Sådan krypteres hele dit liv på mindre end en time

"Kun paranoiden overlever." - Andy Grove

Kunstner kredit: “Forbundet med fortiden” af Federico Uribe. 2012. Elektriske kabler på lærred.

Andy Grove var en ungarsk flygtning, der undslap kommunisme, studerede ingeniørarbejde og i sidste ende førte pc-revolutionen som administrerende direktør for Intel. Han døde tidligere i år i Silicon Valley efter en lang kamp med Parkinsons sygdom.

Når en af ​​de mest magtfulde mennesker i verden opmuntrer os til at være paranoide, bør vi måske lytte.

Og Grove er ikke den eneste magtfulde person, der opfordrer til forsigtighed. Selv direktøren for FBI - den samme embedsmand, der for nylig betalte hackere en million dollars for at låse op for en skytes iPhone - opfordrer alle til at dække deres webkameraer.

Men du adlyder loven. Hvad skal du bekymre dig om? Som mottoet for Det Forenede Kongeriges overvågningsprogram minder os om: "Hvis du ikke har noget at skjule, har du intet at frygte."

Nå, lovlydige borgere har grund til at frygte. De har grunde til at sikre deres enheder, deres filer og deres kommunikation med deres kære.

"Hvis man ville give mig seks linjer skrevet af den mest ærlige mands hånd, ville jeg finde noget i dem for at få ham hængt op." - Kardinal Richelieu i 164

I denne artikel vil jeg vise dig, hvordan du kan beskytte dig selv ved at udnytte avanceret kryptering. I et enkelt møde kan du tage store skridt mod at sikre dit privatliv .

Sund fornuft sikkerhed for alle

For at være klar er alt, hvad jeg anbefaler her, 100% gratis og 100% lovligt. Hvis du gider at låse dine døre om natten, bør du gider ved hjælp af kryptering.

“Vær forberedt” - Scoutmottoet

Lad os blive forberedt.

For det første et par definitioner. Når jeg bruger udtrykket "angriber", mener jeg enhver, der prøver at få adgang til dine data, som du ikke har givet udtrykkelig tilladelse til - hvad enten det er en hacker, et selskab eller endda en regering.

Og når jeg bruger udtrykkene "privat" eller "sikker", mener jeg det med rimelighed. Virkeligheden er, at - så længe mennesker er involveret - intet system nogensinde vil være 100% privat eller 100% sikkert.

Så længe din telefon, computere og konti er tilstrækkeligt beskyttet, forbliver deres indhold en "krypteret klump", og der er ikke meget nogen - uanset hvor magtfulde de er - kan gøre ved det.

Tip nr. 1: Brug tofaktorautentificering i din indbakke

Din indbakke er skeletnøglen til dit liv. Hvis en hacker kompromitterer det, kan de ikke kun læse dine e-mails, de kan bruge det til at nulstille dine adgangskoder til stort set alt. Dette inkluderer sociale mediekonti og endda bankkonti.

Den enkleste ting, du kan gøre for dramatisk at forbedre din personlige sikkerhed, er at aktivere tofaktorautentificering i din indbakke.

Grundlæggende er tofaktorautentificering et andet sikkerhedslag, når du logger på. Det involverer normalt at modtage en sms med en speciel kode, når du logger ind på din konto.

To-faktor-godkendelse reducerer sandsynligheden for, at din indbakke bliver hacket væsentligt.

Hvis du bruger Gmail, skal du aktivere tofaktorautent her.

Nu.

Helt seriøst.

Jeg vil stadig være her, når du kommer tilbage.

Tip nr. 2: Krypter din harddisk

Både Windows og MacOS har indbygget kryptering på fuld disk. Du skal bare tænde den.

Tip nr. 3: Tænd din telefons adgangskodebeskyttelse

Identifikation af tommelfinger er bedre end ingenting, men det er ofte ikke nok.

Det femte ændringsforslag (mod selvinkriminering) giver dig mulighed for at holde dit kodeord hemmeligt. Men en domstol kan tvinge dig til at låse din telefon op med dit fingeraftryk.

Du kan heller ikke nøjagtigt ændre dit fingeraftryk, når en angriber får fat i det.

En hacker får normalt 10 forsøg, før din telefon helt låser dem ud. Så hvis din firecifrede adgangskode er en af ​​disse almindelige, skal du ændre den.

1234 99991111 33330000 55551212 66667777 11221004 13132000 88884444 43212222 20016969 1010

Pro-tip : Hvis du insisterer på at aktivere fingeraftryksidentifikation for nemheds skyld og altid bliver arresteret, skal du straks slukke for din telefon. Når myndighederne tænder din telefon igen, kan de ikke låse den op uden din adgangskode.

Tip nr. 4: Brug forskellige adgangskoder til hver tjeneste.

Adgangskoder er i sagens natur usikre.

Mark Zuckerberg brugte adgangskoden "dadada" på sin LinkedIn-konto. Tidligere på året, da hackere frigav 117 millioner kombinationer af e-mail-adgangskoder, var hans blandt dem. Hackere kunne derefter bruge sin e-mail og adgangskode til at få adgang til hans Twitter- og Pinterest-konti.

Så brug ikke den samme adgangskode mere end et sted.

Selvfølgelig er det svært at huske masser af adgangskoder, så brug en adgangskodeadministrator.

Tip nr. 5: Send private tekstbeskeder med Signal

Signal er en populær messaging-tjeneste, der fik en perfekt score fra Electronic Frontier Foundation. Du kan gøre alle de ting, du normalt ville gøre via tekstbeskeder, som at have gruppemeddelelser og sende fotos og videoer. Bortset fra at alt er krypteret.

Signal er gratis, open source og tilgængeligt i iOS- og Android-appbutikker. Jeg var i stand til at konfigurere det og starte beskeder sikkert med venner og familie på mindre end 5 minutter.

Trin # 1: Installer signal

Trin # 2: Inviter venner til at installere det

Trin # 3: Send beskeder

Tillykke - du kan nu tale med dine venner og familie om hvad du vil, og det vil være praktisk umuligt for nogen at spionere på din samtale.

Du kan også bruge Signal til at foretage sikre telefonopkald.

Tip nr. 6: Din browsers inkognitotilstand er ikke privat nok

Selvom du bruger Chrome's "Incognito Mode" eller Firefox "Private Browsing", vil følgende parter stadig være i stand til at snuse ind på din netværksaktivitet:

  • Internetudbydere
  • Systemadministratorer med ansvar for netværket på din skole, arbejdsplads eller hvor som helst komme online
  • Google eller den, der oprettede din browser

Internet Explorer, Safari, Opera og andre browsere er ikke mere private.

Hvis du vil have en rimelig privat browsing (intet system kan nogensinde være 100% sikkert), skal du bruge Tor.

Tip nr. 7: Gennemse privat med Tor

Tor står for “The Onion Router”, som er en henvisning til brugen af ​​mange løglignende lag for at maskere netværksaktivitet. Det er gratis, open source og rimeligt let at bruge.

Trin # 1: Download Orbot

Trin # 2: Download Orfox-browseren

Trin # 3: Åbn Orbot

Trin 4: Åbn Orfox

Trin # 5: Bekræft, at det fungerede

Besøg check.torproject.org for at kontrollere, at alt fungerer. Tillykke - du kan nu bruge internettet med ro i sindet, at det ville være ekstremt vanskeligt for nogen at spore dig.

Tip nr. 8: Søg privat

Hvis Tor ikke er praktisk nok for dig, kan du i det mindste søge privat ved hjælp af DuckDuckGo, den søgemaskine, der ikke sporer dig.

DuckDuckGo har ikke alle tusindvis af ingeniørår hældt i sin søgemaskine, som Google har, men det har en genvej til at få krypterede Google-søgninger, når du har brug for dem. Du skal bare prefikse din søgning med! Google

Jeg opfordrer dig til at læse computersikkerhedsekspert Bruce Schneiers bog "Data and Goliath: The Hidden Battles to Collect Your Data and Control Your World." Jeg lærte masser af det og lytter til det en anden gang.

Data og Goliat: De skjulte slag for at indfange dine data og kontrollere din verden

Rediger beskrivelse amzn.to

Jeg skriver kun om programmering og teknologi. Hvis du følger mig på Twitter, spilder jeg ikke din tid. ?