Sådan får du let at læse JSON-træer med denne gratis Chrome Extension (eller Firefox Plugin)

JSON er et meget populært filformat. Nogle gange kan vi have et JSON-objekt inde i en browserfane, som vi skal læse, og det kan være svært.

Vi bliver muligvis nødt til at søge efter et onlineværktøj, der gør det til et letlæseligt format, så vi kan forstå det.

Nu er her en Chrome- og Firefox-udvidelse, der formaterer og gør dine JSON'er straks smukke inde i din browser uden at skulle udføre mange unødvendige trin.

Den leveres med support til JSON og JSONP og fremhæver syntaksen, så du kan differentiere forskellige attributter og værdier i overensstemmelse hermed. Det kommer også med muligheden for at skjule noder, klikbare URL'er, som du kan åbne i nye faner, og du ser den rå, uformaterede JSON.

Det fungerer med enhver JSON-side, uanset hvilken URL du åbnede. Det fungerer også med lokale filer, når du aktiverer det chrome://extensions. Du kan inspicere JSON ved at skrive jsoni konsollen.

Du kan installere udvidelsen ved at gå her til Chrome og her til Firefox og derefter teste den for eksempel ved at besøge dette API-svar.

Sådan ser det ud, før du formaterer:

Se nu på det smukke JSON-svar, du får med JSON Formatter:

Her er et pro tip: Hold CTRL (eller CMD på Mac) nede, mens du kollapser et træ, hvis du også vil skjule alle dets søskende.

Det er et open source-projekt, så du kan se dets kildekode på GitHub.

Tak for læsningen.