Google-kontogendannelse: Sådan ændres din Gmail-adgangskode

Der er en række grunde til, at du måske vil ændre din Gmail-adgangskode. Måske glemte du det, eller måske blev din konto hacket.

Uanset årsagen er det ikke for svært at gøre. Og denne guide fører dig gennem processen trin for trin, så du kan logge ind på Google med tillid.

Sådan ændres din Gmail-adgangskode

Hvis du kender din nuværende adgangskode, men bare vil ændre den af ​​en eller anden grund (sandsynligvis en sikkerhedsrelateret årsag), skal du følge disse trin for at opdatere den.

Trin 1: Log ind på din Google-konto (eller åbn den, hvis du allerede er logget ind).

Bemærk - dette er ikke Gmail. Dette er din faktiske Google-konto på //myaccount.google.com. Det ser sådan ud:

Du logger bare ind ved hjælp af dit brugernavn og din nuværende adgangskode.

Trin 2: Find indstillingerne for sikkerhed og adgangskode

Når du er logget ind og på startsiden, ser du en menulinje til venstre. Find fanen "Sikkerhed" der, og klik på den (påpeget på billedet ovenfor).

I sikkerhedsindstillingerne kan du rulle ned, indtil du ser "Log ind på Google":

Du får vist en lille fane "Adgangskode" (og sidste gang du opdaterede din adgangskode) der. Hvis du klikker på fanen adgangskode, fører det dig til login-siden igen.

Trin 3: Skift din adgangskode

Bare log ind, så ser du dette skærmbillede:

Det beder dig om at indtaste en ny adgangskode - og giver dig endda nogle tip om, hvordan du opretter en dejlig stærk adgangskode.

Tip: Hvis du har en adgangskodeadministrator, som LastPass eller 1Password, skal den generere og gemme en super sikker adgangskode til dig.

Du bliver nødt til at indtaste denne adgangskode igen for at bekræfte den, og klik derefter på "Skift adgangskode" (den store blå knap nederst). Nu kan du med glæde logge tilbage på Gmail, YouTube og alle andre Google-relaterede tjenester.

Hvad skal jeg gøre, hvis du har glemt din Gmail-adgangskode

Hvis du har glemt din Google-adgangskode, skal du ikke bekymre dig - du kan nulstille den med få trin.

Først skal du følge et par trin for at gendanne din konto.

Trin 1: Fortæl Google, at du ikke kan huske din adgangskode

Google skal sørge for, at det er dig, der prøver at gendanne din konto. Ellers kunne nogen gøre dette for at nulstille din adgangskode uden din tilladelse eller viden.

Først, når du har indtastet din e-mail-adresse, vil Google bede dig om at indtaste den sidste adgangskode, du husker at have arbejdet. Men det kan du formodentlig ikke huske, da du har glemt din adgangskode ...

Så hvis du ikke ved det, kan du klikke på "Prøv en anden måde" nedenfor:

Trin 2: Identitetsbekræftelse

Når du klikker på denne knap, fører det dig til en verifikationsskærm med en anden kommunikationsmetode valgt, normalt via en mobilenhed:

Hvis du klikker på Ja, vises en ny skærm med en numerisk kode som denne:

Du bliver nødt til at kontrollere din telefon for en lille pop-up fra Google (min kom fra Gmail). Når du klikker på det (det dukker op på din startskærm, selvom din telefon er låst), fører det dig til denne skærm:

Klik på "Ja", og du får vist en ny skærm (på din telefon) med tre numre. En af dem skal matche nummeret på din kontogendannelsesside:

Sikker nok, 70 matches (se ovenfor), så klik på det nummer.

Trin 3: Endelig verifikation

Derefter fører det dig til en anden skærm, der beder om et andet bekræftelsestrin (normalt en anden e-mail-adresse, hvor Google kan sende en bekræftelseskode):

Klik på "Send", og snart får du koden i din anden e-mail. Åbn bare e-mailen fra Google, når du modtager den - den ser sådan ud (med dine egne oplysninger derinde):

Tag den sekscifrede kode, og indtast den, hvor du bliver bedt om det i Googles proces til kontogendannelse:

Trin 4: Indtast en ny adgangskode

Når du har indtastet denne kode, skal du klikke på "Næste". Du føres til en skærm, hvor du skal indtaste (og indtaste igen) din nye valgte adgangskode.

Igen kan du sammensætte en eller bruge en adgangskodeadministrator til at generere en rigtig god til dig.

Klik derefter på næste, og du får en god ny adgangskode gemt i Google! Gå bare tilbage til Gmail, eller hvor som helst du prøver at logge ind, og gør det med din nye adgangskode. Og du skal være klar!

Bonustip: Sådan ændres dine Google-konto-bekræftelsesmetoder

Hvis du har angivet en forældet e-mail-adresse som din "backup" eller e-mail-adresse til gendannelse, skal du ændre den.

Gå tilbage til //myaccount.google.com/, og klik igen på fanen Sikkerhed. Rul lidt ned, og du vil se "Måder, vi kan bekræfte, at det er dig."

Hvis du har brug for at ændre dit telefonnummer eller din e-mail, skal du blot klikke der og det fører dig til en skærm, hvor du kan opdatere denne info. Google får dig til at logge ind igen - for det første kan du aldrig være for forsigtig.