Hvad jeg lærte at studere til AWS-certificeret Cloud Practitioner-eksamen

En måde at signalere til skyen og arbejdsmarkederne på, at du har en bred forståelse af cloud computing, er at bestå Amazon Web Services Cloud Practitioner Exam.

At studere til denne test kan variere fra let til moderat udfordrende afhængigt af din tekniske og professionelle baggrund.

Jeg tildelte for nylig fem arbejdsdage til at studere og tage Amazon Web Services Cloud Practitioner-eksamen.

I løbet af denne uge øgede jeg min forståelse af cloud computing, AWS-specifikke produkter og cloud-markedet.

Og jeg vil give disse lektioner videre. Hvis du vil tage denne eksamen - eller overvejer det - kan min erfaring være til hjælp for dig.

Lektion 1: Ved hvad der testes og hvorfor

Det er vigtigt at forstå, hvad en eksamen tester, og hvad den ikke tester.

For det første skal du kende testens mekanik. Hvordan gives eksamen? Hvornår tilbydes eksamen?

For det andet skal du kende testens sammensætning. Hvordan scorer det? Hvilke typer spørgsmål stilles der?

COVID-19 har ændret, hvordan testen administreres, og min test blev fjernet. Jeg brugte min personlige computer derhjemme til at færdiggøre den.

For at bestå eksamen skal du have en score på 70% eller højere. Spørgsmålene var stort set multiple choice, men der var også flere valg.

I sin kerne tester eksamen, om du har en tilstrækkelig stærk forståelse af cloud computing til at være en praktiserende læge i marken.

Dette betyder, at din grundlæggende viden om kernekoncepter gør det muligt for dig at engagere dig med AWS-kunder, partnere eller andre relevante interessenter.

Det validerer også en eksaminandes evne til at forklare værdien af ​​AWS Cloud, forstå AWS-delingsansvarsmodellen og forstå AWS Clouds bedste praksis.

Cloud computing er praksis med at bruge et netværk af eksterne servere hostet på Internettet til at gemme, administrere og behandle data snarere end en lokal server eller en personlig computer.

Denne definition (og hvordan Cloud-teknologier implementeres og styres) kommer gentagne gange op.

Eksamen tester også din arbejdskendskab til designstandarder (dvs. pålidelighed, skalerbarhed og holdbarhed af skyteknologi) og specifikke teknologier (Virtual Private Clouds, Subnets, Networking Access Control Lists osv.).

Lektion 2: Frygt ikke eksamen

Mange fagfolk, der tager eksamen, har - mildt sagt - mild angst på vej ind i testdagen. Det er fordi eksamen stiller nogle tekniske spørgsmål.

Men frygt ikke!

Præsident Franklin Roosevelt erklærede i sin første indledende tale, at "det eneste, vi er bange for, er frygt i sig selv". Disse ord gælder bestemt for Cloud Practitioner-eksamenen.

Eksamen beder dig ikke om at skrive software eller distribuere eller bruge Python til arkitekt cloud-konfigurationer. Så slapp af :)

Ved at tage dig tid til at forberede og lære pakken med AWS-produkter, hvordan de fungerer, og hvorfor virksomheder drager fordel af disse værktøjer, får du god betjening på eksamensdagen.

Lektion 3: Forbered

Amazons administrerende direktør Jeff Bezos bemærkede, at ”et brand for en virksomhed er som et ry for en person. Du tjener ry ved at prøve at gøre hårde ting godt. ”

Hvis du ikke har taget en eksamen i lang tid (endsige en professionel certificering), er du muligvis usikker på, hvordan du begynder at forberede dig.

Brug Cloud Practitioner-eksamenen som en platform, hvor du kan arbejde hårdt og læne dig ind for at lære nye ting.

Da jeg gik ind i eksamen, var jeg bekendt med en række AWS kerneprodukter: Amazon Elastic Compute Cloud, Simple Storage Service og Relational Database Service for at nævne nogle få. Og efter at have bygget min økonomiske teknologistart Pennybox på AWS-tjenester hjalp det bestemt.

Men der var mange produkter, jeg endnu ikke havde opdaget. Jeg havde brug for at lære disse.

Nogle havde græske navne (Athena, Kinesis), og andre var sammensat af ukendte akronymer (QLDB, SQS, SNS for at nævne nogle få). Jeg opbevarede et kørende dokument i et forsøg på bedst at huske hvert produkt.

At lære nye koncepter og ideer kan være udfordrende.

Men i løbet af processen med at gøre hårde ting kan du udvikle et ry som en ressourcestær lærer og en person, der bringer stærk tanke ledelse til bordet.

Når du består eksamen, vil du være stolt over at have opnået det ry.

Lektion 4: Djævelen findes i detaljerne

Når du tager den AWS Certified Cloud Practitioner-eksamen, skal du forstå Amazons kerneprodukter i skyen, hvordan de fungerer, og hvordan de arbejder sammen.

Et område, som jeg havde brug for for at investere mere tid i, var cloud-sikkerhed.

Jeg lærte, at AWS er ​​certificeret som en PCI DSS 3.2 niveau 1-tjenesteudbyder, det højeste vurderingsniveau, der er tilgængeligt for betalingskortsektorens datasikkerhedsstandard.

Denne viden førte mig ned ad et nysgerrigt kaninhul.

Jeg begyndte at besøge websteder, som det regnskabsmæssige SaaS-firma Freshbooks, for at se, hvordan de accepterer betalinger, og hvordan disse betalinger behandles sikkert.

Det er overflødigt at sige, at detaljerne betyder noget.

Jeg havde også brug for at børste op på Virtual Private Network-teknologi og mere bredt, hvordan tilslutning fungerer mellem private og offentlige netværk.

For eksempel lærte jeg, at en VPN blev oprettet ved at etablere en virtuel punkt-til-punkt-forbindelse ved brug af dedikerede kredsløb eller med tunnelingprotokoller.

Lektion 5: Lad kernekoncepter guide dig

Eksamen tester beregningskoncepter. Disse begreber er knyttet til generelle paradigmer inden for sikkerhed, prisfastsættelse, netværk og infrastruktur.

Jeg fandt det meget nyttigt at diagram AWS-arkitekturer.

Jeg valgte blandt de bedste whiteboards online for at skrive løsninger ud i hånden.

Min tavle hjalp mig med at komme ind på eksamensdagen med større selvtillid og evnen til at visualisere, hvordan AWS-produkter fungerer.

Uden at kende navnene på alle de produkter, som AWS bygger, kan du stadig let få en fornemmelse af, at Amazon ønsker, at brugere og virksomheder skal have en fleksibel, sikker, pålidelig og skalerbar oplevelse med cloud-teknologi.

Se for eksempel på dette eksempler på spørgsmål:

En virksomhed skal migrere deres websted fra lokalt til AWS. Sikkerhed er en stor bekymring for dem, så de er nødt til at være vært for deres websted på hardware, der IKKE deles med andre AWS-kunder. Hvilke af følgende EC2-instansmuligheder opfylder dette krav?

Uden at se potentielle valg, hvad lyder det som et rimeligt svar?

For at omskrive dette spørgsmål leder dette firma efter en server, som de alene har adgang til.

I AWS-terminologi kaldes en sådan server for en "Dedikeret instans".

Og bare sådan har du optjent et point.

Ser det, det er ikke så svært, ikke?

Lektion 6: Øv

Der er tre måder at øve sig til eksamen på: læs whitepapers, som Amazon offentliggør, tag praksisprøver eller brug faktiske AWS-produkter for at få førstehånds erfaring med tjenesterne.

Implementering af en kombination af alle tre tilgange vil sandsynligvis give de bedste resultater.

Der er overkommelige kurser, der tilbydes af aCloud Guru og Udemy for at hjælpe dig med at tage og gennemgå spørgsmål om praksis. Og Andrew Brown tilbyder gratis forberedelseskurser på freeCodeCamp YouTube-kanalen.

En anden tilgang, og en, som jeg finder bedre end dybere læring, er at opsætte og køre et testmiljø i selve AWS. Hvorfor? Fordi dette vil give dig førstehånds eksponering for, hvordan produkter fungerer og interagerer.

Ved at oprette en AWS-konto har du adgang til root og kan nemt levere brugere og produkter. Denne oplevelse vil sandsynligvis føre til mere uudslettelig beherskelse af kernebegreberne.

Lektion # 7: Nyd eksamensdagen, og husk hvorfor du tager eksamen i første omgang

Eksamen er 90 minutter lang, og du får besked, når den er afsluttet, hvis du har bestået. Du skal vente et par dage for at få dine faktiske numeriske resultater.

Hvis du lige er begyndt på denne rejse, så prøv at nyde den.

I modsætning til GMAT, som jeg var nødt til at tage til handelshøjskolen, og som lærer koncepter, der sjældent vises i min hverdag (selvom jeg husker, at 2 er det mindste primtal), er AWS Certified Cloud Practitioner-eksamen både praktisk og relevant.

Hvis du arbejder i skyteknologi, hjælper denne eksamen dig med at optjene kundetillid ved at demonstrere grundlæggende viden.

Markedet for cloud computing vokser hurtigt. Cloud-teknologi vil fortsætte med at forme vores digitale økonomi i de kommende år.

Ifølge forskning udført af Lolly Co handler udnyttelse af denne teknologiske tidsalder ikke kun om at producere nye varer og tjenester. Ved at bruge digitale løsninger, der strømliner forretningsprocesser, kan virksomheder øge effektiviteten, sænke omkostningerne og forblive konkurrencedygtige via kundeoplevelser.

At forstå den teknologiske understøttelse af disse ændringer er umagen værd og spændende.

Jeg brugte eksamen som en platform til at uddybe min forståelse af, hvordan denne verden fungerer. Du kan gøre det samme.

AWS udvikler sig konstant og tilføjer nye produkter og tjenester. Så min egen læringssti fortsætter.

At studere AWS og de centrale søjler i skyteknologi vil tjene dig godt på eksamensdagen og vigtigst af alt.