Vil du lære webudvikling, men ved ikke, hvor du skal starte?

Så du er interesseret i at lære webudvikling og blive webudvikler? Først og fremmest tillykke. Du har taget et godt valg.

Og da du læser dette, er du muligvis allerede et aktivt medlem af en Facebook-gruppe, subreddit eller et andet online kodningssamfund. Hvilket er et godt sted at starte og finde støtte i hele din valgte stræben.

Igen har du det godt indtil videre.

Så afhængigt af din baggrund spekulerer du måske på, hvor du skal begynde at lære webudvikling. Hvis du primært har googlet rundt, kan du føle dig lidt overvældet af alle sprog, rammer og læringsressourcer derude.

Bare rolig. Du er ikke alene. Google kan være din bedste ven eller din værste fjende. Det afhænger bare af, hvordan du bruger det.

Start med slutningen i tankerne.

En af de første ting, jeg anbefaler, når jeg starter med at lære webudvikling, er at beslutte et klart slutmål og huske det.

Måske vil du lave en karriereændring. Måske har du en ond idé til en app. Eller måske vil du bare lære for sjov.

Uanset dit mål er det vigtigt at forstå, hvorfor du gør dette. Denne forståelse hjælper dig med at være mere produktiv med din læringstid. Det hjælper også med at opmuntre dig gennem de tidspunkter, hvor du har lyst til at give op.

Husk, uanset hvor detaljeret og langt væk det endelige mål kan synes nu, kan du nå det med hårdt arbejde og udholdenhed.

Forudsat at du ikke har nogen tidligere erfaring, er det en god ide i starten også at beslutte, om din interesse ligger i back-end eller front-end-udvikling. Lad mig kort forklare forskellen.

Frontend - dette er hvad slutbrugeren ser og interagerer med på siden. Dens hele design, fancy effekter, layout og billeder, der skaber brugeroplevelsen.

Generelt vil frontend-udviklere være visuelle reklamer med fremragende designfærdigheder og en passion for tilgængelighed og brugeroplevelse. Teknologier, der ofte er forbundet med frontend webudvikling, er HTML, CSS, jQuery og JavaScript.

Backend - dette er den del, der typisk behandler, gemmer og manipulerer data. Det er , hvordan hjemmesiden eller programmet virker. Back-end-udviklere er generelt gode problemløsere, logiske tænkere, der er interesserede i funktionaliteten af ​​et websted eller en applikation. Back-end-udvikling er normalt forbundet med serversidesprog som PHP, Python og Ruby.

Jeg vidste lige fra starten, at jeg bare ikke havde den fornemmelse for visuelt design, der tiltrækker mange udviklere til front-end-udvikling. Jeg fandt sandsynligvis denne beslutning nemmere end de fleste på grund af min baggrund inden for teknik og byggeri. Jeg er naturligvis mere beslægtet med problemløsning og finder ud af, hvordan ting fungerer, end at få ting til at se smukke ud!

Uanset hvad, hvor din interesse ligger, tror jeg stadig, at det bedste sted at starte er ved at lære nogle grundlæggende HTML og CSS. Når alt kommer til alt, betyder det ikke noget, hvilket udviklingsområde du i sidste ende vil arbejde i, du skal stadig kunne vise det på en webside i en slags mildt præsentabel form.

Første ting først, gå direkte over til freeCodeCamp eller Codecademy og tag deres “HTML & CSS” kurser. Dette skal give dig en fornemmelse for, hvad disse teknologier handler om.

På grund af deres interaktive læringsmiljøer vil de også få dig i gang med at skrive kode med det samme i stedet for at skulle finde ud af, hvordan du opretter et lokalt udviklingsmiljø først. Intet vil opbygge din selvtillid mere end at skrive en kode og bestå nogle tests med det samme.

Når du har gjort det, tillykke! Du er begyndt på din webudviklingsrejse.

Det er nu tid til at øve. Dette kan synes hårdt i starten. Det er svært at finde tid, når du har et fuldtidsjob, skole, en partner eller børn, der alle kræver din opmærksomhed.

Men konsistens er nøglen . Du lærer meget mere ved at kode i en time hver dag, snarere end at bruge syv timer på at kode på en lørdag.

Mennesker er vaner, så gør kodning til en del af din daglige rutine. Lav tid og fortsæt.

At lære at kode er som at prøve at blive verdens stærkeste mand.

Hvis du nogensinde har set “Verdens stærkeste mand” -konkurrence, er det at lære at kode meget som truck pull-begivenheden. Det er så svært at komme i gang i starten. Det virker som en umulig opgave. Du tager bare skridt i babyen.

Men når du først får lastbilen til at rulle, bliver det lettere og lettere, indtil du finder dig selv i at løbe mod slutningen! Ok ... måske ikke kører! :-)

Hvis din læringsstil er mere velegnet til video-tutorials, så tjek også nogle af de HTML- og CSS-kurser, der findes på YouTube.

Jeg kan personligt anbefale disse to gratis Udemy-kurser af Edwin Diaz og Brad Hussey. Begge er gode instruktører (hvis ikke lidt quirky). Og begge kurser vil dække opsætning af dit udviklingsmiljø, downloade en teksteditor (jeg kan godt lide sublim og parenteser) og opbygge et faktisk projekt.

Et hurtigt advarsel: Mens Udemy er fantastisk, skal du ikke blive suget ind i at købe masser af kurser. På dette tidlige stadium er der ingen grund til at bruge penge på læringsressourcer. Der er ingen mangel på fantastiske ting, der er tilgængelige helt gratis. Og dette tidligt er du sandsynligvis ikke 100% sikker på, hvad du alligevel vil lære.

Fantastiske samfund som freeCodeCamp gør uddannelse til masserne helt gratis. Og seriøst, hvis du anvender dig selv korrekt, behøver du virkelig ikke bruge noget.

En af de smukke ting ved både webudvikling og webudviklingssamfundet er, at det ikke diskriminerer. Der er ingen hindringer for adgang. Og de fleste af de mere erfarne medlemmer af samfundet er villige til at hjælpe, rådgive og give deres tid til andre.

Du behøver ikke at være HTML- eller CSS-ekspert, før du kan begynde at bygge ting.

En ting, jeg vil understrege, før jeg underskriver dette: du behøver ikke på nogen måde at være HTML- og CSS-ekspert, før du kan begynde at bygge ting eller gå videre til at lære et serversidesprog.

Du behøver ikke bruge måneder og måneder på at lave tutorial efter tutorial. Sæt dig ikke fast i kodningsvejledningen. Når du har fundamentet nede, kan du lære, mens du bygger.

Skabeloner er ikke fjenden.

Noget andet, jeg fandt nyttigt, når jeg startede, er at arbejde med skabeloner. Nu må du ikke hader mig endnu - hør mig ud!

Bare et par uger efter, at jeg først åbnede en kodeditor, var jeg i stand til at starte et professionelt websted til min svogers forretning. Dette websted var baseret på en $ 12-skabelon, men der er masser derude, som du kan hente gratis.

Jeg ved, at nogle mennesker løfter øjenbrynene over hvad jeg lige sagde. Men som nybegynder kunne jeg arbejde med kode, der allerede var velstruktureret og formateret. Dette gjorde det også muligt for mig at opbygge bedre projekter, hvilket øgede min tillid og entusiasme for webudvikling.

Denne erfaring lærte mig at læse dokumentation (som er en meget vigtig del af at være udvikler). Det introducerede mig også til teknologier som jQuery og gav mig en chance for at arbejde med JavaScript.

Et andet punkt, som jeg skal gøre, er, at mange webdesignbureauer og softwarevirksomheder bruger skabeloner dagligt.

En skabelon bygger ikke et fantastisk websted, men det giver en ramme, hvorpå du kan bygge et fantastisk websted. Jeg arbejder i et produktbaseret softwarefirma, og vi bruger skabeloner på fronten af ​​vores produkter. Dette betyder, at vi kan koncentrere vores tid på funktionaliteten i vores produkt og ikke spilde værdifuld tid på at genopfinde hjulet.

Når det er sagt, hvis dit endelige mål er at blive en god front-end webudvikler, skal du bruge tid på at mestre disse færdigheder. Hvad jeg siger er, lad det ikke holde dig tilbage, ikke blande dig med at lave tutorial efter tutorial. Få bygning!

Hvis du har fundet dette indlæg nyttigt, og du er interesseret i lignende indhold, så giv mig en følg eller del. Din støtte er virkelig værdsat!

Også, jeg er altid glad for at hjælpe folk, hvor det er muligt, så er du velkommen til at sige hej :-)