De 10 ting, du ikke behøver for at blive programmerer

Har du det, der kræves for at blive programmør? Chancerne er, at du vil basere dit svar på en masse usande stereotyper og misforståelser. De er skadelige, fordi de forhindrer dig i at prøve denne karrierevej.

Lad os se på nogle af de ting, som du ikke behøver for at blive programmør.

Introduktion

Jeg har altid fundet programmering fascinerende, siden jeg begyndte at bruge internettet i slutningen af ​​90'erne. Jeg blev betaget af de fantastiske ting, som udviklere kunne gøre. Og min beundring voksede kun, da nye websteder og senere apps begyndte at ændre verden omkring os radikalt.

Og alligevel har jeg aldrig prøvet at programmere mig selv. Forsøgte aldrig engang at se på, hvordan det fungerede. Men jeg er generelt en nysgerrig person, der elsker at komme ind i ting og lære om dem. Så hvad skete der? Hvordan var det muligt at blive fascineret af programmering i årtier og ikke engang prøve det?

Årsagen er i mit tilfælde det, jeg kalder stereotypen "Hollywood hacker". De af os, der ikke kom i kontakt med markens virkelighed, har kun mediestereotyper at gå forbi. Jeg troede, at programmering var en elites aktivitet, nogle få udvalgte. Folk, der deltog i eksklusive universiteter og gennemførte meget dyre og lange grader. Mennesker, der havde privilegerede sind, der kunne udføre overmenneskelige bedrifter af matematisk geni.

Jeg ved nu, at dette ikke er sandt. Det er ikke baseret på virkeligheden. Og jeg ville ønske jeg havde vidst det tidligere.

Til sidst forstod jeg, at dette var en meget mere tilgængelig karrierevej, end jeg oprindeligt havde troet. Jeg fulgte et par YouTube-tutorials og blev virkelig begejstret for programmering. Jeg blev seriøs med at lære, og i løbet af 10 måneder skiftede en karriere fra et ikke-relateret felt.

Det var ikke en tur i parken, det var meget hårdt arbejde. Som enhver færdighed, vi lærer, tager det tid og øvelse. Men det kræver ikke særlige beføjelser. Her er historien om, hvordan jeg lavede den switch.

Nu hvor jeg arbejder som en front-end-udvikler, vil jeg hjælpe andre. Jeg vil opmuntre dem, der tænker på programmering som en mulig karriere, men som ikke er sikre på, om de "har det, der kræves", eller tror, ​​at der er forhindringer, der faktisk ikke er der.

Så lad os sammen udforske 10 ting, du ikke har brug for for at blive programmør.

Forudsætninger

Dette er de ting, der er rigtigt eller forkert forbundet med vores populære image af, hvad der kræves for at være programmør. Det er de slags ting, der er rart at have, og de kan være nyttige.

Blivende udviklere kan afsætte tid til at opnå nogle af disse færdigheder. Men ingen af ​​dem er vigtige for at starte, lære, få et job eller have en god karriere inden for computerprogrammering.

Vær et geni. Vær matematiker.

Denne er den vigtigste myte at fjerne - myten om det privilegerede sind. Der er ingen speciel ting, din hjerne skal have for at blive programmør.

Programmering er en færdighed som at spille guitar eller løbe en maraton. Du bliver bedre til det ved at gøre det. Ved at afsætte tid og kræfter. Ved at lære af andre. Det er en færdighed, som du udvikler og vokser, jo mere du gør, og jo mere produktiv indsats du lægger i det.

Hvis du ser en programmør, der er i stand til at lave fantastiske ting med en computer, er det altid resultatet af at afsætte tid og energi til deres håndværk. Det er ikke noget medfødt talent, de blev født med, eller en guddommelig inspiration.

Lad os også tale om matematik. Selvom matematik er kernen i programmeringen, har du ikke brug for det i dit daglige arbejde. De fleste programmeringssprog, der bruges i dag til de fleste job, er sprog på højt niveau. Disse er tættere på menneskelige sprog end tal og har ikke brug for nogen speciel viden i matematik.

Programmering er meget mere som at skrive end at lave beregning. Hvis du har det godt med matematik, hjælper det dig med at løse visse problemer hurtigere. Hvis du som mig ikke blev forelsket i skolen og aldrig kiggede tilbage, vil dette ikke være en hindring.

Vær en computerguide

Programmering kræver, at du skriver programmer, der kører på en computer. Du gør det ved hjælp af en computer. Det er det medium, du arbejder i.

Men du behøver ikke være i stand til at bygge en computer fra bunden i hånden for at være programmør. Du behøver ikke være i stand til at forstå en computers indre funktion. Eller vær den person, som alle dine venner kommer til med deres computerproblemer.

Det er en ting, hvis du bruger en bil til at udføre dit job, men det er en anden ting at faktisk være en bilmekaniker. Jo mere du ved om dit værktøj, jo mere uafhængig vil du selvfølgelig være med at tackle og løse problemer. Men du kan være en effektiv programmør uden først at lære at rette din mosters virusinficerede maskine!

Har en eliteuniversitetsgrad. Har en CS grad. Har en universitetsgrad.

En universitetsgrad er en god ting at have. Det lærer dig metoder og efterforskning. Det lærer dig om din egen læringsstil.

At være kandidat, hvis du er heldig nok til at få adgang til et universitet, er det generelt en god ting. At være kandidat i datalogi er endnu bedre til programmering. Det giver dig stor dybde og bred viden. Et eliteuniversitet åbner døre og giver dig kontakter.

Imidlertid er intet af ovenstående faktisk nødvendigt for at være programmerer. Feltet er fyldt med strålende programmører, der slet ikke har en CS-grad eller nogen grad. Hvis du tænker på det, kan du blive en god programmør uden noget af det.

Der er mange forskellige veje til at blive udvikler i dag. Den traditionelle universitetsrute er kun en af ​​dem. Der er bootcamps, der kondenserer den vigtige viden til et par måneders intens arbejde. Der er et væld af online ressourcer for dem, der ønsker at gå den selvstyrede rute. Dette er en god mulighed for folk, der har brug for at fortsætte med at holde et job, mens de forbereder karriereændringen. Og der er masser af gratis eller billige muligheder, der også fjerner de økonomiske barrierer.

Har en avanceret computer eller dyre software

Dette kan være lidt fjollet. Men for mange mennesker, der lever i vanskelige økonomiske situationer, betyder det forskellen mellem at tage det første skridt eller ej.

Jeg forestillede mig, at programmører havde brug for den mest avancerede computer med den højeste processorkraft, da det er dem, der skriver softwaren og apps, der kører computere. Jeg forestillede mig, at man havde brug for specialiseret og dyr software for at udvikle software. Lidt som det værktøjssæt, der er nødvendigt for dem, der laver design eller videoarbejde.

Så jeg blev overrasket, da jeg fulgte min første vejledning, og alt hvad jeg havde brug for til at opbygge min første hjemmeside, var Windows's indbyggede notesblok. Notesblok !! Det ydmyge og mest kedelige stykke software på enhver computer. En teksteditor, der er så kedelig og grundlæggende som muligt.

Nå ja, du kan gøre alle de grundlæggende ting på en gammel maskine uden klokker og fløjter overhovedet. Man forventer at have en god maskine, når man arbejder professionelt. Men som lærer kan du gå meget langt med en internetforbindelse og en grundlæggende computer, der kan køre en teksteditor.

Og derudover er der gratis versioner af ethvert værktøj, du skal bruge undervejs.

Vær flydende på engelsk

Som med de fleste af ovenstående hjælper det at være flydende engelsk. Programmeringssprog blev opfundet og blomstrede i engelsktalende lande. Så på godt og ondt dominerer engelsk feltet.

Ordene, der bruges i programmeringssprog, er engelsk. Og størstedelen af ​​dokumentation, tutorials, artikler og ressourcer om emnet er på engelsk. Så det hjælper meget, hvis du har et anstændigt niveau af forståelse.

Men dette bør ikke være den barriere, der holder dig tilbage fra programmering. Du kan lære og blive god til det med et mellemliggende niveau i engelsk. Mange mennesker klarer sig kun med at kunne læse og forstå engelsk.

Stereotyper

Der er mange stereotyper forbundet med programmører i den offentlige fantasi. Lad os være klare, jeg siger ikke, at disse stereotyper undertiden ikke er reelle, eller at de er negative på nogen måde. Kun at du ikke har brug for dem til at passe ind.

Vær en nørd. Vær en spiller

Lad mig gentage, nørder er fantastiske, spillere er vidunderlige. Men du kan være en del af et teknologisk team uden at være nogen af ​​disse ting. Dette er ikke 90'erne - folk i enhver stil arbejder nu i branchen.

Når du leder efter et job for første gang, er det hold, du ender med, en af ​​de største faktorer i din succes. Så det er vigtigst at finde et støttende team med en god atmosfære. Langt vigtigere end de hobbyer, du måske eller måske ikke deler med de andre programmører.

Vær en indadvendt

Samme som ovenfor. Der er ingen særlig personlighedstype, der er velegnet til dette erhverv. Gå ikke på udkig efter personlighedstræk, der kan vise dig, om dette er noget for dig eller ej. Din holdning er langt vigtigere.

At være i stand til at håndtere frustration og vedvare er en vigtig ingrediens. Og det er en lært færdighed, ikke en del af en fast personlighed.

Mangfoldighed

Følgende emner er ikke stereotyper, de er statistikker. Ser man på branchens ansigt, som det er nu, ser du måske ikke dig selv repræsenteret. Dette kan få dig til at tænke, at dette ikke er for "folk som dig", men du identificerer dig selv.

Men vores holdning skal være det modsatte. Manglen på repræsentation er endnu mere grund til at komme ind i det og placere dig selv derude. Branchen er blevet meget klogere på vigtigheden af ​​mangfoldighed i hold. Mange virksomheder og enkeltpersoner gør en stor indsats for at gøre branchen mere inkluderende.

Vær ung

Du behøver ikke være ung for at arbejde inden for teknologi. Du behøver ikke starte ung for at være en god programmør.

Jeg begyndte at lære 39, og jeg var 40, da jeg fik mit første job. Og der er mennesker i alle aldersgrupper, der med succes har foretaget overgangen.

Det er aldrig for sent at lære. Aldrig for sent til at skifte karriere. Desuden er et firma, der kun ønsker at ansætte unge mennesker, sandsynligvis ikke et godt sted at arbejde for alligevel. Hvis du har brug for mere inspiration, så tjek denne historie om udviklere, der fik deres første tekniske job i 30'erne, 40'erne og 50'erne.

Vær en mand

Dette skal være klart. Men det skal siges. Du behøver ikke at være mand for at være programmør. Og mens mænd stadig udgør størstedelen af ​​programmører, ændrer dette forhåbentlig sig hurtigt.

Enhver virksomhed med indsigtsfuld ledelse har forstået vigtigheden af ​​kønsdiverse teams. Det er ikke kun godt for "lighed" (hvilket er grund nok), men også kønsdiverse hold træffer bedre beslutninger og er mindre tilbøjelige til at være partiske.

Køn er ikke en faktor i, hvor god en programmør du kan være. Der er ingen kromosom- eller hjernekonfiguration, der er bedre egnet. Programmering handler mest om problemløsning. Og vi har brug for så mange perspektiver som muligt for at løse et problem på den bedste måde.

Vær privilegeret

En af de ting, jeg elskede mest, da jeg først begyndte at lære at programmere, var hvor demokratisk, åbent og inkluderende samfundet er.

Programmeringsverdenen er fyldt med vidunderlige mennesker. De afsætter tid til at hjælpe andre med at blive bedre programmører. De skaber ressourcer og opretholder open source-projekter, der gavner alle.

Mange grupper og kollektiver er stadig underrepræsenteret. Især dem, der historisk er blevet marginaliseret eller har haft svært ved at få adgang til muligheden. Men selve samfundet er meget mere imødekommende og inkluderende, end det kan synes udefra. Og det fortsætter med at ændre sig.

Du kan muligvis ikke se dig selv repræsenteret i de populære billeder eller statistikkerne om programmører. Men dette bør ikke være en faktor i at kunne blive programmør. Din seksuelle orientering, din sociale klasse, din etnicitet, dit handicap, hvad enten du ikke bor i den industrialiserede verden, uanset om du er fattig. Dette er alle faktorer, der ikke er en hindring, men en fordel. Af de samme grunde som nævnt ovenfor.

Jo større teamets mangfoldighed er, desto bedre er det at løse problemer på en måde, der overskrider bias. Og det er altid en god ting. Og du kan være en del af det skiftende image i denne branche.

Outro

Jeg håber, at denne artikel hjælper dig med at bryde myter om programmører og fjerne hindringer for adgang. Jeg håber, at hvis du er fascineret af programmering, giver du det en chance. Og hvis du finder dig selv begejstret for det og er interesseret i at forfølge en karriere, vil du prøve det.

Ignorer den selvtillid, der kommer forklædt som en af ​​disse barrierer, som vi mener er på vores måde. Programmering er kompleks og kræver hårdt arbejde. Men alt om det består af færdigheder, som alle kan lære, hvis de vedvarer.

Livet kan være hårdt og kan sætte mange forhindringer i vejen for os. Udfordringen er at reagere på disse forhindringer og finde vej rundt dem. Så lad os i det mindste fjerne alt det rod, der ikke er reelle forhindringer, fra vores sti.

Hvis du kender nogen, der overvejer, om programmering er for dem eller for nylig er begyndt at lære, så del denne artikel med dem.

Hvad med dig? Har du andre stereotyper og misforståelser om, hvad der kræves for at blive programmør? Ser du ting i den populære fantasi om programmører, der ikke er sande? Tweet mig dine kommentarer, jeg vil meget gerne holde denne diskussion i gang på Twitter. Find mig på Twitter og sige hej.

Syk Houdeib

Mit navn er Syk og jeg er en front-end-udvikler med base i Madrid. Jeg skiftede karriere til webudvikling fra et ikke-relateret felt, så jeg prøver at skabe indhold til dem på en lignende rejse. Mine DM'er @Syknapse er altid åbne for håbende webudviklere, der har brug for lidt support.