Sådan installeres Node.js og npm på Windows

Installation af Node.js og npm på Windows er meget ligetil.

Først skal du downloade Windows-installationsprogrammet fra Node.js-webstedet. Du har valget mellem LTS (Long Term Support) eller den aktuelle version.

 • Den aktuelle version modtager de nyeste funktioner og opdateres hurtigere
 • Den LTS udgave foregos funktion ændrer at forbedre stabiliteten, men modtager patches såsom fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer

Når du har valgt en version, der opfylder dine behov, skal du køre installationsprogrammet. Følg vejledningen for at vælge en installationssti og sikre, at npm-pakkehåndteringsfunktionen er inkluderet sammen med Node.js-runtime . Dette skal være standardkonfigurationen.

Genstart computeren, når installationen er afsluttet.

Hvis du installerede under standardkonfigurationen, skal Node.js nu føjes til din PATH. Kør kommandoprompt eller powershell, og indtast følgende for at teste det:

> node -v

Konsollen skal svare med en versionstreng. Gentag processen for npm:

> npm -v

Hvis begge kommandoer fungerer, var din installation en succes, og du kan begynde at bruge Node.js!

Mere info om Node.js

I henhold til GitHub-arkivet er Node.js:

Node.js er et open-source, cross-platform, JavaScript runtime-miljø. Det udfører JavaScript-kode uden for en browser. For mere information om brug af Node.js, se Node.js-webstedet.

En oversigt over Node.js fakta:

 • Node.js er en JavaScript-runtime bygget på Chrome's V8 JavaScript-motor.

  Hver browser har en JavaSript-motor indbygget i den til at behandle JavaScript-filer indeholdt i websteder. Google Chrome bruger V8-motoren, som er bygget ved hjælp af C ++. Node.js bruger også denne superhurtige motor til at fortolke JavaScript-filer.

 • Node.js bruger en hændelsesdrevet model.

  Dette betyder, at Node.js venter på, at visse begivenheder finder sted. Det handler derefter på disse begivenheder. Begivenheder kan være alt fra et klik til en HTTP-anmodning. Vi kan også erklære vores egne brugerdefinerede begivenheder og få Node.js til at lytte efter disse begivenheder.

 • Node.js bruger en ikke-blokerende I / O-model.

  Vi ved, at I / O-opgaver tager meget længere tid end at behandle opgaver. Node.js bruger tilbagekaldsfunktioner til at håndtere sådanne anmodninger.

Lad os antage, at det tager 5 sekunder at udføre en bestemt I / O-opgave, og at vi ønsker at udføre denne I / O-opgave to gange i vores kode.

Python

import time def my_io_task(): time.sleep(5) print("done") my_io_task() my_io_task()

Node.js

function my_io_task() { setTimeout(function() { console.log('done'); }, 5000); } my_io_task(); my_io_task();

Begge ser ens ud, men den tid det tager at udføre er anderledes. Det tager 10 sekunder at udføre Python-koden, mens Node.js-koden kun tager 5 sekunder.

Node.js tager kortere tid på grund af sin ikke-blokerende I / O-model. Det første opkald til at my_io_task()starte timeren og efterlader den der. Det venter ikke på svaret fra funktionen. I stedet fortsætter den med at ringe til den anden my_io_task(), starter timeren og lader den være der.

Når timeren er færdig med at udføre det tager 5 sekunder, kalder det funktionen og udskrives donepå konsollen. Da begge timere startes sammen, udfyldes de sammen og tager derfor samme tid.

Socket.io

Socket.io er et Node.js-bibliotek lavet til at muliggøre realtidskommunikation mellem computere. For at sikre, at denne Socket.io bruger WebSockets til at oprette en forbindelse mellem klientens browser og serveren. Dette bibliotek bruger Engine.IO til at oprette forbindelsen.

Demoer

For at få en smagsprøve på, hvad der er muligt, leverer Socket.io to demoer for at vise det mulige brugssager. Du kan finde demoerne på //socket.io/demos/chat/ og finde linket til whiteboard-demo til venstre.

Kom igang

Da Socket.io er et Node.js-bibliotek, skal du sørge for, at Node.js er installeret. Hvis den ikke er konfigureret endnu, skal du hente den nyeste version på Nodejs.org

macOS

Node.js kan også installeres via Homebrew en pakkehåndtering til macOS.

Bare skriv for brew install nodeat installere Node.js.

En startvejledning kan også findes på Socket.ios side. Det viser, hvordan man nemt kan opbygge en chat i realtid på blot et par linjer.

Mere information

Flere oplysninger om Socket.io og dets dokumentation kan findes på:

 • Socket.io
 • Socket.io Dokumentation

Flere oplysninger om Node.js

 • Officielt Node.js-websted
 • Node Version Manager
 • n: Interaktiv Node.js Version Manager
 • Node.js-dokumenter