Hvad er den nyeste Android-version? Og hvordan opdateres til det nuværende Android OS?

I løbet af de sidste par år er Android OS kommet til at dominere det mobile OS-landskab med over 86% markedsandel fra og med 2019. Systemet giver højtydende og sikker brug og leveres med regelmæssige versionopdateringer med nye funktioner.

På grund af dette vil mange Android-brugere vide, hvordan de kan kontrollere deres nuværende Android-version og opdatere den til den nyeste.

Så i denne artikel lærer vi, hvordan vi finder ud af, hvilken version din smartphone kører, og hvordan du installerer en Android OS-opdatering. Men før det får vi et hurtigt overblik over Android-versionernes historie.

En kort historie om Android-operativsystemet

Google introducerede først det revolutionerende Android-operativsystem som et alternativ til Apples iOS i slutningen af ​​2008.

Siden den eksisterede, har Android haft 12 versioner siden sin ydmyge start med nogle gange endda mere end en udgivelse om et år.

Den konstante støtte fra Google-udviklere gjorde systemet til det bedste OS med næsten 3 millioner apps i Play Butik. Dette hjalp med at skifte Android-appudvikling fra Java til Kotlin og sikrede, at Android-udviklere var meget betalte og meget efterspurgte på markedet.

Her har jeg samlet en forkortet liste for at demonstrere, hvordan operativsystemet har ændret sig og udviklet sig for at give brugerne avanceret funktionalitet. I meget af sin levetid blev OS-versionen udpeget med et nummer og et kodenavn.

 • Android 1.0 til 1.1 - Googles originale mobile OS tilbød grundlæggende kapacitet med integrerede apps som Gmail, Maps, Kalender og YouTube.
 • Android 1.5 eller Cupcake - Udgivet i begyndelsen af ​​2009, dette var den første navngivne version af operativsystemet. Det omfattede et skærmtastatur og introducerede rammen for tredjepartsapps, der køres på mobile enheder.
 • Android 2.0-2.1 eller Eclair - Version 2.0 tilføjede trafikinformation i realtid, stemmestyret navigation og pinch-to-zoom-kapacitet til OS.
 • Android 2.3 eller Gingerbread - Udgivelsen af ​​dette OS i 2010 fokuserede på den sorte og grønne grænseflade, da Android begyndte at udvikle et særpræg.
 • Android 3.0-3.2 eller Honeycomb - Denne version af operativsystemet blev frigivet i 2011 og var specielt beregnet til tablet-enheder og introducerede knapper på skærmen.
 • Android 4.0 eller Ice Cream Sandwich - Dette var et samlet operativsystem til telefoner og tablets, der alle blev udgivet i 2011, og som fremviste et holografisk udseende og gjort omfattende brug af swiping, når du bruger systemet.
 • Android 4.4 eller Kit-Kat - sidst i 2013 så denne opdatering, som gjorde det lettere for interface-farveskemaet og introducerede verden til "OK, Google" -støtte.
 • Android 5.0-5.1 eller Lollipop - Store ændringer blev foretaget med 2014's opgradering. Google introducerede den kortbaserede materialedesignstandard, der blev brugt til at forene udseendet på elementer, der vises af operativsystemet.
 • Android 6.0 eller Marshmallow - Denne relativt mindre opdatering i 2015 var begyndelsen på Googles mønstre for at videreformidle en ny nummereret version hvert år.
 • Android 7.0-7.1 eller Nougat - 2016's post i Android OS-leksikon tilføjede native split-screen mode og lancerede Google Assistant.
 • Android 9 eller Pie - Google udgav denne sidstnævnte version af Android i august 2018. De mest synlige opdateringer af denne version for brugere var de store knapper Hjem og små Tilbage til brugergrænsefladen og nye sikkerhedsfunktioner.
 • Android 10 - er den sidste live version af OS, og vi vil dække det mere detaljeret nedenfor.

Hovedfunktioner i Android 10

Android 10 blev frigivet den 3. september 2019. Den har mange nye og forbedrede funktioner, der er god grund til at opgradere dit Android OS, hvis du stadig bruger version 9.

Her er nogle af højdepunkterne i den aktuelle Android-version.

 • Live Caption giver brugerne mulighed for automatisk at billedtekst, der afspilles på din enhed.
 • Smart Reply hjælper med at strømline kommunikationen ved at foreslå svar og anbefale handlinger.
 • Sound Amplifier giver dig mulighed for at finjustere lydindstillingerne på din telefon, så du kan høre mere tydeligt.
 • Gesture Navigation introducerer mere intuitive måder at stryge og trække på og giver ekstra fleksibilitet til Android-grænsefladen.
 • Dark Theme bruger ægte sort for at spare batteristrøm og give dine øjne en hvile. Nogle brugere foretrækker det måske end Android's normale udseende.
 • Forbedrede sikkerhedsindstillinger giver dig mulighed for at udøve mere kontrol over privatlivets fred for dine data. Du kan kontrollere, hvordan data og placeringsoplysninger deles fra det samme indstillingsområde.
 • Digital velvære er et værktøj, der stræber efter at hjælpe brugerne med at finde den rette balance mellem arbejde og resten af ​​deres liv. Det har funktioner, der kan hjælpe dig med at være mere produktiv eller trække stikket ud for lidt tiltrængt afslapning.
 • Fokustilstand er designet til at hjælpe brugerne med at holde fokus på specifikke opgaver ved at minimere distraktioner. Det giver dig mulighed for midlertidigt at stoppe apps, der kan distrahere dig ved midlertidigt at trykke på dem.
 • Family Link gør det muligt at indstille digitale grundregler og kan hjælpe forældre med at guide deres børns online aktiviteter. Sæt begrænsninger på skærmtid, begræns indhold og administrer apps til din familie.

Hvis du for nylig har købt en ny Android-sammenlignelig enhed, fulgte den sandsynligvis med Android 10 installeret. Hvis det ikke er tilfældet, kan disse funktioner overbevise dig om, at du har brug for at opdatere Android OS på din telefon eller tablet.

Kontrol af dit nuværende Android OS og opdatering til version 10

Når du forbereder dig på at opgradere din mobile enhed, skal du vide, hvad der er den nyeste Android OS-version, der kan køre på din maskine. Nogle ældre enheder kan være begrænset med hensyn til den version, de kan håndtere.

Afhængigt af enhedstype og alder kan metoden til at hente en Android OS-download variere. Nyere enheder modtager hurtigere opdateringer, og brugere af Google-enheder får beskeder, når de er tilgængelige.

Sådan opdateres dit Android OS. Nogle indledende trin skal tages, inden den aktuelle opdatering udføres.

Tjek din Android-version

De nøjagtige trin, der er nødvendige for at udføre en versionskontrol, bestemmes af din enhedstype. Du vil komme til oplysninger om telefonoplysninger, der findes i enhedens indstillinger . Modelnummeret kan også findes her og skal noteres, inden du begynder din opdatering.

 1. Gå til Indstillinger, og rul ned for at finde ud af systemkategorien .

2. Klik på Om enhed i sektionen Systemindstillinger

3. Rul ned til slutningen af ​​listen, indtil du ser Android-versionen, hvilket betyder den version, din mobil kører nu.

Hvis du beslutter at opdatere dit operativsystem manuelt, er der et par tip, du skal huske på før det:

Sikkerhedskopier dine data - Du bør sikkerhedskopiere dine data regelmæssigt. Før en opgradering af operativsystemet er det altid et godt tidspunkt for en sikkerhedskopi. Du ved aldrig, hvad der kan ske, så tag ikke chancer med dine vigtige data. Mange backup-apps er tilgængelige. Få en og brug den.

Bekræft din ledige plads - Opgraderingen specificerer, hvor meget plads der er nødvendig for din opgradering. Sørg for, at du har nok plads, eller flyt nogle ting væk fra enheden for at frigøre nok til opdateringen.

Opdatering af operativsystemet - Hvis du har modtaget en OTA-meddelelse (over-the-air), kan du blot åbne den og trykke på opdateringsknappen. Du kan også gå til Søg efter opdateringer i Indstillinger for at starte opgraderingen.

Bemærk: Nogle brugere foretrækker muligvis at rodfæste deres enhed for at få opdateringer, så snart de er tilgængelige, såvel som at de kan få mere kontrol over enheden, og hvilke apps der kører på den.

Hvad kan man forvente i Android 11

Selvom der er betydelige tekniske fremskridt i version 10, planlægger Google at frigive det nyeste Android OS efter planen engang i 2020. Som du måske har bemærket, kan virksomheden ikke lide at stå stille.

Android 11 vil fokusere på ændringer i privatlivets fred og sikkerhed, applikationsadfærd og nye funktioner inklusive API'er. Operativsystemet yder support til 5G og foldbare enheder og placerer det for at udnytte på farten til hurtigere netværk. Nogle specifikke funktioner er:

 • Biometriske godkendelsesfunktioner til mere sikker beskyttelse af din enhed;
 • Begrænser gentagne anmodninger om tilladelse for at gøre apps mere brugervenlige;
 • Tillader, at der gives midlertidig tilladelse til kameraet, mikrofonen og placeringstjenesterne;
 • Apps kan automatisk køre godkendelse og oprette forbindelse til et tilgængeligt sikkert WiFi-hotspot;
 • Udvidet kamerastøtte;
 • Chatbobler kan slås til og fra for individuelle apps.

Dette er blot nogle få af de nye Android 11-funktioner, som brugerne forventer. Appdesignere vil også nyde den udvidede funktionalitet, de kan bringe til deres kreationer.

Afslutter

Bortset fra i meget sjældne tilfælde skal du opgradere din Android-enhed, når nye versioner frigives. Google leverede konsekvent mange nyttige forbedringer af funktionaliteten og ydeevnen i nye Android OS-versioner. Hvis din enhed kan klare det, kan du bare tjekke det ud.