, der har en slags fokus, som dine færdigheder eller erfaring passer ind i.

Nichemarkeder inkluderer:

 • Geografisk fokus: Nogle markedspladser er bygget til lokalsamfund. Folk ansætter ofte gennem disse websteder, når de vil arbejde med en lokal.
 • Teknologifokus: Nogle markedspladser fokuserer på bestemte teknologier. Hvis du har brugt meget tid på en bestemt teknologi, vil disse kort være steder, hvor du vil have en fordel.
 • Problem-plads-fokus: Nogle markedspladser er ikke målrettet mod en teknologi i sig selv, snarere fokuserer de på et bestemt publikum. Softwareprojekter findes i alle samfund. Hvis du er medlem af et samfund, kan du muligvis få adgang til koncerter, der ikke er tilgængelige for andre udviklere.

Hvis du vælger en god nichemarked, øges dine odds for at få en koncert kraftigt.

På en nichemarked vil arbejdsgiverne være mere relevante. Du vil møde mindre konkurrence, end du ville gjort på et mere generelt freelancing-websted. Vigtigst er det, at niching giver dig en chance for at 'stable dækket' til din fordel, da du vil ansøge med en fordel i forhold til konkurrencen, selvom den fordel kun er 'vi bor i samme by'.

Hvis jeg skulle begynde at spille igen i dag, inkluderer nogle steder, jeg kan se:

 • craigslist (sektionen koncerter) - det er lokalt / geografisk fokuseret, så du har nogle af de ovennævnte indbyggede fordele.
 • personligt fysiske møder - igen lokale og nichede. Efter min erfaring er der næsten altid nogen, der leder efter nogen til at hjælpe med deres projekter, når du møder op til disse begivenheder. Det faktum, at du er lokal er en kæmpe fordel.
 • offentlige iværksætter-fokuserede slap chatgrupper og aktuelle mailinglister (igen er de nichede og lidt mindre main-stream). Du kan finde disse ved at google 'offentlige slanke kanaler' - mange af disse har et specifikt afsnit, der er afsat til job, og de fleste job på iværksætterfokuserede kanaler vil være koncertbaserede.
 • endelig upwork.com , freelancer.com eller et andet freelance-fokuseret arbejdssted. Disse websteder har masser af arbejdsgivere, der ønsker at ansætte folk, men det kan være lidt svært at komme i gang. Du konkurrerer om job med mennesker fra hele verden, der allerede har mange platformanmeldelser. Når du til sidst får nogle 5-stjernede ratings, bliver tingene lette, men indtil da er det et talespil, så vær forberedt på mange afvisninger.

Ansøg om koncerten

Det er ret simpelt at ansøge om en koncert. Du har en samtale med en arbejdsgiver, og du vil overbevise dem om, at du kan løse deres problem.

Normalt sender du en e-mail. I nogle tilfælde udfylder du muligvis en formular eller noget. Det betyder ikke rigtig noget, så længe du på en eller anden måde kan føre en samtale.

Hvad siger du?

Du vil fortælle arbejdsgiveren, at du forstår det problem, de prøver at løse, og at du tror, ​​du kan løse det for dem.

Du vil fortælle dem, hvor lang tid du tror, ​​det vil tage og inkludere en lille smule information om dig selv, der forklarer, hvorfor du specifikt er et godt match.

Du vil medtage et par links til nogle stykker arbejde, du har udført, der ligner det, som arbejdsgiveren leder efter, hvis du har dem.

Du tænker måske, jeg har ingen erfaring. Diskvalificerer det mig ikke med det samme? '

Ikke nødvendigvis. Du kan faktisk bruge din svaghed som din styrke! Her er nogle eksempler på, hvordan du kan gøre dette.

 • Fortæl arbejdsgiveren, at du er ny inden for freelancing, men fortæl dem, at du er interesseret i deres projekt, fordi du har brug for gode porteføljestykker. Dette betyder, at du er glad for at revidere og polere så meget som nødvendigt for at skabe noget virkelig spektakulært.
 • Lad arbejdsgiveren, at du er ny til freelancing og det er derfor, de satser, du citerer er så lav - sandsynligvis lavere end konkurrence. De får meget.
 • Lad arbejdsgiveren vide, at selvom du er ny inden for kodning, har du meget erfaring i hans / hendes særlige branche. Du har viden, der entydigt kvalificerer dig til at spille koncerten bedre end den mere generiske konkurrence.

Det faktum, at du lige er startet, er i nogle henseender en styrke , da du kan retfærdiggøre at udføre projekter, som mere erfarne udviklere ikke kommer til at hente, fordi udbetalingen for dig er forskellig - erfaring og porteføljebevisvs penge. Kommuniker denne meddelelse effektivt, så har du ikke noget problem at lande et par af de koncerter, du ansøger om.

Opfølgning

Det, der ofte siges i mange jobsøgningsbøger og -artikler, er sandt! Opfølgning er virkelig vigtigt.

Tænk over det fra et arbejdsgiversynspunkt (jeg ved, fordi jeg har ansat folk før).

Du (som arbejdsgiver) sender en koncert og begynder at modtage beskeder fra entreprenører. Mange beskeder er forfærdelige. Beskederne er dårligt skrevet, eller entreprenøren ønsker for mange penge, eller det ser ikke ud til, at entreprenøren forstår, hvad du vil have. Et par ansøgere ser lovende ud, men du vil naturligvis vente lidt på, at der kommer flere ansøgninger. Måske kommer der nogen spektakulær op.

Til sidst går du videre til en anden opgave og glemmer den koncert, du har sendt. Der går et par dage, og ansøgningerne holder op med at dukke op. Du har travlt ... og så modtager du en opfølgende e-mail fra en af ​​de få lovende ansøgere. Denne person virkede som om de kunne få arbejdet gjort, og de virker professionelle (de fulgte trods alt op). Din beslutning er taget.

Som entreprenør vil du være den person, der ser lovende ud og følger op . Du vil blive overrasket over, hvor få mennesker der følger op, når de ansøger om koncerter. Det gør virkelig hele forskellen.

Så hvordan gør du det?

Når du har sendt din første e-mail, venter du en dag eller to og sender derefter en hurtig e-mail, der siger:

Hej, jeg havde ikke hørt noget fra dig og troede, jeg ville følge op. Har du fundet nogen, der kan hjælpe dig med din koncert? Hvis du stadig har brug for, er jeg stadig tilgængelig.

Efter min erfaring er det, når du får jobbet. Prøv det og se om det fungerer for dig.

Vær ikke modløs

At få koncerter kan i første omgang være lidt af et talespil. Tag ikke afvisning personligt. I begyndelsen har du ikke opbygget et ry, så det er kun naturligt, at folk vil være forsigtige med at ansætte dig.

Bliv ved med at ansøge om indlæg og lad dig ikke modløs! Jeg anbefaler at tænke på succes som 'at ansøge' i stedet for faktisk at 'få' jobbet. Det hjælper med at holde tingene i perspektiv. Til sidst lander du din første koncert.

Den første koncert, du får, er besværet værd. Efter den første koncert, når nogen spørger dig, hvad du lever for, vil du have noget nyt at sige til dem:

Jeg er professionelprogrammør?

Jeg håber, jeg har overbevist dig

Jeg håber, jeg har overbevist dig om, at koncerter kan være en fantastisk måde at starte en programmeringskarriere på.

Hvis du kan bygge grundlæggende programmer, kan du bruge koncerter til at starte din programmeringskarriere i dag .

Over tid er koncerter en springbræt til større og bedre ting, så gå derude og få en koncert eller to. Du vil blive overrasket over, hvad du kan gøre, hvis du prøver.

Tak fordi du tog dig tid til at læse min artikel.

Du kan også læse andre af mine artikler på min personlige blog //wildnotion.com

Du kan finde mig på Medium, hvor jeg offentliggør artikler om programmering, iværksætteri og data. Du kan også følge mig på Twitter.

Hvis du fandt denne artikel nyttig, så lad mig det vide ???.