Jeg lærte at røre ved den modne alder af 29. Var det det værd?

Jeg har for nylig læst en artikel, der sagde, i sin enkleste form, at programmering bare er at trykke på tasterne på et tastatur.

Grundlæggende er programmører typister! Vi trykker bare på tasterne i en bestemt rækkefølge, der gør det muligt for kompilatorer at læse kombinationer af tegn og konvertere dem til maskinkode.

Derfor, hvis du er en langsom type, betyder det ikke noget, hvor stor din IDE er, eller hvor stor din teksteditor er, eller hvor produktiv du synes, din arbejdsgang er. Du bliver altid flaskehalset af din skrivehastighed.

Nu har jeg hørt argumentet om, at skrivehastighed som programmør ikke er så vigtig. Du skal bruge det meste af din tid på at tænke på et givet problem / en løsning i modsætning til at skrive.

Jeg har en tendens til at være enig. Men alt andet lige vil jeg stadig hellere skrive hurtigere, så jeg kan komme videre til det næste problem så hurtigt som muligt. Når alt kommer til alt planlægger jeg i løbet af min karriere at skrive titusinder (hvis ikke hundreder) tusinder af kodelinjer. Det er meget at skrive.

Vurdere mine færdigheder

Misforstå mig ikke, min skrivehastighed var ikke forfærdelig. Jeg skrev omkring 40 ord i minuttet, hvilket tilsyneladende er lige omkring gennemsnittet (selvom jeg ikke kunne finde nogen endelige kilder). Jeg kunne endda for det meste skrive uden at se på tastaturet. I årenes løb havde jeg udviklet en ret skitseret stil, hvor jeg brugte fire fingre - mine to pegefinger og langfingre.

Jeg vidste instinktivt, hvor de alfabetiske taster på tastaturet var, men skulle stadig se ned nu og da. Især til tal, symboler og tegnsætning (kommaer, punktum osv.).

Jeg vidste, at jeg kunne være mere effektiv. Hvad var skaden ved at forsøge at skrive med alle de ti fingre i en måned og se, hvordan det gik? Jeg kunne altid vende tilbage, hvis jeg ikke så nogen forbedringer.

Så i den modne alder af 29 år besluttede jeg, at det var på tide, at jeg lærte mig selv at røre ved type.

Kom godt i gang med det rigtige program

Jeg foretog en Google-søgning for at lære at røre ved typen, og det første websted, der kom op, var TypingClub. Det er gratis og har en dejlig grænseflade, så jeg gik med det.

Det er næsten en måned siden jeg startede og har lagt 14 timer og 44 minutters øvelse i det.

Som du kan se, startede jeg først den 31. juli, og min hastighed (wpm - orange linje) er steget støt over tid.

Efter kun en måned er min skrivehastighed allerede forbedret med 10 wpm. Min kodedækning af tastaturet er også blevet bedre. Det har ikke ligefrem været glat, men det har heller ikke ligefrem været svært.

Her er mine notater fra hver uge.

Uge 1

Gennemsnitlig skrivehastighed for ugen: 15 wpm

De første par dage var ret grundlæggende. Jeg begyndte at lære en nøgle ad gangen. Progression føles hurtigt, når du lærer kendte taster - efter en times øvelse havde jeg allerede tre fjerdedele af alfabetet under mit bælte. At skrive føltes ret godt, og det var relativt let.

Men at forsøge at bruge mine nyerhvervede skrivefærdigheder i den virkelige verden var en total katastrofe.

Ikke kun var jeg langsom, men jeg var utrolig unøjagtig. Dette gjorde alt, hvad jeg gjorde, super uproduktivt og frustrerende. Det var overflødigt at sige, at jeg endnu ikke kunne bruge mine touch-typefærdigheder i den virkelige verden.

Uge 2

Gennemsnitlig skrivehastighed for ugen: 22 wpm

Efter den anden uge havde jeg dækket hele alfabetet og nogle tal.

Men det var interessant: Skift-tasten på højre side af tastaturet var helt fremmed for mig, og jeg havde aldrig brugt det før. Ved berøringstastning bruger du højre skift til at kapitalisere de venstre taster og den venstre skift til at bruge de højre taster.

At skrive i den virkelige verden var stadig for langsom. Jeg havde stadig ikke haft nok øvelse i at skrive på alle tasterne, især symboltaster, der bruges hele tiden i programmering.

Uge 3

Gennemsnitlig skrivehastighed: 39 wpm

Uge tre nede, og jeg har endelig dækket hele tastaturet. Jeg skriver allerede så hurtigt som før, jeg startede. Det er vanvittigt! Efter kun tre ugers bevidst praksis skriver jeg allerede så hurtigt som jeg var med min gamle metode.

Jeg er endda i stand til at begynde at trykke på tastning i virkelige verdensscenarier!

Der er to store ting, der bremser mig i øjeblikket:

  1. Det tager mig et sekund bare at stille mine fingre op over de rigtige taster. Jeg er nødt til at placere mine venstre fingre over tasterne a, s, d, f og mine højre fingre over j, k, l ,; nøgler. Det er vigtigt, at jeg placerer dem korrekt først, da ellers går min nøjagtighed ned.
  2. Ved berøringstastning bruger du din højre pinkfinger til en masse nøgler (se nedenfor). Jeg er stadig ret ineffektiv og unøjagtig til at ramme dem alle, og jeg bruger dem hele tiden til programmering.

Det er meget grund til at dække for den rigtige pink. Og det vil helt sikkert tage mig et stykke tid længere at blive effektiv med det.

Det er ikke overraskende, at TypingClub viser, at min højre pinkfinger er min mindst effektive finger.

Indtil videre er jeg omkring 70% af vejen gennem TypingClub. Der er egentlig ikke noget mere at lære, så det er bare at øve på dette tidspunkt. Jeg vil prøve at afslutte det. Jeg skriver i øjeblikket omkring 50 wpm i gennemsnit, og mit bedste har været omkring 61 wpm. Min nøjagtighed svæver normalt omkring 95%.

Konklusion

Jeg tror, ​​at denne en-måneders investering for at opgradere min typografi har været det værd. Jeg så min skrivehastighed forbedres dramatisk i uge tre og fire med potentialet nu til at forbedre sig endnu mere.

Jeg har allerede overgået mine tidligere skrivehastigheder og kan bruge min berøringstype i naturen nu uden at føle mig frustreret.

Den mest irriterende del af berøringstypning lige nu er, at jeg for det meste kun skriver små mængder. Ligesom et par ord. Og det tager relativt lang tid bare at placere mine hænder korrekt på tastaturet. Dette vil uden tvivl blive bedre over tid, da jeg fortsat bliver fortrolig med berøringstypning.

Jeg har også brug for at forbedre min nøjagtighed for tal og sybmols - men igen, dette kommer med tiden.

Alt i alt er jeg virkelig taknemmelig for, at jeg tog mig tid til at opgradere denne færdighed. Jeg er sikker på, at det vil servere mig godt gennem min karriere.

Hvis du nød dette indlæg, så giv mig nogle klapper, så flere mennesker ser det. Tak!