Sådan fjernes duplikater i Excel - Slet duplikatrækker med få klik

Excel har mange applikationer, som f.eks. At holde styr på lager, vedligeholde en adresseliste, lave salgsrapporter og mange andre.

Efterhånden som databasen vokser, er et hovedproblem, som mange brugere støder på, at få duplikatværdier og rækker. Dette kan gøre dine beregninger unøjagtige og får folk til at sætte spørgsmålstegn ved din kompetence.

Du kan ende med at give en oversigtsrapport med duplikatværdier eller endda sende et brev til den samme person to gange. Så du bliver nødt til at finde og fjerne duplikaterne for at undgå disse små fejl, der kan have alvorlige konsekvenser.

Mulighed 1: Brug af værktøjet til at fjerne duplikat

Da dette problem sker meget, er der en dedikeret kommando på et bånd, der gør det let at håndtere dubletter. Dette er tilfældet med nyere versioner af Microsoft Office-pakken, såsom excel 2007 frem til 2016.

Vælg den tabel, du vil arbejde på

Først skal du vælge de celler, der er målrettet, da værktøjet kan bruges til at fjerne dubletter i hele rækker eller delvist matchende poster.

Du kan gøre dette ved at vælge tabellen og derefter trykke på Ctrl + A. Du skal sikre dig, at den originale fil er gemt, da processen sletter duperne permanent.

Klik på datafanen øverst på skærmen

Når du har valgt området, skal du kontrollere toppen af ​​skærmen og klikke på datafanen. De forskellige kommandoer vises, og du skal derefter kontrollere for 'fjerne duplikater' og klikke på den.

En lille dialogboks vises på skærmen. Den første række vælges automatisk, da "mine data har overskrift" er markeret. Hvis der ikke er noget overskrift, og dataene starter ved 1. række, skal du fravælge denne indstilling.

Tryk på OK-knappen for at fjerne dubletter

Hele tabellen er nu valgt, og derfor skal du gå videre og trykke på OK-knappen. Dette sletter alle dubletter. Sletningsoplysningerne vises på skærmen med resterende unikke værdier og antallet af duplikerede poster fjernet vist.

Men hvis du vil fjerne delvise dubletter baseret på bestemte kolonner, skal du vælge dem og lade resten være. Hvis tabellen indeholder mange kolonner, er det bedst at fjerne markeringen af ​​alle og derefter bare vælge dem, der skal fjernes dupes.

Når du er færdig, skal du klikke på OK. Derefter fjernes de duplikerede oplysninger, og detaljerne vises på skærmen.

Mulighed 2: Brug af avancerede filtre i Excel

Det avancerede filterikon hjælper dig med at identificere og slette dubletter i Excel. Dette kan bruges i den nyeste Microsoft Office-pakke og 2003-versionen. Du skal åbne dit Excel-regneark og vælge alt ved at klikke på Ctrl + A.

Klik på datafanen og derefter på knappen Avanceret under sorterings- og filterafsnittet

Klik derefter på fanen Data øverst på skærmen, hvor forskellige sektioner vises under den. Kig efter sorterings- og filterafsnittet, og klik på den avancerede knap.

En dialogboks vises på skærmen, hvor du enten kan vælge 'kopier til en anden placering' eller 'filtrere listen på plads'. Sidstnævnte skjuler alle rækker med duplikater, mens førstnævnte genererer en kopi af posterne.

Juster dataområdet under "listeområdet"

I dialogboksen er der et listeområde med data, der er udfyldt af Excel. Hvis du vil ændre området, kan du gøre det ved at justere det under 'listeområdet'.

At lade kriterieområdet være tomt og kopiere til feltet er kun nyttigt, hvis du havde valgt at kopiere til et andet sted. Ellers skal du lade den være tom for 'filtrer listen på stedet'.

Marker afkrydsningsfeltet "kun unikke poster"

Under den samme dialogboks er der et felt mærket "kun unikke poster" - marker dette felt. Dette fortæller Excel at filtrere duplikater ud, mens de bevarer unikke poster.

Klik på OK for at fjerne dubletter

Når du har fulgt denne proces, kan du klikke på knappen OK for at slippe af dubletterne. Dokumentet indeholder derefter duplikatdata undtagen dem, der er blevet fjernet.

Da processen antager, at der er overskrifter i dokumentet, fjernes den ikke, hvis den første række indeholder et duplikat. Slet det manuelt, hvis det ikke er en overskrift.

Når du bruger den avancerede filterproces, kan du kun fjerne dubletter i hele tabellen, da der ikke er noget valg at gøre det delvist. Du kan dog fjerne dubletter og samtidig oprette en kopi af dataene.

Valgmulighed 3: Brug af et duplikatfjernelsesværktøj med 2 museklik

Bortset fra de indbyggede duplikatfjernere kan du bruge tilføjelsesprogrammer som Ablebits duplikatfjerner til at slippe af med dupes. Værktøjet er multifunktionelt og kan også udføre andre funktioner. Det fungerer på alle operativsystemer og alle Excel-versioner. Her vil vi fokusere på en måde at bruge værktøjet på, der kun tager 2 museklik.

Vælg cellen i tabellen af ​​interesse

Kontroller tabellen, hvor du har brug for at dedupere poster, og klik på "dedupe-tabellen" på Ablebits-dataene. Dette markerer hele tabellen, og dialogboksen åbnes med alle kolonner valgt automatisk.

Vælg slet dubletter fra rullelisten under "vælg handling" -feltet

Nederst til højre er der en rulleliste under det valgte handlingsfelt. Vælg indstillingen Slet duplikat, og tryk på OK. De dobbelte værdier slettes med undtagelse af første forekomst.

Fjernelse af dubletter i nøglekolonner

Processen med to museklik kan bruges til at fjerne duplikater på bestemte rækker under vigtige kolonner. For at gøre dette skal du fjerne markeringen i de andre kolonner, der efterlader dem, du vil dedupere, markeret. Følg to punkter ovenfor, og duplikaterne fjernes.

Den valgte handling kan bruges til andre handlinger, såsom kopiering af duplikater til en anden placering uden at slette dem. Brug rullemenuen til at vælge i overensstemmelse hermed, så dit Excel-ark er pænt og uden fejl.

Sidste ord

Sletning af duplikater på Excel er simpelt ved hjælp af de tre muligheder, der er fremhævet ovenfor. Processen er let, og med denne guide kan du gøre det med et par klik for at få den ultimative opgavehjælp og arbejdshjælp fra Excel.

Når du arbejder i Excel, skal du altid rense dit datasæt og fjerne eventuelle uprofessionelle fejl. Hvis du støder på udfordringer, skal du kontrollere, at de data, der behandles, ikke er subtotaliseret eller skitseret.

I sådanne tilfælde skal du fjerne subtotaler og oversigter og derefter bruge en af ​​ovenstående metoder. Dataene bliver derefter renset, hvilket gør det meget nemmere at arbejde på dem.