10 tip til succes, når du lærer at kode

Dette indlæg blev oprindeligt offentliggjort på Coder-Coder.com.

Hvis du lærer dig selv at kode, kan du have flere spørgsmål end svar, når du starter.

Hvad har du brug for at lære? Hvordan finder du ud af, hvordan du løser fejl? Og hvordan forbliver du motiveret, når det bare virker som en umulig opgave?

Hvis du er bekymret for dine chancer for succes med kodning, skal du ikke bekymre dig. Tjek disse 10 tip - jeg håber, de vil opmuntre og motivere dig!

1. Har et konkret mål i tankerne.

Et af de mest almindelige spørgsmål, jeg får fra folk, der ønsker at være kodere, er: "Hvilket sprog skal jeg lære?"

Det er forståeligt, men dette er i sidste ende det forkerte spørgsmål til at begynde med.

Det første spørgsmål, du virkelig skal stille, er: "Hvad er mit endelige mål med at lære at kode?"

Det er som at tage en ferie - ingen tager på ferie uden at have et bestemt sted, som de vil hen. Og ingen lærer at kode bare for at lære at kode. Der er altid en grund.

Du vil lære at kode til ... hvad?

Tag dig tid og tænk over, hvad dit endelige mål er. Når du har det, kan du derefter arbejde dig baglæns og finde ud af, hvad du skal gøre for at opnå det!

Stadig ikke sikker på, hvad dit mål med at lære at kode er? Her er nogle almindelige:

  • Jeg vil have et job hos en virksomhed i min by for at få en stabil indkomst.
  • Jeg vil starte min egen virksomhed med at lave hjemmesider til små virksomheder.
  • Jeg vil tjene penge ved at oprette mobilapps.
  • Jeg ønsker at arbejde ved en teknisk opstart.

Hvis du ikke ønsker at spilde tid og ikke vil vandre uden mål, skal du helt sikkert bestemme, hvad dit # 1 mål i alt dette er.

2. Vælg en plan og hold dig til den.

En fantastisk del om at lære dig selv at kode online i disse dage er, at der er SÅ mange tutorials og artikler, som du kan lære af! Du kan lære noget ved at søge efter videoer eller artikler om dette emne.

Ulempen ved det er imidlertid, at fordi der er så mange ressourcer til rådighed, kan det være svært at finde den bedste. Det store antal kan forståeligt nok være overvældende.

Mit råd? Du skal ikke bekymre dig om at bruge masser af tid på at lede efter den absolutte bedste tutorial til at lære X, Y eller Z.

Vælg bare en.

Selvom det ikke er det bedste i verden, er det meget sandsynligt, at det i det mindste er rimeligt godt! Det er meget vigtigere, at du gennemgår og gennemfører det end at sikre dig, at du har den bedste.

Og lad os være ærlige - at bruge tid på at købe online kurser og hoppe rundt kan være tyndt tilsløret udsættelse og manglende fokus.

Vælg bare noget, og hold dig til det indtil slutningen (medmindre det virkelig er forfærdeligt). Du kan altid gennemgå en anden tutorial-video, hvis du ikke kunne lide den sidste!

3. Det er et maraton, ikke en sprint.

Der er mange blogindlæg og videoer derude, der lover, at du kan lære programmering og lande et job om 3 eller 6 måneder. Nu er det muligvis muligt, men der er en masse hvis.

Hvis du ikke i øjeblikket behøver at arbejde på fuld tid, hvis du har pengene (især kodende bootcamps koster op til $ 10.000), og hvis du kan følge med i tempoet ... så ja, du kan muligvis lande en fuld -tidsjob som webudvikler.

Mit problem med dette er, at forfremmelse af dette giver folk et meget optimistisk billede af, hvor let det er at komme ind i kodning. Og de er i en uhøflig opvågnen, når de indser, hvor svært det faktisk er.

Jeg har venner, der gik gennem et bootcamp og var i stand til at få et job som programmør i løbet af få måneder. Men fra de mennesker, jeg kender eller har hørt, som ikke havde bootcamp-oplevelsen og i stedet lærte sig selv, tog det dem meget længere tid, som 1-2 år.

Hvis du vil høre en virkelighedshistorie om nogen, der lærer sig selv at kode, skal du læse mit interview med Owen. Han havde et fuldtidsjob og et lille barn, men lærte sig selv at kode ved at vågne op før daggryet næsten hver dag og male det ud i to år.

Han landede for nylig et fuldtidsjob til webudvikler, men det var efter lang tid med meget, meget hårdt arbejde.

Jeg prøver slet ikke at afskrække dig, men vil give dig et mere realistisk billede af, hvordan det at lære at kode er. Det er bestemt muligt! Men forvent, at det tager et år eller mere at komme dit, du vil, ikke kun et par måneder.

4. Langsomt og stabilt vinder løbet.

Nu ved du, at lære at kode er en ret vanskelig proces. Men prøv også at undgå at brænde ud, når du forbrænder den midnat eller kl.

Nogle mennesker vil lære alt så hurtigt som muligt og begynde at forsøge at lægge 5 timer om dagen efter at have fået arbejdet.

Igen, selvom dette måske er muligt for nogle mennesker, kan det være for meget for andre. Der er en reel fare for at udmætte dig selv og ende med at holde op. Og det at stoppe er nøjagtigt hvad du vil undgå at gøre!

Så hvordan lærer du at kode uden at brænde ud og stoppe?

Mål for en bæredygtig mængde fremskridt. Start langsomt, 30 minutter eller 1 time om dagen. Eller noget som 1-2 timer et par gange om ugen.

Jo mere tid du kan bruge, jo flere fremskridt kan du selvfølgelig gøre. Men hvis du starter langsomt, kan du gradvist øge den tid, du bruger på kodning.

Og når du først har udviklet denne vane, vil det være lettere at fortsætte på din læringsvej uden at give op og holde op.

5. Sammenlign ikke dine fremskridt med andre ...

Dette er vanskeligt råd at følge, men når du stræber efter et mål, så prøv ikke at sammenligne dig selv med andre.

På den ene side kan det være godt at se, hvordan du holder op med andre mennesker, der gør det samme som dig. Men på den anden side, i en tid med konstante sociale medier, gør sammenligninger dig ofte modløs.

Nøglen til at lykkes er at holde hovedet nede og ikke bekymre sig om andres fremskridt. Bare bekymre dig om din egen.

Andre mennesker lærer måske hurtigere eller langsommere end dig, og det er fint. Alle har en anden livssituation og et andet tempo i læringen.

Jo mindre du tænker på, hvordan du sammenligner med andre, jo mere vil du være i stand til at fokusere på din egen vej.

... men få venner med dine jævnaldrende!

Selvom du ikke konstant skal sammenligne dig selv med andre, er jeg slet ikke fortaler for, at du lukker dig helt væk fra resten af ​​verden.

Faktisk, hvis du selv lærer at kode online, kan det hurtigt blive meget ensomt.

At finde andre, der gør det samme som du er, og få venner med dem, kan være en vigtig kilde til motivation.

Hvorfor?

For det første kan det være meget opmuntrende at vide, at der er andre derude, der kæmper med de samme problemer, som du er.

Og venner kan hjælpe hinanden med problemer. At have mere end et synspunkt kan hjælpe med at finde en bedre løsning i stedet for kun at være afhængig af dig selv.

Hvis du lærer at kode i en fysisk skole, så prøv at studere sammen med andre studerende. Hvis du lærer online, skal du prøve at finde kodende samfund, hvad enten det er i Meetups, Facebook-grupper dedikeret til webudvikling eller på sociale medier som Instagram.

Opbygning af venskaber og forbindelser hjælper dig med at forblive motiveret, mens du forfølger dine mål, og du kan også hjælpe med at motivere andre!

6. Lav en vane med at tilpasse kodning i din daglige tidsplan.

Det kan være virkelig svært at finde tid til at kode. Når alt kommer til alt, lever vi alle meget travle liv, ikke?

Men hvis du kan udvikle en vane med at kode hver dag eller et par gange om ugen, vil du være på den rigtige vej.

At udvikle vaner (hvad enten det er godt eller dårligt) er som at sprænge et spor i ørkenen. Første gang du går ned ad stien, er det svært, fordi der ikke er nogen klar sti. Men jo flere gange du går ned ad stien, jo klarere bliver det over tid. Endelig, efter lang tid, vil stien være klar, flad og let at gå på.

At skabe en vane er sådan - de første par gange, du sidder ned for at kode, vil det sandsynligvis være meget vanskeligt. Men hvis du holder på med det, bliver din hjerne vant til mønsteret. Og vores hjerner kan lide rutiner, så du finder ud af, at det over tid vil føles lettere at starte vanen.

Der er et par måder, du kan prøve at få vaner til at holde fast.

En af de vigtigste er at indstille en “trigger”, der vil ske lige før din nye vane. For eksempel kan du prøve at tilpasse kodning til din morgenrutine ved at sætte dig ned ved dit skrivebord for at kode lige efter at du har lavet din første kop kaffe eller te til dagen.

Eller om aftenen kan du begynde at arbejde med kodning lige efter at have ryddet op efter middagen.

Uanset hvad det er, er nøglen til at fortsætte en vane at gentage det over tid.

7. Lær at undersøge emner og løse problemer.

At vide, hvordan man selv kan løse problemer er en af ​​de vigtigste, om ikke DEN vigtigste færdigheder, du kan have som webudvikler.

Du tror måske, at erfarne webudviklere kender svarene på alt med det samme. Det er slet ikke sandt!

Selvom de naturligvis måske kender nogle ting udenad, er der meget, som de stadig ser op på Google (eller DuckDuckGo). Dette gælder bestemt for mig selv, og jeg har været i branchen i 7 år nu!

Så nu hvor du kender hemmeligheden bag webudviklere, hvordan kan du blive god til denne vigtige færdighed?

Øve sig!

Når du sidder fast, skal du bruge lidt tid på at søge efter det problem, du har, eller den fejlmeddelelse, du får, før du prøver at bede om hjælp.

Jeg vil ofte søge på "X virker ikke", fordi det viser Stack Overflow-indlæg fra folk, der er stødt på det samme problem som mig.

Et andet tip er at slå op og læse gennem enhver dokumentation for det værktøj eller den software, du kan finde.

Og selv når du først har fundet løsningen, hvis du har mere tid, skal du undersøge det generelle område. Ved at gøre dette vil du gøre hver irriterende fejlrettelse til en mulighed for at forbedre dine færdigheder.

Tænk på det på denne måde - første gang du skal slå et problem op, kan det tage 3 timer at finde løsningen. Hvis du husker, hvordan du kom derhen, næste gang du støder på det samme problem, skal det tage dig langt mindre tid.

At lære at løse de mest hyppige problemer, som du sidder fast på, gør dig til en hurtigere og mere effektiv webudvikler.

8. Se ikke bare tutorials - bygg ting!

En af de mest fristende faldgruber, når man lærer at kode, er at læse masser af tutorials og se masser af videoer, men aldrig faktisk øve de faktiske færdigheder, du lærer.

Overvej dette - hvis du talte med nogen, der sagde, at de uddannede sig til at løbe, men det viste sig, at de næsten aldrig løb, ville du begynde at tro, at de alle taler, ikke? Sikker på, du kan bruge lidt tid på at lære teknikker og finde ud af, hvilke typer sko du har brug for. Men på et tidspunkt skal gummiet ramme vejen.

Det er det samme med webudvikling. Ja, det er selvfølgelig meget vigtigt at lære kodningsfærdigheder og måske endda få nogle værktøjer og software, der hjælper med at gøre det lettere. Men hvis du bruger al din tid på passivt at gennemgå tutorials, lærer du faktisk ikke noget.

Jeg lærte webudvikling på jobbet - jeg havde faktisk ikke mulighed for at gennemse YouTube for seje kodende videoer. Ingen tid til det! Jeg havde deadlines til at overholde, og jeg var nødt til at finde ud af, hvordan jeg kunne få min webside til at fungere før da.

Det var en brandprøve, og det var bestemt stressende. Men i bakspejlet var det den bedste måde, jeg kunne have lært. I et par år, der arbejdede som webudvikler, havde jeg lært masser af praktiske færdigheder. Og det hele var ved at bygge ting!

Så mit råd til dig er:

Selvstudier og bøger er fine, endda gode ting. Men når du er færdig med et afsnit eller et kapitel, skal du trykke på pause. Knæk åbn din kodeditor, og gå tilbage gennem det, du har lært. Prøv at replikere et hvilket som helst af de eksempler, som materialet lærte dig.

Det bliver meget sværere end at læse eller lytte, men jeg lover dig, at øve i det virkelige liv vil sikre, at begreberne holder fast.

9. Vær åben for fiasko.

Fejl suger. Vi ønsker alle at klare os godt og ikke begå fejl.

Men at undgå fiasko og fejl er faktisk en frygtelig måde at komme videre på. Fordi det kun er ved at ødelægge, at vi vil lære at gøre det rigtige.

Da jeg startede som junior webudvikler, havde jeg en enorm frygt for at ødelægge det. Hvis jeg sidder fast i noget, hadede jeg at føle, at jeg måtte bede min chef om hjælp, fordi det betød at indrømme, at jeg ikke havde gjort det alene.

Eller endnu værre, hvis jeg lavede en fejl, især hvis det påvirkede et live websted, var det en af ​​de værste ting. For da havde jeg virkelig lavet en kæmpe fejl!

I disse situationer var min øjeblikkelige reaktion, at jeg ikke ville have nogen til at vide, at jeg var mislykket.

Men jeg vidste endnu mere, at den hurtigste (og mest ærlige) måde at rette op på situationen på var at komme rent og tale med min chef for at få hjælp.

Det vil naturligvis afhænge af dit arbejdsmiljø, men efter min egen erfaring kom jeg aldrig i problemer, selv når jeg lavede fejl eller indrømmede, at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle gøre noget.

At være bange for fiasko kan få dig til at forsøge at være "sikker" og undgå situationer, hvor du potentielt kan begå en fejl. Dette vil dog føre til, at du ikke vokser så meget som du kunne.

Selvom det er svært, skal du fortsætte med at skubbe igennem og fortsætte med at prøve. Hvis du laver en fejl, er det ok! Til kodning er det meget usandsynligt, at du er i en bogstavelig livs- og dødssituation. Det mest sandsynlige resultat er, at du forbliver tåbelig eller får kritik.

Og det er dit ego. Sæt dit ego til siden og omfavn fiasko. (Dette er et råd, jeg også prøver at følge mig selv - det er ikke let!) Hvis vi kan være åbne for fiasko og lave fejl, vil vi være meget bedre for det i det lange løb!

10. Lær altid.

Stop aldrig med at lære.

Når du begynder, kan verden af ​​webudvikling virke ekstremt overvældende, fordi der tilsyneladende er hundredvis af færdigheder, som du har brug for at lære.

Når du har lært og øvet et stykke tid, kan du begynde at føle dig mere komfortabel. Selvom det er en god ting, fordi det betyder, at du vokser flere færdigheder og udvikler mere selvtillid, skal du ikke blive stillestående!

Den branche, vi befinder os i, ændrer sig konstant. Og hvis du ikke skifter med det længe nok, kan du gøre dig selv forældet.

Som et eksempel var jeg blevet temmelig god til at bygge layouts ved hjælp af CSS float-ejendommen. Jeg havde hørt om flexbox, og mine kolleger havde endda talt om, hvor fantastisk det er.

Men jeg tøvede med at bruge tid på at lære om denne nye teknologi. Hvis jeg er ærlig, var det fordi jeg var for doven til at lære noget nyt, hvis jeg ikke absolut havde brug for det.

Endelig lærte jeg flexbox. Det tog ikke lang tid, og det andet jeg fik det, sparkede jeg mig selv for ikke at lære det for længe siden.

Nu har jeg forstået vigtigheden af ​​at holde mig opdateret med teknologier. Mens du forsinkede indlæring af flexbox, skadede det ikke rigtig min karriere, men forestil dig hvis jeg aldrig har lært det overhovedet! På et tidspunkt ville jeg ikke være meget salgbar som webudvikler.

Nu skal du ikke føle, at du er nødt til at lære hvert eneste sprog, værktøj og færdigheder, der findes i verden (medmindre du virkelig vil). Hvad du kan gøre er at prøve at lære de nye værktøjer, der er blevet så udbredt, at de er i mainstream.

For eksempel kom React.js og Node.js ud for mange år siden og dominerer nu branchen. Det ville være gode stakke at lære lige nu, hvis du ikke allerede har gjort det.

Så hvordan finder du ud af, hvad der er populært?

Her er nogle af de måder, jeg følger med:

  • Syntax.fm er en podcast af Wes Bos og Scott Tolinski. Virkelig fantastisk - de taler om, hvad der er nyt i webudvikling, samt andre relevante emner.
  • CSS Tricks har masser af artikler og tutorials om brug af CSS. Dens skaber, Chris Coyier, hjalp også med at skabe Codepen.io, en legeplads for webudvikling.
  • Stack Overflow frigiver hvert år en undersøgelse om tilstanden til webudvikling. Det er en god måde at holde sig ajour med, hvad der klarer sig godt, og hvad der bliver forældet.
  • Smashing Magazine taler om alle mulige emner inden for webudvikling, UX / UI og webdesign.

Bare gør det!

Jeg håber, at disse tip har hjulpet dig med at føle dig mindre ængstelig og mere begejstret for at lære webudvikling!

Det sidste tip er bare at gøre det. Selvom du ikke ved præcis, hvad du laver, skal du ikke lade det stoppe dig. Start et sted, og du finder ud af mere, når du går videre.

Ønsker mere?

? Læs flere tutorials på min blog, coder-coder.com.

? Tilmeld dig her for at få e-mails om nye artikler.

? Deltag i 25.000+ andre - Følg @thecodercoder på Instagram.

? Tjek kodningsvejledninger på min YouTube-kanal.