Computernetværk - Traceroute forklaret

Ifølge Wikipedia tracerouteer:

et diagnostisk værktøj til computernetværk til visning af ruten (stien) og måling af forsinkelser i forsendelsen af ​​pakker på tværs af et Internet Protocol (IP) -netværk. Rutens historie registreres som rundturstiderne for de pakker, der modtages fra hver på hinanden følgende vært (fjernknude) i ruten (stien); summen af ​​gennemsnitstiderne i hvert hop er et mål for den samlede tid brugt på at etablere forbindelsen. Traceroute fortsætter, medmindre alle (tre) sendte pakker går tabt mere end to gange, så er forbindelsen mistet, og ruten kan ikke evalueres. Ping beregner derimod kun de sidste rundturstider fra destinationspunktet.

traceroute kan bruges til at finde den hurtigste kilde at downloade data fra og bruges ofte af penetrationstestere til at indsamle oplysninger om et netværk.

Hvordan data bevæger sig over internettet

Hver computer på sporingen identificeres af dens IP-adresse eller dens unikke netværksforbindelse.

- The journey from one computer to another is known as a hop. - The amount of time it takes to make a hop is measured in milliseconds. - The information that travels along the traceroute is known as a packet.

Her er nogle vigtige detaljer om en traceroute:

  • Stien fra en computer til en anden kaldes et hop
  • Humle måles i millisekunder
  • Oplysninger, der bevæger sig langs sporvognsbanen kaldes en pakke

Hvis en traceroute ikke har adgang til en computer, viser den "Request time out." Hver humlekolonne til computere, der ikke var adgang til, viser en stjerne i stedet for et millisekundtælling.

Anvendelse

De fleste implementeringer af traceroutegiver brugeren mulighed for at specificere antallet af forespørgsler, der skal sendes hvert hop, tiden til at vente på hvert svar, porten, der skal bruges osv.

Her er et simpelt eksempel på Linux:

[[email protected] ~]# traceroute -w 3 -q 1 -m 16 www.google.com traceroute to www.google.com (216.58.200.36), 16 hops max, 60 byte packets 1 192.168.4.2 (192.168.4.2) 0.136 ms 2 * 3 * 4 * 5 * 6 * 7 * 8 * 9 * 10 * 11 * 12 * 13 * 14 * 15 * 16 *

I eksemplet ovenfor er de valgte muligheder at vente i tre sekunder (i stedet for fem), kun sende en forespørgsel til hvert hop (i stedet for tre), begrænse det maksimale antal humle til 16, inden de giver op (i stedet for 30) , med www.google.com som den endelige vært.

Dette kan hjælpe med at identificere forkerte definitioner af routingtabeller eller firewalls, der muligvis blokerer ICMP-trafik eller UDP med høj port i Unix-ping til et websted. Bemærk, at en firewall muligvis tillader ICMP-pakker, men ikke tillader pakker med andre protokoller.

IP-subnetberegner

Selvom det ikke er strengt relateret til traceroutes, er en IP-subnet-regnemaskine et nyttigt værktøj, når du kører netværksdiagnostik.

IP-subnet-regnemaskiner hjælper med at opdele IP-netværk i subnetværk ved at beregne passende netværksadresser, undernetmasker, udsendelsesadresser og værts-IP-intervaller. For enkle netværk (som et hjemme-LAN) kan det være meget let at identificere de relevante værdier, men for mere kompleks subnetting er en IP-subnetberegner et fremragende værktøj.

Her er et par online IP-subnet-regnemaskiner:

  • //www.calculator.net/ip-subnet-calculator.html
  • //www.subnetonline.com/pages/subnet-calculators/ip-subnet-calculator.php
  • //www.tunnelsup.com/subnet-calculator/