En hurtig og nem Docker-tutorial til begyndere (videoserier)

Ny hos Docker? Så hjælper denne videoserie med at forklare det grundlæggende og komme i gang pronto.

Følgende videoer var beregnet til at hjælpe alle, der er nye i Docker, med at blive fortrolig med det grundlæggende. Videoerne er korte, fordi jeg forsøger kun at dække det væsentlige, så du hurtigt kan få kodning.

Nogle baggrundsoplysninger. Disse videoer blev oprindeligt lavet til min arbejdsgiver (Flipp Corp.) for at hjælpe med at evangelisere Docker, men jeg troede, de også kunne være nyttige her.

Jeg er ret ny på Docker (og ved at lave screencasts), og meget af det, jeg har lagt i disse videoer, var ting, som jeg fandt mangler i andre. Du er velkommen til at efterlade kommentarer eller forslag i kommentarerne nedenfor. Tak!

Del 1: Hvad er Docker og nøglebegreber (13 minutter)

Denne første video forklarer, hvorfor Docker eksisterer, og det problem, den er designet til at løse. Vi gennemgår, hvordan Docker fungerer på et højt niveau, og nogle nøglebegreber (Docker-billeder, containere og Dockerfile).

Del 2: Kom godt i gang med Docker på en Mac (21 minutter)

I denne screencast installerer vi Docker til OSX og bygger vores første Docker-billede ved hjælp af en simpel NodeJS-app.

Del 3: Brug af CMD inde i Dockerfile (3 minutter)

I denne korte screencast går vi over CMD-kommandoen, og hvordan man bruger den.

Del 4: Fejlretning af ødelagte Docker-builds (4 minutter)

I denne screencast vil vi gennemgå en nyttig taktik til fejlfinding af ødelagte Docker-builds. I det væsentlige kører vi "Shell" -programmet inde i et delvist bygget Docker-billede for at inspicere, hvad der fejler, og for at finde ud af, hvordan man løser det.

Del 5 (TBD): Docker Compose

Så der er ingen video her endnu, men hvis der er interesse, opretter jeg en anden video, der dækker hvad Docker Compose er, og hvorfor det er fantastisk. I mellemtiden er her en screencast fra Full Stack Talks, som jeg fandt meget nyttigt.