Kodning med en Chromebook

Chromebooks er fantastiske. De er relativt enkle og billige enheder, der kører Chrome OS, et fjernet Linux-baseret operativsystem udviklet af Google.

Selvom de er perfekte til folk, der bare har brug for en webbrowser til at udføre grundlæggende opgaver, hvis du kommer i udvikling med bare en Chromebook, spekulerer du måske på, om det er bedre at investere i en pc.

Men med alle de skybaserede teknologier og de seneste opdateringer til Chrome OS har du mange muligheder. Vi gennemgår et par af de populære her.

Cloudbaserede løsninger

Hvis du er helt ny inden for webudvikling, er der selvfølgelig freeCodeCamp.org. Hele læseplanen kan fuldføres fuldstændigt i browseren og ved at udnytte værktøjer som CodePen, CodeSandbox, Glitch og Repl.it til mere komplekse projekter.

Selv erfarne udviklere bruger et eller flere af ovennævnte websteder til hurtig prototyping og til let at dele deres projekter med andre, alt sammen gratis. Selvom de måske er langsommere end et native dev-miljø, er det et stort plus, at du kan få adgang til dem fra enhver internetforbundet enhed, og at alt er gemt på deres servere.

Linux til Chromebooks

Fra Chrome OS v.69 kan du aktivere Linux til Chromebooks og installere en betaversion af Linux-shell på udvalgte Chromebooks. Selvom listen over understøttede enheder er kort, forventes de fleste, hvis ikke alle fremtidige Chromebooks, at understøtte denne funktion.

Hvad der grundlæggende sker er, at Chrome OS kører en version af Debian på en virtuel maskine. Fordi Debian er, hvad Ubuntu, et populært Linux-distributions- / operativsystem, er baseret på, skal du være i stand til at installere noget på din Chromebook, som du ville gjort på en Debian / Ubuntu-maskine.

For eksempel, hvis du vil installere Firefox, skal du blot åbne terminalen og gå ind sudo apt install firefox.

Der er dog nogle ulemper. I øjeblikket er denne funktion i beta, og hardwareacceleration understøttes stadig ikke i ikke-Chrome OS-applikationer.

Ting som Firefox eller VSCode kører langsommere end på andre maskiner, der kører en Linux-distribution som Ubuntu. Dette betyder også, at videodekodning også er en smule langsommere, og afspilning kan lide under dette. Enheder som mikrofoner og webkameraer understøttes endnu ikke.

Tjek denne side for at få flere oplysninger om, hvad der endnu ikke understøttes.