Jeg skiftede fra Windows til Linux. Her er de lektioner, jeg lærte undervejs.

Folk, der bruger det meste af deres tid foran en computer, skal stille spørgsmålstegn ved deres grundlæggende vaner. Jeg taler om det operativsystem, de bruger. Markedsandelen for Windows stationære computere er nu over 90%!

Alle bruger Windows af forskellige grunde:

  • Windows OS (operativsystem) kommer som standard-OS på deres pc (personlig computer).
  • Brugere voksede op med forskellige versioner af Windows OS, så det er svært at ændre.
  • De fleste mennesker tror, ​​at Windows er det eneste alternativ til deres stationære pc. Bortset fra Mac OS er de ikke udsat for flere alternativer.

Jeg må indrømme, at Windows er godt designet og praktisk. Det giver dig mulighed for nemt at udføre mange opgaver og opdateres regelmæssigt.

Men hvis du er en Windows-bruger, der har ringe erfaring med andre operativsystemer, er du muligvis ikke opmærksom på alle dine muligheder.

Windows-alternativet, jeg præsenterer her, er Linux.

Linux er et open source-operativsystem udviklet af samfundet. Linux er Unix-lignende, hvilket betyder, at det er baseret på de samme principper som andre Unix-baserede systemer. Linux er gratis og har forskellige distributioner, for eksempel Ubuntu, CentOS og Debian.

Hver distribution har sine fordele og ulemper. Hver bruges til forskellige applikationer. Linux's harddisk betragtes som en letvægt. Det bruges i indlejrede systemer, smart home-enheder, IoT (Internet-of-things) og meget mere. Android OS er også baseret på Linux.

Som en teknisk iværksætter med mere end 7 års erfaring er jeg nødt til at sige, at det at skifte fra Windows til Ubuntu har gjort det muligt for mig at blive mere produktiv.

Jeg begyndte at kigge nøje på operativsystemet, da jeg bemærkede, at de grundlæggende værktøjer, jeg brugte, ikke tillod mig at gøre fremskridt med hensyn til ventetid. Disse værktøjer inkluderer Android Studio IDE og en Android-simulator, der kører på en Windows-maskine. Jeg troede, det var hardware. Så jeg opgraderede til en Lenovo Y50–70 pc med 16 GB RAM og en 512 MB SSD-harddisk.

Efter installation af den nødvendige software indså jeg, at jeg havde lignende latenstidsproblemer med min nye pc. Jeg forventede, at min nye pc skulle være hurtig. Men det var det ikke. På det tidspunkt ændrede jeg min strategi.

Jeg indså, at hardware ikke var problemet. Så jeg begyndte at undersøge software. Ubuntus distribution af Linux er den mest populære distribution for pc-brugere. Ubuntu er tilgængelig både i en klientudgave og en serverudgave. En kæmpe fordel ved at skifte til Linux er, at jeg nu er fortrolig med Ubuntu. Jeg kan også bruge Linux på både min pc og de servere, jeg driver.

Jeg læste MANGE online ressourcer, der diskuterede, hvilket operativsystem jeg skulle bruge, for eksempel Linux versus Windows eller Windows versus Ubuntu. Jeg indså, at et operativsystem, der passer til mine behov, vil gøre mig mere produktiv i det lange løb.

Så jeg ventede på et tegn. Tegnet ankom - det var en virus, der tvang mig til at tage backup af alle mine filer og omformatere min pc. Men denne gang brugte jeg et Ubuntu-operativsystem. Jeg tænkte på at installere Windows og Ubuntu side om side til en blød landing. Jeg er glad for, at jeg ikke gjorde det. Jeg forlod Windows, fordi jeg var forpligtet til Ubuntu. Jeg ville ikke have Windows som et alternativ til tilbagefald.

Her er de lektioner, jeg lærte, efter at jeg skiftede fra Windows til Linux. Lektionerne er hovedsageligt rettet mod udviklere, programmører og alle, der opretter produkter.

Ydeevne

Takket være sin lette arkitektur kører Linux hurtigere end både Windows 8.1 og 10. Efter at have skiftet til Linux har jeg bemærket en dramatisk forbedring af min computers behandlingshastighed. Og jeg brugte de samme værktøjer som jeg gjorde på Windows. Linux understøtter mange effektive værktøjer og betjener dem problemfrit.

Sikkerhed

Linux er en open source-software. Alle kan bidrage med kode for at forbedre brugernes oplevelse med Linux. Som godt kan enhver tilføje funktioner, rette fejl, reducere sikkerhedsrisici og meget mere.

Store open source-projekter drager fordel af at have mange par øjne til at undersøge dem. Som sådan er Linux mere sikker end Windows. I stedet for at installere antivirusprogrammer til at rense malware skal du bare holde dig til de anbefalede opbevaringssteder. Så er du god at gå.

Softwareudvikling

Terminalen i Linux er et wild card. Du kan gøre næsten hvad som helst med det. Dette inkluderer softwareinstallation, applikations- og serverkonfigurationer, filsystemstyring og meget mere.

Hvis du er en udvikler, er terminalen det søde sted. Der er ikke noget mere praktisk end at køre servere, træne maskinlæringsmodeller, få adgang til eksterne maskiner og kompilere og køre scripts fra det samme terminalvindue. Det er en enorm produktivitetsforstærker. Ved at bruge terminalen bliver automatisering en spilskifter.

Modularitet

Med Linux kan du nemt konfigurere og få adgang til din computer, kontrollere processer og administrere virtuelle miljøer. Fordi din server sandsynligvis vil være Linux-baseret, vil det være lettere at efterligne adfærd, bruge lignende software og pakker og automatisere arbejdsgange.

Arbejde med eksterne Linux-servere

De fleste servere er Linux-baserede af årsager, der ikke er angivet her. Linux leverer værktøjer til udviklere til at betjene skalerbare og sikre servere. Derfor skal teknologiske iværksættere, der driver end-to-end applikationer, beherske Linux til at konfigurere og vedligeholde servere.

Windows bruger tredjepartsværktøjer som PUTTY til at oprette forbindelse og interagere med Linux-baserede servere. Dette er ikke så praktisk. For eksempel for at kopiere filer med Windows skal du downloade et andet værktøj.

En fordel ved en Linux-baseret lokal maskine er, at den kan oprette forbindelse til eksterne servere med en enkelt kommandolinje. Dette gøres i terminalen. Værter kan gemmes i en fil såvel som med SSH-nøgler og brugernavne. Alt hvad du skal gøre for at oprette forbindelse til SSH er at skrive følgende kommando:

ssh ofir-server

Og du er med! Ingen adgangskoder kræves.

Dette er et eksempel på den funktion, en Linux-baseret lokal maskine har til at konfigurere og vedligeholde Linux-baserede servere. Evnen til at arbejde via terminalen til begge maskiner er en no-brainer. De fleste af de populære cloud-udbydere har også kommandolinjegrænseflade (CLI'er) for nem integration.

Kendskab til OS-principper på lavt niveau

Windows-implementering er meget højt niveau. Udviklere udsættes sjældent for interne problemer og implementeringer. Linux er det modsatte. Konfigurationer skal implementeres af terminalen. Dette inkluderer redigering af OS-filer, tilføjelse af planlagte opgaver, opdatering af software, installation af drivere og mere.

Når du bruger Ubuntu, er AskUbuntu.com din ven. Du lærer ikke kun færdigheder, men du lærer også, hvordan man løser problemer (nogle gange den hårde vej). Du lærer også at overvåge din maskine for problemer, konfigurere forskellige komponenter og mere.

Ikke alt er dog perfekt

  • Der er en indlæringskurve, hvis du skifter til Ubuntu. Nogle ting, du ikke havde brug for hjælp til, da du brugte Windows, har du muligvis brug for hjælp, når du bruger Linux. Du kan dog bruge AskUbuntu.com til hjælp. Forvent at opleve problemer, hvis du har installeret speciel hardware på din computer, for eksempel GPU'er.
  • Enhver teknologisk iværksætter skal være en designer med minimale grafiske designfærdigheder. Desværre har Adobe ikke frigivet nogen af ​​sine produkter til Linux-brugere. Så det er umuligt at køre dem direkte. Ubuntu-alternativet er GIMP. Dette er en gratis software og har de grundlæggende funktioner til en udvikler-designer. På trods af ulemperne har jeg ikke fortrudt at skifte. Jeg er alle Ubuntu nu og ønsker at jeg var flyttet for mange år siden.

Linux er ikke for alle. Kontroller, om det passer til dine behov, inden du beslutter dig for at skifte. Hvis du betragter dig som enten en teknologisk iværksætter, udvikler, dataforsker eller programmør, bør du helt sikkert tjekke Ubuntu.

For at modtage mere indsigtsfulde indlæg, især hvis du er en teknologisk iværksætter, skal du gå til CodingStartups.com