Hvad er en proxyserver? På engelsk tak.

Har du nogensinde været på rejse og ikke kunne få de samme shows, som du normalt ser hjemme på Hulu? Eller har du bemærket, at nogle websteder er blokeret, eller at du ikke kan få adgang til bestemte tjenester, mens du har forbindelse til forskellige Wi-Fi-netværk? Det skyldes sandsynligvis, at en proxy er på plads.

Hvad er en proxyserver?

En proxyserver, eller bare en kort proxy, er som at have en anden computer, som dine internetanmodninger sendes til, før du går til det rigtige websted. Det er en server, der tager alle de oplysninger, du har sendt ud, som en anmodning om at købe nye skjorter på H&M og dirigerer den gennem en anden IP-adresse.

Det er det, der gør en proxy så kraftig. De kan få al din internetaktivitet til at se ud som om den kommer fra en helt anden placering.

Virksomheder bruger dem til sikkerheds- og netværksydelsesformål, enkeltpersoner bruger dem til fortrolighedshensyn, og der er også nogle seje funktioner, du kan benytte dig af, når du bruger proxyservere til din internetbrowsing, som vi taler om senere.

En proxy kan være fysisk placeret hvor som helst. Du kan oprette en proxy på din hjemmecomputer, eller du kan distribuere en til skyen. Det vigtigste, der betyder noget, er, at proxyen har de konfigurationer, du har brug for til den funktionalitet, du ønsker.

Husk bare, at en proxy fungerer som et fancy IP-adressefilter. I lighed med filtre er der forskellige slags proxyer, og de har alle deres specifikke anvendelser.

For at komme i gang, lad os tale om den mest almindelige form for proxy, og hvordan den fungerer, den fremadrettede proxy.

Sådan fungerer en proxy

Når du hører eller ser folk tale om fuldmagter, henviser de højst sandsynligt til fremadrettede fuldmagter. Disse er de mest almindelige typer proxy, fordi de let håndterer, hvad de fleste har brug for. Fremadrettede fuldmagter fungerer som mellemmand mellem dine anmodninger og den server, du prøver at oprette forbindelse til.

Den måde, en proxy fungerer på, er, at du først fremsætter en anmodning, for eksempel prøver du at gå til GitHub. Så du skriver URL'en og trykker på enter. I stedet for at forbinde dig direkte til GitHub med din computers IP-adresse, bliver din anmodning aflyttet af proxyen med en proxy.

Derefter tager proxyen din anmodning, opdaterer den og sender den fra sin egen IP-adresse. Dette kan fjerne din IP-adresse og identificerende oplysninger fra anmodningen til GitHub-serveren fuldstændigt.

En af måderne, som fuldmagter håndterer ændring af din anmodning, er direkte i anmodningsoverskrifterne, den sender til serveren. En proxyanmodning kan indstille overskrifter som Videresendt og Via i den oprindelige anmodning, før den sender beskeden til den server, du prøver at få oplysninger fra.

Når fuldmægtigen har opdateret oplysningerne fra din anmodning, sender den din omformaterede anmodning til GitHub-serveren. Denne server mener nu, at din anmodning er kommet fra en anden placering, og den sender de ønskede data tilbage gennem denne placering.

Derefter tager proxyen dataene fra GitHub-serveren og foretager nogen kontrol, den er konfigureret til at gøre med disse data. Det kunne kontrollere for ondsindede scripts eller andre sikkerhedsproblemer. Derefter sender den endelig dataene tilbage til din computer, og din side indlæses.

En proxyserver er ikke nødvendigvis begrænset til en bruger ad gangen. Der kan være flere personer, der sender anmodninger via den samme proxy, og de kan alle dele de samme fordele. Der er mange grunde til, at du måske bruger en proxy, selvom det er en delt.

Hvorfor bruger du en proxy?

Nu hvor du ved hvad en proxy er, er det godt at kende nogle af de almindelige brugssager for dem.

 • Du kan øge netværkssikkerheden ved at kryptere anmodninger

  ○ Forhindre hackere i at opfange følsomme oplysninger

  ○ Bloker malware-sider fra dit rigtige netværk

 • Du kan sænke mængden af ​​netværkstrafik ved at cache websteder

  ○ Cache-websteder, så der kun foretages en anmodning til webstedet, uanset hvor mange brugere der er på proxyen

 • Du kan kontrollere, hvordan folk bruger internettet

  ○ Bloker specifikke domæner

  ○ Overvåg og log alle webanmodninger

 • Du kan komme omkring blokke, der er oprettet af virksomheder og lande

  ○ Få adgang til indhold fra et andet land

  ○ Kom rundt i virksomhedens firewalls

Dette er ikke en omfattende liste over alt, hvad du kan gøre med fuldmagter, men jeg ville også medtage nogle af de andre fordele, der ikke helt falder ind under de typiske kategorier.

 • Du har altid blokeret cookies
 • Du har altid blokeret annoncer
 • Du kan få adgang til det dybe web
 • Det fjerner enhver søgning, der skræddersyer eller sporer dine tidligere søgninger
 • Du kan skrotte data
 • Du kan undersøge din konkurrence

Forskellige typer af fuldmægtige

Der er mange forskellige typer proxyer, der dækker næsten enhver konfiguration, du kan tænke på. Her giver jeg dig et hurtigt overblik over 14 forskellige proxytyper.

Gennemsigtig proxy

Transparente fuldmagter er den enkleste form for proxy. De videregiver alle dine oplysninger, men med proxyens IP-adresse. Disse fuldmagter tilbyder ikke nogen form for beskyttelse af privatlivets fred.

De fortæller serveren, at du sender din anmodning til, at anmodningen kommer via en proxy. Dette er nok til at komme rundt i enkle IP-forbud. En almindelig anvendelse af gennemsigtige fuldmagter er opsætning af webstedsfiltrering, som skoler og virksomheder gør.

Anonyme fuldmagt

Anonyme fuldmagter er en almindeligt anvendt type proxy. De videregiver aldrig din IP-adresse til det websted, du gennemsøger, selvom de vil identificere sig som en fuldmægtig i anmodningen. Dette hjælper med at holde din browsingaktivitet privat.

Når du ikke vil have målrettede annoncer, der følger dig rundt på internettet, eller du ikke vil have din placering knyttet til din anmodning, er dette nogle standardproxyer, der skal bruges. Dette er normalt nok til at omgå de fleste målretningsaktiviteter, men der er stadig en chance for, at dine oplysninger kan blive afsløret.

Proxy med høj anonymitet

Disse fuldmagter er den mest sikre type, fordi de ikke videregiver din IP-adresse og personlige data, og de identificerer sig ikke som en proxy, når de fremsætter anmodninger. De ændrer også sporadisk den IP-adresse, de bruger til anmodninger. Det er det, der giver høj anonyme fuldmagter mulighed for at give dig mest privatliv online.

TOR-browseren bruger denne type proxy. Da IP-adressen ændres lejlighedsvis, gør det det ekstremt svært for servere at holde styr på, hvilken trafik der tilhører hvilken klient. Hvis du ikke ønsker at blive sporet, er dette den bedste mulighed.

Forvrængning af proxy

En forvrængende proxy fungerer på samme måde som en anonym proxy, medmindre den passerer en IP, der med vilje er falsk. Det identificerer sig selv som en proxy og bruger den falske IP-adresse i anmodninger. Dette er fantastisk, når du vil fremstå som om du var på et bestemt sted.

Dette er nyttigt, når du vil omgå specifikke indholdsbegrænsninger. Det er som om du vælger den IP-adresse, du vil have proxyen til at bruge.

Proxy til beboelse

Residential proxies er proxies, der bruger ægte IP-adresser. Det betyder, at de er adresserne på rigtige computere. Dette er de bedste typer proxyservices, der skal bruges, fordi de ligner almindelige klienter for servere.

Enhver af de proxytyper, der hidtil er diskuteret, kan være en beboerproxy. Så længe proxyens IP-adresse er knyttet til en fysisk enhed, er disse typer proxyservices tendens til ikke at kunne detekteres, og de kommer omkring nogle af de geografiske problemer, andre proxytyper har.

Datacenterproxy

Disse er slags det modsatte af boligproxyer. Datacenterproxyer har computergenererede IP-adresser, der ikke er knyttet til en rigtig enhed. Det er som at have en proxy i skyen.

En fordel ved denne form for proxy er deres hastighed. Normalt har cloudtjenesteudbydere utrolige internetforbindelser, der giver dig hastigheder, som du ellers ikke kunne få. Selvom de alle deler lignende IP-adresser, kunne en server være vært for hundredvis af datacenterproxyer.

Offentlig fuldmagt

Af alle proxytyper er disse de mest usikre, upålidelige fuldmagter, der er tilgængelige. De kan gå ned når som helst, og mange er oprettet af hackere til at stjæle data. Den eneste grund til, at folk stadig bruger dem, er fordi de er gratis.

Selvom det ikke er svært at finde lister over gratis offentlige fuldmagter, er det en udfordring at finde gode. Du ved aldrig, hvem disse fuldmagter er vært for, og det er en kæmpe indsats at sende nogen af ​​dine følsomme oplysninger gennem en. Ethvert antal brugere kan til enhver tid være på en offentlig proxy, og der er ingen, der regulerer, hvem der bruger den.

Privat fuldmagt

Private fuldmagter har en vis tvetydighed omkring, hvad de er, fordi de er defineret af den udbyder, der tilbyder tjenesten. Dette kan betyde, at din proxy kun kan bruges af en klient ad gangen, eller at din proxy har brug for godkendelse, før du kan bruge den. Disse er som mere pålidelige versioner af offentlige fuldmagter.

En privat proxy kan være gennemsigtig eller have høj anonymitet, svarende til nogle af de andre ovenfor, som f.eks. Bolig- eller datacenterproxyen. Denne proxytype har mere at gøre med, hvem der kan oprette forbindelse til den, end hvordan den håndterer dine anmodninger.

Dedikeret proxy

En dedikeret proxy er som en bestemt type privat proxy. Det betyder bare, at proxyen ikke kan deles af flere klienter på samme tid. Så kun en klient kan oprette forbindelse og sende anmodninger.

Dette hjælper med at forhindre, at proxys IP-adresse bliver forbudt af forskellige websteder og tjenester. Det er en af ​​måderne, som en proxyudbyder kan kontrollere, hvem der har adgang til proxyen for at sikre, at den ikke misbruges.

Delt proxy

Dette er nogle af de billigste proxyer, der er tilgængelige, og de fungerer som delte servere. Kunder samler hinanden og deler omkostningerne til proxyen, og de kan alle få adgang til den på samme tid. Delte fuldmagter har en mere kompleks arkitektur, fordi de håndterer mange anmodninger på samme tid.

Afhængigt af hvordan ressourcer tildeles på den delte proxy, kan anmodninger være langsommere end over din egen IP-adresse. Fordi det håndterer flere anmodninger fra flere brugere, er konfigurationerne af disse typer af fuldmagter mere kritiske end de andre.

Roterende proxy

Roterende fuldmagter fungerer lidt anderledes end de andre. Hver gang en klient opretter forbindelse til proxyen, oprettes der en ny IP-adresse til den. Så de bruger aldrig den samme IP-adresse mere end én gang.

Hver gang en klient sender en anmodning, genereres der en ny IP-adresse. Sådan fungerer fuldmagter som TOR-browseren for at bevare din anonymitet. En roterende proxy giver et højt niveau af sikkerhed og privatliv, når det kombineres med nogle af de andre typer.

SSL-proxy

Disse fuldmagter følger den samme protokol som HTTPS-anmodninger. 'S' i HTTPS betyder SSL, hvilket betyder, at dine webanmodninger er sikre mellem din klient og den server, du prøver at komme til.

Det betyder, at du får endnu mere sikkerhed, fordi alle dine anmodninger via proxyen er krypteret. De fleste proxies skal bruge dette som standard, men der er stadig en chance for, at du løber ind i nogle, der bruger HTTP.

Omvendt proxy

Omvendte fuldmagter er helt forskellige fra alt, hvad vi hidtil har dækket. En omvendt proxy skjuler IP-adressen på en server, du prøver at sende en anmodning til. Når en server har brug for sikkerhed og fortrolighed fra klienter, er det, når disse typer af fuldmagter kommer ind.

Disse fuldmagter er gode, hvis du har brug for at overvåge adgangen til en server af grunde som at holde klienter fra ikke-overvåget adgang til en database. Det kan også hjælpe med at mindske trafikken på netværket ved at videregive cachelagrede oplysninger i stedet for at stille en forespørgsel hver gang.

Proxy-tjenester

Hvis du har foretaget en hurtig søgning efter proxytjenester, ved du, at der er meget at vælge imellem. Ikke alle er skabt ens, så det er vigtigt, at du ved, hvilke funktioner du vil have fra din proxytjeneste.

De fleste af disse tjenester tilbyder kombinationer af proxy-typer. For eksempel vil du være i stand til at finde boliger, høj anonymitet, SSL-proxyer rullet ind i en tjeneste. Der er et par der skiller sig ud fra de andre, så her er en liste over dem, men sørg for at undersøge dem for at se, om de opfylder dine behov.

 • //smartproxy.com/
 • //www.megaproxy.com/
 • //whoer.net/webproxy
 • //www.proxysite.com/
 • //hide.me/da/proxy
 • //www.kproxy.com/
 • //www.vpnbook.com/webproxy

Proxy server vs VPN

Hvis du er fortrolig med VPN'er (virtuelle private netværk), undrer du dig måske over, hvordan en proxy er anderledes. Hovedforskellen er, at en VPN sikrer al din netværkstrafik, hvor fuldmagter kun sikrer din internettrafik.

Nogle ting, som VPN'er sikrer, at proxies ikke inkluderer FTP-uploads eller downloads og baggrundsoperativsystemprocesser, som opdateringer.

Det eneste, proxies og VPN'er har til fælles, er at de får din internettrafik til at ligne den kommer fra en anden IP-adresse. Det er alt, hvad de har til fælles. Den måde, de håndterer dette på, er vildt anderledes på grund af det, de bruges til.

En fuldmægtig videregiver bare dine internetanmodninger og fungerer som en mellemmand. En VPN på den anden side tunneler al din netværksaktivitet ned til operativsystemniveauet. Proxyer bruges typisk af en enkelt applikation som en browser eller torrenting-klient.

Virksomheder har tendens til at bruge VPN'er til at lade medarbejdere få adgang til virksomhedsressourcer uden at bekymre sig om, at trafikken bliver opfanget eller registreret af en internetudbyder (internetudbyder). Disse er normalt hostet på en fysisk computer et eller andet sted på stedet.

Det fantastiske ved VPN'er er, at de skjuler alt, hvad du laver. Hvis din internetudbyder skulle få en historik over din brug, ville den kun se, at du var forbundet til en VPN. Intet ved din trafik kan ses. Når du opretter forbindelse til offentlig Wi-Fi, er en VPN det mest sikre valg.

Med alle de fordele, der følger med at bruge en VPN, er der stadig gode grunde til, at folk vælger fuldmagter. Til at begynde med er VPN'er typisk dyrere end en proxy. Du har også brug for anstændig computerhardware til at køre en VPN. Forbindelsen er normalt langsommere, end en proxy ville være.

Der er mange tidspunkter, hvor du ikke nødvendigvis har brug for den slags sikkerhed, som en VPN tilbyder. Når du bare vil maskere dine aktiviteter på en enkelt applikation til en lav pris, kan det være værd at overveje en proxy.

Fordele og risici

Nu hvor du ved alt om fuldmagter, er her en liste over nogle af fordelene og risiciene forbundet med brugen af ​​dem.

Fordele

 • Sikker og privat internet-browsing
 • Evne til at omgå geografiske begrænsninger
 • Bedre netværksydelse
 • Evne til at kontrollere, hvilke websteder klienter har adgang til
 • Mange typer at vælge imellem, der passer til specifikke behov

Risici

 • Dine anmodninger vender muligvis rigtig langsomt tilbage
 • Ikke alle fuldmagter krypterer dine anmodninger, så dine oplysninger stadig kan løbe ud
 • Gratis eller billige fuldmagter kan oprettes af hackere eller offentlige agenturer
 • Fuldmagter kan forsvinde når som helst
 • Alle dine anmodninger og oplysninger går altid gennem en tredjepart, der kan drives af nogen

Der er mange flere fordele og risici ved at bruge nogen af ​​proxyservertyperne. Derfor er det vigtigt kun at oprette forbindelse til proxyservere, du stoler på. Når du er tilsluttet en betroet proxy, skulle risikoen have været taget i betragtning i konfigurationerne, så du har mindre at bekymre dig om.

Sådan oprettes en simpel proxyserver

Oprettelse af din egen private proxy lyder meget sværere end det er. Du kan oprette en proxy med en computer i dit hus, der er lige så sikker som de fleste proxyer, du kan købe. Det kræver bare tålmodighed og lidt nysgerrighed.

På en Linux-server kan du installere Squid og indstille konfigurationerne til den proxy, du vil oprette. Du kan gøre ting som at blokere bestemte websteder eller kræve godkendelse, før en klient kan oprette forbindelse til proxyen.

Her er en god gennemgang af opsætning af en Squid-proxy på Linux: //devopscube.com/setup-and-configure-proxy-server/

På Windows og Mac har du mulighed for at oprette en proxyserver ved hjælp af Python og Google App Engine. Du bliver nødt til at betale for Google App Engine-tjenesten, men de gør det ret overkommeligt.

Opsætning af en proxy som denne er lidt mere involveret end på Linux, men her er en god tur gennem: //www.hongkiat.com/blog/proxy-with-google-app-engine/

Sådan opretter du forbindelse til en eksisterende proxy

Oprettelse af forbindelse til proxyer er normalt en ligetil proces, når du kender din proxys oplysninger, som dens IP-adresse og portnummer. Uanset hvilket operativsystem du bruger, er proxyservices normalt hurtige at konfigurere.

Normalt går du ind i dine netværksindstillinger og finder ud af, hvor du kan indtaste dine proxyoplysninger. Derefter skal du være i stand til at oprette forbindelse, og en webside vises muligvis, hvis der er et godkendelsestrin inkluderet af proxyen. Sådan ser det ud på Windows og Ubuntu.

Konklusion

Nu ved du alt om proxyservere fra hvad de er til hvordan man opretter en til dig selv! Jeg har oprettet en lille proxy på mit hjemmenetværk, og det gør nogle ting meget lettere at få adgang til, når jeg er væk hjemmefra.

Jeg skriver også om andre tilfældige ting inden for teknologi, som maskinindlæring og VR. Du skal følge mig på Twitter for at lære ting, der bare er seje nogle gange. Derudover har jeg et websted, hvor du kan tjekke mine andre artikler og se min langsomme overgang fra det nuværende sted til mit skinnende nye.